Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 103 930
  • 750
  •   1
Отговори
# 675
Аз се включва само, за да похваля Savex за бяло. Чорапите на детето бяха като от онази реклама-на Тайд май беше и направо не вярвах, че ще ги изпере. Обаче успя  Peace
Кой точно Савекс имаш в предвид? Аз днес най-накрая преборих мързела и отидох да си взема таблетките, за които Ви бях споменала. Ето и снимки: Colour , Colour , Colour , Biological , Biological , Biological
Ще ме извинявате за качеството на снимките. Embarassed

# 676
  • Варна
Здравейте,
какво значи като праха за пране в кутията е станал твърд,една голяма буца-изтекъл срок ли?
Наистина отдавна е отворен,а не съм го ползвала.

Овлажнял е.

# 677
  • Добрич
Намерих отговора по-назад в темата,помня че се коментираше,но в тази ли беше в предишната ли тема-не седнах да търся преди това.

Че е овлажнял-овлажнял е,но става ли да се ползва:

Не е хубаво прахът да се овлажнява, но няма начин това да не се случи до някаква степен. Просто самият прах е хигроскопичен и поема вода от въздуха. При добре запечатани кутии и неотворени пакети, няма проблем. Ако прахът е станал на една буца и не може да се дозира правилно, значи не става за нищо и не трябва да се ползва.

Отворените кутии с прах за пране хубаво ги увивам в прозрачно домакинско фолио и съдържанието не се овлажнява толкова. Когато съм взела прах в найлонов плик, винаги го прехвърлям в кутия за прах и пак запечатвам отгоре с прозрачно фолио. Имам вече десетина такива пластмасови кутии за прах от DM.

# 678
Овлажнял не овлажнял,аз щях да си го стрия максимално и да си го ползвам  Laughing
Все пак да няма бучки,защото пък няма да се разтвори и ще остане по отделението.

# 679
Ти ще си го стриеш, но колко ще пере? Защото в овлажнелия прах перборатът (съставката, отделяща ективен кислород) вече е неактивен, ензимите сигурно са разрушени (понеже ензимите се влагат в праха във водоразтворими капсули от най-често от бентонит). Ако прахът е сух, може да изкара и мно-о-ого години над срока на годност върху опаковката.

Ако прахът е на една голяма буца, която трудно се разбива, не става за нищо. Ако е на буца, но се рони лесно и все пак можеш да гребнеш с чашката, става горе-долу. При всички положения, ако се ползва, трябва да се слага по-голямо количество от указаното (например, количество като за силно замърсено пране вместо като за нормално замърсено).

# 680
  • Добрич
Моя все още може да се гребне с чашка,буцата лесно се разрушава,ще го употребя набързо като вадя летните дрехи-за да ги освежа.

# 681
  • Пловдив
Искам да си взема от партидите на старото Омо за бяло пране. От предните страници прилежно си записах по какво да го различа от новото. Но в кой магазин да ходя да го диря това старо Омо? За Пловдив питам.

# 682
 Simple Smile Добре дошла в клуба. Аз наскоро взех от Слънчеви лъчи, но беше единственото останало. Всичко друго беше от новите партиди. Тези дни ще хвърча до Карфур, пробвай там. Силно се надявам да е останало нещо.

# 683
  • Варна
A какво ви е мнението за Weissen Riese, течен и прах?  bouquet

# 684
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
A какво ви е мнението за Weissen Riese, течен и прах?  bouquet

Хексе ми взе думите от устата така да се каже.Аз искам мнението ви за течния Weissen Riese?
Баща ми пътуваше и ми носеше от Австрия Weissen Riese - прах за бяло...е няма втори като него, направо страхотен, но скоро няма да ми достави.Та се чудех как е този за цветно.
И ако може някой от Варна да ми каже къде точно се намира този магазин "Борн", че не мога се ориентирам от сайта им.  Thinking

# 685
  • Варна

И ако може някой от Варна да ми каже къде точно се намира този магазин "Борн", че не мога се ориентирам от сайта им.  Thinking

Най-общо казано като тръгваш от Нептун по Бенковски посока Колхозен пазар, вдясно. Mr. Green
Хич ме няма по обясненията. Embarassed

# 686
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

И ако може някой от Варна да ми каже къде точно се намира този магазин "Борн", че не мога се ориентирам от сайта им.  Thinking

Най-общо казано като тръгваш от Нептун по Бенковски посока Колхозен пазар, вдясно. Mr. Green
Хич ме няма по обясненията. Embarassed

Е пак е по-ясно от сайта и фейсбука им..ще ги намеря аз.Благодаря, Хекса   bouquet
И сигурно банална ставам, а доволни ли сте от препаратите от този магазин?Защото от форума научих за него и сега ще пробвам,та да съм наясно  Mr. Green

# 687
Добър ден,момичета.

Имате ли идея този Ариел дали наистина е Германски?

https://plus.google.com/photos/103708434923652169576/albums?bann … 86979222025602818

# 688
21 лева за 70 пранета??? В Англия е към 7.60 паунда  за 25 пранета...

http://www.sainsburys.co.uk/groceries/index.jsp?bmUID=1333199284798

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 16:08 от Troy

# 689
A какво ви е мнението за Weissen Riese, течен и прах?  bouquet
Weißer Riese  в предните теми доста го хвалеха, особено гела, защото като че ли прахът го нямаше много-много. Гел не съм ползвала, но съм ползвала Weißer Riese мегаперли: хубави бяха.

Добър ден,момичета.

Имате ли идея този Ариел дали наистина е Германски?

https://plus.google.com/photos/103708434923652169576/albums?bann … 86979222025602818
Като гледам, че надписите са на три езика, дълбоко се съмнявам. Немският обикновено си е само на немски. Възможно е да е изключение, но трябва да се види на самата бутилка отзад какво пише.

Последна редакция: сб, 31 мар 2012, 19:03 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт