АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 687
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
http://conti-bg.com/ ето тук има доста дънки. Аз си бях купила едни и ги сложих веднъж. Аз обичам с ниска талия и си намирам такива с ластик , но не за бременни. Слагам колана под тумбака и една по-дълга блуза. Имаше много сполучливи дънки и панталони в Теранова .

# 256
  • Пловдив

защото  вече няма запушалка

dbs, кога се появява така наречената запушалка?

# 257

защото  вече няма запушалка

dbs, кога се появява така наречената запушалка?

В 7-ма седмица лигавицата на шийката на матката се уплътнява и се образува слизесто тяло - (тапа / запушалка), което предпазва бебето от външни влияния. 

# 258
Здравейте, момичета! Да се включа и аз по някои от темите.

Софи, разбира се, че не е задължително да имаш гъбична инфекция. Това може да се случи само ако се наруши баланса по някаква причина, Блонди ги е описала повечето. Но и да я получиш, тук в САЩ хич не им се впечатляват, независимо дали става въпрос за бременни или небременни жени. Има едно лекарство, коеот може да се купи от без рецепта от аптеката и препоръчват него при бременни жени. Основният проблем на гъбичните инфекции (според лекарите тук) е дискомфорта.

Инфекцията, за която Тереза е споделила е друга работа:
http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4467611
Тук направо я считат за чумата за бременните жени, изключително опасна е!!! На мен ми дадоха малко материали от офиса за ранна бременност и има цяла секция за Листерията. Въпросната гадина може да се прояви със симптоми, чак два месеца след консумация  Shocked и те са подобни на грипните. Специално за колбасите препоръчват да се ядат само след термична обработка, всички млечни продукти да са приготвени с пастьоризирано мляко. Това, което мен лично ме озадачи, беше, че дори и Фетата (което е нашето бяло сирене) е забранено. Знам, че в България масово го препоръчват заради калция. Аз направих някакъв компромис като купувам тукашна марка бяло сирене приготвено с пастьоризирано мляко.

feisi за амниоцентезата щом не я препоръчват рутинно има причина. Когато лекарите взимат решение за тестове и процедури много често претеглят рисковете. Ако си в нискорискова група и резултатите ти са добри от първичните тестове и примерно има вероятност от проблем при бебето  0.001%, а ако амниоцентезата носи 0.5-2% риск да го загубиш тогава струва ли си да поемаш тои риск?   Аз не бих.

Момичета, преди време ми попадна статия за плановото секцио. Като цяло се оказва (на базата на доста събрана и обобщена информация), че макар да се счита, че в 37-ма седмица бебето е готово да се роди, планираното секцио в 37-ма седмица повишава рисковете от проблеми при бебето (това не важи ако бебето тръгне да се ражда сам в 37-ма седмица). Новите препоръки са за 39-та седмица.  Ето линка, ако не можете да го отворите, а се интересувате мога да ви пратя на лични или да публикувам в пост целия текст от статията.

http://www.nytimes.com/2011/08/09/health/09brody.html?_r=1&s … afe%20&st=cse

Лек ден на всички  Hug

# 259
  • София
rossy-pm, много ми харесаха цените в този сайт!  Wink Но нямат магазин в София...
Darlena, много полезни статии! Аз направо се стреснах за това, което пишеш за млякото.
Момичета, като пиете прясно мляко, варите ли го преди това, разбира се говоря за млеката, на които пише, че са без варене? Аз почти не пия де, но се замислих по въпроса.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 15:47 от bi_bi

# 260
  • Варна
Здравейте, момичета!  newsm51 Бързам да ви споделя, че днес бях на преглед и че с бебо сме в перфектна форма Simple Smile Има си вече краченца и ръчички, с които маха и стабилен сърдечен ритъм  newsm76 Много съм превъзбудена от умиление и любов и искам да прочета подобни новини скоро за всички ви! А сега се връщам назад, за да ви чета. Поздрави!

# 261
Така е момичета,прави сте за амниоцентезата,но чесно казано май мисълта,че нещо може да не е наред с бебчо....натделява.Силно се притесних,защото преди няколко месеца моя приятелка която е на 22 години с едно здраво детенце,второто се роди със Синдрома на Даун!Може би от тогава взех да се замислям по сериозно за амниоцентеза! Confused

# 262
Момичета, аз да апелирам пак - ако на някоя й хрумне идея за заглавие за другата тема, нека пише  Hug

Рая, честити хубави новини  Hug

Фейси, то ако вземеш да гледаш другите случаи и да се сравняваш с истории, трябва да се гръмнеш направо. Карай го по-спокойно, пусни си кръвен тест за риска и после ще прецениш  Hug

Фокси, добре дошла, лека  Hug

# 263
Здравейте момичета! Как сте днес?  bouquet
Преди няколко дни бяхте обсъждали табличка за килограмите,но нещо не мога да я намеря Thinking бихте ли ми помогнели?

