Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 918
  • 723
  •   1
Отговори
# 225
  • Германия
В мистерия те мамя всеки път.
И с алдехиди те обърквам.
След тях обаче свикваш.
И не жалиш дъх.
Дори и името ми
те улавя в примка.

Обожавам загадки, особено вместо сутрешна гимнастика.  Тук алдехидите и мистерията/примката са единственото за което да се хвана. Покрай шиприте, познавам доста алдехиди. От познатите ми, тези които намекват за мистерия и ловят косвено в примка с името си, се сещам веднага за Будоара на Вивиан Уестууд и за Must de Cartier, който те заставя направо да го купуваш. Като се разсъня, повече - засега това изцедих. Sunglasses

ПП Залагам 3:1 на Must de Cartier.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 09:10 от Натали Никол

# 226
  • Германия
Поболях се обаче по Нарсисо Родригез For  Her-втори пореден ден бързам до Дъглас или Бюти зоната за проба- ох, ох и пак оххххххх Heart Eyes Подозрително ми прилича на нещо и не мога да реша какво е, не съм пробвала Lovely на Сара Джесика, виждам че във фрагрантика ги оприличават, но не-не е той, напомня ми на нещо друго, но какво....

А от последната парфюмна покупка са минали 7 дни....

Романтинче, освен на Lovely, For  Her ми напомня в изумителен детайл и Idylle EdP Guerlain. Освен обаче това, преди време бях извела връзка между For  Her и Lady Vengeance по един косвен начин на преплитане. Приликата не е буквална като с горните два, а идва от Francis Kurkdjian и зад двата аромата. Особено нагнетената роза в мускус беше ме зашлевила по едно време и търсех откъде идва усещането за подобие. На, от парфюмера. Whistling

А от последната парфюмна покупка са минали 7 дни....
Когато от последната покупка до следващата контракциите  станат на 7 часа - тогава вече е за стационарно лечение. Засега е само алармиращо.

Викам Смарти по телепатичния мост. От два дни имам дупка в мозъка с Cologne Pour Le Matin (Maison Francis Kurkdjian). Опитвам се да се сетя дали ти беше писала и дали за този парфюм ставаше дума, че намираш интересна подправка, която не ти идва наум. Същото ме мъчи и мен в началото на Сутрешния колон. Нещо бодливо на мирис като звездовидния анасон и заострено като джинджифил. Знам, че познавам подправката - в Германия я бутат навсякъде, дори в хляба и не мога да се сетя. Със сигурност няма да нося този парфюм, не е за мен категорично, само искам да ми дойде на ума. Tired

# 227
  • виртуално
Знам, че на дъното на флакона на Allure edp - освен всички кодове, надписи и т.н. - има и думичката neuilly (sur seine).
A има ли я и при Алюр едТ?

Имам 100мл ЕDT продукт - не пише neuilly

# 228
  • Германия
Знам, че на дъното на флакона на Allure edp - освен всички кодове, надписи и т.н. - има и думичката neuilly (sur seine).
A има ли я и при Алюр едТ?

Имам 100мл ЕDT продукт - не пише neuilly

И аз да го потвърдя тогава, че да се успокои Кехлибарчето. Има четирицифрен код като при всичките Шанели, но не и neuilly (sur seine). ОБАЧЕ! 92200 Neuilly Sur Seine пише върху моя флакон Coco Mademoiselle 100 ml и е подчертано. Вероятно от там ти идва объркването. Hug

# 229
  • виртуално
сега проверих, върху Коко М 50мл го пише подчертано  Peace

имам обаче някакъв спомен, че при някой го пишеше и върху Алюра  newsm78

Някой може ли да ми каже има ли разлика и голяма ли е между класическата и кристалната Еуфория?За толкова време откак имам втората,така и не разбрах,а и не познавам първата Grinning Ако не са много различни,може да зарадвам Нелчето Hug

мисля, че Кристалната е почти същата като класическата
разликите в аромата са минимални, но шишето е бижу

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 10:11 от Рапунцел

# 230
  • Стара Загора

Поболях се обаче по Нарсисо Родригез For Her-втори пореден ден бързам до Дъглас или Бюти зоната за проба- ох, ох и пак оххххххх Heart Eyes Подозрително ми прилича на нещо и не мога да реша какво е, не съм пробвала Lovely на Сара Джесика, виждам че във фрагрантика ги оприличават, но не-не е той, напомня ми на нещо друго, но какво....

Idylle ?  Rolling Eyes

# 231
  • Германия
Току-що ме поставиха пред голямо затруднение. Свиквам консилиума от всички уханни!  Налага се да избера два парфюма - един дамски и един мъжки за много мило семейство. Матирана съм с пешката на F7 - изобщо не знам към какво да се насоча. Дамата е виртуозен майстор-сладкар по професия, лъчезарна, вечно усмихната, в гравитацията на 50-те, Лъвица по зодия. Възрастта не ѝ личи почти, естествено руса, сини като мъниста очи, младеещ гардероб с превес на дънките в него. Мъжът е полицай по занятие, малко над петдесетте, висок над средното, добре сложен, практичен Козирог. Нито единият, нито другият са имали парфюми от поредицата "Световна класика" и идеята - както ми я поднесоха, е да бъдат зарадвани с име/марка, което ще им говори все пак нещо. Ориентировъчна цена за брой - до 50 евро.  Ни-щич-ко не ми ражда ума, освен Шанелите по подразбиране. Но кои? 33uu

# 232
  • София
Valandin, сигурно е много нелепо точно аз да се намесвам, но... дали не ти напомня самия класически Агент? Thinking Роза, ветивер, кориандър, стабилен мускус...

