НОЕМВРИ месец мина, иде баба Зима!

• 71 027
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Сиска, мерси за гранулките! Сега ги купих и ги почваме. Ровя се тук да намеря нещо за мазане. То било голям кошмар с тея пъпки, бе. Нямах представа... Някои ми се струват зачервени въпреки че се пукнаха още преди ден и половина. Лекарката ни каза да ги обработвам с ментолов спирт и прахче сулфатиацол, но не им минава червенината. Много се тревожа да не се инфектират нещо... Четох, че се мажат с гелВира сут и гентамицин. Вие какво ползвахте?

Ели, какви са симптомите на Анита? Да не е алергия към нещо? Алергичната кашлица много прилича на астма. На нас ни се случи веднъж от прах за пране - Симона кашля две седмици нон-стоп преди да откпием какво я дразни. Противоалергичното не помагаше докато не отстранихме дразнителя.

Пиша от таблета и ще ме извините за правописни грешки , моля.

# 601
Утро всичко започна с кашлица-само нощем, но по цяла нощ.Тя ми е кашляла и преди, но никога такава кашлица.Абсолютно суха и неспираща цяла нощ.Сутринта всичко е наред.Питах и в градината там не кашля.Не съм сменяла прах за пране, за нея не ползвам омекотител и пускам допълнително изплакване.Не съм сменяла и козметика, нямаме животни нито вкъщи, нито по комшиите.Така кашля две седмици.Давах синекод сироп, след седмица смених на едно тукашно за кашлица и алергии.През тия две седмици имаше две-три нощи дето грам не кашля.Значи не е било и от сополи.
Сега с това чудо започна да се кърти една такава кашлицата и да намалява.Ще видим днес и утре как ще е и ще мислим какво да правим.
Ние другата седмица имаме час за сестра, която се занимава само с астма.Та ще видим и тя какво ще каже.

И на всичкото отгоре тук пак ни затрупа един сняг  ooooh! Страшна виелица е навън, канселирани са влакове и автобуси, затворени пътища, училища.Ужас.

# 602
Утро, с нищо не съм мазала пъпките. Само ако някоя го досърбеше, потапях клечка за уши в ментолов спирт и намазвах точно нея. Моментално го охлаждаше и спираше да го сърби.
Ели, на една приятелка детето, което е с няколко месеца по-голямо от нашите, кашля нощем месеци наред. През деня - нищо, нощем - кошмар. Оправи я нашия хомеопат, но не знам точно с какво. Сега само ми вика - защо не отидохме по-рано, защо се мъчихме толкова време. Не може да няма някой читав хомеопат, проучи и заведи Анитка. Синекода (доколкото знам) само подтиска кашлицата, не лекува.

# 603
Сиска не са много популярни сякаш тук хомеопатите.И не знам как да намеря накой читав такъв случай.Питам и разпитвам иначе постоянно.Ама никой не е ходил  Tired
Синекода нали го дават за суха кашлица, за това го давах него.

Още малко ще почакам и направо ще си хванем самолета за БГ, че поне изследвания да пуснем като хората.

Утро Анита като имаше шарка я мазах с Calamine, Zinc oxide. Няма начин да няма нещо подобно при вас.
Много добре й подейства, завяхнаха пъпчиците много бързо и не я е сърбяло.

# 604
Илка, честито ново попълнение! Да е жив и здрав юнака и много да ви радва. На мама бързо влизане в час , а на кака и батко да свикнат с новия човек!
Ели, какви са тия астми? Дано са сбъркали диагнозата...Дани ми кашляше така преди да извадим сливицата от задни сополи. А салбутамола е нормално да я разкърти ама и ще я засили в началото, че разводнява секрета и подпомага отхрачване, сиреш те кара да бухаш....
Пъпките на Варицелата ги мазах с ментолов спирт и една ментова пудра дето я правят в една тукашна аптека....сигурно във всяка "бъркаща" аптека ще я правят.
А ние който ни знае ходихме на поивка тая седмица....Даниел вдигна 39.3 в събота и го влачихме до доктори, в неделя пътувахме за Банско с идеята, че като смени въздуха и готово...а и резервацията ни беше платена....ама греда....Т до вторник, когато и ние се скопосахме с по 38 , а Даниел бухаше като магаре и така... в четвъртък обратно и днес пак по доктори....втори АБ, че първия не бил подействал ама поне не била слязла инфекцията и си стои в носа, нали ни е слабото  място. Да видим дали ще се оправи сега....

