Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 779
  • 750
  •   1
Отговори
# 315
Напъследък имам чувството, че развалиха ОМО-то в Хит. Дрехите преди направо синееха от бяло, а сега пак сивеят. Видях, че и в Била го зареждат от скоро. Дали набързо не го "побългариха", спряха ли директния внос?

# 316
За първи път си купих Омо, водена от еуфорията покрай "оная" промоция  в Била миналия месец. Е,не ми хареса как пере! Ползвам го само за бяло и ако не сложа хапче кислороден избелител, не изпира ,както трябва.Очаквах много повече и най-вече , че ще ми отпадне добавянето на хапчето.
А и цената му е висока за такъв смотан прах!
По-добре да си карам на стария вариант за бяло пране-течен Ариел /или друго течно/+ хапчето от Карфур. Като цена тази комбинация ми излиза  по-изгодна , отколкото с  Омото.

# 317
  • София
За първи път си купих Омо, водена от еуфорията покрай "оная" промоция  в Била миналия месец. Е,не ми хареса как пере! Ползвам го само за бяло и ако не сложа хапче кислороден избелител, не изпира ,както трябва.Очаквах много повече и най-вече , че ще ми отпадне добавянето на хапчето.
А и цената му е висока за такъв смотан прах!
По-добре да си карам на стария вариант за бяло пране-течен Ариел /или друго течно/+ хапчето от Карфур. Като цена тази комбинация ми излиза  по-изгодна , отколкото с  Омото.
Аз да си питам за тези хапчета?Искам и аз!!!
И да ви питам как изпирате бели мъжки тениски, с петна под мишниците?Много гадно захабени са там!

# 318
Преди няколко дни писах,че ми казаха преди доста време,когато имах навика да слагам съзнателно по-малко дрехи,мислейки че се изпират по-добре,че при процесът на прането се разчита не само на препарат и вода,а и на триенето на дрехите една в друга.Ако има много вода и малко дрехи-те ще "плуват" и няма да се изперат добре.Но съвременните перални си знаят-колкото пране-толкова вода.
Това е абсолютно вярно. Затова никога не пера една дреха сама. Ако пера якета, слагам две. Или ако е много тежко якето, слегам някоя хавлия. Разликата е очевадна. И не само това. Многото вода и/или пяна също така възпрепятства доброто циркулиране на дрехите и те се изпират по-зле. Както каза, "плуват", а не се въртят.

# 319
Ох, вече не знам колко точно дрехи да слагам Crazy

Но да ви питам: чаршафите сгънати ли ги слагате в пералнята или просото ги слагате както сте ги събрали от леглото, примерно не знам как да го кажа "като на топка" ,и в пералнята newsm78 newsm78

# 320
Ползвам ОМО и от новата, и от старата партида. Не смятам, че новите партиди перат по-зле. Има разлика в състава и аромата, но наистина не виждам разлика в резултатите. Петната маха сам без добавки. Нищо не ми сивее. Както бях доволна от първата опаковка преди 2 години, така съм доволна и от нези. Щом казвате, може и да има нещо, но просто аз нищо не съм забелязала.

Ох, вече не знам колко точно дрехи да слагам Crazy

Но да ви питам: чаршафите сгънати ли ги слагате в пералнята или просото ги слагате както сте ги събрали от леглото, примерно не знам как да го кажа "като на топка" ,и в пералнята newsm78 newsm78
Чаршафите и всички други дрехи не се слагат сгънати или на топка, а разгънати и свободни.

Слагай по-добре пълния капацитет на пералнята. Ако се затрудняваш, измервай ги с кантарчето няколко пъти, а след това ще си свикнеш кое колко тежи.

Последна редакция: нд, 05 фев 2012, 15:07 от Guess Who

# 321
Отдавна не бях пазарувала перилни препарати от тук, но ми свършиха чужбинските запаси и вчера се сдобих с един Персил от Пени маркет. Не мога да разбера обаче холандски ли е, белгийски ли е?
Инак - доволна съм, пере добре.
А, и един въпрос - мнение за италиански Даш?

# 322
J_M_M, този проблем го реших като започнах да пера с течен препарат цветните дрехи.

И аз.

# 323
Някой купи ли си от новите Ленори/официален внос/силен ли е аромата,остава ли?
нов аромат стар препарат hang wash

# 324
Аз си купих от новия Ленор дуо арома зеления на цвят. От опаковката мирише много хубаво: страшно свежо и ободряващо. Не съм го вкарала в обращение все още, защото сега е лошо времето и дрехите съхнат много бавно и така или иначе ще изветрее и дрехите няма да миришат на нищо. Като се постопли, тогава ще видя какво му е дуото на аромата.

# 325
  • София
Guess Who , да те питам как сушиш дрехите сега зимата?
Тва ми е мъка голяма...Сега съм вкарала сушилката с 3 перални в хола!Дрехите бяха само леко влажни, ама влагатаааааа си остава вътре!Ох, замислям се дали да не се ориентирам към сушилня?!?

# 326
mi6eto.q , относно карфурските хапчета кислороден избелител-по-назад в темата Гес беше дала снимка. Потърси я!

# 327
Чета темите за праховете, откакто съществуват, но досега повече трупах опит, отколкото да споделя такъв. Но днес не се стърпявам да похваля Ариел 3Д актив от промоцията в Карфур 8кг за 25 лв. Аз съм с три малки деца и съм във вечна борба с петната. Преди малко прострях кристално бели чаршафи, които бяха оплескани с коларгол, ябълков сок, кръв, както и лигавници с всевъзможен набор от петна-идеално чисти. Без предварително да съм третирала, както правя обикновено с разни прахчета за петна. Наистина не мога да повярвам. Омото не успя да ги махне при предните пранета. Аромат няма, мирише си на пране, но чистотата е идеална.

# 328
Мариета, Коларгол са дръзко предизвикателство за всеки прах за пране Laughing.

# 329
  • София
Пера бели престилки от болницата на съпруга ми. Определено има разлика новото ОМО - по джобовете и яката за почнаха да сивеят за няколко пранета. Сега се чудя какво да ги правя newsm78

Общи условия

Активация на акаунт