АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 677
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
 момичета, не искам да ставам спам, ама много моля, ако някоя от вас има английски булдог или сибирско хъски да ми пишеее на лични  Hug иначе аз вчера много се ядосах с едни колеги и направо така ми дигнаха кръвното.. и малко ме заболя коремчето  #2gunfire #2gunfire но после се опитах да се поуспокоя, макар че и сега като се сетя и ме свива нещо  #Cussing out както и да е...
и мен газовете малко ме притесняват  Laughing
фейси, добре дошла и леко бременеене  Hug

# 241
Здравейте момичета! Как сте днес?  bouquet
Преди няколко дни бяхте обсъждали табличка за килограмите,но нещо не мога да я намеря Thinking бихте ли ми помогнели?

# 242

SaMaElA, 133мм вероятно е плодния сак, за бебечето е още много рано да е толкова голямо  Simple Smile

Абе и аз си мислех цял ден днес,че няма как да е толкова и да се вижда само с вагинален.

# 243
  • София - град
Момичета, вчера имах среща с една вече родила мама и една в 5тия месец. Те съвсем спокойно говориха за гъбична инфекция дори няколко пъти по време на бременността, която обаче можела да навреди на бебето. Разбира се те съвсем нормално го обсъждаха, а аз се шокирах. Според тях няма какво да направиш за да не хванеш гъбички, било страшно нормално. Някак си не ми се връзва, да е опасно за бебчо пък да е толкова нормално и да няма какво да приемаш /като витамин примерно/ за да ги избегнеш.

На 17 ще говоря с док, но все пак знам че тук има доста раждали вече мами и ми е интересно какво ще кажете за това.

Въпроса е "Може ли да се избегне гъбична инфекция?" и "Всяка бъдеща майка ли хваща гъбички?"

# 244
Въпроса е "Може ли да се избегне гъбична инфекция?" и "Всяка бъдеща майка ли хваща гъбички?"

Гъбичките са нормална част от микрофлората на влагалището и понеже по време на бременност средата става по - кисела, това предполага по - бурното им развитие. Това може да се случи по време на настинка или когато са спаднали защитните сили. Не на всяка жена, която очаква бебе се случва, а е опасно за бебето един път дотолкова, че в организма на майката има инфекция, каквато и да е тя и втори път по време на раждане ако то е естествено, защото  вече няма запушалка, която да го пази и  защото минава през родовите пътища и е в съприкосновение с гъбичките. Надявам се да съм била изчерпателна, не крайна и полезна.

П.П. Гъбичките не се хващат, промяната в киселинността на влагалището определя количеството им. Когато са в оптимално количество всичко е наред, когато са повече говорим за инфекция, когато са по-малко това предполага наличието    на бактерии.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 13:52 от dbs

# 245
Здравейте момичета   bouquet ,може ли и аз да се запиша във вашата темичка и да добавите и мен към мамите,които са с термин 9 август.Тогава очакваме третото си бебче.В понеделник съм на консултация и се надявам всичко с бебчо де е наред.Прекрасен ден от мен  Hug .

# 246
  • гр.Велики Преслав
Здравейте!

Аз днес получих резултатите от кръвните изследвания - всичко е в норма. Вече и гаденето не ме мъчи целодневно. Чувствам се много добре и изпълнена с енергия. Днес си запазихме и хотел за едноседмична почивка на ски курорт за началото на февруари. Аз естествено ще си стоя на топло в хотела и ще релаксирам, а съпругът ми ще учи 6-год. ни син да кара ски.

Вижте какво ми попадна за витамините Центрум http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3303651#.TxAOS5pxAjY.facebook

# 247
Мами какво мислите за амниоцентезата,като профилактично изследване?В смисъл такъв,да се прави от жени под 35 годишна възраст ,без да имат споменатите показатели заради който се препоръчва изследването и т.н.? Thinking Чесно казано аз имам желание да го направя...ако не за друго то за мое успокоение....има ли мами който са си правили амниоцентеза?По скоро ме притеснява този уш минимален процент за спонтатен аборт и това,че резултатите до колкото разбрах се бавят доста и НЕДАЙСИ БОЖЕ има проблем...майката вече е в доста напреднала бременност в която е рискован аборта...а и не само това...след толкова време,лично по мое мнение на една жена която е прекарала толкова време с бебчето в нея би и било адски трудно да вземе такова решение...!Тази тема не е мн приятно,но доста мисля по въпроса...незнам как да постъпя...да си направя или не амниоцентеза?Вие какво мислите по този въпрос?? Thinking  ooooh! Hug

