Отговори
# 600
Някой имали разминаване с термина който опр. в ЖК и този от сайта на бгмама.
ми на мен ми изчисли точно. Rolling Eyes

# 601
  • на брега на морето
Здравейте, мацки! Grinning
Катя, стискам ти палци, мисля, че всичко ще е наред. fingerscrossed
Момичета, наистина няма смисъл да се шашкате за токсоплазмозата. Вероятността повечето от вас да са я карали някога и да имате изграден имунитет е доста голяма. Например кой като малък не си е играл с улични котета? И т.н.
На мен ми го правиха това изследване в 10та г.с. и се оказа, че съм я карала преди.
Радвам се за тези, които вече са усетили бебо! Hug
Успешна и приятна седмица на всички!  bouquet

# 602
zarady и аз те подкрепям мила да запазим позитивното мислене и да не се шашкаме от всичко, то при това положение не трябва да мърдаме от вкъщи   Laughing
pavlina_vt  и на теб успешна седмица мила и аз въпреки че съм работещо майче, мога да ти кажа какво съм си намислила за довечера - вчера омесих предварително кайма, днес ще пека кюфтенца със салата от прясно зеле и моркови - бързо, лесно и вкусно  smile3521
Момичета и аз съм с разминаване, но това е заради високосната година, а и един ден не е чак толкова беда, важното е да сме здрави и да износим здрави бебоци  Simple Smile.
А някой чувал ли е че магнерота обикновено водил до преносване на бебока?! Аз защото за първи път пия нещо подобно, с предната бременност дори фолиева киселина не ми бяха изписали, само желязо на сиропче и съм много боса.  newsm78
Niya  зеленцето на фурничка ли го готви, че многоооо го обичам и ме накара да се замисля да си сготвя и аз

# 603
майчета аз да ви попитам някоя ще ходили на 4 D  И кой месец мислите да ходите аз съм чула че  е най добре кам 5 мес. newsm78 newsm78 Hug

# 604
slimse ако правиш ФМ в 19-23 седмица, по добре я комбинирай с 4Д  Simple Smile

# 605
  • В. Търново
pepina_79, Niya_Petrova, страхотни предложения ми давате... И кюфтенца и зеленце обичам, ще реша менюто  Wink Пепи, по повод магнерота-аз пиех магнерич(то си е все магнезий) от 6-ти месец, защото бях с постоянни контракции, но родих 4 дена преди термин. Според мен няма такова нещо с преносване... По-добре да пиеш, че аз имах чувството, че всеки път след контракция ще ме напъне, чувството е много неприятно. Нийче, специално се сещам, че като си идвахме до Видин(била съм 6 мес) на Димово контракциите ми станаха тройни, знаеш там какъв калдъръм, от тогава го мразя това Димово!  Laughing  Laughing

# 606
  • Пловдив
Като е само един ден разминаването мисля че не е фатално просто не е изчислено добре, но моето разминаване е 2 седмици е довечера ще ви споделя какво е казал о АГ-то. ФМ и БХС не дават ли едни и същи резултати?
Mama_na_Vladi ти при кои лекар ходиш?
От толкова четене пак не съм разбрала ФМ не е ли обстоен преглед на 4Д?

# 607
  • Sofia
slimse ето една препратка към различните измервания с ехограф 2D; 3D и 4D: http://www.svdimitar-medcenter.com/ehograf.html.
Една подробност само, че 4D ехографът обработва 10 пъти повече информация от конвенционалните ултразвукови системи. Повечето 4D ехографи са комбинирани на 2D и 3D функции.
Много важно е, човек да се възползва ако му е по силите от възможностите на техниката!  newsm10

# 608
  • В. Търново
Megi_82 и при мен имаше месеци на консултация, при които след видеозон ми казваха, че върви с 10 дена назад, но аз си знам, че съм с по-късна овулация. Спокойно, не се шашкай. В последствие се изравняваше приблизително с предполагаемия термин. То постоянно ме гледаха и на 3Д и твърдеше, че е много едра дъщеря ми, лееееле-как ли ще я раждам..?! 3.210...безпроблемно раждане! НЕ вярвай на тия мерки и теглилки, бебо най-добре си знае и не робува на правилата и мм-те... Hug

# 609
Pepina може и да има нещо вярно за Магнерота ама не съм напълно убедена .
И аз днес ще ходя първо на ехограф и утре да ме боцкат .Много ми е притеснено .
От снощи ме болят яйчниците -но и не минават въпреки хаповете .
kati 123 дано всичко с бебето да е наред Praynig.

