Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 928
  • 723
  •   1
Отговори
# 135
  • Германия

Нат,разсъжденията ти са абсолютно правилни,но парфюмът е друг Hug

Тогава е Самсара на Герлен?!? И флаконът е жена в тайорна рокля, и прашен ирисов сандал си има,  още по-отдавна я подмятаме, а и е типичен love/hate образец. А?

# 136
  • Козлодуй
Имаме победител  bouquet
Ириса и другите китки щяха да са следващи жокери.
Оленце,ти от последните поръча,а първа ще получиш май,супер Hug Аз все още нямам вести от превозвача.Някой друг да се похвали?

# 137
Сънчо, и на мен вчера ми се обадиха,че са пристигнали Лютите чушки Grinning/този път наистина,накарах ги да разопаковат пратката/,тъй че има раздвижване.

# 138
  • Варна
Оле, този ли КдГ имаш предвид? Ако е той, мога да си заложа парфюмните титли от подписа, че ще се влюбиш безпаметно, доколкото познавам вкуса ти. Аз самата преди повече от година не го понесох - твърде много подправки в комбинация с лют шипър, но върху мъжа ми стоеше разтърсващо секси и го поръчах за него. Сега като се замисля, бих се пробвала отново, дава ми се нещо свише  Whistling, че съм готова за него. Изключително присъствен, траен, шлейфов, луксозен и страшно секси.

# 139
Подкрепям Мимси, но и за мен е мъжки. Иначе другите неща за него са напълно верни.

# 140
Сега ми остана малко повече време,та ще попълня и  анкетата.Атти ,отново много интересно  bouquet
Зимни- Elixir des Merveilles, Angel Liqueur, Datura Noir, Visa
Зима със сняг- Habanita ,Boudoir, като последният го нямам вече,но едно 30 мл.бутилче го пръсках три години ,щото го слагах само в лют студ и сняг,прекрасен е тогава ,но иначе ме задушаваше.
Ранна Пролет
Пролет-Balenciaga Paris,Sublime Balkiss, Chanel Beige, Moschino Couture
Лято-Costume National Scent Intense, New West Aramis,Missoni
Много горещи дни- Un Jardin En Mediterranee,Costume National Scent Intense
Дъждовни дни-Venezia
Мъгливо време
Топла есен
Студена късна есен-Hypnose Hypnotizing Elixir
Празнични-Chanel Beige,Sublime Balkiss,Fragonard Diamant
Коледни-Elixir des Merveilles
Дневни-Lady Vengeance,Violet Blonde,L Agent, Bottega Veneta,Shalimar Initial
Нощни- Black Orchid, Galliano , White Aoud Montale и Prada Intense
Бизнес среща-като дневните
Работна среда- също
Спортни -Covet
За свободното време навън-каквото дойде
Домашни- не слагам специално

# 141
Момичета, включвам се в чудесната ви темичка с молба за малко помощ в бурното море от Шанелени мистификации help  Hug

Знам, че на дъното на флакона на Allure edp - освен всички кодове, надписи и т.н. - има и думичката neuilly (sur seine).
A има ли я и при Алюр едТ? Thinking
предполагам, че милилитрите са без значение, а ключът е в концентрацията. Ще съм много, много благодарна, ако някой се отзове!  bouquet

# 142
Оле, този ли КдГ имаш предвид? ...Изключително присъствен, траен, шлейфов, луксозен и страшно секси.

Айдеее, отиде коня у рЯката!  Whistling Директно го засилвам в уиш лист и следващите два за придобиване са той и CdG2. Не ме притеснява мъжки уклон в ароматите, а и доста харесвам/нося мъжки парфюми (уж за милото ги купувам, ама за да ги ползвам и аз...или ексклузивно аз  Mr. Green). Мимс, Денси - на вашата съвест ще лежа  Hug Heart Eyes (търся си повод и оправдание за покупка явно)

Имало е смисъл да не се пръсна сутринта от суеверие - парфюмчето ми пристигна и летя от възторг. Хайде сега загадка, да видим дали ще познаете кой е аромата:

Дълго тичах във гората,
чувствах слънце, вятър във косата...
Дремнах сладко сред сено и слама,
тъй желаех да сме двама.
да се върнем у дома
и отново, бидейки деца,
да събираме (...) листа за мама  Grinning

# 143
  • Германия
Оле,  Hug, ти да не поръча и получи Tilleul D`Orsay и да ни пускаш по дирите му. В тези скобки ми идва да сложа липа! Сякаш не са случайно там и липсващата рима е основен жокер. Как е тази логика? А и сено и слама, слама и сено...

