АВГУСТ още не се знае с колко момиченца и момченца ще ни смае

• 25 702
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Виждам, че доста от нас са на тема покупки или поне желание за такива Simple Smile И на мен ми се струва, че вече имам нужда от нови дънки, че всичко ми отесня  Embarassed
Тук пък намерих доста подробен списък за мама и бебе: http://www.pakostnik.com/bg/motherbabylist.php

# 286
Мамчета,искам да попитам някоя от вас получавала ли е стягане ниско долу в коремната област?А чесно казано имам проблеми с ходенето по голяма нужда,но вчера ходих,едва ли е от това.Малко ми е притеснено,моля ако някоя от вас е изпитвала същото чувство да пише.

Днес цял ден ми е така  и тамън се рових из нета, аз усещам една тежест... МОже да пиеш но-шпа.

# 287
Аз съм виждала такива дънки (и имам няколко вида), но не са на Бенетон. Има ги в различни магазини и различни марки- много удобни са за студено време- предпазват идеално. Аз ги нося и без бременност.

# 288
Добре дошли на новозаписалите се!

И аз да се похваля  newsm44  днес бях на преглед и си видях бебока, заспал е като майка си, но го накарахме да се размърда. Шаваше с краченца и ръчички, мърдаше главичка. Пораснали сме цели 25 мм. и отговаря точно на седмиците си.

За дрехите и на мен ми стягат дънките, но само колана и ги разкопчавам. Колежките ми казаха че в Waikiki имало хубави дънки за бременни и с намаление даже в момента, така че в Неделя мисля да се поразходя за нещичко. Иначе и аз мразя широките дрехи и затова ми казаха че от тези има малки размери с ластичен колан, което си мисля ще ми свърши работа пролетта. За лятото обожавам роклички, та чак нямам търпение Simple Smile

Лека вечер момичета!

# 289
Благодаря ви момичета,дано да отмине и бебчо да е добре.Аз по принцип съм много притеснителна и понякога даже си внушавам.Ама това не внушение защото доста веме продължи. smile3538.                                                                                                                           Относно избора за количка,аз съм ползвала и триколка предния път и бях много доволна.Но мого зависи,какво ще е бебчето,ако е по палавичко наистина мове да се обърне от количката,ако не е достатъчно стабилна.Лично аз смених 4 колички,докато тая триколка ми пасна най-много.Сега незнам,какъв ще ми е изборът обаче,мисля че още е рано да мисля за това.На всички ,които са решили от сега да избират,успех при избора.Лека вечер на всички и дано ни се оправят коремчетата  rossy-pm               smile3524 .                                                                    

# 290
Днес пак имах зацапване и цял ден съм на легло Rolling Eyes Добре че моя мъж е почивка днес та се зае с малката, иначе незнам.

БХС не бих си направила, така както не си направих предния път. Попитах гинеколожката ми има ли смисъл, тя ми каза, че всеки път ме преглежда толкова подробно и ако имаше съмнение щеше тя да настоява за изследване. Каза ми, че е мое решението и не ме спира, но ме попита ако е висок риска при резултата дали ще си направя амниоцентеза.Казах "не" и дотам беше разговора. Да не говорим, че бях изчела доста теми, в които майки се оплакват как изследването им е дало висока вероятност за Даун, а са родили здрави бебета, само цяла бременност са се стресирали.За мен всичко е Божа работа, защото даже да ми кажат че нося бебе с Даун, не бих абортирала.

За количките- ползвах ето тази. Изключително маневрена, и мнооого стабилна.Нямаме кола и тук (Русе) тротоарите са страшно разбити и за да стигна до центъра имам едни 20 мин пеша през много скалист терен  Mr. Green Тази количка вървеше като танк  Laughing Много съм доволна от нея, нооо е много тежка, цели 13 кг. Ако щях сега да си купувам нова количка щях да си купя ето тази. Тя е подобна, но доста по-лека. Бутала съм такава на приятелка и е добра.
Днес, след прокървяването, се замислих колко крехък е живота в нас и си припомних първата ми бременност. Струва ми се доста абсурдно да си правим планове от сега, но пък нали това е част от положителното мислене  Wink Много се радвам, че следя темата, за да се зареждам с хубави мисли  Heart Eyes

# 291
даже да ми кажат че нося бебе с Даун, не бих абортирала.

Позволявам си да те питам, ако си склонна да споделиш, защо? Кому е нужно? На увреденото дете или на родителите, които се заробват до живот? И на кого ще оставиш такова дете, след като вие със съпруга си си отидете?