И аз чакам, ако може да я има и на първа страница.
Благодаря

# 264
Ето, аз тогава си я запазих като линк: http://www.bebeimama.com/kalkulator-na-tegloto

# 265
Как си носите старите дънки не знам. Аз съм качила два килограма и понеже повечето ми дънки и панталони са кройка skinny с ниска талия, е закопчавам ги, но копчето така ми се впива в коремчето под пъпа, че е невъзможно да изкарам цял ден седнала така. Пробвах да разкопчавам, но пак не ми е удобно. Попълних си гардероба с малко панталони с еластична талия (с памучно парче) и един клин. Още не съм ги носила, но клина си го подносих и ми е много удобен, другите ми клинове, колкото и да е, ластикът ми стяга на тумбака, а с този освен че ми е много свободно, ами е и доста висок и ми е топличко на кръста. Може да се носи и от небремменни, много съм доволна. Една от най-важните покупки, може би по-важна и от дрехите, е хубав сутиен за бременни, който да поддържа порасналите гърди, да предпазва от увисване и същевременно да е удобен и да не притяга прекалено.

Записаха ме след 2 седмици на т.нар. троен тест, който включва БХС и ранна ФМ. Най-вероятно ще правя и амниоцентеза, предвид възрастта (37), така ми каза Док. Нормално е резултатите да ни хвърлят в размисъл от типа: "Какво би станало, ако...?" И аз се бях поддала и се вкарах в разни филми, но се осъзнах. Че то е нещо като да плачеш за нероден Петка, всички знаем приказката. Ще си карам изследванията поред, според както са ми назначени от лекаря и ще мисля според обстоятелствата на всеки един етап.

Аз не бих пропуснала едни предварителни абсолютно безопасни изследвания, които, макар и статистически, ще ме информират относно една вероятност, а ще се хвърля направо да амниото с риск да загубя бебето 1:250. Но ако на по-късен етап лекарят ми прецени, ще направя и амнио. И съм си обещала да се притеснявам едва когато получа резултата (дано да няма за какво!). Всъщност амниоцентеза се препоръчва когато изчисленият (вече отчитат индивидуален, а не възрастов!) риск е по-висок от риска от самата интервенция. Генетичните мутации са най-често спонтанни, така че риск има винаги, е, статистически погледнато, рязко нараства над 35-годишна възраст. Много мислих, четох във форума, плаках на един пост от една мама, под 30 годишна, с едно здраво детенце, която много чела по форумите и с втората си бременност не направила амниоцентеза, въпреки, че имало индикации, че нещо не е съвсем наред с бебето и в крайна сметка второто й детенце се родило с Даун. Все пак, какъвто и да е резултатът, каквото и да  е решението, то е по-добре човек да е подготвен. Мое мнение. Пък за притеснение, когато му дойде времето,  не сега! Мислете положително!

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4810

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 16:39 от MaryJane

# 266
  • Варна
Здравейте,мами Hug .В предните странички зачекнахме темата за количките и днес докато се разхождах ,главата ми се въртеше във всевъзможни посоки,оглеждайки различните вариации  Mr. Green  .Не успях да се спра на някакъв ориентировъчен модел ,но пък имам още време...все до лятото ще си избера Laughing
З а дрешките какво да ви кажа    Sad -жива трагедия.Като се гледам ,имам чувството,че съм поне в 4-ти месец....Почти нищо не ми става newsm45 Тия дни отивам да си взема нещо удобно,защото сега имам чувството,че ще ми хвръкне копчето като седна...много лошо така Sad
Иска ми се вече да минат и кръвните изследвания,а те са чак за 29.01.Не знам защо,ми е притеснено...

# 267
На първо място трябва да си изясниш триколка и 4-колка, и след това по-задълбочено. Аз лично никак не харесвам триколките и директно отпаднаха от избора  Simple Smile

# 268
Аз лично никак не харесвам триколките и директно отпаднаха от избора  Simple Smile
Peace Peace Peace

# 269
  • София
аз триколгите ги харесвах, ама те са по-дълги, и както ни е малък асансьора и колата ни беше малка като купувахме количката и затова се отказах. сега май не съжалявам защото имам наблюдения на колело триколка как се пада с него като се наклони детето настрани.. е все се надявам че количките като са по-тежки и трябва да е изчислено, ама не ми се пробва лично  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт