Три свещички греят, а ЯНУАРЧЕТА се смеят

• 33 709
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • Русе
Ухаа, Бубс Blush
Ама си личи, че съм в отпуск. По обед ходих на кафе с две приятелки, помотах се по главната, купих си 2 нови лакчета - какво му трябва на човек.
Сега позабърсах прах, смених чаршафи и чакам да стане 16ч. да пусна прахосмукачката. Съседите отдолу, обаче, не чакат. Правят някакъв огромен ремонт и току що започнаха на нова сметка. После ще сготвя една лазаня ( за пръв път, дано ми се получи) и ще спретна една салатка. А, и ще се изкъпя и налакирам с новия лак. Баси, че е готино да си почивка през седмицата. После един ден на работа и пак почивка. Сигурно отегчих порядъчно аудиторията, но ми е едно позитивнооо.
Ралче, дано мъжът ти да се чувства добре на новата работа. Успех и на вас с градината!

# 631
Къде сте, бре девойки  Thinking
Никакви ви няма, пък не ми се вярва баш в петък да се трудите усърдно  Mr. Green Crazy

Люби, докато ходех на работа и аз много харесвах почивните дни през седмицата, е така да се наслаждаваш на спокойствието и времето за себе си. Стана ли лазанята, такова нещо не съм готвила.

Ние вчера се почерпихме за баба Марта, първо на кафе в детския център, после на пицария. Обаче преди това ги водихме пак на лекар, още кашлят и двамата и то доста, но според докторката отхрачват и затова така, аз пък се бях притеснила да не се влошават. В неделя пак ще ги водим да ги чуе. Доста ме разубеди за пускане на градина другата седмица - започвал някакъв вирус, много болни дечица имало при нея, та най-вероятно ще я пусна само на 8-и, заради тържеството. Стихчето вече научено, с такъв патос и емоция го казва, дано да го каже и на партито в градината. Госпожите малко ме разочароваха - решили да не дават индивидуални стихчета на децата, щото повечето не можели да говорят  Shocked, което меко казано ме шашна. То на бебетата в яслите дават, колкото кажат, толкова, ама пък е готино за родителите. Аз им казах, че ние имаме стихче, понеже няма да може да репетира танца, те казаха - ок, ще го каже. Само да не я подгони сценичната треска и да реве за мен  Grinning

# 632
  • София
Ели, ако знаеш какъв спец съм станала на лазанята ммммммммммм. Преди бях много скептична към нея като ястие, но сега я обожавам Simple Smile

# 633
Ми дай рецепта де  Crazy А иначе не се съмнявам, че я правиш перфектно. Аз пък имам уникално каберне, не знам каква резерва ( свекър ми се пенсионира във " Винпром Свищов" като началник снабдяване) и определено този път ме впечатли с качествено винце. Та лазаня с вино ще ее добра комбинация, ако успея да я направя де  Mr. Green

# 634
Ели, те сега си натресе куп желаещи да са гости  Mr. Green - включително и аз, въпреки че винцето не е позволено в момента. Ама едно близване няма да навреди  Rolling Eyes.

Мацки, да ви се оплача от тоя моя Калоян  Rolling Eyes. Напоследък точно все едно критическата го тресе - някакъв нервак абсолютен е станал, крещи и пищи за всичко, дори не ме остава гък да кажа - а съм почнала да говоря, а е почнал да крещи  Shocked. И като почне да мята едни ръце и крака  ooooh!. Това ли е кризата на 2-3-годишните, че досега таквоз чудо не бяхме видяли  ooooh!. И що чак сега го хваща  Crossing Arms

# 635
Сис, добре сте ми дошли всички  Hug Вино има бол, мъжът ми в къщи не пие  Shocked, само навън, т.е на заведение. Колко пъти съм го карала да си сипем по една ракия, винце, ама тц, не съм му явно приятна компания за пиене  Mr. Green. Та с една дума - виното си го пия аз, по малко, с хубава вечеря и свекърът като идва на гости.

За кризата на Кало - знам ли, Александрина не е правила още такива изцепки, но пък като й се скарам така се защитава - " ти защо така ми се караш, нямаш причина да ми се караш, аз какво съм направила, че да ми се караш така...." и т.н т.н ама така убедително нарежда, придружено с хлипане и тъжни муцуни, че в едни момент наистина се замислям - аз защо аджеба се карам на детето  newsm78.  Онзи ден отказа да си пие АБ, защото било кисело. И ни спретна супер истеричен спектакъл, рев, тръшкане, ритане с крака, писъци. Нещо явно беше превъзбудена или пък й е било криво от настинката, но такава не я бях виждала. Успокои се и след повин час и дадох АБ в кисело мляко. На другия ден вече не й беше кисело, пие си го чинно без проблем. Но и те вече се учат на маймунджилъци и манипулации, така че май си е период това.

# 636
  • София
Еххх, сега лазаня- аз пък съм на режим и няма да ям Crossing Arms  Mr. Green
Сис- и аз мисля, че това е период, просто явно точно сега се проявяват. Аз и преди бях споделяла, че ЙоЙо и тя ги имаше същите истерии и то за почти всички, за всяко нещо, което в момента не е на нейното, се зпаочваше тръшкане, рев, писъци- оффф, разбирам те Tired Hug Сега положението при нея е малко по добре, тоест пак има такива прояви, но са по редки и по бързо й минава. Според мен след някакъв период от време, ще отмине.
Дони- и тук да ти кажа, че наистина се надявам да се развият нещата с градината по най добрия начин и за теб, и за Гого. Дано да влезе там, където за него ще е най удачно Praynig
Ели- дано скоро се оправят напълно и давамата Hug
Относно почивните дни- започнах да ги оценевям напълно, когато на тази работа, разбрах, че ще се налага да идвам понякога и уикендите. Е, след да кажем две работни съботи, следващите почивни събота и неделя ми се стуват като рай и най готиното прекарано свободно време. На всяка минутка от тях се наслаждавам, независимо дали сме си вкъщи, пазаруваме или нещо друго. Защото после и да искам, няма Mr. Green.

# 637
Здрасти и от мен Hug И честита Баба Марта, с малко закъснение!

Първо- Лорини, много да се пазиш!!! Те другите са ти казали, гушкането с Катерина може и седнали, и легнали да го правите. Важното е желание да има, начин ще се намери!

Ели, голямо честито!!! Желая ти успешна кариера по новата специалност, много положителни емоции и материални мотивации! Фактът, че успя да завършиш и междувременно си роди две дечица, без да загубиш баланса и доброто разположение, показва най-добре какъв човек си!
На моменти като ми дойде в повечко и започна да се чудя как да намеря време и енергия за учене, се сещам за теб, и се мотивирам  bouquet

Люби, и аз искам да знам какво стана с лазанята Heart Eyes

Дойде ли 1-ви Март за мен официално вече си е пролет. Вчера по случая ходихме с Бела за цветя и сега си имаме рози и фрезии из цялата къща и ухае на пролет.
А днес реших да си дам почивка, че много ми идва напоследък натоварен графика и усещам, че кръста ми недоволства нещо. И не събудих Анджи за градина, ами се гушнах в Бела и си поспах до 9 и 30. После тя като заспа с кака й си направихме пържени филиики, айрянче и една дълга и мързелива закуска, докато си погледахме нешънъл джиографик. Много обичам така!

За тръшкането- аз и преди съм казвала- както в един момент е най-разбраното и послушно дете, в следващия се почват едни писъци и ревове #Crazy От възрастта им е, не е лесно да растеш, но и на мен понякога ми се налага да отида в другата стая и да дишам дълбоко няколко минути Heart Eyes

Сис, ами радвай се, че късно го е хванала тригодишната криза. Тъкмо скоро ще приключи Grinning

Хахаха, този пост го пиша от три часа hahaha

# 638
  • София
Радостче- страхотно си направила, имам предвид това, което описваш за Анджи, Бела и закуската, направо само като си представих картинката и ми стана страшно готино и уютно Heart Eyes
И сега като ти гледам линийката- кога минава това време, Бела вече на 5 месеца станала Crazy Heart Eyes. Нацелувай ги от нас с ЙоЙо и двете госпожици Hug
Лорини- днес как си Hug

# 639
  • Ловеч
И аз съм от феновете на лазанята и винцето разбира се Blush
За тръшкането споделих веднъж и се оказа ,че му липсвам.Като съм вкъщи не ми обръща много внимание,но съм наблизо и е спокоен.Бях се притеснила преди ,че не ме търси,но сега като се събуди вика Мамчеееееее Heart EyesТо и аз искам да се тръшкам и да викам,ама няма да има ефект Laughing
Бях на зъболекар-платих 10 лв Shocked-това е само началото ,но ми се видя малко Thinking .Та по този повод си спретнах и една шопинг терапия и ми е едно хубавооооооо.
Хайде вече да се постопли ,мисля да пусна Ивко и на градина -да живне и баба му малко.
Надето я няма никаква Rolling Eyes

# 640
Радостче- страхотно си направила, имам предвид това, което описваш за Анджи, Бела и закуската, направо само като си представих картинката и ми стана страшно готино и уютно Heart Eyes
И сега като ти гледам линийката- кога минава това време, Бела вече на 5 месеца станала Crazy Heart Eyes. Нацелувай ги от нас с ЙоЙо и двете госпожици Hug

Мерси Ралче, много си мила  bouquet
И на вас с Йойо пращаме много целувки!

Мдаа, времето направо лети! А явно с вторите бебета, като е по-натоварена програмата, още по-неусетно минава. Утре стават 5 месеца, откакто Бела се роди, даже сме поканили едни приятели на гости, че да имаме стимул да не заспим в 8 часа Laughing

Ама днес наистина не си подадох носа от къщи. Нито клубче, нито магазини, нито тренировка в парка, и да ви кажа не ме боли кръста. Май се поизсилвам аз напоследък Thinking Но уж гледам да съм активна, за да съм във форма.

