Отговори
# 585
Добро утро маминки,
Katq123 стискам палчета и ти пожелавам всичко да е наред и да нямаш тези притеснения.
Аз имам куче, но ще говоря доп. с моя АГ дали да отидя да си го направя това изследване. Въпреки, че се чух с ветеринаря на Ная, и ми каза, че това се среща при котките, при кучета досега при него рядко са идвали с тази диагноза. Каза ми, че според него няма смисъл. Пък и кучето ми няма контакт с котки, дори и като я извеждам. Но да си кажа малко се вкарах във филма и май и аз ще си направя, ако не съм закъсняла за него.
Аз за отпуска не съм си и помисляла, ако седя повече о т два дни вкъщи и откачам. За това и не я вземам  Laughing, ще си ходя на работа докато мога, не че не ми се почива, но тези настроения ме побъркват и предпочитам да съм сред хора.
Мами , аз да Ви попитам какво е това ДЗО, всмисъл където Ви се поема от него и избора на екип? Не можах много да Ви разбера, някой ,ако е така добричък да ми обясни на ЛС, ще съм му благодарна от сърце. Ако мога да се включа и аз в него, ще бъде страхотно.
Пожелавам Ви хубав, усмихнат и спорен ден от мен  Heart Eyes
Сладуранки стигнахме 40 стр., ах колко сме бързи!  Flutter Радвам се, че Ви има момичета, и така си помагаме  Hug   bouquet

# 586
Допълнително Здравно Осигуряване
Ако нямаш допълнителни здравни осигуровки, няма как да се включиш (възползваш).

# 587
Допълнително Здравно Осигуряване
Ако нямаш допълнителни здравни осигуровки, няма как да се включиш (възползваш).
Ясно, че е допълнително. Интересува ме, дали мога да си ги внеса назад и др. въпроси. Ако си запозната  и имаш инфо ми пиши повече на ЛС!  Wink

# 588
Пиша тук, защото може и други да имат същите въпроси като теб.... не може да се внесат назад. Аз доколкото знам и основните здравни осигуровки няма смисъл да се внасят назад, въпреки, че тук в началото се обсъждаха някакви такива внасяния.
Може да отидеш в някой здравно осигурителен фонд и да попиташ дали ще имаш някаква полза от тях за раждането, ако направиш договор сега. Всеки месец се внася определена сума в зависимост от договора, както при стандартните здравни осигуровки.

# 589
Добро утро момичета. Днес съм на ултразвуков скрининг от 15.30 и нямам търпение вече. Утре ще отида до Майчин дом ЗА БХС.
По темата с работата за съжаление си стоя в къщи и скучая, но моята работа е с рисков контингент от хора и  е по добре да си стоя в къщи. Доколкото разбрах от по- предните странички болничните и отпуск за майчинство ще ми спаднат,но сега друго е важното. Много ме притеснихте с тази токсиплазмоза. Като прочетох от какво се причинява се сетих как по време на празниците консумирах доста домашна пастърма. Тя си е сурово месо - ужас.

# 590
Пиша тук, защото може и други да имат същите въпроси като теб.... не може да се внесат назад. Аз доколкото знам и основните здравни осигуровки няма смисъл да се внасят назад, въпреки, че тук в началото се обсъждаха някакви такива внасяния.
Може да отидеш в някой здравно осигурителен фонд и да попиташ дали ще имаш някаква полза от тях за раждането, ако направиш договор сега. Всеки месец се внася определена сума в зависимост от договора, както при стандартните здравни осигуровки.
Дали има смисъл или няма за ЗО да се довнася всеки си прави преценка, пък и за мен има значение, защото сега се осигурявам на доста по- висока сума и ще се промени майчинството със сигурност. За 2011 знам, че до края на април можеш да си ги внесеш, но за 2010г. не става.
Благодяря за инфото все пак!
mamaili стискам палчета за БХС!  Hug

# 591
celika аз се сетих за токсоплазмозата като си разгледах изследванията от първата бременност и не съм плащала за нея но ме учудва това че не я пускат вече като задължително изследване

