Парфюмни размисли и страсти - 148

• 42 919
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
 Мерси за разясненията   bouquet
 Най-накрая разбрах за какво става въпрос, винаги съм се чудела. Стигнах до извода, че алдехидите ми харесват, защото аз харесвам сапунения и химичен мирис, а и Шанел 5 ми е един от любимите.  Grinning

# 526
  • София
Здравейте, парфюмни феи!  babydust7

От около седмица съм напълно омагьосана от темите и успях да прочета няколко от 1-ва до 50-та стр. - като приказки от 1001 нощ са... Страхотни описания и настроение.   bouquet Несъмнено ще продължа да ви чета ревностно и с наслада, но ако някога успея да се включа пълноценно в дискусиите тук, ще бъде след време, защото носът ми е "прохождащ" по отношение на истинските парфюми поради ред причини. Включвам се с няколко лаишки въпроса и се надявам, ако някой има време и настроение, да може да отговори:

1. Иска ми се да си поръчам някакво топло, меко и уютно ухание за зимата (приглушено и неостро) "на сляпо", защото наличните, с които разполагам (Ланвин, Д & Г, Кензо, Лакост, CK), не ме радват особено в студеното време. Струва ми се, че тези аромати, които наричате "пудрени", биха били подходящи, а може би и дървесните... Това, което запомних от всичко изчетено в тези две категории, е Lovely нa Sarah Jessica Parker, DSquared - She Wood, може би и Hillary Duff - With Love. Но нямам идея как се държат в зимни условия. Моля ви за някакви отзиви по тях и препоръки за други  Praynig
2. Във връзка с желанието ми за поръчка на сляпо, бихте ли сподели впечатления в коя от големите парфюмерии в София (БЗ, Сефора и прочие) е сравнително комфортно пробването на парфюми, защото навъсените и мнителни продавачки ме ужасяват и обикновено правя грешен избор от притеснение  Embarassed
3. И последно - може ли да споделите линк към сайт/ове, от който/които си поръчвате малки пробички от по няколко милилитра и доставката в БГ е сравнително безпроблемна?

Извинявам се за многото въпроси, но в главата ми е каша и още не съм успяла да си подредя информацията... Благодаря ви предварително!   bouquet

# 527

За загадката - а не е ли Черната орхидея? Или тя вече мина  newsm78
Имаме познал верния отговор Grinning

Интересен факт за нея, лансирана е като ориенталски шипър,каквото и да значи това.Много пъти е коментирано в темата,че и мъже я носят и вероятно 8 от 10 измежду нас я притежават.

Ковачева,незнам какво ми стана,винаги съм харесвала Еликсира на Мерве,но никога не съм била толкова пристрастена към него. Heart Eyes

Тоя Навигатор нещо ме дразни,както върху моята кожа,така и върху ЛМ.Иска ми се да го пробвам и в друго време,по-топло,но за сега не се очертава такова и незнам какво да го правя Rolling Eyes

ПП.Klodilia,добре дошла Hug
За да не правиш грешки при покупка,отиваш в която и да е парфюмерия и пръскаш на 2-3 парфюма на различни места,след което си тръгваш,душкаш и опознаваш това дето си тествала,после пак.Купуваш след като решиш,че нещо истински ти харесва и не можеш без него.