Valandin, и аз точно за класическия агент си помислих, като прочетох; Аз също така се бях поболяла есента по него, но цената му ме отказа. В последствие, като открих за себе си Агента, установих, че за мен са почти идентични. С разликата, че НР фор хър едп ми е по-тих, което за мен е минус - харесва ми, когато парфюмът се носи около мен, влачи шлейф и оставя следа в помещението Simple Smile

# 233
  • София
Натали, ако са Шанели - аз бих избрала Cristalle или 19 - за мен са най-лесни за възприемане. А за съпруга - Blue newsm78

# 234
  • виртуално
Нат
женски - Шанс Тендре, Коко М ЕDT , Jadore EDT или Cruise Collection Escale Aux Marquises Dior
бих заложила на нещо леко, но и трайно като аромат
мъжки - Chrome Legend Azzaro, но с мъжките не съм добре запозната. Нещо лесно за възприемани е ненатрапчиво

# 235
Натали с шанелите за подарък на жена внимавай Laughingна мен описанието на дамата ми се връзва с шалимар инитиал красив аромат, красиво шише вижда се тук по витрини прави впечатление, син цвят , аромата на мен която предпочитам шанели и съм козирог ми допада. Може и на мъжа и да му хареса Laughing За мъжа може би шанел или диор , но там цените не знам как са. Все пак ако за дамата ще е шанел може би новата 19 , че старата идва ретро и рядко се харесва. Все пак аз съм за шалимара най ми се връзва. newsm78

# 236
  • Козлодуй
Щом не са "имали парфюми от поредицата "Световна класика",значи няма да са и твърде претенциозни и задачата не е трудна.Докато четях описанието на жената,първото което ми изникна в ума беше Поем.Любим е на една моя колежка с подобна визия и лъвица,Ланком са известно име и сред непросветените.
За мъжа-Армани Атитюд или Б-мен.

P.S.Сега погледнах Allure sensuelle ЕДП 100мл-и при него на дъното има подчертан надпис 92200 NEUILLY SUR SEINE.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 11:01 от Lunen_sun

# 237
  • Germany
Натали, ти все едно че си описала половината немски жени, на тази възраст Wink
И тъй като съм правила на две такива немски красавици подарък да спомена, че и двете припаднаха по Pure Jil Sander Peace Лек, цветен, прибран, изключително подходящ за подарък, пък и немците си падат по собственото.
За мъжа бих заложила на Armani Attitude Giorgio Armani  или Bvlgari Man Bvlgari.
Когато не познавам предпочитанията на хората предпочитам да подарявам нещо свежо, ненатрапващо се и изчистено, което все пак да ми харесва и на мен Grinning

# 238
Ааа, банда! Кой е като мен- веднага да му се притекат на помощ в търсене на неуловимата нишка на емоциите и възприятията Grinning Забравих да ви уточня, че се поболях по ЕДТ версията, днес  ще пробвам ЕДП, но за мен и върху мен ЕДТ стои невероятно женствено, не ми е грам нахален, завладяващ и мъжки (както четох тук снощи, в задълбочени изследвания на старите теми до 3 сутринта), излъчва ми нежност. Разбрах, че ЕДП е по- цветен, не съм сигурна, че това ще ми допадне, та да видим. Прилика между този и класическия Агент не откривам никак, както казва Натали (а аз подкрепям това мнение на 1000%), там има една хартиена, режеща роза. Факт. Метресата също не ми прилича на класическия Агент, тя е една гальовна глезанка и много ми допада как се умилква и гуши на ръката ми  Simple Smile

Кехлибарче, извинявам се, че не те приветствах и аз с ``добре дошла``  bouquet

Ивче, хелоу  и наминавай по-често Grinning

Нати, открих вчера аз това мнение с косвената връзка между Отмъстителната и Нарцисо (такова ровене по форуми и мнения не съм правила за нито една курсова работа, ей Богу)-подозирам, че откриваш връзката между ЕДП версията и Лейди-то, днес ще разбера дали и при мен я има

# 239
Натали,от мен глас за Sensuous na Estee Lauder  или Addict na Dior.Първия за уникалността му и същевременно лесен за харесване,а и кой не е чувал за Estee Lauder,а втория ми той пък е толкова популярен,че няма как да не се познава,но все пак първия е по-бюджетен.Новия Шалимар е разкош,но за закоравели като нас,Шанелите също,като чета мнения.
За мъжки не се изказвам,че вкъщи са популярни само не популярни имена. Laughing
Но всъщност едно Gucci pour homme,може би ще е добър избор,знам ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт