ОКТОМВРИЙКИ 2012 очакваме ви!

• 37 934
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, но да ви се похваля вчера бях на доктор и видях сърчицето. Определиха ми термин 9.10., както показваха и интернет калкулаторите.
Мама Смехорана честито сърчице и на теб! Simple Smile

# 526
Заформя се една прекрасна група октомврийски майки.

Искам да ви попитам

1) Имате ли или имахте ли в началото нещо като ПМС болки (не са точно болки, но усещане). Това нормално ли е?
2) Кога ви насрочиха първия преглед? На мен ми каза моята лекарка, че обикновено в 7-ма седмица, но тъй като е във ваканция ще ме приеме в 8/ма.
3) Кога може да се чуе сърчицето?
4) Кога казахте или смятате да кажете на близките? - веднага, след като чуете сърчице, след 3-ти месец?

На мен ми е първа бременност. Ще се радвам да обменим малко мисли и тези които го имат опит.

# 527
  • Под кленовите дървета
Почвам да отговарям:

1) Да, началната бременност, често има симптомите на ПМС до към ачалото на 3 месец. Нормално е
2) Първи преглед трябва да е 4-5 седмица за да установи, дали бременноста е в матката, че винаги има възможност за извънматочна, което крие риск за жената.
3)Сърце с добра техника се чува от 6 г.с. натам. С обикновен ехограф може и към 7-8 г.с.
4)Кога ще  кажеш е твой избор. Снаха ми мълча до трети месец, аз казах веднага през миналата бременност. Въпрос на суеверие. Този път няма да кажа, защото чакаме снахата да роди. Като роди, малко по-късно като се мотат всички около нея и бебето ще кажа. Иначе ще висне в нас свекито "да помага", което ще ми докара нерви Laughing И червен конец не нося, и косата ще подстригвам, и ще се боядисвам Laughing Миналия път като много ги спазвах тия суеверия все едно всичко мина леко  Whistling

# 528
kristich, , явно трябва да се замислиш дали да не я смениш и още утре да отидеш при друг доктор.  Hug
Dilyara_30, добре дошла при нас пожелавам ти лека бременност.
jasmin_veni, аз онзи ден търсех информация за моят доктор и тогава видях, че има черни списъци Laughing. Това е много добра идея, защото човек може много да пострада от некомпетентен лекар а по принцип недоволни винаги ще има от доктори, но ако има повече отрицателни коментарите, тогава трябва да се замисли човек дали да рискува.
Fortuna, ellystry, честито и на  двете за тупкащите сърчица Two Hearts
dolce_vita сега аз ще се опитам да ти отговоря на въпросите  Grinning
1) аз лично имам такива болки до някъде са нормални стига да не са прекалено силни но при всички положение трябва консултация с гинеколог. Които примерно може да изпише  нош-па и  това е при нормални болки все пак матка се разтяга и настъпват някакви промени в тялото ти. Но пак да подчертая трябва лекар да ти предпише лекарствата.
2) Веднага след като видях двете чертичките на 9 ден от закъснението беше при мен отидох на преглед и по точно ме видяха на видеозон. След седмица пак ми насрочиха час. Ако всичко е наред може следващият път и да се запиша на женска консултация предполагам някъде към 9г.с.
3)До колкото си спомням май беше от 6 до 9гс. трябва да се чуе сърцето.
4)Казала съм на всички и при първата бременност пак веднага казах на всички. Не съм крила, докато мой познати криеха до 3 месец, че и по късно.

# 529
jasmin_veni, palica много ви благодаря

Не знам защо толкова трябва да чакам за преглед Sad. Тук такава е практиката (не живея в България). Тази седмица ще ходя само на кръвни изследвания и ако ми липсва нещо ще ми пратят рецепта какво трябва да пия. Чак не мога да се зарадвам - докато не видя, че всичко е наред. Не знам каква е разликата между обикновен преглед и женска консултация. Аз никъде не съм ходила. Преди да почнем с опитите ходихме при моята гинеколожка и тя ми каза като стане да и звънна. Пиех преди и сега фолиева киселина. Звъннах и в понеделник и ми даде час чак за 7/8 седмица. Създава ми голямо чувство за несигурност. Сигурно съм единствената във форума, която толкова късно ще има първа консултация. Затова и не смея да кажа на никой. Само на майка ми съм казала . Нямам търпение да кажа на близките и на една приятелка, която също е бременна.