# 610
  • Видин
Пепи, зелето беше в тенджера. Запържих лук, после прибавих един буркан белени домати и го изчаках да се запържи, след това добавих предварително намачканото зеле със сол (за да слегне малко) и като стана готово му прибавих червен пипер и универсална подправка. На фурна никога не съм правила.
Павлина, Димово е сигурно единствения или поне един от малкото градове в България с павирани улици (имам предвид 90% от града), много е гадно. Аз от сега като мина през дупка и ме заболява корема, а като ми се наложи да пътувам от Видин до Свищов и обратно към края на юни, направо не знам ooooh!, но ще го мисля тогава. Най-много да се отбия до най-близката болница по пътя Mr. Green
Слимс, не ми се е налагало да пия такива неща. И предишната бременност и сега съм само на ФК и от време на време но шпа Peace
Като коментирате размерите на бебо да ви разкажа за моята фамилия. Прабаба ми е родила дядо ми (1930г.) почти 6кг., нормално, то тогава друго не е имало. Но бабата която й е помагала да роди е видяла, че бебето е доста голямо и са й  дали да изпие 500мл. коняк. Без особен проблем е родила, ама се е била понапила Mr. Green

# 611
Здравейте сега се вращам от докторката-доцент по паразитология в МУ Пловдив.Тези които не са се изследвали моля ви направете го,ако се открие рано има начини за лекуване,но ако не се открие пораженията за плода са ужасни.Поема се от здравната каса.Та докторката ми каза 4е факта че имам положителен Иг G означава че имам имунитет и това предпазва плода,а доколкото покачването му тя каза че тестовете не са толкова специфични че да отчитат покачване или не и дори да се покачва още по добре -повече антитела които да пазят плода.Дори и igM да ми беше полойителен това че във 2 месец съм имала IgG означава че болеста е по стара от 6 месеца и няма опасност за плода.

# 612
Здравейте и от мен!

Megi_82 и мен ми казаха , че има разминаване с 8 дни , но  било нормално.

# 613
  • Видин
Катя, радвам се че при теб всичко е наред. В четвъртък може и да питам док за това изследване и защо не ми е пускано след като се поема от ЗК.
Меги, Д84, попчинип разминаване в термина под 14 дни е нормално. Ако е повече тогава изместват термина.

# 614
Хаха, аз ви казвах че нашите баби са герои просто, ни хапове, ни нищо, раждали са жените докат о преброят до 10  Laughing, шегувам се разбира се!
Ния по същия начин си го правя и аз постното зеле мила, но понякога като го подправя и запържа нацяло, го мятам накрая във фурната лекинко да се запече, да си оближе човек пръстите  Crazy
ell7 в това книжле което чета пише че е норвално да усещаме болки в яйчниците или контракции, не се притеснявай мила  Hug, успех на прегледа днес
pavlina_vt  ще го пия мила, въпреки че нямам контракции, но знам че го изписват и при рискови бременности, а понеже имам две неуспешни преди това може би умишлено ми го е изписал  Thinking
Катя поздравления мила, бях сигурна че всичко ще е наред!  Hug Hug Hug! Сега вече бъди спокойна, за да е спокойно и бебочето   bouquet
Аз няма нужда да го правя това изследване, първо че е късно вече и второ, най-вероятно съм го изкарала без да знам, защото допреди 2 години само котки съм гледала и е неминуемо да не съм прихванала нещичко докато почиствам котешката тоалетна напримел

Общи условия

Активация на акаунт