Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 6

• 102 881
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
Гес, тази марка Хайтман /не знам дали така се чете/ съм я виждала в Метро и в Кауфланд. Трябва да се огледам другият път като ходя и ще споделя.

# 91
  • Стара Загора
galeta ,
Виждам, че си от Стара Загора, освен магазинчето на Парчевич би ли споделила и други за паралелен внос  Praynig
Другото е на ул " Х.Д Асенов " под пиацата на такситата , в отсечката м/у " Цар С. Велики " и " Гурко " - в едно малко блокче . Там има доста голям избор и продуктите са немски . В магазинчето на " Парчевич " , повечето неща са белгийски , френски , холандски и т. н., а от немските няма голям избор и не съм много доволна .
и аз мисля в събота да го посетя. Забелязах същото че от Парчевич изчезват немските неща. Но последния път успях за майка ми да купя някои наистина немски Softlan, веро Fairy, таблети за мишлната newsm78
Сподели , ако обичаш впечатления след покупката . Аз последния път си купих оттам Ariel Excel Gel Aktilift ( 18 пранета ) - за цветно , за 13,50 лв. , омекотител Софтлан ( 1литър - 28 пранета ) , за 4,50 лв. и прах Ленор - за бяло (18 пранета ) , с подарък - омекотител Ленор , за 13,50 лв.

# 92
  • Варна
Здравейте,
Искам да попитам изпробва ли някой вече кристалите на Силан от промоцията на Карфур? Днес пуснах една пералня с ония трибуквения много коментиран прах (също от Карфур) и розовите кристали на Силан. В резултат дрехите не миришат на почти нищо  newsm78. Много ми стана странно, че се слагат директно в барабана и се чудех как ще ароматизират и омекотят дрехите, но така пише в упътването. И още един въпрос, от къде мога да си намеря мерителна чашка за сухия прах, че известно време перях с течен и нямам спомен къде ми е чашката. Днес използвах една кухненска мерителна чашка, ама нещо количеството прах ми изглеждаше малко  Rolling Eyes

# 93
Аз вече прах със Силан кристали. Преди време бях ползвала немски Вернел на кристали и не бях очарована: нямаше никаква миризма и мекота прането. Сега със синия Силан кристали дрехите имат лек, дискретен аромат, много по-слаб в сравнение с това, което се усеща от опаковката. Синият Силан кристали мирише точно както синия обикновен омекотител. За съжаление, мекота не придава никаква.
Този омекотител на кристали действа подобно на перилните препарати 2 в 1, в смисъл, че омекотява чрез минерали (бентонит) и трябва да се ползва строго според указанията и в никакъв случай да не се слага в отделението за омекотител.
Мерителна чашка освен някой да ти даде, друг начин да се снабдиш не виждам. Отдавна в пакетите не слагат.

# 94
Аз мога да си споделя една от чашките.
Друг вариант е да се снабдиш с мерителна мензура - пластмасова от някои Домашни потреби.

# 95
  • Варна

Друг вариант е да се снабдиш с мерителна мензура - пластмасова от някои Домашни потреби.

Аз с такава мерих, но визуално ми изглеждаше малко количеството . На пакета пише за 20 пранета, а с тази мярка, ще ми стигне за доста повече.
 Sourcherry, благодаря за предложението, ще питам дружките ми, че София далечко идва   bouquet
А от Силан-а съм разочарована. Добре, че не беше зверски скъп заради промоцията.

# 96
Аз вече прах със Силан кристали. Преди време бях ползвала немски Вернел на кристали и не бях очарована: нямаше никаква миризма и мекота прането. Сега със синия Силан кристали дрехите имат лек, дискретен аромат, много по-слаб в сравнение с това, което се усеща от опаковката. Синият Силан кристали мирише точно както синия обикновен омекотител. За съжаление, мекота не придава никаква.
Този омекотител на кристали действа подобно на перилните препарати 2 в 1, в смисъл, че омекотява чрез минерали (бентонит) и трябва да се ползва строго според указанията и в никакъв случай да не се слага в отделението за омекотител.
Мерителна чашка освен някой да ти даде, друг начин да се снабдиш не виждам. Отдавна в пакетите не слагат.

да си призная и аз се изкуших и купих Embarassed Но пак смятам, смятам, смятам и все скъп ми идва. На 5 лева купувам немските по 1 литър за двойно повече дози и по-добро действие. Както съм започнала да ограничавам употребата на омекотител заради еко-ангажираност и се ядосах, че го купих. Категорично спирам да се влияя от темата  Mr. Green

# 97
Спокойно, енито, кристалите нямат нищо общо с обикновения омекотител.

# 98
Спокойно, енито, кристалите нямат нищо общо с обикновения омекотител.
за замърсяването ли имаш предвид? Съгласна съм, но говоря за принципа. А кристалите са изключение. Пък и като не омекотяват, а са два пъти по-скъпи ги отказвам. То и обикновените не омекотяват кой знае колко. Коментираше се в някоя от темите - май екологичната или тук, че помагат за гладенето. Гладя само няколко ризи и когато подготвям нещо официално. Откакто си простирам вътре почти не гладя. Досада!

# 99
# 100
Дедо още с влизането си в новата тема сигурно ще забълва мехурчета с три букви  hahaha

Само аз ли се изнервих, влизайки в новия Карфур на пл.Славейков  #Crazy Тесничко и с торбите нагоре по стълби, за да минеш през касите и да излезеш  newsm78

Момичета, вземете се в ръце!
Веднага да изхвърлите в канала онзи прах, дето не смеете да му изговорите името. Той е опасен! Последните партиди са съдържащи опасната бактерия Listeriа monocytogenes. В Метро звънят на всички домакини, които имат в архива си закупили от него, и ги молят да им го върнат. Ето официалната информация   http://news.ibox.bg/news/id_1969608770
 Joy

# 101
Чакай, чакай! В последния абзац пише, че са извършени лабораторни анализи и листерия не е открита. Перете спокойно, момичета!  Mr. Green

# 102
Дедо, кажи честно, пробва ли го трибуквения? Whistling
Кажи нещо ново. Ще ги бъде ли немските капсули Persil Mega-Caps или напротив?

# 103
Много се извинявам отскоро съм в темата ,ама да попитам кои е тоя прах дето все говорите за него и някви 3-ли 4 букви  Crazy Thinking  Наистина ли е толкова хубав и всички го ползвате  newsm78

# 104
Дедо, кажи честно, пробва ли го трибуквения? Whistling
Кажи нещо ново. Ще ги бъде ли немските капсули Persil Mega-Caps или напротив?

Е как да не го пробвах! Нали от Метро ми звъняха, че има бактерии или ензими ли беше  Sick
Честно да ти кажа, пере колкото Персила от Кауфланда Mr. Green. Аз аромати не обичам силни, петната ги третирам винаги, така че ми е през дедо... дали има бактерии. Обаче Юниливър ги уважавам, почти колкото Пи-енд-Джи.

Мега-капс? няма да ги бъде. Та виж в ИталиЕ какво става! Онез, дет са по-шантави от вас тук във форума, нахокаха Диксана капс. Сега му смениха опаковката от кръгла кутийка в меко пликче, белким поевтинее Laughing
Италианците! Баш-дизайнерите. Щото това си е само дизайн, нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт