Отговори
# 360
Здравейте тумбачета!  Hug
Отдавна не съм писала, но покрай празниците се разсеях и още не може да ми дойде музата за писане  hahaha
Да се отчета и аз, имаме си и ние сини гащи  stork-boy
Тези дни се занимавам само с глупави лаборатории и много ме ядосват  #2gunfire Преди няколко дни бях при д-р Сигридов и той като ми видя кръвната захар щеше да припадне милия- 9,76  Shocked Естествено веднага ми каза на сутринта да тичам да я повторя и ако е нормална да се разправям с лабораторията да ми повторят и другите изследвания за тяхна сметка. Така и направих, ново изследване показа захар 5,2, което е нормално да не говорим, че е почти 2 пъти по ниско. Вчера ходих до лабораторията да се разправям. Голям скандал беше и съм супер разочарована, не съм очаквала такова отношение в Кандиларов. Там си правя от години изследванията, но сега...бяха много надменни и подигравателни и вместо да си признаят грешката тръгнаха да ми обясняват, че сигурно имам гестационен диабед  #Cussing out #2gunfire Бясна съм!
Както и да е тази сутрин отидох в Цибалаб да си ги повторя за моя сметка...Дано да са наред.
Това е засега от мен!  bouquet

Никол стискам палчета бързо да се възстановиш и да ни се похвалиш. момичетата видели пола, да им е честито! Както и на всички рожденици и именници.
Прекрасен ден мацки!   bouquet

# 361
AN4ELOTI честито ти рожденник мила, много да ти е здравичък, да те радва и да те слушка, да ти е помагач голям  Hug
katia_o_m добре дошла в отбора на сините гащи  Hug
Не се ядосвай излишно мила, в Бг почти винаги така става, няма справедливост никъде и когато тръгнеш да си търсиш правата, пак теб изкарват виновен  Shocked
bubolinnkata нормалното раждане или по-точно самия процес докато излезе бебето трае не повече от 20 минути, и след това забравяш за болката, да не говорим че ако слушаш акоушерката или лекарката която те изражда и един шев няма да имаш после, но разбира се има хора които ги е страх , само исках да ти кажа че не е нещо страшно  Hug
Sunny29 аз това си го опустошавам за обяд без да ми мигне окото  Laughing, много си хапвам, че да видим резултата накрая  hahaha
zarady въобще не се бях замислила че е петък 13, докато не прочетох поста ти мила и с това ми напомни, че на този ден винаги ми е вървяло, оставам в очакване за нещо хубаво през този ден  Praynig

# 362
Добро утро, момичета и още веднъж много ви благодаря  Hug
Включвам се много бързо Sunglasses
Анчелоти, честит рожденник , като знам какви вълнения ме обземат всеки път преди рожденния ден на сина ми - цял месец ми отнема подготовката Laughing Нека ти е здрав, винаги усмихнат, много да ви радва  и с лекота постига всичко в живота си  Heart Eyes
Пепина,благодаря за закуската  Wink
И аз съм съгласна с Пепина, най- добрия вариант е нормалното раждане и въпреки тежкото си първо раждане, пак бих родила нормално, но от самото начало уговорката с АГ ми е секцио, заради тесен таз. А за шевовете сигурно съм ви казвала - раждах с една жена, която роди бебе 3,500 кг без нито един шев Shocked, така че всичко е индивидуално Wink
Хубав ден от мен  Sunglasses

# 363
Добро утро  Hug
Пепина,Николаева благодаря ви момичета,ще се възползвам от закуската и едно фрешче,мммм  Crazy
Анчелоти честит ти рожденник,да ти е здравичък,усмихнат,да бъде супер батко!  Hug
Катя_о_м то бива наглост ама и да ти твърдят,че ти има нещо....нечувано!Щях да ги направя на пух и прах.Хубаво си направила,че си сменила лабораторията,ще видиш че изследванията ти са супер.
Пепина явно си до организъм,една приятелка роди секцио.След 1 седмица все едно нищо и нямаше  Crazy Аз не бих се подложила доброволно на това,бих родила пак нормално.Но пък всеки сам си решава,друга моя дружка след 1 нормално раждане се закле,че никога няма да роди пак така,явно много зле е било.
Всеки си избира,важното е бързо да се възстановим и да си гушкаме бебоците.
Никол силно стиснати палчета  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Вярвам,че си в добри ръце.Само положителна нагласа мила  Hug
Отивам да  newsm55   Mr. Green
Лек ден  Hug

# 364
Честито на всички, които са видели каквито и да е гащи Hug
Аз съм чак другия месец, така че дотогава си кротувам. Crazy
Тери, какво е усещането да знаеш че чакаш момче, отново?
Искаше ли ти се момиче,интересно ми е просто  Blush

# 365
Някой тук спомена, че майките, които са под 160 см раждат секцио? Има ли такова правило или само някои така си решават? Аз гледам да не го мисля от сега, защото най-вече зависи от това как ще се е обърнало бебчето тогава.
Котонче, аз до колкото помня, Тери много искаше момиченце Simple Smile Пък и почти всяка майка иска второто да е от противоположния пол май. Нормално е Simple Smile

# 366
Здравейте,
Скоро  не  съм писала-много работа.
По въпроса за раждането-аз бях  секцио,бързо   се възстанових и не се притеснявам, ако пак  етака.Но  както прецени доктора.
Аз още незнам   пол,но каквото и да е,няма да го върнем   Simple Smile  

# 367
Коттонче, да исках момиче, но както казах и вчера само като му видяхме пишлето два реда сълзи..., пък като му чухме сърчицето  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Наистина това,което носим в нас, независимо от пола е най- ценно и желано Wink Да ми е жив и здрав , ще се гордея ,че съм изцяло мъжка майка  Flutter Пък и вчера правих равносметка всичките ми братовчеди и братовчедки са с мъжки рожби  Laughing Много снахи ще си имаме  Sunglasses
Челика, пропуснала съм за връзката между см и секциото, но аз съм висока почти 170 см  Wink и пак ми се очертава секцио  Rolling Eyes

