Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 103 010
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Взех една кутийка Есекс за цветно да го пробвам, но на кутията пише, че съдържа кислородни избелители. Какво да го правя?

# 196
Взех една кутийка Есекс за цветно да го пробвам, но на кутията пише, че съдържа кислородни избелители. Какво да го правя?
Хора, дайте ми акъл какво да правя, водят го за цветно, пък с избелители. Да се престраша ли да изпера цветно с него или да го оставя само за светли и бяло?

# 197
Остави го за бяло и за светли тъкани.

# 198
  • Варна - Черна гора
Уж следя стриктно темата и направих справка с табличката на Гес,
но все пак да се допитам този Диксан от Гърция   дали си струва? Дали е за бяло или цветно пране?
Сега е на промоция в Massoutis на 18 стр. от каталога, валиден до 04.02.2012.

# 199
Уж следя стриктно темата и направих справка с табличката на Гес,
но все пак да се допитам този Диксан от Гърция   дали си струва? Дали е за бяло или цветно пране?
Сега е на промоция в Massoutis на 18 стр. от каталога, валиден до 04.02.2012.

за бяло е

# 200
На същата страница има прах Диксан плюс подарък течен Актик пауър. Мен ако питаш, вземи тази комбинация.
Ако държиш на течен, по-добре избери някой друг вариант (от брошурата оставам с впечатление, че промоцията не важи само за Dixan hygiene, защото долу в текста не е упомената изрично тази разновидност, а пише просто течен перилен препарат). Ако пък държиш на течен и промоцията е само за Dixan hygiene, можеш да го вземеш, но да те предупредя, че не е най-добрият Диксан: мирише чудесно, но е доста орязан и направо този течен (както и Ενεργή Στάχτη) бих го сложила в по-нисък клас.
Освен това разберете, че в Гърция няма перилни препарати специално за цветно. Тук има Ариел за бяло и цветно, Персил за бяло и цветно, но там не е така. Всички видове за универсални. Има течни от рода на нашия Первол (там името е Персил), които са за цветно, но те са light duty, т.е. за деликатни дрехи. Специално Dixan hygiene също е универсален. Дават, че съдържа екстракт от евкалипт и е за дезинфекция на прането, но всъщност никакъв екстракт няма в него.
Само за бяло пране в Гърция са следните перилни препарати: Dixan Ενεργή Στάχτη, Ariel Crystal White и Skip Klinex System.

# 201
  • Варна - Черна гора
Благодаря,
енито, Guess Who  smile3525

# 202
Освен това разберете, че в Гърция няма перилни препарати специално за цветно. Тук има Ариел за бяло и цветно, Персил за бяло и цветно, но там не е така. Всички видове за универсални. Има течни от рода на нашия Первол (там името е Персил), които са за цветно, но те са light duty, т.е. за деликатни дрехи. Специално Dixan hygiene също е универсален. Дават, че съдържа екстракт от евкалипт и е за дезинфекция на прането, но всъщност никакъв екстракт няма в него.
Само за бяло пране в Гърция са следните перилни препарати: Dixan Ενεργή Στάχτη, Ariel Crystal White и Skip Klinex System.

тук в официалния внос няма Ариел и Персил за бяло, както си ги определила. Универсални са. По същия начин са и и гръцките. Тук наистина има отделно за цветно, а там не. Аз с универсален цветно не бих прала.

# 203
тук в официалния внос няма Ариел и Персил за бяло, както си ги определила. Универсални са. По същия начин са и и гръцките. Тук наистина има отделно за цветно, а там не. Аз с универсален цветно не бих прала.
На праховете на Проктър енд Гембъл наистина пише "Универсален перилен препарат", но на Персил пише "Перилен прапарат за бяло пране" и съответно "Перилен препарат за цветно пране". Другият пък като ходиш до супермаркета направи една справка, ако не ми вярваш (пише го отстрани на пакета).

Гърците с какво си перат цветното. Гледам, всички гърци все с избелели дрехи ходят. Simple Smile

# 204
  • София
Аз лично имам и пера с този Диксан Хигиене - течен за 80 пранета.На него не пише,че е цветно или за бяло,т.е приемам че е универсален.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 02:25 от veka

# 205
В Гърция има Персил. Wink

Под "орязан" имах предвид, че в Dixan Hygiene ги няма всички съставки и ензими, които ги има в обикновения Dixan Gold Plus (синия). Но е чудесно, че си доволна. Аз също го харесах, но не е най-добрия Диксан.

Моля те, пусни снимка на гръцки Ариел за цветно, че ми е интересно да видя.

# 206
На праховете на Проктър енд Гембъл наистина пише "Универсален перилен препарат", но на Персил пише "Перилен прапарат за бяло пране" и съответно "Перилен препарат за цветно пране". Другият пък като ходиш до супермаркета направи една справка, ако не ми вярваш (пише го отстрани на пакета).

Гърците с какво си перат цветното. Гледам, всички гърци все с избелели дрехи ходят. Simple Smile
на теб вярвам Laughing, въпреки че производителят казва друго : http://www.persil.bg/produkti/persil_gel/?no_cache=1&pw_c=22 … p;pw_p=410#pw_box
и затова ще проверя все пак в супермаркета в края на седмицата Wink

и в сравнение с нашите дрехи, гърците наистина хвърлят дрехите на сезон. Избеляват си, може би от слънцето или от праховете. Но гръцките прахове нямат ефекта на немските за подсилване на цвят.
Veka, гръцките продукти на Ариел са много различни от тези, които познаваме от немския пазар.

# 207
  • София
Да, забравих за тези http://www.henkel.gr/cps/rde/xchg/henkel_grg/hs.xsl/97_223_GRG_HTML.htm
и странно, защото това лято купих от този Персил Кидс с нежен прасковен аромат Heart Eyes.

Последна редакция: вт, 24 яну 2012, 02:26 от veka

# 208
Да, забравих за тези http://www.henkel.gr/cps/rde/xchg/henkel_grg/hs.xsl/97_223_GRG_HTML.htm
и странно, защото това лято купих от този Персил Кидс с нежен прасковен аромат Heart Eyes.

Така, да си призная че всяко лято се връщам от там с голямо количество препарати за пране и миене,но само това ми е останало http://veka.snimka.bg/other/groceries.649232  към момента.
Не твърдя,че съм особено голям специалист,но в Гърция не съм виждала никога Ариел каквито се продават в БГ,а по-скоро като немските.Това лято взех зелен и син Диксан и този Хигиене и преди писах,че лично аз от синия и зеления не съм особено очарована и не защото не перат хубаво,а защото нямат траен аромат.
това на снимката е холандски. Не е гръцки. И тук го има, май в Карфур видях newsm78
а немските са доста различни. Даже мое мнение е, че гръцките са по-добри от холандските, но само за бяло и светли.

# 209
  • София
енито, аз не знам кой е холандски,но аз съм снимала три вида Ариел.Ако на първият пише нещо на немски или какъвто и да е там западен език,то на другите два пише изцяло на гръцки.

Общи условия

Активация на акаунт