Отговори
# 405
veenii честито за резултатите от БХС, а за кървенето повече лежане и почивка, всичко ще е ок  Hug
Честито и за бебоусещането, няма нищо по-хубаво от това  Hug
ha-ho, а и всички останали момичета като ви слушам имам чувството че съм егати и късметлийката, да раждах преди осем години без доктор, а и момичетата около мен , да държаха се с нас като животни, но родих и забравих, моля се и сега да е така. А и сега все пак отивам в новата ни клиника да раждам, надявам се отношението поне да е друго. Единственото за което истински се моля е да не се налага секцио и да е нормално всичко с бебо.

# 406
Ния много семейно щастие,да се обичате все така силно и истински и да преодолявате трудностите заедно!  Hug
Вени браво за добрите резултати  Hug Почивай и се консултирай с АГ-то за твое успокоение  Hug
Аз бебешока го усещат от около празниците,и с всяко усещане се убеждавам,че е бебчето!Много е приятно  Heart Eyes Пожелавам го скоро на всички  Hug
Пепина ами мила,какво да ти кажа,предвид в коя държава живеем и как превръщат най-хубавия ни момент в най-ужасен...ами да късметлийка си,колкото и ужасно да звучи.Пожелавам ти от сърце сега да си два пъти по-голяма късметлийка! Hug
От време на време хващам едно предаване за ражданията в чужбина...ами мили мами очите ми се събират.Като се почне от болничните стаи и обстановката,до лекарите и акушерите.Да не говорим,че жените които раждат секцио децата им са до тях от самото раждане.Идва жена да им помага,да ги учи да кърмят....Недоумявам ние къде живеем?!?!
НО...Важното е да сме живи и здрави,бебоците ни също.Всичко се забравя при вида на бебчо!

# 407
Самото отношение,както казва pepina_79!Многоо рядко ще стешнеш добро такова!А не ''Айде,ма напъвай''-дам моята приятелка ми разказа... CrazyЧесно сега ми е смешно,но като знам какъв съм простак,когато ме предизвикат колко му е да тегля и аз някоя друга Joy...или да набия някоя акушерка Joy
Тук в моя град +грубости имаме и отвратителни условия...няма подлога...кофа братче #Crazy
Аз се смях ама... Shocked
И все пак има и добри лекари...зависи от късмета...Но за мен освен да си разбира от работата трябва да е и човек и с главно Ч,да ти олекне,да те оспокои,да те накара да се довериш...

# 408
Ох,дано случиме на съвестни и добри лекари!На мен ми се иска нормално да родя,не ми се искат упойки,операии....и цялото това възтановяване след това!Разбира се и нормалното си има свойте рискове,като разцепване,смъкване задължителните ранички на шийката на матката,но се моля детенцето ми да се роди живо и здраво...на всичко съм готова и не ме интересува колко ще боли или какво ме чака...само да мога после да си я гушна и да й чуя гласчето! Hug

# 409
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Анчелоти, честит рожден ден на детенцето ти  bdbaloni Да ти е здравичко и много да те радва!
Ния, честита годишнина! Дълго семейно щастие и любовта винаги да ви съпътства  txtloves

Момичета, държа и аз да се включа по темата с раждането Simple Smile От все сърце се моля да бъде нормално, въпреки че имам диоптър /и все отлагам очния преглед от страх да не ми кажат, че е рисково/.
За избор на екип си знам още от началото какво ще правя. Ще раждам в МД и то при лекаря, който е израждал мама. Той ще бъде наясно през цялото време как протича бременността ми.
Следователно и мнението ми за избор на екип е положително. Разбира се, че ще ми е пъти по-спокойно, когато знам при кого отивам. Още повече, че ми е първа бременност и не искам някой да се държи като говедо с мен в такъв стресиращ момент.
Сега отивам малко по задачки, но задължително по-късно пак ще се включа Simple Smile

Приятен ден мами!  Hug

# 410
Ния, честита годишнина, значи дървена сватба празнувате? Heart Eyes Пожелавам ви много да се обичате, всичко да си споделяте и да имате една малко съкровище през юли;) На дървената сватба се подаряват дървени предмети или в моя случай дървеният предмет беше допълнителен подарък Laughing Можеш да измислиш нещо много оригинално, ние празнувахме миналата година- 5 г. и моят мъж много се изкефи на подаръка ми  bowuu
За раждане си говорите, аз не искам да си мисля за тогава още, рано ми е,но много ме е страх от секцио  Rolling Eyes НЕ ме е страх от болки, възстановяване, много ме е яд, че например, ако родя със секцио няма да си гушна рожбата първо аз, защото ще бъда под упойка. Общо взето емоции,но... Rolling Eyes Вкъщи си говорим за вариант- избор на екип, но не знам...Първо ми се иска всичко да протече нормално и ще решим преди финала. При нас няма фрапиращи случаи с родилки, но ако някой се осмели да се държи арогантно с мен, определно ще си получи заслуженото  Naughty Не съм конфликтна личност, но когато трябва не си оставям магарето в калта!  Crossing Arms Мъжът ми е против раждане без избор на екип, но времето ще покаже какво ще решим.
Рали1213,учудвам се ,че в град като Пловдив има такива условия, по принцип в по- провинициалните градове условията са фрапиращи  Peace Дано не се сблъскаш с кофти лекари!
Пепина, дано пак случиш на доктор Praynig Hug
Диденце, наистина е най- важно да си гушнем бебенцата и да им чуем гласчетата- всичко друго се забравя! Hug

# 411
Тери,от както забременях съм в Ямбол WinkО,в Пловдив има страхотни специалисти Grinning

# 412
Никол бързо оправяне.
Niya_Petrova чесит празник.
Анчелоти да ти е живо и здраво детенцето.
Аз споменах в темата за секцио под 1,60 - отново казвам че докато се разхождах близо 12 часа за получаване на разкритие в Шейново всеки доктор, който минеше покрай мен ме питаше колко съм висока и при отговор от 1,54 се учудваше че ще раждам нормално. Накрая раждането завърши със секцио по спешност. Но не съжалявам.
Относно окръжна болница скоро ми се наложи да посетя там детското отделение - по същия начин както описвате родилното - ново и много чисто. Докато изчаквах да отворят вратата доведоха новородено от Втора градска за приемане, което ми говори че и мед. апаратура е на високо ниво.
Аз обаче не знам към кого да се насоча там за раждане - предполагам отново секцио и затова съм се насочила към Майчин дом.

# 413
Ох,дано случиме на съвестни и добри лекари!На мен ми се иска нормално да родя,не ми се искат упойки,операии....и цялото това възтановяване след това!Разбира се и нормалното си има свойте рискове,като разцепване,смъкване задължителните ранички на шийката на матката,но се моля детенцето ми да се роди живо и здраво...на всичко съм готова и не ме интересува колко ще боли или какво ме чака...само да мога после да си я гушна и да й чуя гласчето! Hug

Аз нямах ранички на шийката на матката мила, надявам се и сега да е така  Simple Smile
Тери и аз се моля, въпреки че моя мъж не иска и да чува да тръгвам така на сляпо  Laughing

# 414
Рали1213,останах с впечатление,че говориш за Пловдив, ами значи тенденцията за лошо обслужване в болниците в по- малките градове си е факт! И при нас много се оплакват, не съм била свидетел досега, но ще видим Sunglasses
Да питам майчетата , които са раждали или планират да родят със секцио - според вас как е по- добре- с или без избор на екип?
Пепина Hug Дано всичко е наред и да вземем правилния избор за начин на раждане!

# 415
  • Видин
Айде и аз реших да се разпиша за раждането...
1) За и против избор на екип - ЗА при положение, че живеех в голям град (София, Пловдив, Варна, Бургас), но аз живея в малък град и ще съм без избор на екип.
2) За и против секцио - ПРОТИВ твърдо, а пък за секцио по-желание да не говорим. Оправдавам го, разбира се в спешните случаи. Аз родих нормално, след 4ч бях на крак, обслужвах се сама и си гледах бебето, наистина отношението не беше кой знае какво, но то и да си с избор на екип, след раждането няма да само те на работа. Имах доста шевове (5 вътрешни и 4 външни), но това е повече заради това, че Марти се роди с ръката до главата, сега се надявам да нямам Praynig
3) За отношението в болницата в по-малките градове съм съгласна, особено акушерките, наистина работят за мизерни заплати, но все пак са хора, и ние не сме виновни за това че са си избрали тази професия. Въпреки че майка ми е лекар, не съм пристрастна и винаги си казвам каквото мисля.
Дано не съм засегнала някой с по-горните си размишления, но това си е лично мнение Hug

# 416
Здравейте мамчета, да се запиша и за в темичката. Казвам се Вили и съм от Пловдив. Терминът ми е на 06 юли. Имам един буен юнак Стоянчо на 6 годинки. Леко бременеене на всички Ви.

# 417
vili79 добре дошла ила и леко бременеене  Hug
Niya_Petrova не вярвам да си засегнала някого, все пак всеки си казва мнението тук, и така обменяме опит и знания  Hug

# 418
Вили,добре дошла и лека бременност  Hug
Ния, едва ли някой да се засегне Wink Пепина е права,че сме се събрали да си обменяме опит Wink
И аз съм против секциото, но като няма друг начин, се примирявам Rolling Eyes

# 419
  • Варна
От сутринта ужасно ме боли главата, направо не се търпи  Confused .Някой да има идея какво мога да пия, за да ми мине? Не съм звъняла на АГ-то, първо вас да питам.

Общи условия

Активация на акаунт