Не пия нищо за леееките болки (малко са изнервящи), не мога да спя още няколко дни преди да си направя теста започна неспокойното спане, бълбука ми корема макар и да се храня уж здравословно. Не ми се гади.

Имам огромният късмет да не знам много бабини легенди за бременността. Аз вече съм ходила на фризьор (не бях и чувала, че не се ходи). А за боядисване съм чувала, че е ОК, ако няма амониак.

# 530
здравейте на всички:) Много хубав форум и тема:) Последният ми цикъл беше на 23.01, а първият положителен тест на 19.02 (28 ден о МЦ)! Утре съм на първи преглед...малко съм под напрежение, дано всичко е наред. Първа бременност ми е след известно време на усилия! Според калкулатора термина ще е (живот и здраве) 29.10 (рожденната дата на мъжо;), но според мен ову беше на 16,17 ден...така, че може и ноември да е. Много ми се спи...темп. ректално е 37;37,10; Апетитът ми е страхотен...нямам някакви силно изразени болки....много леки понякога като туптене ниско долу!
Желая на всички много здраве и лека бременност!Ще се радвам да споделя и моята с вас!

# 531
Здравейте, момичета!

Намесвам се в темата само, за да ви кажа, че има и тема за мами, които са бременни в чужбина!  Ако има такива сред вас, ще се радваме да ви посрещнем и там и да обменим информация.

Тук е темичката: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=642625.msg21192798#msg21192798

Желая ви лека бременност! 

# 532
  • Под кленовите дървета
dolce_vita, в коя страна си? Може да си казала и да съм изпуснала  bouquet

Ама момичета, защо си мерите базална температура? Първо, тя е алко по-висока от мерената под мишница. Второ, Т ще ви е мааалко по-висока цялата бременност защото сърцето се натоварва двойно, изпомпва повече кръв и лекичко се вдига температурата. Пък да видите като започне да ви става горещо Laughing Всички около вас ще зъзнат, вие ще викате "топло ми ееееееееееее"

# 533
Здравейте на всички мамчета и на бъдещи такива!Точно щях да пиша на dolce_vita,че и аз съм в същото положение и ми е адски притеснено.В Англия съм и тук първия безплатен скан е 12г.с....нямам думи!Аз ще се пукна от притеснение до тогава..Но сега видях,че има специална темичка за мамчетата в странство  Party Благодаря за линка!!!
Желая на всички само прекрасни моменти,възможно най-лека бременност,без никакви усложнения,и живи и здрави бебоци!!!  bouquet

# 534
Здравейте момичета!
Първо относно спорта, аз май не мисля да се записвам, защото така или иначе ходя на плуване 3 пъти седмично, докторката ми каза, че няма проблем, само вече удоволствието наречено САУНА ми липсва, защото не е препоръчително. Отделно уикендите все гледаме да ходим поне 7-8 км на ден я из парка, я някъде из планината и смятам, че ми стига движението...По-нататък всъщност кой знае какво ще ми скимне  Laughing Peace
На въпросите на dolce_vita и аз да отговоря:
1) Понеже нашето бебче стана случайно ( Grinning ) и аз до последно си мислех, че ме боли стомаха, защото ще ми идва...Болките ми бяха абсолютно като ПМС, 1:1 ! Накрая взехме един тест почти на шега и видяхме двете красиви чертички
2) Моя първи преглед беше съвсем в началото, на 6 ден от закъснение на цикъла и веднага се видя вътрематочна бременност с "точица", так че диагностицирането на бременност може да стане съвсем рано
3)Нашето сърчице го чухме точно началото на 6.г.с., но наистина много зависи от техниката, както са ти казали момичетата
4)Засега не сме казвали, искаме да изчакаме до 3-я месец и да се върнем от едно дълго азиатско пътуване, да видим след това, че всичко е наред и ще се хвалим наред. Честно казано, нямам търпение  Peace
Утре съм на доктор, момичета, стискайте палци, ще разказвам как е минало после Laughing
Хубав, усмихнат ден, бъдете спокойни и уверени в красивите си бъдещи бебчета  Hug

# 535
Добре дошли на новите дами!

Тази лекарка определено ще я сменя, дано сега успея да се свържа с една позната….