# 605
Оф, ужас! Големи болести, голямо чудо...

Кажете някоя обнадеждаваща дума за варицелата! Седми ден ни е днес. От 2-3 дена започнаха да позавяхват пъпките, но са зачервени. Което ме притесни и звънях на докторката. Тя каза, че било нормално, минавали бавно и след това с месеци личало, че е изкарана варицела. Вярно ли е??????
Доста зле звучи.  Rolling Eyes

# 606
Утро, един познат билкар казва "хората понякога се подуват, по-добре да се подуват навън, отколкото навътре". та и при вас по-трудното е минало вече, пъпките са избили  Peace  Hug
моите не са карали варицела, но не знам защо, си мисля ако пипнат, как ще ги кисна във вана със смрадлика или ако е лято, ще ги заведа на морето, да ги лекува морската вода. Ние ходим на Иракли и там надали някой ще обърне внимание, че са пъпчиви  Peace Но само така си мисля. може би къпането и кисненето не е препоръчително  newsm78

# 607
Утро, как е температурата? Продължават ли да излизат пъпки? Аз бях направо откачила Алито като кара едра шарка- 7 дни температура и пъпки излизаха. Важното е да завяхват това значи че болестта отшумява.

Илка, бебчо е гооооооолям сладур Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 608
Температура изобщо не е вдигала. Пъпките завяхват. Днес ми се виждт по-добре. Но ми се струва, че ми е нужен още някой ден болничен...

# 609
  • София
Илка как сте вкъщи? На теб предполагам ти е доста трудно, но другите малчовци как реагират? Малкия е голям сладур. И ми се струва, че ще има сини прекрасни очи, като на каката. Аз преди (когато си мислех, че ще имам нормално семейство) много исках да имам 3 деца Simple Smile та сега ти се кефя още повече  Laughing

Ние в събота сме на един детски рожден ден - момиченце, което става на 5г. Дайте идея за оригинален подарък .... без кукли, плюки и други там прахосъбиращи и напълно безполезни неща.

# 610
Илка, и аз щях да питам как се справяш с трите деца?!

elleee , ако обича да рисува и майстори, може да вземеш някакъв интересен комплект за низане на гривни и гердани. Има много хубави комплекти за рисуване върху стъкло. А също така продават и чанти, които сам да си оцветиш. Предполагам, че тези неща ще са интересни за 5годишно момиченце.

# 611
  • София
момичета  Hug

добре сме у дома.
Ели е сравнително кротко бебе. будува повечко вече. обича да се гушка. даже сега пиша с една ръка, с което се извинявам, ако има грешки.

Ида и Йоси много му се радват. Ида все иска да го гушка.много е внимателна. Йоси днес май успя да го ухапе по пръстчетата.  Crazy ходят на грАдина, което е голямо улеснение, но нещо се разхремавиха. Йоси днес го оставих у дома, да го видя и чуя. дано не ми се разболее, че той влаче разни кашлици по месец  ooooh! Praynig
иначе вечер настава голяма суматоха. свекърва ми прибира "големите" от градина около 5:30, а 6:30 те вече са примряли от глад, та трябва да им сипя да хапват, малкият естествено точно тогава и той решава че иска да яде/да го гушкам/нещо друго. и ставам разногледа. на всичкото отгоре ММ точно между 6 и 8 го няма у дома.  Crazy
ппоне вече имаме режим - ставаме между 6:30 (йоси и ели) и 7:30 (ида) и вечер от 9:30 до 10:30 всичк смв заспали  Whistling

Ели, не губи надежда за нормално семейство с 3 деца, има време, не знаеш какво те очаква за в бъдеще. сигурна съм, че ще намериш сродна душа, пожелавам ти да е по-скоро!  Hug

и последно, че миомаля ръката - със сини очи ще е, и аз така мисля, но май не е толкова рус  Thinking ама аз така си го бяхпоръчала - тъмнокос и синеок  Mr. Green

# 612
Илка, не ти е лесно  Hug Но пък съм сигурна, че ще се справиш прекрасно  Hug (между другото, каква ти беше онази супер количка, дето едно време се заричах, че ако имам второ ще си взема такава?) Joy Много хубаво име сте му избрали на номер 3  Hug

# 613
  • София
Шамси, нали знаеш - внимавай какво си пожелаваш, в твоя случай - заричаш Wink  Joy
Количката ни е Хане (jane) Слалом Про. Обаче е от старите модели. Сега имат нов и не ги знам как са. Знам само, че са мъничко по-тесни от стария модел. Аз продължавам да си я ползвам и с изключение, че летния кош вече е ужасно захабен, избелял и на разни лекета, не е мръднала. Но него мисля лятото да го дам да го претапицират  Thinking
Ти как си? Расте ли коремчето?

# 614
Расте ами, къде ще ходи  Hug Май пак мъжко се очертава да е, но още пълна сигурност няма. Голяма банда ще са с Фафата  Mr. Green

Като стана дума за бъдещия батко, днес сутринта станал рано, идва при мен, гушка се и ми пее в ухото "палави ръчички, прегърнете мама, нийде по земята като нея няма"  Hug Heart Eyes И ми заяви, че съм най-добрата мама  Heart Eyes На български, всичко това, представете си...

Общи условия

Активация на акаунт