# 144
хаха, Натали!  Hug Обичам те! Да, Tilleul D'Orsay е. И за липсващата рима в скобките позна  Grinning Ееех, знаех си , че веднага ще ме "надушиш"!

Прекрасен е Tilleul - мека, току цъфнала липа, свежи току напъпили липови листа!
Усещам сухата сладост на нагрята на слънце бала сено (като дете умирах за аромата). Мед и диня не долавям, но може би им е хладно сега?

А, да, благодарение на Tilleul разбрах каква е разликата в ароматите между липа и мимоза (Champs Elysees си е мимоза отвсякъде). Мимозата е добър заместител на липовия аромат, но е малко по-нахална и доста по-креместа (поне върху мен).

едит: Да, Лейди, Габко ползвам. Миналия Петък направих поръчката в сайта, ако това може да е ориентир.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 15:15 от Оле

# 145
Вчера имам и аз мейл за поръчка пристигнала при Габко,но не знам дали са "чушките".
Чакам още два пакета и за това.По-лошото е че на Л"Артисан им писах две писма да ги питам какво става и нямам отговор.Оле ти Габко ли използваш?

# 146
  • Германия

Прекрасен е Tilleul - мека, току цъфнала липа, свежи току напъпили липови листа!
Усещам сухата сладост на нагрята на слънце бала сено (като дете умирах за аромата). Мед и диня не долавям, но може би им е хладно сега?

А, да, благодарение на Tilleul разбрах каква е разликата в ароматите между липа и мимоза (Champs Elysees си е мимоза отвсякъде). Мимозата е добър заместител на липовия аромат, но е малко по-нахална и доста по-креместа (поне върху мен).

Таман така и аз го усещам. Честита ти най-прекрасна сред парфюмните липи липа! Не да я търсиш с лупата като в Пеперудите на Милейди. Whistling Hug
Оле, много те моля вземи виалчето или флакона /каквото имаш/ на срещата, за да не водя за него битката при Косово поле. Той беше едното от нещата, които много държах да сложа в багажа, понеже е малко срещан из бандата. Така ще водя сражения с Великите сили за някой  друг, а за теб специално ще нося Ex Libris да го душнеш.

# 147
  • София
В сайта е излязъл Ели Сааб - 169lv за 90ml... Някой няма ли да прати 2 капки да знам искам ли или не  Praynig
по описание звучи като да ми хареса,ама..

# 148
  • Germany
Аааа, недей така Naughty
Неслучайно в руската фрагрантика няколко пъти са споменали за много близка прилика именно с липата на D'Orsay. И я регистрират на първо място. Аз като си пръснах първия път ми замириса точно на липов чай, прясно сварен, веднага го казах на консултантката, а тя отсече- не Naughty, няма липа Crazy На срещата ще направим сравнение и ще намерим прилики и отлики Wink.
Между другото чета описания на руски, немски и английски, за едни и същи аромати. Обикновено възприятията ми са най-близки с тези на руснаците, понякога направо се чудя на начина, по който се възприемат от немците, много далеч от мен Thinking Някой друг има ли подобни наблюдения и как си го обяснявате?

# 149
  • София
В сайта е излязъл Ели Сааб - 169lv за 90ml... Някой няма ли да прати 2 капки да знам искам ли или не  Praynig
по описание звучи като да ми хареса,ама..

харесваш ли Мон Жасмин Ноар  newsm78
представи си го по-малко "звънлив" и с добавени няколко идеи медена сладост  Heart Eyes

за мен е разкошен жасмин с бели цветя, който макар, че даваше заявка да ме хване за гърлото, се е държал прилично при всеки тест досега (поне 5-6 пъти хубаво носене, а ла Маринската, че и отгоре  Embarassed) трайността му е потресаваща, в добрия смисъл  Blush
но 169 кинта ми идва леко свръх, честно казано  Thinking не мога да намеря блотера, на който съм си записала цената му, сори  Embarassed

но пък намерих блотер на новата Целувка на Картие, та се сетих - вчера тествах и новата версия (екстракт-а).. една идея по-плътен и някак не толкова въздушен, определено ми хареса, а бутилчето е истинско бижу  Heart Eyes но 120 евро за 30мл определено не ми харесва  Naughty

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 16:00 от Elitsa_z

Общи условия

Активация на акаунт