Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 103 953
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета.
Бихте ли ми дали съвет,кой прах да си взема...кой пере по добре.
Омо-гръцки е и СКИП пише Uniliver,Ispania

http://perilni-bg.com/product_info.php?cPath=106&products_id … f654ed916f2d615cb

Благодаря ви.

за гръцкото Омо мога да кажа, че е по-слабия вариант на Скип. Скип си е за предпочитане, но от испанските не съм доволна. Направо съм зачеркнала всичко от Испания.

# 616
Влизам в темата с един въпрос,въпреки че може и да е коментирано.Предварително се извинявам ако е така. EmbarassedТа интересува ме, имате ли впечатления от турските варианти на ARIEL,PERSIL,OMO и т.н.Скоро влязох в едно магазинче с тези продукти,а досега винаги съм го подминавала.Направи ми впечатление по-високата цена специално на OMO,въпреки голямата разфасовка(в сравнение с OMO от BILLA).Дали си струват? newsm78

# 617
Аз днес си взех Персил за бяло от Метро.На промоция беше-25 лв за 10 кг.Дали направих добър избор?
То е ясно,че е турски,но дали все пак ще е по-добър от Савекс,Бонукс,Рекс и т.н.  newsm78
Турският Персил е по-добър от този в Бг, но се съмнявам в Метро да е турски. От три години пера само с турски Ариел и Персил, а от течните - турски Первол. Много съм доволна, но нямам база за сравнение с немските, тъй като в нашия град няма паралелен внос на немси, само на турски.
dt,  виждала съм турско Омо Color и омо универсално, но не смея да рискувам, че са все големи разфасовки от 6 кг. От Ариела съм по-доволна в сравнение с Персила. Иначе за цените -за  6 кг - Персил -18 лв, Ариел - 23 лв., Омо - 24лв.
В същност не знам дали турските Персил и Арииел излизат по-изгодно от супермаркетските тук, защото не виждам на тях да пише Compact. Но като качество са по-добри според мен.

Последна редакция: сб, 24 мар 2012, 17:01 от lu_lu

# 618
Аз днес си взех Персил за бяло от Метро.На промоция беше-25 лв за 10 кг.Дали направих добър избор?
То е ясно,че е турски,но дали все пак ще е по-добър от Савекс,Бонукс,Рекс и т.н.  newsm78
Турският Персил е по-добър от този в Бг, но се съмнявам в Метро да е турски. От три години пера само с турски Ариел и Персил, а от течните - турски Первол. Много съм доволна, но нямам база за сравнение с немските, тъй като в нашия град няма паралелен внос на немси, само на турски.

А какъв е?  Thinking

Аз днес го пробвах с бяло пране на 40 градуса,кратка програма.Много съм доволна,изпра до чисто бяло оранжево пюре от памучна хавлийка,а я бях отписала  Crazy

# 619
На турски ли е надписан? Цената му е много изгодна, пък и щом пере добре е супер. Нямаме Метро близо до нас, жалко. Одрин ми е почти колкото най-близкото Метро.

# 620
Днес се въртях като луда в един магазин с вносни перилни препарати - толкова марки, такова чудо, че свят ми се зави... Та да ви питам каква е разликата между Омо, Dash, Ace, Lenor, Ariel, Skip (да подчертая асе-то беше течен перилен, както и ленора). Въпросът ми някой пробвал ли ги е и кои е по- добър. Аз заложих на някакъв френски Ариел - гел форма за 28 пранета за 11лв - стори ми се доста добра цена... но другите много им се чудех!!

# 621
На турски ли е надписан? Цената му е много изгодна.

Снимах го,пише,че е на Хенкел,надписите са на английски  Laughing

Така изглежда
Това е баркода

За справка ще покажа и друг,който е купен от циганския пазар в Пловдив за 16 лв  Laughing
Опаковка с турски надписи
И баркод

Като гледам двата баркода са с девятки,което май е Турция  newsm78

# 622
Може ли да се включа, защото виждам объркване. Ще бъда кратка и изчезвам.
1. Турските прахове са като нашите, но по-парфюмирани.
2. Персил се произвежда в Турция само за турския пазар. На нашия пазар е или от Сърбия, или от Полша. Това може да се провери не по баркода (виж т. 3), а по буквения код в мастиления печат на опаковката, където е и датата на производство. S е сърбия, P е Полша. От пръв поглед се различава турският Персил, защото опаковката е изцяло на турски. На полския и сръбския опаковката е многоезична.
3. Баркодът, започващ „900“ е на Австрия. Независимо къде е произведен персилът, баркодът му започва с „900“, защото на нашия пазар оперира „Хенкел Централна и Източна Европа“, чието седалище е в Австрия. Туският Персил също има баркод с „900“, защото от няколко години и Турция мина към „Хенкел ЦИЕ“.

В този смисъл, гигантският пакет Персил от Метро не е правен в Турция, а който желае, може да си провери къде е правен - писала съм как.

Турското ОМО е бижу. Това е най-продаваният прах в Турция. Малко е по-различно от нашето ОМО.

# 623
Guess Who а този с турските надписи,който съм снимала турски ли си е?

# 624
Този от циганския пазар е турски.
Обаче чувам, че и от там внасяли ментета. От някакви складове ги взимали и не знам какво. Даже преди време имаше една тема за менте турски Ариел.

# 625
Този от циганския пазар е турски.
Обаче чувам, че и от там внасяли ментета. От някакви складове ги взимали и не знам какво. Даже преди време имаше една тема за менте турски Ариел.

Може и да е менте,защото на мен никак не ми хареса.Миришеше ми на...."къпан циганин"  Blush
Като качества,нищо особено.Все едно Рекс,Бонукс и си е.Не ми изпираше петна и някакси много неохотно го изхабих и имах чувството,че не помръдва от пакета  Laughing Мота ми се месеци наред,защото редом с него си ползвах и Омото от Карфур  Laughing

А този от Метро явно е сръбски,защото пише S нещо си до датата.Но няма значение,много съм доволна,ухае прекрасно и ми изпра петната.Ще видим и занапред как ще е  Thinking

# 626
Този прах някой да го е ползвал,да сподели дали е добър:
http://techno-mix.com/product/1629/lanza-tres-25-l

и този:
http://techno-mix.com/product/2368/dash-lenor-14-l-za-20-praneta

И въобще дали са им качествени продуктите от този магазин?
Благодаря.

# 627
Моля Ви кажете ми в кои държави има Ариел на таблетки!! Praynig Praynig

# 628
В Англия, Франция и Белгия със сигурност има таблети Ариел. В Италия имаше таблети Даш (Даш по същество си е Ариел), но мисля, че вече са спрени. В другите държави мисля, че няма таблети Ариел, а и да е имало, вече не се продават.

# 629
Благодаря Guess! Че си взех 2 таблетки за цветно и като че ли ми харесаха, и сега  умувам дали да си взема цяла кутия, ако са английски взимам веднага, ама да не са примерно някой испански боклук. На зелената кутия пишеше biological и това ми подсказва, че са английски, ама цветните дали и те са английски, може ли да ми подскажеш какво по кутията да ме ориентира дали са от Англия.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт