Отговори
# 615
Здравейте, много бързо пишете. Докато изчета ...... всичко...се озориих  Joy. Аз горе долу от една седмица-две бих казала усещам вътре човечето да шава. А за токсоплазмотата точно месец преди да забременея с първото ми детенце помолих за това изследване, тъй като имам допир и с котка и куче. Първо IgM ми пусна и бяха доста високи стойностите , след това IgG -оказа се че имам имунитет изграден. Та при нашите лекари май за всичко трябва да побутваме и питаме. При предната бременност пиех магнерот (засега още не) и въпреки че взимах мисля 3х2 родих 3 седмици по-рано от термина. Сега ходя и всеки месец при еднокринолог (имам Териодит на Хашимото), за да следим TSH-което принципно си е норма и ФТ4-което се опитваме сега да вдигнем малко,независимо че и то в границата. В сряда като отида на ЖК ще попитам кога се ходи на 4Д и ФМ.

# 616
  • Пловдив
Здравейте, дами! Токсоплазмозата се поема от здравната каса, защото и на мен ми я пуснаха при все, че съм я изследвала 2 седмици преди да забременея, докторката каза абе пускам я пак за по-сигурно да си знам аз, че съм я пуснала! Искаше да ми пуска и хламидия, също по ЗК, ама аз също си бях правила преди това и се съгласи да не ми взима проба от шийката сега да не ми било причинило кървене, другите изследвания освен кръв и урина са за хипатити, Васерман и влагалищен секрет, без цитонамазка поради същата причина за хламидията! Ако не и занеса копие от резултатите на тези изследвания, които имам ще ми пусне нови тя! Незнам защо вашите лекари пестят от ЗК, от неинформираност или от мързел да пишат направления за изследвания!  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 617
Megi 82 и на мен все ми казват че овулацията ми е по-късно

# 618
pepina 79 за какво се пие Магнерот не съм го чувала досега

# 619
Я кажете, някой да си е купил нещо за него за родилното например, или за бебко?
Бързо да признава
Mr. Green
Аз да. Получих и дори едно шишенце на Авент от приятелка вече Heart Eyes

# 620
  Това открих за Токсоплазмозата в сайта :Ако бременността ми е рискова, имам право на изследване за токсоплазмоза (при спонтанни аборти и мъртвораждания), на серологично изследване за рубеола (при данни за контакт с рубеола по време на бременността), както и на една допълнителна ехография.

# 621
  • В. Търново
silveto_niki_svetli, магнезиев препарат изписват или когато има проблем със задържането на бременността в по-ранен стадии, или когато има прекалено зачестени контракции в месеци, когато е опасно от преждевременно раждане(6-7-8 мес). Аз, както писах вече, пиех магнерич и заради контракциите и за схващанията на мускулите на краката(докторите му казват крампи), което е често срещано при бременността при намалено количество на магнезии в организма. Знам, че като влязох в 9-ти месец вече сама си спрях магнерич-а, защото не исках да преча на нормално подготвящата се и контрахираща(в контракции) матка. Полезно е за раждането  Wink

# 622
cotton4e Това е най-хубавия момент да започнеш да пазаруваш за новия член от семейството или пък да получи нещо . Аз лично не бързам с първото си дете напазарувах в месеца в който раждах 08.2005г. креватчето го сглобиха докато бях в родилно отделение и след като родих имах много малко неща които трябваше да взема

# 623
  • В. Търново
cotton4e, не съм още нищо. Прекалено ми е рано, не толкова от суеверие, ами просто защото не знам в каква гама цвят дори да гледам  Mr. Green С дъщеря ми започнах от 7-ми месец с покупките, мнооого е приятно чувството  Heart Eyes

# 624
 pavlina vt при кого ходиш на консултация аз с първото бях при Хаджирадев и мисля че той ми беше изписъл такова лекарства но след 6м. но не съм много сигурна Ще се поинтересувам от сегашната ми ЖК

# 625
  • В. Търново
При д-р Младен Ангелов сега, с първото при д-р Даря Ганчева. При Хаджирадев ходих като влязох в 9-ти месец за допълнителен преглед(по настояване на майка ми, защото нея я е израждал той и с мен и с брат ми  Mr. Green  Mr. Green ), обмислях вариант да си го избирам да ме изражда, отказах се впоследствие. Съжалявам само, че го махнаха и вече не е Завеждащ РО, за мен си е добър специалист, макар и от позастаряващата вече школа.  Confused

# 626
pepina 79 за какво се пие Магнерот не съм го чувала досега

На мен специално ми го изписаха против контрахираща матка, да мога спокойно да си износя бебо до края, така прецени доктора, не че имам контракции.

Котонче не бързам с покупките, суеверна съм да си призная, искам всичко да си взема когато вляза дай боже в 9-ия месец, а за шишета, беберони и помпи, като тръгна на курса за бременни, акушерката която провежда курса е и представител на шишета и цялата гама на NUK  Simple Smile

# 627
  • Видин
Котонче, още нищо не съм купувала за бебока, но аз имам много неща от баткото. Ще ми трябват шишета, повивалник, активна гимнастика, комплект за изписването, козметика и някой други неща, но не бързам още. Аз също не съм суеверна Peace А за мен си поръчах 2 чифта дънки за бременни от продавалника и ги чакам до сряда да пристигнат Mr. Green

# 628
Здравейте   bouquet
казвам се Надя и ми е втора бременност  Heart Eyes
термина ми се пада на 22.07.2012г.
в четвъртък бях на 4д - фетална морфология във връзка с биохимичния скрининг, и там резултатите са перфектни, но БХС ми показа висок риск 1  към 130 и сега се налага да го повторя в 16г.с.

# 629
  • В. Търново
nadiq, здравей и добре дошла! Според мен в 16-та седм. при повторен тест няма да има проблем, само положително мислене! Hug Ей това им е гадното на тия ранните, много противоречиви резултати дават!  Confused

Общи условия

Активация на акаунт