Това за суеверията ми е много интересна тема, защото аз категорично не вярвам, но пък са ми много забавни.
Винаги съм се чудела, защо ако направиш еди какво си, задължително ще се случи нещо лошо, без изключение.
Единствено ако настъпиш да се изразя меко „Аки” ще имаш щастлива любов, но пак парадокс трябва да се случи лошото за
да стане нещо хубаво. Това си е типично според мен за народопсихологията ни …. никога неможем да се зарадваме на нещо защото „много хубаво не е на хубаво” ....

Ще ми бъде много забавно да науча суеверия за бременни, защото знам само едничко, което всички знаете за рязането на косата. Така, че ако искате да се посмеем може да споделите  Party суеверия от различните краища на страната   Crazy

# 536
Здравейте и от мен!
Включвам се и аз към октомврийските мамчета - терминът ми е за 16.10, сега съм в 7 г.с. и това ми е първа бременност. Успокоихте ме малко, защото и аз имам болки в матката, за които ми изписаха "но шпа" (но не ми помага особено). Утре съм на контролен преглед и се надявам вече да чуем сърдечни тонове. Стискам палци на всички, знам че ще имаме много въпроси и се надявам да си помагаме една на друга!

# 537
Добро утро момичета  Hug
Снощи си препрочитах любимата книга за бремени, и едно от най-важните неща по  въпроса за менюто на бременната беше да се избягват напълно дроб, и неща, които се правят от дроб-пастет например. Та реших да го споделя с вас, защото изглежда е важно. Моята генеколожка го потвърди. Това е заради огромното количество витамин А. Освен това всякакви сурови меса и риби - като суши- заради многото инфекции, които могат да пречинят. Имунната система на бремените била подтисната за да не се ресгира срещу плода, който е напловина чуждо тяло. За това сме много по-податливи кам инфекции отколкото обикновено.
Дано да сам била малко полезна. Аз лично смятам, че колкото повече информациа имаме,толкова по-добре Simple Smile
приятен ден на всички

# 538
  • Под кленовите дървета
Добро утро Simple Smile
Зеленчуковото суши е позволено, спокойно Laughing
Освен черен дроб не се консумират и луканки, сушеници и всякакви сурови езета, заради опастност от листерия. Яйцата се ядат твърди - мин, 10 мин. варене.
Момичетата с котка да си пуснат изследване за токсоплазмоза - дали имат антитела срещу паразита и съответно са го преболедували или нямат. Ако нямат антитела е добре да не чистят тоалетната на котьо.
Аз имах много антитела, с първата бременност, което показа, че съм преболедувала токсоплазмоза преди да забременея. Иначе е опасно за плода. Веднъж преболедувана имате имунитет до живот.
Освен от котки може да я хванете и от недобре измити плодове и зеленчуци.
Забранени са и ВСИЧКИ консервирани храни, заради опасността от олово по стените на консервата.

Това са в общи линии нещата които си спомням от предишни книжки и разговори с лекар.

За суеверията:
http://semeistvo.rozali.com/bremennost-calendar/p13423.html

# 539

dolce_vita и като теб съм на преглед на 29 февруари чак,последната ми м беше на 7 януари,доки ме увери че преди това няма смисал да ме барка с вагинален,каза да не чета и вярвам на форуми Grinning,и на мен ми е притеснено нямам тарпение ама ще чакам,някои мамчета ме посаветваха да тарся дръг доктор,но в момента мажа ми е в чужбина каде да ходя по дръги градове,успех на всички,темичката ще е касметлииска да знаете

Общи условия

Активация на акаунт