# 292
ако е висок риска при резултата дали ще си направя амниоцентеза

Ето го големият въпрос! Много трудно решение! ани4ка, моите уважения за него, не бих могла да кажа, че бих имала смелостта да го сторя! Между другото, децата със Даун са си почти нормални и при работа с тях, почти достигат интелектуалното ниво на генетично "правилните" деца, могат да живеят самостоятелно и достигат до средна възраст, което не може да се каже за всички генетични болести. А пренаталните тестове улавят средно едва около 80 от 8000 мутации. Но едно е да четеш за него, а съвсем друго, да го преживееш. Нека не вгорчавам допълнително темата, изборът си е прекалено личен, само бих искала при всяка майка да е информиран избор, след консултация със специалист, а не на база "четох във форума"....

# 293
За любителите на триколките ,ето тази е много лека , много маневрена и удобна http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/images/BBC_HighTr … _oxygen-cream.jpg

# 294
Беше ми отнето бебе, няма аз да реша да го загубя защото не е нормално. Влез в тема с родители на Даун и ги питай дали са "заробени". Ако говорехме за детска церебрална парализа, открита през бременността друго щеше да ми е мнението, но за Даун е такова. Все пак съм го обмислила още преди 3 години и имам право на лично мнение  Peace и не съм го сформирала само на база форуми  Wink

# 295
  • Добрич
Добър вечер, мами!
Аз от няколко дни насам немога да се понасям, ужасно ми се гади и то по цял ден. Няма като съм гладна, няма като съм сита! Повдига ми се по цял ден! Да не говоря, че нямам и никакъв апетит и ям насила, колкото да не припаткам от глад около малкия.
Другата глупост е това скапано настроение, дето ме е гепило. Все съм недоволна, крива и дори се наревах скришом тая вечер. Перна ме яко хормона тоя път.
Така, оплаках се.  Embarassed
За амниоцентезата - мисля, че преди БХС не е наложителна, но ако бях над 30 примерно, може би щях да се замисля. Много тъжно би било, ако се стигне до аборт след лош резултат от амниото, но не мисля, че е голямо геройство да се родиш увредено детенце със знанието си за това. Няма да е честно нито за другото ми детенце, нито за семейството и близките ми хора. Да не дава Господ, на никой не пожелавам да изпадне в подобна ситуация.  Praynig

Колкото до стягането на корема - на предишния преглед док ми намекна, че тоя път ще почна магнезиеви таблетки рано-рано - вероятно в третия месец още (мин. бременност го почнах в 5 месец). Но предвид скорошното ми секцио, ще трябва да вземем превантивни мерки, за да си износя бебчето.

За зимния кош на количката някой писа, че няма да е необходим. Момичета, не го подценявайте. Септември, октомври, ноември, че даже и декември излизахме всеки ден докато не заваля коледния сняг, а пък толкова малко бебе в лятна количка... незнам. Ще си прецените  Peace

Аз трябаше да съм на преглед в понеделник, но се оказа, че няма да мога да отида, понеже трябва да ида на зъболекар - крайно наложилтено е вече, а освен в понеделник, няма кога друг ден да отида. Та прегледа при доки остана за четвъртък.  Flutter

# 296
Беше ми отнето бебе, няма аз да реша да го загубя защото не е нормално. Влез в тема с родители на Даун и ги питай дали са "заробени". Ако говорехме за детска церебрална парализа, открита през бременността друго щеше да ми е мнението, но за Даун е такова. Все пак съм го обмислила още преди 3 години и имам право на лично мнение  Peace и не съм го сформирала само на база форуми  Wink

Аз също подкрепям правото на това твое мнение, Aни4ка - всяка от нас си има правото да реши за себе си как би постъпила. Между другото е вярно, че децата с тризомия (Даун) макар и с обучителни и интелектуални трудности, имат силно развита емоционалност и не са малко родителите на такива деца, които оценяват отрочетата си такива, каквито са. Но наистина е личен избор и когато той е информиран - не можем да го съдим.

Аз за себе си ще направя ФМ, БХС все още не знам, по-скоро не, но така или иначе - ще направя каквото е нужно, за да науча повече за развитието на бебето и да решим оттук нататък с таткото как ще постъпим. Така или иначе, за мен лично един аборт по желание би бил много трудно решение, наистина се надявам нито аз, нито някоя от нас да не се изправи пред подобно нещо. Виж, ако, не дай си Боже, въпреки проследяването на бременността, ми се роди дете с увреждане - ще си понеса кръста.
В този ред на мисли имам пред очите си познато семейство, което след една успешна бременност и син, чакаха дълго втората бременност - може би десетина години и повече. Бащата е лекар (т.е. добре информиран за генетичните болести и пр.). Роди им се момиченце, точно дъщеря, както те искаха, но... с тризомия (при това не се съмнявам, че са направили каквито са могли пренатални изследвания). Оставиха я в дом с обяснението, че не могат да се грижат за нея. Не мога да ги съдя, но за мен лично подобен избор би бил много труден - вероятно бих гледала детето си, то все пак е моя плът и кръв, и ако го оставя в дом, това не би направило живота му по-лек, само по-дефицитен на обич. Дано, наистина, никоя от нас не бъде поставена пред подобно изпитание...