А пък Бела напоследък като мрънкоти и го изкарва на "Мамммиии" Grinning

Ох, викат ме

# 641
добре съъъъъъъъъъъм, при мама съм коко докато е на работа една седмица...лежа си, почивам си, катерина дивее на воля като има кой да и угажда...

и ето малко да се похваля...какво свършихме НАПК-ите през изминалата една година Simple Smile много съм доволна...като част от екипа, който не само консултира  newsm44

и сега лека нощ  Heart Eyes

# 642
Честит национален празник, момичета! Нека носим с гордост името българин, да сме достойни наследници на великите ни предци и предадем на децата си любовта към родината!

Лорини, почивай си и се глезете с Тити при мама  Hug

Я сега кулинарките на помощ - решила съм да правя питка, обаче кое колко време втасва, на какви градуси да я пека, идея си нямам, а в нета няма да чета, като вляза в някой кулинарен блог  тотално се депресирам. Та  - питка със сирене ще правя, знам на 1 кг. брашно, 1 пакет мая ( имам само суха). Обаче колко време да стои преди да я сложа да се пече, като удвои количеството си ли или  newsm78 Абе с една дума - дайте рецепта за лесна питка с мая и сирене. Ако стане, ще пратя на съветничките си по едно парче по куриер  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 643
  • Варна
Честит 3 март!!! /макар много да мразя да се правим на "нещо си" само на празници.../

Ели, аз не съм много майстор, ама трябва да втаса два пъти според мен - омесваш-втасва до двое обем, после я оформяш и пак втасва. Градусите са ниски, зависи от фурната и дали е с вентилатор, около 180 градуса е. Можеш да сложиш питката и след това да включиш фурната - така ще ти втаса. Ако я видиш, че гори отгоре - покриваш с фолио... Рецепта си избери от тук, в зависимост какви продукти имаш - цък

# 644
  • София
Ели от снощи да пиша, но мнооого съм заета бе bowuu Вечерта на РД, днес на кушии, после при хомеопата, игри с диванетата. Няма днес по-щастлив човек от Гого - видя много коне. Качи се на кон и не искаше да слиза. Изтърпя да ги държи непознат човек, само защото му позволи да се качи на коня. Искаше да ходи и при състезателите...но друг път. Бъзикам мъж ми, че сега и кон трябва да купуваме hahaha
Скрит текст:
За питката - правя една, която е с едно втасване тестото :
1/2 кофичка кисело мляко
2 яйца-единият жълтък отделих за намазване
3-4 сл олио
1/2 кубче прясна мая
1/2 чл сол
1 чл захар
100 мл топла вода,в която размивам маята+мъничко захар
брашното не съм го мерила,слагах,докато се образува на хубава топка

Оформяш, втасва - да удвои обема си и печеш в предварително загрята фурна на 180 гр около 20 мин, после още около 20мин. на 150.

Със суха мая - любимата Болярска питка:
1/2 ч.ч. олио,
 около 1кг. брашно;
 4 бр. яйца;
 1с.л. сол;
1с.л. захар;
 1 пакет суха мая;
 400мл. хладка вода,
1/4ч.л. сода разбита в 2с.л. кисело мляко;
 100гр, препържено масло.

Брашното с маята се пресява и се прави кладенче.Вътре се сипват олиото, киселото мляко със содата, солта, захарта, водата и яйцата(единият жълтък се отделя за намазване на питката).
 Замесва се меко тесто и се разделя на 4 топки.Топките престояват известно време да се отпуснат(поставени в/у брашно и завити с мокра кърпа), но не и да втасат.
 Всяка топка се разточва на кора около 40-45см.Налагат се една върху друга, като всяка се намазва с масло.Завиват се на руло и се усуква.Поставя се в тава намазана с  мазнина навита като охлюв.Когато втаса много хубаво(да увеличи два пъти обема си) се намазва с жълтък който е разбит с малко олио и се пече в предварително загрята фурна на 210градуса.Пече се около 25-30мин, като фурната накрая се намалява на 150-170градуса.Като се извади питката се напръсква с вода и се завива с кърпа.

За лазанята - обичам я главно с шунка и гъби. Та правя сос Болонезе (от готовия за спагети Болонезе на Маги Embarassed). Сос Бешамел, в който слагам малко индийско орехче. Леко запържвам гъбите и слагам в Болонезето.
Дъното на тавата поливам с малко Бешамел. Ред кори, шунка, Болонезе, Бешамел, настърган кашкавал. После пак кори, шунка, Болонезе, бешамел, кашкавал. Най-горния ред поливаш с Бешамел и много кашкавал. Печеш около 30-40 мин. на 180 гр. - до приятна коричка. Открих, че тайната на добрия вкус е индийското орехче и мнооогото кашкавал.
Тъй, говори ми за винцето...пила съм Свищовско аз мммм...

Послучай празника днес сме като в дискотека с режим на тока #Cussing out

Последна редакция: сб, 03 мар 2012, 19:53 от Доника

Общи условия

Активация на акаунт