НОЕМВРИ месец мина, иде баба Зима!

• 71 034
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
  • София
 Hug
Вече сме по-добре - Ида - здравословно, аз - емоционално.   Mr. Green

Днес и официално ни изписаха. Взехме си изследванията, снимки, всичко. Сега да видим кога ще имам време да скоча до педиатърката да си каже и тя мнението, но все повече се замислям над възможността Ида въобще да не е имала пневмония (каквато й е официалната диагноза по епикриза). Добрата новина е, че не й се налага да пие никакви допълнително АБ, само лека полека спираме вентолина. 
Тя е в супер настроение тия дни. Направо все едно са ми сменили детето. Както се оплаквах от нея миналата седмица, че не слуша, отговаря, тропа ... от както се вкарахме в това приключение е една такава мила, блага, почти винаги усмихната ..... Не знам на какво се дължи всичко това, но у дома сме много щастливи  Heart Eyes 
Сега остава малко да укротим и беса на Йоси  Crazy
И лека полека да взема да се поподготвя за раждането, че да не вземе да ме изненада  Crazy

Утро, как е Симона?

# 556
Илка, радвам се, че сте по-добре!  Hug

Ами как е Симона? Още кашля. Иначе уж кашлицата била само от гърлото. Явно е някаква много упорита кашлица, която отминава супер бавно. Каката кашля сигурно повече от две седмици, едва тия дни сякаш поспря. Към ацц-то и сиропчето на Симона от онзи ден добавих перлички Геломиртол и сякаш вече по-лесно се изкашля.

Марожинка , какво стана с вас? Ходихте ли на лекар?

# 557
Добро утро!
От вчера се опитвам да пиша, но...така и е публикувах.....

Още нямаме поставена диагноза - Хомеопатката каза, че сигурно е начало на вирус, но....днес като я е прегледала личната/не е педиатър/ е казала, че гърди, гърло са чисти. Прави ми впечатление, че Т е и е ниска - около 36 С  newsm78 . Чакам сега резултатите от кръвната картина да излезнат, дадоха ни и направление за очен, но тук естествено нямаме и ще видим кога ще можем да я заведем  ooooh!
Иначе, сякаш по не я боли сега. Вчера каза, че не я боли, днес първо каза, че не я боли, после каза, че малко я боли от дясно..... Дано е нещо безобидно, че с тези лекари направо ме е страх........

Нану, какъв е този растежен дефект  newsm78 Търсих в нета, но нищо конкретно не ми излиза  Rolling Eyes

Бързо да се оправят и другите дечица  Hug

# 558
  • На топло...
Образно казано "растежен дефект". Просто се случва - расте череп, мозък, увеличава се и производството на околомозъчните течности, такива работи. Рецепторите за болка са по обвивките на мозъка принципно, така че ако има някакво налягане, което не се изравнява добре, е възможно да усеща болка. Лаишкото ми мнение, разбира се. Не се безпокой излишно просто. Помисли, за да изключиш, да не яде прекалено солено също, а и с какво се отоплявате, ако е примерно дърва, може и оттам да е. Важното е да не се притесняваш. Момченцата пък костите ги болят в един момент, може би прави скок в растежа и оттам да идва. Йоши такава глава е направил, направо се чудя как не се оплаква от главоболие и той. А какво стана с лошия дъх?
При мен мина след известно време и наистина беше само фаза. Всъщност това перманентното ми е останало като спомен за главоболие, точно около тази възраст (детска градина, може би две години преди училище, тръгнала съм на 6, сещам се за възрастта, защото тогава живеехме при баба ми и последната година детска градина карах в новия апартамент вече), след това такова нещо никога не ми се е случвало.

# 559
Нану, благодаря за разяснението  Hug
Какъв лекар може да установи в такъв случай дали е "растежен дефект"  newsm78
Гледам да съм спокойна, но...на моменти ме хваща параноята. Излезна картината, сега остава да намеря някой кадърен да я разчете. Ще пробвам първо близките лекари, дано съвпаднат мненията и всичко да  е наред. Всеки вторник идвал детски очен лекар в района и живот и здраве ще отидем.
Иначе солено не бих казала, че  чде. По скоро сладко и тестени неща. Опитвам се да я ограничавам, ама... С парно сме вкъщи - въглища. Дали може да е от тях  newsm78  Макар котела да е в мазата при нас все пак има следи от "сажди", по Тв-то например  newsm78
За, лошия дъх и езика , личната казала, че всичко е наред...... Не, че и вярвам, ама какво да правя
Хайде стига съм ви занимавала с грижите си.....
Хубав ден на всички и дано са ни здрави дечицата  Hug

# 560
marojinka , за  лошия дъх може да пробваш едни смучещи хапчета на Биогая, подобряват   полезните бактерии в устата . Имай в предвид, че хапчетата се съхраняват в хладилник.

# 561
Момо обикновено има лош дъх ако е със сополи (било то и съвсем малко) или с гадости по сливиците  Peace

# 562
Светле,
Лошият дъх може да е и от кариеси!
За главоболието аз бих потърсила невролог.  Thinking Вероятно е нещо безобидно, но е редно да го уточните. Нашата кака започна да я боли глава на 11годишна възраст и тогава педиатърката каза, че на тази възраст вече е нормално да се случва.

Не си поставяйте диагнози по интернет, момичета!

# 563
  • София
Лелееее, писали, писали, писали.....

Шамс  Hug Да си призная честно, малко ти завидях като те четох  Embarassed Благородно, разбира се! Всичко най-хубаво ви желая и на четиримата Simple Smile

Илка  #Crazy За съжаление е пълно с озлобени, начумерени, нагли, дебилни и т.н. същества! Дано не ви се налага да преживявате вече такива гадни неща  Peace

Ние засега сме без пъпки  newsm78 Здрави (да чукна на дърво), ходещи на градина, танцуващи балет всяка вечер - съответно с пола за балет и корона, ....абе, веселба Simple Smile
Аз имам проблем с едно от момченцата от групата й  #2gunfire Според разказите й е изключително агресивно и невъзпитано дете. Примерно като я питам - "от къде го чу това", отговорът е винаги "ами, Алекс го каза"... Знам, че може би не съм права, но й казвам да не говори  и да не играе с него, защото е лошш и невъзпитан.... и незнам....опитах се един два пъти да кажа на госпожата - "да, знаем - той е огресивен към всички деца....казали сме на родителите и пак ще им кажем".......Покрай тези истории ми стана антипатичн и майката, та когато се срещнем се обръщам на другата страна и дори не поздравявам, защото според мен това се дължи изцяло на възпитанието вкъщи  Crossing Arms

Еми, да - изплаках си мъката ....извинете  Embarassed

Желая на всички да сте много здравички  Heart Eyes Hug

# 564
Благодаря на всички за мненията и подкрепата  Hug
Вчера първата лекарка на която показах изследванията ме отчая още повече - За какво ми ги носиш тези изследвания, знаеш ли според изследванията колко мъртавци трябваше да са живи  ooooh!
И започна да обяснява как в Бг нещо си имало "срок на годност" 3 дни, а тук сме го ползвали 1 година и.....затова резултатите не били надежни. И направо ме....разби. Кво прайм сега? Къде да го намеря тоя лекар който ще "познае" наистина какво ни е?  #Cussing out
А, само да я мъкна по лекари не ми се ще. Най-много да ме психясат още повече....
Сега като се сетя....наскоро на мъжа ми баща му имаше здравословен проблем и от четирима лекари имаше 4 различни диагнози и...познай коя е вярна......Направо не знам какво да правя  Confused
Ще пробвам да сведем до минимум телевизията и компютъра, да ни е по точен режима и аз да съм по спокойна  Praynig  Ще отидем и през някой очен да видим какво ще каже и дано Бог да ни пази, че....иначе.......е страшно  #Cussing out
За дъха - така е отдавна. Преди беше на моменти, но сега е почти всеки ден. Но който и да питам никой не ме взема на сериозно. Само един лекар каза, че трябва да яде повече манждички и че проблема е от корема, което е и моето мнения, но...е трудно да се приложи. И в градината казах, да не и дават много хляб, ама......няма как да контролирам постоянно. Направо на моменти се чувствам като дявол - недей яж това, недей пий това, направи това, не прави това........
Хайде, че пак се отплеснах  Embarassed
Ели, много е неприятно това с момченцето, но....няма начин......има такива деца, има такива хора.....Трябва да се научим да живеем с тях  Hug
Хубав ден на всички и щастлив празник на празнуващите  Wink

# 565
Честит празник, на който празнува и от мен!   bouquet

elleee , права си за агресивните деца. И аз така действам. Не виждам друг начин да предпазя своето, освен да го инструктирам да страни от тях.  Thinking За съжаление така се получава като тръгнат на детска - има различни родители, различни семейства и деца. Симона за нула време научи основните неприлични думи.  Embarassed

marojinka , майка ми е доктор - специалист кадриолог. Тъй че, извинете ме, ако понякога имам склонност да давам здравни съвети!!! Разбирам притеснението ти относно достоверността на евентуалната диагноза. Проблемът е в джи-питата. Не е възможно да са компетентни по всички въпроси, а системата ги принуждава да бъдат такива. Ако разчиташ на тях, наистина е доста вероятна да те объркат и да ти поставят 100 различни диагнози. Направление също не очаквай - не дават почти за нищо. Запиши си час при специалист - невролог и настоявай за скенер на главата - ето това е, което би ти дало някакъв резултат. Очният лекар също е добра идея - зная, че понякога главоболието се дължи на очни проблеми - нужда от очила и т.н.