# 368
  • Сливен
Здравейте,
Никол, надявам се при теб нещата да се оправят съвсем скоро  Hug
Анчелоти, честит рожден ден на синчето ти, да е жив и здрав и много да ви слуша, а и вие него.
Виждам много сини гащи,много нещо, хайде да почват и розовите да се появяват  Laughing
Сега да ви разкажа и за моя преглед вчера - отидохме с Алекс и мъжа ми (за уточнение не са ме гледали никога с вагинален ехограф), първо бебчето спеше но се виждаше тупкащото му сърце, отговаряше си на 12-та седмица, но лекарката искаше да го събуди и успя,. Толкова ми стана миличко като взе да мята ръчички и краченца, а и Алекс беше много доволен, че го взехме и днес занесе снимката от ехографа на детската градина да я покаже. Та това е - всичко е наред на този етап. Пола още не се вижда.
Хубав ден на всички, все пак е петък

# 369
Някой тук спомена, че майките, които са под 160 см раждат секцио? Има ли такова правило или само някои така си решават? Аз гледам да не го мисля от сега, защото най-вече зависи от това как ще се е обърнало бебчето тогава.
Котонче, аз до колкото помня, Тери много искаше момиченце Simple Smile Пък и почти всяка майка иска второто да е от противоположния пол май. Нормално е Simple Smile

Това за първи път го чувам, по скоро зависи мила от това дали си с тесен таз, аз съм 159 см и си раждах нормално  Simple Smile

# 370
Добро утро скъпи бременелки,

Спокоен завършек на работната седмица за работещите момичета.

AN4ELOTI, да ти е живо и здраво синчето! да расте слушкав и усмихнат! честит празник и на мама и татко, да са здрави и да му се радвате от сърце на щуротиите!

мила nouvelle_vaguе, добре дошла! пожелавам ти от все сърце една успешна бременност! най-красивите изживявание, най-трепетните моменти ти ги заслужаваш след толкова терзания! да се пазиш и да споделяш с нас всички хубави усещания от твоята бременност!

Чудесна закуска са ни приготвили, пепина и Николаева! Благодаря ви

Аз днес съм с ужасно главоболие и направо не мога и да помириша храна. Май ще опра до панадола, щото не се трае. Още през нощта ме затряска главата, когато малкия се появи в стаята и ме стресна! Мислех, че ще мине със поспиване, обаче не.

Благодаря за съветите, още другата седмица ще отида и ще си пусна този път изследванията в Цибалаб. Ако влагалищният секрет не се сложи в жива среда, всички бактерии загива и няма резултат. Предполагам, че това може и да се е случило.

Относно секциото - о-о-о колко имам да разправям за моето раждане. Аз съм с висок диоптър 5 и реших, че ще раждам секцио по желание. Имах и решение от офталмолог за подпомагане на родовата дейност, но без уточнение. Та на 24 март отивам аз да си записвам ден за секцио - 1 април. А предния ден бях паднала в метрото. Та прибирам се аз и гледам познатото течение ама с кървави жилки - шаш и паника - обаждане на лекарката, а тя ме успокои, че всичко е наред. Обаче до вечерта бях с контракции и болки и така цяла нощ и сутринта жената със секциото постъпи за раждане. Обаче дойде главната акушерка и като викна, кво секцио, кви пет лева, я кво малко бебе с малка главичка, и какъв хууууууууууубав таз. Та от масата отново в преродилна зала, а аз рев - страх. Лекарката идва - кво става, Райче? Обяснявам и аз. А тя стои и ме гледа и ме гали. Накрая и викам, докторке вие както кажете така ще родя. Тя и преди ме увещаваше за нормално, ама сега с пълна сила само каза, най-лесно ми е да те резна и за 40 минути да се свърши, но той е малък, ние ще помагаме. Ама, докторке, викам аз, не съм ходила на уроците по дишане Rolling Eyes. Лекарката прихна да се смее. Както и да е в 14.30 моето момче се роди, а аз бях най-щастливата майка с очила 5 диоптъра, омазани в сълзи и сополи. Та това е!

# 371
nouvelle_vague-Добре дошла миличка  Hug Hug Hug
celika-Не съм чувала такова нещо!По-скоро зависи от таза!
AN4ELOTI-Да ти е жив и здрав рожденнника и много да те радва!  Hug Hug Hug

# 372
мама Рая, диоптрите - ли са?

# 373
мама Рая, диоптрите - ли са?
Виж сега душичка, имаш опция нормално раждане по желание, секцио по желание, секцио по медицински причини.
Медицинските причини могат да са:
- висок диоптър - има опасност за отлепване на ретината от напъните
- ниско или високо кръвно
- тесен таз
- многоплодна бременност
- увита пъпна връв по време на раждане или в третия триместър, която не се развила до раждането - спешно секцио и кво ли още не.

Докато раждаш нормално се следи както твоето състояние, така и тоновете на бебчо и ако те почнат да падат, те резват щеш нещеш.

Факт е че различните организми се възстановяват различно от операция, а това си е операция. Аз с моето нормално раждане имах шевове и цели 20 дни не можех да седя, да лежа, да яма, да ходя до тоалетна без дуфалак. А като стоях права имах чувството, че ще ми изпадне нещо. Ама оживях. Един течен аналгин вечер че да можеш да поспиш и така.

За ръста, честно, не съм чула. Но ти пусни търсачката за причини за секциото и ще намериш може би и други.

# 374

Общи условия

Активация на акаунт