# 528
  • София
Добре дошла, Klodilia     bouquet
Радвам се, че ти е приятно при нас. Относно зимни аромати - тези, които си изброила, не са подчертано зимни, визирам Lovely и DSquared - She Wood, те са по-скоро пролетни, за по-топло време. Има ги за проба в големите вериги парфюмерии. Хилари Дъф е зимен, но пък няма гаранция, че ще ти хареса, а и го няма по магазините за проба. Практиката показва, че е много трудно да се уцели точно вкуса на човек, а и като гледам какво ползваш досега, е в малко по-олекотено направление. Goddess е права - трябва да се пробва лично, за да се убедиш кое точно е твоето ухание. В Бютизоун, Сефора, Дъглас парфюмите са на свободни щендери и не е нужно да искаш всеки флакон от консултанта. Бих ти предложила да обърнеш внимание на Alien, L'Instant или L'Instant Magic Guerlain, тези Гучита Gucci Gucci EDP и Gucci by Gucci (много сходни са имената им, затова слагам картинка), Kenzo Amour и Flower, L Lolita Lempicka (последните три, ако харесваш ванилия, тя е подходяща за зимата). Винаги обръщай внимание какво пробваш - тоалетна вода, парфюмна вода или друго, понякога разликите са значителни. Пръскай задължително на кожа, 2-3 неща най-много (въпреки изкушението да пробваш още и още Simple Smile ) и не купувай нищо без поне втори тест на шията. Момичетата тук са страхотни, пишат вълшебни неща и много зарибяващи, но добре знаеш, че всеки възприема ароматите по различен начин. Много е възможно даден аромат да предизвика неприятни спомени или асоциации и да не ти понесе, колкото и да е хвален и красив сам по себе си. Иначе поръчка на сляпо си е голяма тръпка Simple Smile , но не си застрахована от разочарование. Обаче пък ако уцелиш, кефът е двоен  Mr. Green

П.П. Препоръчвам горещо подробното запознаване с лекциите на доц. Натали Никол, посочени в първия пост на настоящата тема  Peace

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 10:25 от Атти

# 529
Klodilia, четейки описанието на парфюма, който би искала да си поръчаш веднага се сетих за един много красив зимен парфюм, много мек, пудрен и топъл.
http://www.fragrantica.com/perfume/Slava-Zaitsev/Maroussia-1196.html

# 530
  • Германия
Ай, Маруся я бях забравила.  Crazy Само че за мен, е объркващ със солидността си парфюм. Трудно изплава топлината му на повърхността. Има остри черти на мустаката трактористка в началото, тоест ми идва рязко и неподтиснато тестостеронен. Наскоро в темата тръгна името на Osez-Moi!, Chantal Thomass, който горещо препоръчвам за зимна пудра. Мухата пусна Касандра и сигурно ще потвърди, че е особено подходящ за сезона. Не търпи силен вятър, но при такъв почти всичко бива отнесено.

Sneaky За Хабанита съм пропуснала. Мимси, nuts
Обективно признавам за него, че е оригинален аромат, без близък аналог.  Мощен, присъствен, сложен. Съвсем субективно пък, това е парфюмен ужас. Пура, преседяла в блажна кутия. Не знам защо само аз го намирам това разлято олио, но ми присяда от него. Седи винаги в края на дъха, който си взимам с парфюма и ми остава мазно по глътката.

Klodilia, малки пробички на нишови (различни от тези в Дъглас и Сефора) парфюми, поръчваме от тук, тук, а често и от сайтовете на самите марки на съответните аромати. Проби от популярни парфюмни имена се продават най-често в ebay, което обяснява защо не ги дават охотно в самата парфюмерия. Но сайт, от който да си купиш легално виал /стъкълце с малко парфюм/ на Шанел 19 напр. или на Alien, аз поне не знам. Добре дошла в тайфата Hug

ПП Ама аз и Черната орхидея съм пропуснала. Познавам само Цветния воал и умишлено си отлагам сюрприза на ЕДП. Откакто четох на стотина места, че Том Форд е искал да пресъздаде "аромата на мъжки чатал" с този парфюм, куриозът му расте в очите ми.  Whistling

ПП 2 Osez-Moi!си купих от тук преди две седмици, но струваше 19 евро за 30 мл. В този сайт също предлагат проби от парфюми.

Последна редакция: пн, 23 яну 2012, 12:13 от Натали Никол

# 531
  • Варна
Олеле, тази Маруся ми е като трън в петата. Като я пръснеш си казваш - аха, тук предстои нещо много хубаво. Цветно-ориенталско, жасмин и момина сълза. Обаче като започне да уляга става такава синтетика, че имам чувството, че цял ден съм била затворена в банята и съм чистила с Доместос. На почистващ препарат ми мирише.

# 532
 На мен пък ми харесва и хич не ми е мустаката и гадна  Grinning
 По-силна е, не е някоя плодово - цветна водица, но нали знаете, всичко е въпрос на вкус. За мен маруся е идеалният зимен парфюм, мек, сапунен, с добра трайност, и си го нося с кеф. Имам 4 бутилки от по 50 мл. всяка  Grinning

# 533
  • Германия
На мен пък ми харесва и хич не ми е мустаката и гадна  Grinning
 По-силна е, не е някоя плодово - цветна водица, но нали знаете, всичко е въпрос на вкус.

Тя вероятно не просто ти харесва, ами ти седи и по-добре. Намерила си е точна кожа, на която не избива Доместос или машинно масло. Hug Hug Има го често това разминаване и не е толкова въпрос на вкус, колкото на личната химия на носещия парфюма. Викаме му просто "кожа", но е сложно изкривяване от много фактори.

# 534
 На мен по принцип такива парфюми ми отиват, по-силни и ориенталски. Освен Маруся другите два парфюма, които ми стоят прекрасно са Red Door и Womanity. Ако се напръскам с Bright Crystal или Aqua di Goia например все едно съм се напръскала с вода от чешмата - ефект нулев. Дори Casmir се губи при мен ужасно бързо, както и за огромно мое съжаление, защото се влюбих в аромата и си го купих с огромно желание , Love, Chloe. Четох, че бил много шлейфов и силен, но при мен имам чувството, че стои близо до кожата  Sad

# 535
  • Варна

ПП Ама аз и Черната орхидея съм пропуснала. Познавам само Цветния воал и умишлено си отлагам сюрприза на ЕДП. Откакто четох на стотина места, че Том Форд е искал да пресъздаде "аромата на мъжки чатал" с този парфюм, куриозът му расте в очите ми.  Whistling

Crazy Mr. Green
За първи път го чувам това, ама не му се е получило  Mr. Green Laughing
Че е супер секси Орхидеята - така е, ама пък намек за гениталии грам няма  Laughing

# 536
  • Германия

Мимси, да не излъжа. Hug Сега разрових, но не откривам точно това от New Yorker (мисля), което беше най-точно формулирано. Среща се това, но ако разтърсиш само по ключовите думи, излизат повече резултати.

TF wanted to capture the “smell of crotch” with Black Orchid

Tom Ford's chemists have struck gold with Black Orchid, the smell of a man's junk. Because who doesn't want to smell like sweaty balls all day?

Всъщност, crotch може да значи и нещо друго, което аз не знам. Аз очаквам сироп за кашлица и дори съвсем точно си представям миризмата на парфюма като нещо средно между Каламити Дж. и Цветния воал. ooooh!

ПП Докато рових, се натъкнах на един коментар някъде: Хабанита е истинската миризма на КОКАИН. Стана ми много интересно това сравнение, заради мазното, което аз усещам.

# 537
  • София
Точно това си значи crotch  Mr. Green

# 538
  • Бургас
Ако някой помни, преди време имаше /може все още да има, но не ми е попадала/ дъвка на зърна - ето този аромат искам да намеря. Не знам какъв е, надявам се да ми помогнете.

/п.с. улавям нещо сходно в Средиземноморските на Ерме  Thinking/

# 539
  • Германия
Ако някой помни, преди време имаше /може все още да има, но не ми е попадала/ дъвка на зърна - ето този аромат искам да намеря. Не знам какъв е, надявам се да ми помогнете.

/п.с. улавям нещо сходно в Средиземноморските на Ерме  Thinking/

Млечко, за медицинска дъвка ли говориш - на зърна с вид на епоксидна смола? Или за нещо друго, което не знам, че се е появило. Защото първото ми мирише на бор с прополис, на сакъз и ми е много любим мирис, който намирам в доста аромати. В Myrrhe Ardente Annick Goutal, напр.

Общи условия

Активация на акаунт