Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 918
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
Зимна го придоби наскоро Hug
Фокси,да си кажа и аз.Фен съм на класическия Ангел и никоя от цветните му версии не ми пасна.Така че ако си харесала него,тествай на воля,но не се задоволявай с по-малко Grinning
Подкрепям всичко казано от Сънчо. Hug

# 271
  • Там, където ме обичат
densi,   Lunen_sun,  , щом и вие сте за класиката, значи ще е той.  bouquet

# 272
  • Германия
... за Cologne Pour Le Matin Maison Francis Kurkdjian. Имам един виал с Absolue Pour le Matin ,не знам доколко си приличат двата парфюма, в Фрагрантика дават ,много общи съставки ,така че ще опиша какво усещам.Първоначално нещо като анасон,дали е тази подправка която търсиш незнам,после много цитрус лимон и нещо горчиво тревисто. Във Фрагрантика дават , че идвата съдържат мащерка.Може би това е подправката,но не знам дали я слагат в немския хляб Thinking.

Алис,   Hug, много благодаря. Точно такава е поредицата и на картините в Колон, само третата фаза е сапунена, не горчива. Със сигурност не е мащерка, нея мисля я познавам отлично - даже в градината в момента имам. Точно това "нещо като анасон" ме измъчи, обаче най-вероятно си е просто звездовидния анасон, с който тук прекаляват и в сладкиши и в разни гевречета и хлебчета. Много остро ми идва, ама много. Вклинява ми се в мозъка чак  ooooh!

Стра-хот-ни са всичките предложения /Румче, без Кристала  Joy/ и сега остава да реша според цената. Копирах си имената от темата и сверявам цените тук-там, така ще реша. Нашият консилиум в такива случаи е буквално незаместим - бях изпаднала близо до паниката ooooh!

По Ангелския въпрос съм самосиндикален глас за Божурения. Харесвам класическия, но не достатъчно за да го нося с обич и редовно. Божуреният ме транспортира в училищния коридор на 24 май като плетяхме венци и кичехме плакати. Върху мен е ангелска миризма, с розова локуменост и се чувствам крехка. Харесвам обаче цветето, повече дори и от роза. Особено розовия божур е в състояние да ме хипнотизира. В нито един парфюм с божур в състава или името - не съм го открила такъв яйчено нежен както в този парфюм. От известно време водя преговори за Stella Peony in two, на него залагам подобни надежди.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 17:44 от Натали Никол

# 273
Stella Peony in two,а аз ще чакам с нетърпение отзива ти Flutter

# 274
densi,   Lunen_sun,  , щом и вие сте за класиката, значи ще е той.  bouquet
Да се намеся и аз като луд фен на ANGEL Flutter
Наистина класическият е най-хубав и си заслужава да вземеш него. Eau de Star за мене лично е просто непоносим. Става ми ужасно лошо от него....има една много силна акватична нотка, която не понасям. А цветните версии са хубави, но пак са някакси различни. Харесвам ги всичките, най-много Angel Rose, но оригинала е съвсем друго нещо Heart Eyes

# 275
  • Там, където ме обичат
Мерси, Жаки, за споделеното Hug. Не чух мнения за Ликьорения, преди време се изкоментира май, но не си спомням нищо.

# 276
  • при морето
В мистерия те мамя всеки път.
И с алдехиди те обърквам.
След тях обаче свикваш.
И не жалиш дъх.
Дори и името ми
те улавя в примка.

Обожавам загадки, особено вместо сутрешна гимнастика.  Тук алдехидите и мистерията/примката са единственото за което да се хвана. Покрай шиприте, познавам доста алдехиди. От познатите ми, тези които намекват за мистерия и ловят косвено в примка с името си, се сещам веднага за Будоара на Вивиан Уестууд и за Must de Cartier, който те заставя направо да го купуваш. Като се разсъня, повече - засега това изцедих. Sunglasses

ПП Залагам 3:1 на Must de Cartier.
Тцъ,не е Мъст! Naughty
Сънчо,и Ароматичния не е! Naughty
Да помогна малко-алдехидите са въображаеми,не при всички се проявяват,и бързо утихват.
Друг жокер-уханието е главозамайващо и едновременно фино и елегантно.

foxisilver,аз придобих Метеорити наскоро,да!Какво да кажа-прекрасни виолетки,като тези от детството,поръсени с много пудра.Аромат,който връща в детството.За жалост в студ красотата му се губи,ще чакам пролетта.

