Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 103 950
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
Няма ли го в Кауфланд? В нашия Кауфланд има всички видове. И в Била мисля, че го има. И в Карфур би трябвало да го има.

# 661
Какво става с този прах за пране - Tema Asian Spa:

http://www.fsbrands.com/bg/products.php?cat=3&pid=128

Никъде не мога да го намеря в опаковка от 2кг. Спрян ли е от производство?
Харесва ли ти как пере? За какви дрехи го ползваш — бели или цветни (защото в него няма избелители)? Мирише ли трайно и след изсъхване на дрехите?
Аз имам един пакет, но още се назландисвам да го ползвам. През пакета мирише много добре.

# 662
В кауфланд не съм проверявала, далече са ми всичките и съм ги оставила като краен случай - ако не мога да го намеря другаде.
Карфур също ми е много далече.
В Била го няма.

Guess Who , не мога да повярвам, ти да питаш за прах Grinning Peace Учудвам се, понеже си енциклопедия направо за перилни препарати Simple Smile Да, доволна съм, според мен пере добре, а и мирише много приятно, свежо. Мирише трайно, да Simple Smile
За всякакви дрехи го ползвам, но само за бели не съм го пробвала, тъй като много рядко пускам
пералня само с бели дрехи, почти нямаме такива. 
Не виждам разлика като че ли между Тема-та и Persil например, все са си изпрани добре дрехите.

# 663

Не виждам разлика като че ли между Тема-та и Persil например, все са си изпрани добре дрехите.

Това което съм виждала в Бг , няма нищо общо с истинския Персил Wink дори опаковката е различна.

# 664
  • София
Този прах някой да го е ползвал,да сподели дали е добър:
http://techno-mix.com/product/1629/lanza-tres-25-l

и този:
http://techno-mix.com/product/2368/dash-lenor-14-l-za-20-praneta

И въобще дали са им качествени продуктите от този магазин?
Благодаря.
Купих си омекотител Ленор и Корал течен препарат за тъмно пране в събота, от същия магазин, само че в София. Засега съм прала само с Ленора - перфектен е прсто, дрехите ухаят с дни след това.
Взех ето този Като свърши, пак бих си го купила. Мисля, че ще е икономичен, защото се слага по половин капачка.
Направи ми впечатление, че макар и етикирани на български като стоки с произход Германия, повечето перилни препарати и омекотители в този магазин са френски.

# 665
Guess Who , не мога да повярвам, ти да питаш за прах Grinning Peace Учудвам се, понеже си енциклопедия направо за перилни препарати Simple Smile
Е, и енциклопедиите имат нужда от осъвременяване. Joy

# 666
  • Пловдив
Ще задам един въпрос- може би много глупав, но не мога да намеря сама отговора.
Купих си голяма опаковка прах за пране на Персил. Започнах да чета съветите за дозиране и всички дози са дадени в милилитри. Въпроса ми е- щом става въпрос за прах за пране, защо са посочени мл, а не грамове.

Сигурно на всички останали прахове е така, но започнах да обръщам голямо внимание на указанията едва като започнах да чета вашата тема.

В момента имам само течни други и не мога да проверя и сравня с други прахове.

# 667
Ще задам един въпрос- може би много глупав, но не мога да намеря сама отговора.
Купих си голяма опаковка прах за пране на Персил. Започнах да чета съветите за дозиране и всички дози са дадени в милилитри. Въпроса ми е- щом става въпрос за прах за пране, защо са посочени мл, а не грамове.

Сигурно на всички останали прахове е така, но започнах да обръщам голямо внимание на указанията едва като започнах да чета вашата тема.

В момента имам само течни други и не мога да проверя и сравня с други прахове.

Изобщо не съм веща,но може би,защото мерителните чаши обикновено са в милилитри  newsm78 И ако е посочено примерно 100 мл,то означава,че чашката се пълни до чертичката за 100 мл  Thinking

А може пък и да не е така  newsm78

# 668
Освен стандартната единица за обем(кубичен метър) се използва и литър (l или L) - най-често при измерване на течности или вместимост

1 L = 1 dm3 = 0,001 m3

# 669
Всъщност дозировката на праховете за пране е дадена в милилитри (кубически сантиметри, cm3) за удобство. По лесно е да измериш обема на продукта с мерителната чашка, отколкото да вадиш кантара и да измериш грамажа. Прахът за пране, въпреки че не е течност, е флуид и може да се измерва обемно, както течностите.

Както при други вещества, като например олиото, и при праховете грамовете не са равни на милилитрите. 1 литър олио не е 1 кг, но 1 литър вода тежи 1 кг.
Така например при някои прахове 100 г са равни на 160 мл, при други 100 г са 142 мл. При новите компактни прахове 80 г са равни на между 120 и 135 мл в зависимост от производителя.

Това е. Дозировката е дадена в милилитри само заради удобството. Разбира се, на пакета на всеки прах е дадено на колко грама отговарят милилитрите.

# 670
portokalche, моите мерителни чашки за прах за пране са оразмерени в мл.  Ако нямаш такива можеш да използваш и капачките на течните препарати.

# 671
  • Пловдив
Благодаря ви много за разясненията за мл. и гр.
Аз също имам стара чашка в мл. и досега съм ползвала нея. В новия Персил няма мерителна  чаша и като започнах да чета се замислих.
Продължавам значи да си ползвам моята чаша в мл, съобразена с дозировката на праха.

bouquet

# 672
Естествено, че ще си ползваш старата чаша. 100 мл са си 100 мл независимо какво измерваш.
От новия Персил трябва да се слагат 120 мл, които тежат 80 г.
От стария се слагаха 142 мл, които тежаха 100 г.
Може да се сметне колко грама тежат 120 мл от стария Персил Laughing но мисля, че няма нужда.

# 673
Аз се включва само, за да похваля Savex за бяло. Чорапите на детето бяха като от онази реклама-на Тайд май беше и направо не вярвах, че ще ги изпере. Обаче успя  Peace

# 674
  • Добрич
Здравейте,
какво значи като праха за пране в кутията е станал твърд,една голяма буца-изтекъл срок ли?
Наистина отдавна е отворен,а не съм го ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт