Бродирана красота - Гоблени 90

• 120 755
  • 762
  •   1
Отговори
# 420
nadeto_sp моите конци си ги държа в албум за снимки - това за конците, които не използвам в момента. Тези, с които шия в момента са ми в малки торбички и после в голяма торба  Mr. Green заедно с гоблена. Общо ползвам 5-6 игли, за да не вдявам и раздявам непрекъснато. Схемата я драскам с текст маркер, но един цвят - запълвам ушитото. Шия цвят до цвят, така, че лесно се ориентирам Peace

Деси   bouquet много ти благодаря за линка за колите - дръпнах си ги  Hug и дори сега в обедната почивка си окомплектовах една от тях. Обаче в магазина ми казаха, че нямат панамат 27-28каунт(такава е на схемата) и много трудно ще намеря по магазините. Затова си купих българска неразграфена. И без това има бодове два ХХ в едно квадратче, та реших, че ще шия  Х през дупка, а ще правя този знак ХХ във всяка дупка. Rolling Eyes дали ме разбрахте..? newsm78. Обаче сега друго ме гложди......не идва ли малко едра тази панама като се шие през дупка. Освен да шия с 3ката конец? Rolling Eyes Моля, дайте съвет Shocked
dion аз не усуквам конците - за мартеница, само ги обединявам Peace

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 16:27 от didida

# 421
Имам въпрос.Каква панама да си купя за молитвата?Колко да е голяма,ако шия с кръстчета,така че да има и за рамка отсрани?(ако може някой да измери в см)До сега съм шила само готови комплектовки. Rolling Eyes И какво е каунт,по какво се различава панамата в зависимост от каунта,това ли определя по-едра или по-дребна?
Благодаря ви предварително  bouquet

Ако става въпрос за този гоблен за който си мисля  newsm78 http://www.8888bg.com/view_chart.php?id=58 , аз лично го ших на бяла неразграфена панама но с гобленов бод 1:1. После като му слагах рамка оставих по 2 см отвсякъде на ушитото(надявам се че ме разбра какво искам да кажа Embarassed), и в този си вид гоблена стана 16/20см. Но понеже има и подгънат плат така, че грубо парчето сигурно е било поне 20/24.

# 422
Ух, и мен ми е болна тема, как да ги подреждам сега... Имам същата прозрачна кутия, но там съм наслагала разни мъниста и брокати и какво ли не. Гледам, че много момичета си взимат от рибарските куфарчета. Изглеждат много удобни. Иначе, аз като свърша с някой цвят драскам отгоре, ама не толкова подредено  Embarassed , ами с една химикалка. После като свърша цяло квадратче му слагам един хикс  Grinning .
И аз съм намислила да си взема повечко игли, за да не вдявам непрекъснато, че много досадно. Бродирането ме успокоява, ама вдяването - грам!!!  ooooh!
Скоро ще отскоча до магазина за левче, и ще проверя какво от там би ми послужило за съхранение на гоблените. За сега са си в оригиналните кутии, и после в една кутия за обувки. А мулинетата - всеки цвят в папка-джоб, но е много неудобно...

И ще ме извинявате, но какво е това дървено нещо, което опъва гоблена на nadeto_sp? Много удобно ми се струва, има ли го по магазините, или онлайн? Къде да го търся, и какво да кажа  baby_neutral Embarassed

# 423
Имам въпрос.Каква панама да си купя за молитвата?Колко да е голяма,ако шия с кръстчета,така че да има и за рамка отсрани?(ако може някой да измери в см)До сега съм шила само готови комплектовки. Rolling Eyes И какво е каунт,по какво се различава панамата в зависимост от каунта,това ли определя по-едра или по-дребна?
Благодаря ви предварително  bouquet
Моята я ших на обикновена гобленова неразграфена панама, но цвят екрю и 1:1. Шила съм само пергамента отстрани и буквите. Самият пергамент не е запълнен с фон. Не знам дали обясних нормално. Имам голямо парче панама и първо си го разграфих с молив, като оставих по около 4 см отстрани от схемата свободни. Очертах си къде ще ми е бродерията и чак тогава срязах панамата. Ще се опитам да сложа снимка.
http://rossiii.snimka.bg/other/za-shiene.646897
Размерът на парчето панама зависи от вида й , затова ако си решила да я шиеш на кръстчета трябва да ти отговори някой, който я е шил така и да ти каже вида на панамата и размерите.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 15:51 от люска

# 424
 pureadoration това дървено нещо  Simple Smile е гергеф. Има и такива на стойки - на земята или на маса. Аз имам обикновен с диаметър около 20см. Като свикнеш е много удобно. Въртя си го на всички страни - както ми е удобно. Ето, разгледай  Hug
http://www.goblenite.com/category_130.html

# 425
  • Brussels
И ще ме извинявате, но какво е това дървено нещо, което опъва гоблена на nadeto_sp? Много удобно ми се струва, има ли го по магазините, или онлайн? Къде да го търся, и какво да кажа  baby_neutral Embarassed
Това е гергеф. Във всеки гобленарски магазин има. Този ми е подвижния, като шия и зяпам тв на дивана, имам и един дето се закача на бюрото като съм пред компютъра.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 15:49 от nadeto_sp

# 426
аз си разпределям конците преди да започна и също предварително си качвам схемата в компютъра, защото драскам на нея. докато шия си отбелязвам с карфица - има ли дупка, значи е ушито. шия ред по ред и когато цял ред е ушит, го задрасквам с флумастер.