# 277
Мерси, Жаки, за споделеното Hug. Не чух мнения за Ликьорения, преди време се изкоментира май, но не си спомням нищо.
Още по-добър, за мен е най-добрия.

# 278
  • Германия
Загадката.
Такааа, значи: щом и алдехидите не са стопроцентов ориентир, остава само името, т.е. примката и мистерията. При това положение Mystere Rochas се налага от само себе си като предположение. Освен това в него има много бели цветя, които за мен са синоним на главозамайващи, но аз им казвам "световъртежни", защото буквално ми се люлее земята от някои такива. За повечето обаче, белоцветните аромати са "единствено число на елегантност" Mr. Green
Onde Mystere Giorgio Armani е също мистериозен по име, но Сънчо го описа наскоро като свеж и лек, а и Феичка не го познаваше допреди няколко дни. И аз не го познавам. Thinking

Продължавам да разсъждавам на глас, може някой да се присети нещо, щото аз засичам. Примка ме кара да въртя наум всички имена, но не се сещам нито за loop, trap,......или jail, prison в по-широк смисъл. Примката е кръг с клуп или неправилна елипса по геометрия #Crazy Обаче нито circle, нито ring се присещам да съм срещала. Нито съответните им аналози от френски. Банда, някой не стопли ли нещо докато ме слуша ooooh!

ПП  Въх, забравих Shalimar Black Mystery. Този ми отвинти главата - само един път съм го душила, от чужда колекция.

ПП 2  Някой някога да се е жалвал от алдехиди в Alchimie Rochas???? Щото е и мистериозен, и примкав в широк смисъл.

Последна редакция: нд, 15 яну 2012, 19:14 от Натали Никол

# 279
И аз съм за класическия Ангел ако трябва да е Ангел Simple Smile

Вчера пробвах Narciso Rodriguez Extrait de Parfum for Her . Хареса ми повече от оригинала, а тъкмо се разделям с ЕДП-то. Няма я тая химическа нота, която ме удря от ЕДП версията.

Пробвах и позабравения Calypso na Robert Piguet (реформулирания) и мисля, че ще е страхотен за лято. Не е сладък, няма плодове, много умерен, и много, много свеж. С аурата (хареса ми тая дума) на модерен шипър е.

Пробвах и одеколоните на Atelier. Vanille Insensee (на зимна вълна съм) е много приятен.  За лятото Trefle Pur зглежда интересен--зелен, класическо-френски шипър.

# 280
  • Там, където ме обичат
За загадката - не мога да се включа, нямам никаква представа. smile3538

Преди време си търсехме парфюмни близнаци на никчетата и понеже попаднах на нещо подходящо за Годес, веднага го споделям:
http://www.fragrantica.com/perfume/Neotantric/-I-am-a-Sex-Goddess-6894.html

# 281
За загадката - не мога да се включа, нямам никаква представа. smile3538

Преди време си търсехме парфюмни близнаци на никчетата и понеже попаднах на нещо подходящо за Годес, веднага го споделям:
http://www.fragrantica.com/perfume/Neotantric/-I-am-a-Sex-Goddess-6894.html
За загадката и аз така,зациклила съм и нищо не ми ражда ума,сигурно го няма Laughing

Страшно име има този парфюм Mr. Green как ли ухае Thinking

И сега на въпроса ми.Кажете ми парфюм,който бихте носили на езда!?

# 282
  • София
Кели Калеш - първосигнално  Mr. Green

# 283
".Кажете ми парфюм,който бихте носили на езда!?"

Бих ти предложила - Paco Rabanne La Nuit! Peace

# 284
  • Варна
Кели Калеш - първосигнално  Mr. Green

smile3521

Или Бандит.

Общи условия