# 566
  • София
За съжаление е пълно с озлобени, начумерени, нагли, дебилни и т.н. същества!

....

Еми, да - изплаках си мъката ....извинете  Embarassed

Елинце,  Hug нещо си набрала май на хората около теб! Дишай дълбоко и го давай по-спокойно! Един голям гуш!  Hug

Неприятно е това с агресивното хлапе в градината, дано лелките намерят подход и укротят агресията му. Детето не е виновно, че не му се обръща внимание.  Rolling Eyes

Марожинка, аз нещо пропуснах предисторията за вашето главоболие покрай нашите болежки, но като чета назад не разбрах - толкова силно и постоянно ли е, че така си се притеснила и сте тръгнали по лекари?  newsm78

Колкото до кръвната картина, това, което знам от нашата педиатърка е, че диференциалното броене и много по-показателно. Тя самата не пуска никога само ПКК, винаги иска и ДКК + СУЕ и по тях тълкува състоянието. В ДКК-то всяко раздвижване на показателите има различно значение. СУЕ-то също показва наличие, минало или сегашно, на болестно състояние. Декември месец пусках на Йоси ДКК и СУЕ три седмици поред, за да следим как се движат показателите и по този начин диагностицирахме (говоря в мн.число, защото тогава и аз много време се рових из интернет и голяма част от догадките ми се оказаха верни), че е изкарал остра вирусна инфекция, която отшумяваше (СУЕ-то постепенно се понижаваше и изчезна един СРП-протеин, който се появява щом се активира имунната с-ма). Също така стана ясно, че проблемът му не е на алергична основа, което за мен беше много успокояващо. Точно благодарение на кръвните изследвания всъщност му се размина и АБ, който иначе "по учебник" трябваше да пие.

Не знам тази лекарка, която ти е казала, че изследванията не са достоверни какво е имала предвид, звучи доста ... странно, особено от устата на мед.лице.  Thinking Ако е хомеопат - разбирам, те изцяло презират конвенционалната медицина, което мен пък много ме дразни. Crossing Arms

# 567
  • На топло...
Честно казано, не съм се опитвала да поставям диагнози, просто си мислех, че ако човек отиде на лекар, му дават направление. Поне тук е така и докато съм живяла в България също така беше, съжалявам, ако съм оставила впечатлението, че искам да лекувам по интернет. Написах, че бих отишла на общопрактикуващ, който на базата на преглед би спестил (съкратил) пътя към определен специалист. А ако в крайна сметка нищо не излезе след съответните прегледи от компетентните лица, не е необходимо да се стига до хипохондрия и да се търси под вола теле. Лично мнение Peace. За очен лекар или невролог би трябвало джипито да може да прецени.
Иначе горенето на дърва и въглища също е склонно да води до главоболие...

Както и да е, извинявам се за некомпетентните мнения още веднъж.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 12:11 от Нану

# 568
Aaaa...Хубава работа, сега остава и спор да излезе от нашето главоболие Naughty
Моля ви, момичета!  Hug
Нану, аз лично съм ти мн благодарна за мненията  Hug Понякога нещата наистина имат много просто обяснение Peace
Ако се наложи, не дай си Боже, ще направим и скенер, но не мисля, че е редно да го правим хей така за чиста проверка.....Все пак си е облъчване, а и стрес за детето.
Илка по нейните думи не е силно главоболието, леко я боляло, но по принцип тя много търпи на болка, така че ...не мога да кажа колко леко е всъщност  Confused През деня не знам как е, на градината казват, че си е жизнена и енергична както обикновено, но според мен е малко по като уморена....
И за да няма дразги най-добре да приключим темата  Hug
Хубав ден!

# 569
Нану, не се извинявай, повече информация никога не е излишна! А всеки отговорен родител ще заведе детето си на лекар за да чуе професионално мнение!

Общи условия

Активация на акаунт