По темата за зимния кош - аз, за щастие, хвърлих око на количка, при която кошът от летен се преобразува в зимен, така че допълнителен кош едва ли ще ми е нужен. Иначе и на мен ми се струва, че зимен кош ще е необходим при количките, които нямат тази опция за преобразуване Peace

# 297
Зимен кош и според мен ще е нужен.

За раждане на дете с увреждане няма да кометирам , всеки си има право да решава , нека да не задълбаваме , че е малко натоварващо , особено за бременни .
Нека да обсъждаме по-приятни неща Simple Smile

marley__ и аз бях на магнерод от 4ти месец. Предполагам сега ще ми изпишат пак , макар че моето секцио е по -отдавна  Laughing

# 298
  • Пловдив
Да питам мамите от Пловдив къде ще си правят БХС.Моя гинеколог работи с Геника София ище ми струва 120 лева,а в Писанец в Пловдив са със същата апаратура и ше струва 40 лева.Все пак няма да се плаща за куриер до София,а и със сигурност и комисионната на доктора е немалка.

# 299
  • Обетованата земя
Ох, по темата за децата с увреждания ще кажа само едно-Пази Боже!!!  Cry Феталните морфологии ще ги направя всички, за БХС сигурно ще се вслушам в съветите на доктора, като вторият път ми се иска да го направя. Амниоцинтеза се прави само при съмнения от страна на изследвания и лекари, а не профилактично, поне според мен. Все пак носи известна доза риск. Дано не се случва на никой нищо лошо, момичета!  Praynig
 Шехина, ти вярно звучиш като търговски представител на Центрум Матерна  Wink С предната бременност започнах с тези витамини (като един "мислещ" човек  Laughing  Hug), но ми се повдигаше от тях и ги смених със сиропчето на Хип, с което карах до края на бременността. То ми понясаше супер. А Центрума си го доизпих малко след раждането Simple Smile Има наистина много марки витамини, всеки може да си направи избор за себе си Simple Smile
 По темата за количките, (въпреки, че е сууупер рано) човек трябва да си изясни за себе си доста неща преди избора, ето какво беше важно за мен:
–финансов таван на покупката
–евентуално предпочитана марка
–четириколка или триколка
–малки или големи гуми, двойни, единични, да се въртят, да не се въртят, помпещи се, непомпещи се...
–малък или голям багажник
–какво включва количката, имаме ли нужда от зимен кош, и столче за кола или ще си го вземем отделно?
–кошовете въртят ли се в посока, освен напред и към майката?
–летния кош има ли легнало положение и на колко градуса?
-висока ли да е количката или ниска
-килограми на количката със всеки вид кош, съобразено с това колко стълби има за изкачване преди асансьора или до дома Simple Smile
-от голяма полза е да си имал възможността да буташ количката,  да я пробваш-дали чрез приятелка или в магазина, за да усетиш маневреност, амортисьори, височина и т.н. Някой колички наистина са супер дървени, въпреки добрия вид.
Вече има и други подробности, но за това се сещам. Аз абсолютно знаех какво търся и го намерих в количката, която избрах и съм супер доволна. Ако трябва да се върна назад и пак да избирам пак нея ще избера.  Peace Но сега пред мен стои по-труден избор при разходка с две малки деца Whistling
 За дрешките, от предния път имам доста хубави бременелски(които стават за носене и без да си бременна), казвам хубави, защото повечето са грозни чували  hahaha Имам дънкено сукманче за малко коремче, едни сладурски панталони с ластик отгоре и туники. Но повечето използвах клинове и туники, лятото роклички и обикновените ми дрехи. Даже до края си носих едни дънки с ниска талия, от преди бременността, но предния път качих само 9 кг, сега едва ли ще имам този късмет  Crazy Сега си ходя главно с клинчета, ако съм с дънки разкопчавам горното копче, да не притискам бебончето  Mr. Green Вече съм с доста издут корем, но това не ме притеснява, все пак имах скорошна бременност  Sunglasses
За първите ритничета, аз от време на време усещам нещо, но имах такива мускулни тикчета на корема и преди бременността, така че дано успея да различа бързо малкото  Grinning Имаше някаква информация в кой период на колко сантиметра от пъпа е бебето, нагоре и надолу, ама къде беше, ако някой се сеща да даде инфо, моля!  Hug
 Утре ще кумуваме на наши приятели и тези дни сме в трескава подготовка за събитието Simple Smile  bowuu
 Ставам да правя закуска, моите мъже днес явно са решили, че ще поспят до късно  Laughing
 Между другото може да се запознаем по-нататък и чрез снимки, примерно във сбнимка.бг Wink

Общи условия

Активация на акаунт