Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 941
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, момичета! Тази пума наистина е много красива, но мога ли да ви попитам как се справяте с шиенето на черна панама, след като не е разграфена? Как успявате да броите?.......

Mи трудничко се шие- поне за мен. Иска доста светлина, а това при мен е проблем. Да си призная, аз тази пума за втори път я шия, т.е. има я ушита половината ...................., но се оказа че нещо не съм изброила както трябва и не ми стигна височина (имаше място само за половината луна)  #Cussing out . Много се ядосвах, ама ми мина. Не съм я разшила. Купих си нова панама (с по 10-15 см. по-голяма - да има място отвсякъда  Mr. Green ) Жената в магазина ми каза да сгъна панамата на 4 и да почна от стедата. Така и направих.

# 106
Черната панама можеш да си я разчертаеш сама- има едни моливи креда, те са бели и след това при прането пада. Аз ших последно на бяла панама и си я разграфих с обикновен черен молив- щъркела с бебето.http://rossiii.snimka.bg/tapestries/broderii.646390.26071397
 Изпрах и изгладих и не личи че съм чертала.

# 107
А като облепяте с тиксо, после лесно ли се изпира лепилото? Мен от това ме е страх - да не лепне панамата след отстраняването му.

# 108
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Това е първия ми гоблен за новата година . Имаше френски възли , с които не можах да се справя. Поради тази причина герданчето и обичките са с мъниста. Има и контур отстрани - едни квадратчета, които си спестих.

а с това се занимавах ТРИ дни

Метнах се на доста голямо бискорню /мъжът ми му казва възглавничка /. Оказа се също, че съм ползвала две различни панами - различен каунт, което се отрази при сглобяването. Но се получи прилично като за първи път. Но мисля да не се отказвам - има и по-малки варианти.
П.с. Нямам идея защо снимките ми са толкова лоши.
Не разграфявам, когато шия на неразграфена панама - почвам от средата и броя. Майката му е в броенето.
Пробвала съм и обшиване на ръка на ръбовете / пипкава работа/, лепила съм и с хартиено тиксо. Сега го минавам на оверлог и забравям.

# 109
http://dox.bg/files/dw?a=e1b884caa8 Тук е пумата в пдф файл,за тези,които нямат пм.Наистина е много хубава,както и всичко на черна панама.

Здравейте! И сега един може да ви се стори тъп въпрос. Къде е обозначено количеството на цветовете? Въпреки,че съм нашила много гоблени (все комплектовки на български фирми), такъв досега не съм шила и от толкова цифри ми се завъртя главата.А тази пума ме грабна и даже утре мисля да ида да търся панама и конци. Ако някой може и не го затруднява да ми каже кое какво е от ключа, за което предварително ви благодаря.

# 110
  • Поморие
chipolita, поздравления много хубаво става гобленчето  bouquet. Много го харесвам , както и другарчето му с момиченцето. Прекрасни са.Някой ден може да ги ушия. Simple Smile

# 111
chipolita, поздравления много хубаво става гобленчето  bouquet. Много го харесвам , както и другарчето му с момиченцето. Прекрасни са.
Благодаря. И другарчето е предвидено за изработване, но тази пума ме е запалила и мисля първо нея.

# 112
http://dox.bg/files/dw?a=e1b884caa8 Тук е пумата в пдф файл,за тези,които нямат пм.Наистина е много хубава,както и всичко на черна панама.

Здравейте! И сега един може да ви се стори тъп въпрос. Къде е обозначено количеството на цветовете? Въпреки,че съм нашила много гоблени (все комплектовки на български фирми), такъв досега не съм шила и от толкова цифри ми се завъртя главата.А тази пума ме грабна и даже утре мисля да ида да търся панама и конци. Ако някой може и не го затруднява да ми каже кое какво е от ключа, за което предварително ви благодаря.

Ако гледаш схемата в pdf на последната страница последната колонка е броя на чилетата. Ако не само да кажа, че от всеки конец ти трябва максимум по 1 чиле, само от 3799(ДМЦ) ти трябват 3(три) чилета - това е тъмно сивото.  Peace

И аз се зарибих сериозно с тази пума и така и така бях решила да си купувам черна панама по друг повод, явно ще ми трябва по-голямо парче  Money

А за тиксото с което облепям, няма никакъв проблем при отлепянето после, то е хартиено тиксо и много лесно се отстранява, не остават никакви следи!   newsm10

# 113
chipolita
ключа с цветовете ти е разделен на 3 части. Първата част се шие с "Х" цифрите показват колко нишки трябва да е конеца.
Втората част се шие гобленов бод.
Третата са линии (за мустаците)
 Например първия ред ти показва, че трябва да шиеш с DMC 310 - черно -хиксче на конец с две нишки ;
втория ред е ДМЦ 647 -щие се хиксче с една нишка.

Дано съм обяснила добре.
Ако имаш въпроси, питай  Peace

# 114
Благодаря ви. Малко ми се изясни. Ако нещо не ми е ясно пак ще питам.

# 115
  • София
Всяка сутрин като вляза във форума и ми се завърта главата.  #Crazy
Кога успявате толкова много неща да сътворите?!
Аз се мъча с едни орхидеи и птици, но направо ме е срам да покажа - напредвам с по конец, два на ден.  Embarassed
Но пък ви се радвам и ви поздравявам всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 116
Здравейте момичета.
 Чета ви редовно, но съм писала само няколко пъти. Възхищавам ви се на сръчността и бързината. Аз действам като мравчица.
Започнала съм един гоблен и искам да попитам някой дали го е шил. Имам схемата от момиче от тук, за което й благодаря.   bouquet
Това е гоблена http://www.vishivay.com/uploads/files/1641/file-4ae98366dea0e.jpg
Лапичката на котенцето, над ръчичката на момиченцето е с леко розав конец. Така ли трябва да бъде. Аз съм стигнала почти до ръчичката, но ме притеснява.
Лек и спорен ден на всички.

# 117
Само още едно питане относно пумата. Кажете ми размера на панамата която трябва да купя. 44.27w X 44.45h cm това е размера на избродираната част,нали така? И към този размер трябва да добавя по 10 см. или бъркам?

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 12:20 от chipolita

# 118
Здравейте ,като гледам всички усилено се трудите и създавате невероятни красоти.Е и аз да покажа какво направих .Като първи опит ма се струва ,че е добре,макар че забравих да сложа шнурче .Следващото се надявам да е по-добро.

Приемам съвети как по-лесно да става самото сглобяване.

# 119
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Бонели, за да направя моето бискорню гледах този сайт http://master-klass.livejournal.com/68270.html
Мисля, че няма да бъде по-различно и за това, което си направила ти. Между другото - прекрасно е!

Общи условия

Активация на акаунт