конците си съхранявам по номера и по марки в също такива кутии, навити на пластмасови планки.

# 427
  • sf
Аз си разпределям конците по номер и знак и ги слагам с етикетче в малки прозрачни пликчета. Като шия оцветявам знакът в схемата с молив. Всичко за дадения гоблен си държа в гобленарска чантичка и си я разнасям насам натам  Mr. Green

# 428
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Конците, които не използвам за "текущия гоблен" са в такава кутия http://www.8888bg.com/album/2d83147e7afcd8bdd11497fb0a64d2c6.jpg  навити на картончета. Но вече ми е малка  и ще трябва да си взема още една. За "текущия" използвам една подобна кутия купена от Практикер за болтчета, гайки и т.п. Имам и едно рибарско куфарче в което държа подготвените за шиене комплекти. Имам и една метална кутия с чилета, които засега не ми трябват. Конците са навити на картонени бобинки http://www.8888bg.com/album/58d584c41173dd002ee9e1bcac2a31f2.jpg
По схемите драскам с червен химикал, в последствие изхвърлям, но преди това е направено копие, което се съхранява в папка"Свършени".
 ooooh! Професионална деформация - всичко е систематизирано в папки - Графики, Свършени, Може би ще почна, Със сигурност ще почна и т.н.
Гергефите са три - различни размери + една стойка - ГОООООляма.

# 429
  • София
 Деси   bouquet много ти благодаря за линка за колите - дръпнах си ги  Hug и дори сега в обедната почивка си окомплектовах една от тях. Обаче в магазина ми казаха, че нямат панамат 27-28каунт(такава е на схемата) и много трудно ще намеря по магазините. Затова си купих българска неразграфена. И без това има бодове два ХХ в едно квадратче, та реших, че ще шия  Х през дупка, а ще правя този знак ХХ във всяка дупка. Rolling Eyes дали ме разбрахте..? newsm78. Обаче сега друго ме гложди......не идва ли малко едра тази панама като се шие през дупка. Освен да шия с 3ката конец? Rolling Eyes Моля, дайте съвет Shocked

Ти за тези на Heritage ли питаш?  newsm78 Все си мисля, че добре ще си стане и на обикновена Аида с кръстчета. Аз съм шила една от другите колички, Аида 14, двоен конец + контур, добре си стана

При мен всеки конец е сложен в пощенски плик, надписан със съответния номер, а всички те са подредени в кутия от тонер (събират се идеално  Mr. Green). Лошото е, че сега ги прибрах заради ремонта и не мога да покажа   Sad Повечето схеми са ми от нета, така че драскам смело, по оригиналните също драскам (но по-внимателно), защото все ми се падат цветни или с шарен контур, който няма как да се следи по черно-бяло копие  Peace

# 430
  • София
ba4iiska нещата които си показала са страхотни  Peace за разпределяне на конците . От къде си ги поръчваш или са от магазин на DMC .На  nadeto_sp  също са много добре подредени  Peace
 Аз си съхранявам  гоблена който шия в една кутия конците са ми в малки пликове , но сякаш не е  много удобно . Иначе схемата я драскам с химикал, шия само един цвят най-често най тъмния или фона , после всичко останало ако има лица най накрая .Така са ме учили Peace .           Гергеф все още не съм си взела не знам дали ще ми е удобен .

# 431
Да, точно за тези питам Heart Eyes Аз реших да ушия тези
На кое казвате обикновена Аида? Какъв каунт?
Извинявам се за голямата снимка  Blush

# 432
  • София
Да, точно за тези питам Heart Eyes Аз реших да ушия тези
На кое казвате обикновена Аида? Какъв каунт?
Извинявам се за голямата снимка  Blush

На снимката, която показах, е Аида 14, на Аида 16 ще стане мъъъничко по-малък, но също ще е добре, ще е малко по-изящно. По принцип 27-28, която си взела, отговаря точно на Аида 14  Peace На мен лично Аида ми е по-лесна за работа, защото не броя постоянно нишките, а боцкам във всяка дупчица  Hug

# 433
Аз си държа конците, които имам, в един класьор-визитник, голям формат. Но не са много, 40-50цвята да са. Също в него, в отделни джобове най-отпред слагам разпечатани схеми, ако имам някакви за шиене, схемите и останалите конци на вече ушитите гоблени. Иначе, предимно шия оригинали, като отбелязвам директно на схемата с маркер, някакъв светъл цвят (жълто, зелено, оранжево), не си правя копия или сканове на схемата. Шия разхвърляно  Embarassed  Текущият гоблен, конци и схема държа в джоб или папка с копче, според големината на гоблена.

https://lh6.googleusercontent.com/-AGLaebbnqHk/TxWMMB9oswI/AAAAA … 1024/DSC_5769.JPG

https://lh5.googleusercontent.com/-aT4NjCQAT6s/TxWMPiWF-5I/AAAAA … 1024/DSC_5770.JPG

# 434
  • Варна
Nadeto аз си шия по оригиналната схема като си отбелязвам с карфица и не драскам, кое съм ушила си се ориентирам по схемата, дори и след доста време на нешиене. Конците си ги навързвам на органайзерите както са си дадени в комплектиге, а като свърша гоблена ги прибирам в прозрачни пликчета в метални кутии. За гоблените, които шия в момента ползвам кошници за шиене, там си прибирам всичко. Схемите си ги съхранявам в папка.
Въпрос на организация и на навик е всичко.

Общи условия

Активация на акаунт