# 248
Здравейте момичета и добре дошли на новите попълнения Simple Smile
Аз се надявам вече да съм преборила настинката, но ще видим.
Притеснявам се, че още не са ми пуснали кръв и урина ... само за БХС ме насочиха след 1-2 седмици да си направя в МД. Чудя се има ли смисъл да си ги направя (кръв и урина) сега на своя глава... не помня кога последно ми се е налагало да правя подобни изследвания. 
 Гледам, че за попълване на гардероба си говорите, та да споделя, че от известно време зяпам по сайтовете за дрехи за бъдещи мами, ама... ми струва рано за пазаруване. Знам ли, аз тия дни почти не излизам, та много не ми се налага да сменям тоалети, ама засега мисля, че всичко си ми става. И аз не видях нещо табличката с килограмите, а все ми се струва, че ще хванат неподготвена...  Tired Бели кахъри са това де Simple Smile, аз като човек имал си проблеми с теглото имам и по-големи дрешки, пък и лесно решение с дънките е да задигнете от гардероба на таткото  Mr. Green  Надявам се до средата на пролетта поне да закрепя положението  Thinking ама знае ли се като започна да раста... Blush
Засега проблеми с гадене и повръщане нямам... ям си, просто някои неща като сладко хич не ми се ядат... или само докато опитам, после губя интерес... месо също не ми се яде особено... абе май по-капризна съм станала, но си се храня редовно, а движението ми е малко заради настинката. Да взема да се поразходя май... Blush

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 14:23 от irony

# 249
Леле колко много сте изписали...
Във вторник (10,01) бях на лекър и бебчо е добре.   newsm44Не съм му навредила с настинката. Предопредиха ме много да се пазя от малки деца и родителите им заради епидемията от варицела (въпреки , че съм я изкарала), защото през 3м имало опастност от синдром на вродена варицела, тъй като сега се развиват органите на бебока.
Виждам, че сте обсъждали и количките. Аз мисля да си взема от по - евтините и то без зимен кош, защото ще го ползвам само през зимата, а не мисля, че ще можем да излизаме много често, било то заради лошо време или дим от въглища (живея в къща и всички около нас се отопляват с локално парно. Иначе за колички наистина е рано да мислим, но ако не си мисля за това как ще си посрещна бебока, какво ще му купя и други приятни неща, то с моите 3 аборта какво друго да си мисля. Затова си се ровя в сайтове за бебешки неща , даже и списък с цените съм си направила на ексела и това ми помага да мисля положително !!!   Grinning Grinning Grinning

# 250
Чисто и просто опит на нелоялната конкуренция да саботира продукта, нищо ново под слънцето smile3507 Продуктите на Центрум са си в търговската мрежа и не са с нищо по-опасни от хилядите останали продукти, които съдържат ГМО в неприемливи количества, но ние пак си ги купуваме. Защото дори не знаем, че съдържат генно-модифицирани съставки.

За мен лично (като пак казвам, че нямам нищо общо с Центрум, не съм им рекламен агент и пр. Laughing) това са най-добрите витамини на българския пазар - сравнявала съм ги с кои ли не други и само при тях намерих пълната гама от необходими за ежедневието витамини и минерали. Ясно е, че като нямат реална конкуренция, ще има много удари под кръста, ама на кой му пука. Мислещите и четящи опаковките хора ще продължават да си ги купуват Peace

По темата за дрехите - аз почти всичко си купувам от Ebay, ниски цени, голямо разнообразие, не се налага дори да излизам от къщи. За бременни има голямо разнообразие от дрехи, все ще си избера нещичко по-нататък. Честно казано, нямам търпение да идва по-топлото време по-нататък и да си накупя рокли за бременни Wink

Добре дошла на Feisi и от мен Hug

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 14:55 от Шехина

# 251
Софи, и аз си взех едни дънки с два номера по-големи от моя, висят, обаче са меки и разтегливи и мисля, че с тях ще изкарам доста  Party Пък нека си висят.  Laughing Гледах и мерих моделите за бременни, ама ега ти и грозните кройки, приличам на изпрошнат чувал с дунапрен отзад  Tired

Аз гъбична инфекция не съм имала. Разбира се, че не задължително да се получи. Може би си зависи и от организма на жената, аз никога не съм имала такова чудо досега. Ако някой е предразположен, през бременността вероятността се увеличава, заради по-обилните секрети.  

feisi, Zuzi80, добре дошли.  Hug

Д. Захариева, честити ти хубави резултати и предстояща почивка, дишай чист въздух и се разхождай полекичка  Hug

feisi, по върпоса за амниоцентезата: тук вдигнаха границата, когато я препоръчват (не е задължителна никъде) от 37 на 39г и нагоре. При всички положения първо трябва да се направи т.нар. троен тест или тест за хромозома 21. Той показва възможният риск колко е висок, както и за по-рядката хромозома 18. Според риска гинекологът съветва майката дали е препоръчително да се подложи на амнио или не. Има много случаи, когато рискът на 20 и и на 30 е доста по-висок, отколкото на 40 например, различно е. Аз лично не бих се подложила просто ей така. Но ако рискът при мен излезе висок, задължително ще я направя, защото съм твърдо против да се раждат увредени деца. Мъчение е и за тях и най-вече за родителите, просто е безсмислено да се допуска такава трагедия, ако може да се предотврати. Ако недай Боже ми се случи да взема такова решение, не бих се колебала нито секунда.

irony, не се притеснявай. И на мен не са ми пуснали все още, а урина ми искат чак за средата на февруари.

Калинке, щом си изкарала варицелата, няма от какво да се притесняваш.

# 252
  • София - град
Софи, и аз си взех едни дънки с два номера по-големи от моя, висят, обаче са меки и разтегливи и мисля, че с тях ще изкарам доста  Party Пък нека си висят.  Laughing Гледах и мерих моделите за бременни, ама ега ти и грозните кройки, приличам на изпрошнат чувал с дунапрен отзад  Tired

Аз гъбична инфекция не съм имала. Разбира се, че не задължително да се получи. Може би си зависи и от организма на жената, аз никога не съм имала такова чудо досега. Ако някой е предразположен, през бременността вероятността се увеличава, заради по-обилните секрети.  

Момичета благодаря за разяснението, сигурна бях че не е задължително. Но те момичетата бяха доста заблудени аз в моята 7ма седмица знаех доста повече неща от едната раждала и тази в 5 месец.... не мога да си представя че няма да се интересуваш от това какво става с организма ти и най-важното да се лекуваш! Защото родилата беше родила с гъбички в Шейново което за нея е най-добрата болница в България....

За дънките в Salsa бях гледала много хубави модели с коремче  Laughing с ниска талия и едно черно което обгръща коремчето. Сега обаче Салсата е само в един от софийските молове , а той ми е далече та не знам дали и тази година са пуснали модели за мами. Къде иначе да търся дънки с коремче? Не съм виждала скоро...

# 253
Здравейте , много сте писали ейй Simple Smile

Аз днес съм по-добре , в понеделник ще пусна контролна урина. За бременни е противопоказно затопляне с каквото и да било ! (дори горещ душ)

За гъбичките -  да , много често по време на бременност се появяват повече от обикновено. Не са чак толкова страшни , но трябва задължително да се лекуват. И не всяка бременна има гъбички (аз нямах с предната бременност). МИсля ,че няма как да се предпазим от гъбички. Единствено може да се носи памучно бяльо.

АМниоцентезата според мен не е подходяща за профилактика , освен ако не се съмнявате наистина за нещо сериозно! Не е толкова безобидна. ( и ако не е препоръка от док)

За дрешките- аз нямам намерение скоро да купувам (дано да не чака изведнъж кг) Ще си взема чак за лятото . С миналата бременност коремът ми порастна в 6месец, дотогава си носих старите дрехи. Определено дрехите за бременни не ми харесват особено , винаги те правят една по-голяяяма  Laughing

За първите ритничета , мисля,  че дори и за второ по-рано от 14г.с. няма как да стане ( всичко е  индивидуално) В 10г.с. бебо тежи едва 2грама, не мисля ,че би бил спосбен да ритне чак така ,че да го усети мама Simple Smile

# 254
  • Пловдив
Здравейте мами!И аз да се запиша при вас.Живот и здраве очаквам второто си бебче на 11,08,2012.Вчера ходих на лекар за сега всичко е нормално и дано да е така и до края.Пожелавам на всички лека и безпроблемна бременност!

Общи условия

Активация на акаунт