# 592
 Някой имали разминаване с термина който опр. в ЖК и този от сайта на бгмама.

# 593
Добро утро и от мен коремчета Hug
Успешна седмица от мен  bouquet

# 594
 Добро утро ded

# 595
  • Sofia
Привет момичета! smile3525
pepina_79 - благодаря за закуската.
Nelly - може и вярна да излезе теорията ти! Поне като се разрови човек за братя, сестри и братовчедки. Ще видим.
Катя - важното е да попаднеш на добър специалист и да вярваш, че всичко ще е наред! Стискаме тук всички палци ти и бебо най-вече да сте ОК! newsm10. Чакаме добрите новини.
mamaili - стискам палци за ФМ и очакваме да споделеш добрите новини.
Мами, много важно е в темата да не настават някакви масови притеснения за болести и проблеми. Важно е да запазим позитивното мислене!!!

Мами, имаме си чисто нова седмица Simple Smile
Весел и ползотворен делник желая на всички Simple Smile  bouquet

# 596
  • В. Търново
Здравейте и от мен! На работливите-да ви е хубава седмицата, моята се очертава отново да е скучна и спокойна, но да не се оплакваме  Mr. Green
По повод схемата за пола, свързан с годините на по-голямото дете-смятах за 2 мои познати, на които НЕ отговаря  Laughing По тези изчисления-ние трябва да сменим пола, ще кажа след десетина дена като ми дадат предположение  Wink Но да знаете, че има вариант да не отговаря  Thinking Оставете настройките настрана  Simple Smile
Да се похваля и аз, че от вчера на пъти усетих познатото "потрепване" в коремчето, май и аз започнах да усещам бебо  Party Да видим дали ще се повтори и днес познатото чувство!
Лек и усмихнат ден, мами! На неработещите-имате задачка да споделите някоя вкусна рецептичка за вечеря, че аз от сега съм го замислила както ще готвя след работа  ooooh!

# 597
  • Пловдив
silveto_niki_svetli и аз съм с разминаване, но АГ-то каза че е така заради по късна овулация и днес вече се надявам да ми определи точен термин.

# 598
  • Видин
Добър ден и от мен.
Докато заведа Марти на градина, докато се прибера и поизчистя, след това да ви изчета и то станало 10:30 Rolling Eyes
Слимс, добре дошла в нашата юлска дружина. Пожелавам ти приятни могове с нас и спокойна бременност. С теб сме се засичали и в друга тема, но не се сещам коя newsm78 Blush
Мама Рая, ще опитам рецептата за баницата както казваш. Прабаба ми също не смесваше съставките, а при нея правилото беше на кора - яйце, но тя правеше баница с домашни, печени кори. Ще пиша какво е станало Hug
Катя, стискам палци всичко да е наред с бебчо и ще чакам да напишеш какво е казал лекаря Praynig Peace
Силве, аз също не съм си правила токсоплазмоза, а както чета вече е късно. По-добре да не се вкарвам във филми, а каквото е писано ще стане Whistling Mr. Green Относно термина, при мен има разминаване от 1 ден, но това е защото док си го изчислява както трябва, но без да отчете че тази година е високосна. След като го светнах и той си ми води термина 20ти Peace
Нели, и аз сега сметнах за моите роднини и при нас важи правилото, ако изключим баба ми, защото тя е раждала близнаци и през двете си бременности, за съжаление и двата пъти само едното е оцелявало. И при свеки не важи, защото нейното второ забременяване е с близнаци момче и момиче Mr. Green Но при другите важи. Дано и при мен да е така, защото Марти е на 4г. и 5м Heart Eyes, така ми се иска джуфка Flutter
Павлина, аз вчера готвих посно зеле. Стана много вкусссснооооооо Blush Ако искаш ще споделя как го направих, а и става много бързо Simple Smile
Айде оставям ви, че съм решила днес най-сетне да седна да уча и да реша някой тест, че време не остана Embarassed

# 599
добро утро майчета. Пожелавам една мн успешна седмица    Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт