ОКТОМВРИЙКИ 2012 очакваме ви!

• 37 931
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Добър ден и от мен! Казвам ден, а не утро, защото аз отдавна съм станала и съм на работа от 8.00 Peace

Добре дошли на новите Октомврийки! Лека бременност и здрави бебета на края! Praynig Hug

За позволените и непозволени храни почти нищо не знам, четох тук-там, но аз толкова обичам разни пушени филенца...ммммммммм,  други салами, луканки, суджуци мога да не ям, ама пушено филе, бут или шунка..........много обичам Sad Все пак ще гледам да ги избягвам, ама ако много ми се дояде, ще си хапна  smile3505 smile3505

Аз понеже още съм болна и продължавам да кихам, кашлям и да ми тече носа като чешма smile3514, та вчера звънях на лекарката. Тя каза, че мога да пия един парацетамол, но да не прекалявам и ако много ми е запушен носа да си купя капки, но някакви бебешки. Аз капки не си взех, защото носа ми не е запушен, а напротив - много ми тече и ме сърби само ме кара да кихам! Майка ми онзи ден ми даде едни лукчета и аз смуча от тях, но някой ми беше казал, че ментата не за препоръчване, а лукчетата са ментови - та се чудех, знаете ли дали мога да продължавам да си ги смуча. Забравих да питам вчера докторката newsm78 newsm78 Извинявам се, ако ми е тъп въпроса и ви се стори, че много се впрягам, ама....за пръв път ми е Embarassed Embarassed Най-много ме страх от това да не направя нещо на бебето от немърливост и от нещо, което зависи от мен. Embarassed Embarassed

# 541
Здравейте момичета,
Присъединявам се съм Октомврийските мами 2012.    bouquet

Малко отчет и от мен: последна М - на 28.12. Предполагаем термин 01.10.
До сега съм била на 2 прегледа. Един в 5 г.с - сакче на коремен ехограф. А седмица по-късно на вагинален се видя, че малката точица има и пулс.  Heart Eyes   На 01.03 съм на преглед отново.

За сега се опитвам да се пазя и мисля позитивно, защото миналата седмица бях лепнала някакъв вирус и няколко дни бях с 38 градуса температура. Тъкмо я свалих и почнах да повръщам. Стигна се чак до вливания на витамини и глюкоза венозно заради обезводняване и кетони в урината.
Сега се чувствам много по-добре, но нямам търпение да отида на прегледа да се види дали всичко се развива нормално.
За сега ходя на частен гинеколог, но май е време да се запиша на ЖК по Здравна Каса. Предложения за Варна?

Лек и усмихнат ден от мен! Simple Smile

# 542
La_Mariposa, аз също ходя на частен прием, но ми предстои да избера лекар за ЖК и ще търся някой по здравна каса във Варна.
Питах личната си лекарка и тя ми каза, че ЖК се записва чак в 12 г.с., не е ли малко късно? Ще се радвам, ако някой може да помогне с малко повече информация.

# 543
  • София
Аз съм в София и като отидох миналата седмица (6.г.с) при личната и тя ми даде направление за записване за ЖК. Отидох при докторката, която бях избрала, прегледа ме, потвърди, че има бременност в матката и ми попълни един картон с данни - ръст, кръвно, кг, обиколка на корема и т.н.  Доколкото знам, записвали чак 12 г.с., защото преди това нали е рисков период, но явно практиката на ЛЛ навсякъде е различна newsm78

# 544
chudodeina, тук в Германия започват с подробните прегледи и изследвания като мине 12 седмица, точно заради високия риск през първите седмици

# 545
Здравейте момичета!!! Hug Имаме си сърчице!!!! newsm76 Много съм щастлива!!!  Hug Вчера бяхме при доктор Йоли Братоева/окръжна болница/-много мила  и спокойна жена.  Simple Smile Та, бебето по изчисления на ехографа е в 8 седмица и 4-ти ден. Но не можаха да ми сметнат термина правилно. Изкараха го 21 септември. А нещо не ми идва да е тогава. newsm78 Вие как мислите? Ако вземем предвид калкулатора на бременността наистина идва 21.09., но по този калкулатор излиза че сме го заченали около 30-ти декември, а ние го правихме чак на 05.01.12г.  newsm12
Изписа ми Неофолик 0.4. И ми каза за запека да си взема сиропче със смокини и сини сливи. И да започвам да ям круши и сини сливи. Иначе всичко е наред.Много сме щастливи. Назначи ми всичките видове изследвания и другата сряда заедно с резултатите пак при нея , за да видим дали запека е намалял! newsm78

Последна редакция: чт, 23 фев 2012, 12:03 от neli_m.nankova

# 546
относно мента, майчин лист и другите билки ще ви кажа едно-всичко в разумни граници е допустимо, ще питам фармацевтката на НАПК кои точно е добре да се избягват в големи количества:)

neli_m.nankova[/u] кога ти е била последната менструация...по нея какъв термин ти излиза...
абе все тая важното е да сме здрави...аз днес съм при мама да ни гледа, че от два дни ми е много зле:( , а тя не работи и ми е супер така...

изоставям ви засега, че от телефона ми е трудно писането...

# 547
Последната менструация е с дата 16.12.2011г. и изчислено по онзи калкулатор наистина излиза 21.09.2012г., но калкулаторът също така показва, че бебо е станал около 30-ти, а няма как да е станал тогава, защото от 25 до 05 се бяха събрали дни на пътувания из провинцията и с таткото нямахме много време за бебеправене. Чак на 05.01. 12г. като се прибрахме бебеправихме. И ако е станало около 5-ти това значи че в момента съм в 7 г.с., а не в 8 г.с.  newsm78

# 548
ами щом си знаете, значи можеш да си го изчиалиш...и при нас знам кога, но то ми съвпада с овулацията, пък ти най-вероятно имаш ил късна овулация или си заченела непорочно...хехехе

# 549
Здравейте на всички!
Честито за сърчицата на тези, които са ги чули  и стиснати палци за останалите да чуят този така мил звук скоро.
Ето и от мен малко за суеверията.  Joy  http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2997.html

# 550
Здравейте и от мен! И аз се присъединявам към октомврийчетата 2012, в момента съм в 7 г.с. и ми предстои преглед (вече бях на един за потвърждаване на бременността), за да се установи пулса на бебето и вече го чакам с нетърпение Simple Smile Терминът ми е за 15.10. Искам да попитам останалите октомврийски мами (особено тези от София) към кой д-р са се насочили за ЖК, че този въпрос много ме мъчи Simple Smile

# 551
Добър ден и от мен! Казвам ден, а не утро, защото аз отдавна съм станала и съм на работа от 8.00 Peace

Добре дошли на новите Октомврийки! Лека бременност и здрави бебета на края! Praynig Hug

За позволените и непозволени храни почти нищо не знам, четох тук-там, но аз толкова обичам разни пушени филенца...ммммммммм,  други салами, луканки, суджуци мога да не ям, ама пушено филе, бут или шунка..........много обичам Sad Все пак ще гледам да ги избягвам, ама ако много ми се дояде, ще си хапна  smile3505 smile3505

Аз понеже още съм болна и продължавам да кихам, кашлям и да ми тече носа като чешма smile3514, та вчера звънях на лекарката. Тя каза, че мога да пия един парацетамол, но да не прекалявам и ако много ми е запушен носа да си купя капки, но някакви бебешки. Аз капки не си взех, защото носа ми не е запушен, а напротив - много ми тече и ме сърби само ме кара да кихам! Майка ми онзи ден ми даде едни лукчета и аз смуча от тях, но някой ми беше казал, че ментата не за препоръчване, а лукчетата са ментови - та се чудех, знаете ли дали мога да продължавам да си ги смуча. Забравих да питам вчера докторката newsm78 newsm78 Извинявам се, ако ми е тъп въпроса и ви се стори, че много се впрягам, ама....за пръв път ми е Embarassed Embarassed Най-много ме страх от това да не направя нещо на бебето от немърливост и от нещо, което зависи от мен. Embarassed Embarassed

Здравей Simple Smile По отношение на забранените храни доста подробно поговорихме с моя гинеколог и като цяло ми каза да избягвам саламите и готовите кайми, по-добрия вариант било ние да си купуваме месото и да го мелим на кайма, за да знаем поне какво сме сложили. Иначе червеното месо е изключително полезно за бебo заради Fe, хубаво е да се яде риба, пилешко, яйца, мляко, сирене (заради белтъците и аминокиселините). Цитрусовите плодове, които се белят също са полезни и ако си купуваш ябълки (от тези добре изгеждащите, намазани с парафини) ги бели. Много важно ако си в първите месеци да избягваш напитки с хинин (тоник, швепс и др.), хинина може да предизвика спонтанен аборт. Може да пием до 3 чаши кафе, но домашно сварено и смляно, тъй като нескафето е малко химизирано ( за да стане разтворимо), а еспресото от машините все пак се прави при мн висока температура и налягане и се извличат вредни компоненти. По отношение на алкохола, виното да се избягва до 4-ти месец, но пък може по една чашка бира на ден, тъй като в нея има мн хранителни вещества ( то за това се прави коремче от нея  Laughing ) Колата е позволена в умерени количества естествено. Наблягай на спанак, коприва, бобови храни (грах, леща, боб) и месо. Надявам се да съм ти била полезна Simple Smile

# 552
Здравейте на всички!
Честито за сърчицата на тези, които са ги чули  и стиснати палци за останалите да чуят този така мил звук скоро.
Ето и от мен малко за суеверията.  Joy  http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-desi/p2997.html
Здравей! Наистина ме разсмя с тези суеверия, аз като цяло гледам да не си втълпявам подобни неща, но малко ме притеснява суеверието с уплахата, че ако се уплашиш и се пипнеш някъде бебето щяло да има белег Sad , а за съжаление аз много често се стряскам! Дано да е само едно суеверие  baby_neutral в действителност

# 553
  • София
Daniela Mihaleva , добре дошла! Честито за хубавата новина! Много ти благодаря за изчерпателната информация. Изключително полезна ми е, особено за плодовете, хинина и виното. Любимия все ми повтаря, че малко червено винце (ние си правим домашно) нямало да ми навреди, защото аз много го обичам и пред си пиех по някоя и друга чашка вечер, ама ето че с право съм отказвала Wink Ще ми остане за догодина да си пия Joy Той и без това не пие вино, а само ракия Wink

Колкото до доктор за ЖК, аз се записах в Орландовци в 9 МСЦ пр д-р Петкова. Една моя позната ходеше при нея и при двете бременности и ми я препоръча. Доволна съм за сега. Малко по-върастна е, ама е добричка и внимателна.  Ако ти е удобно там, мога и координати да ти дам. Peace

# 554
  • София
Здравейте, бъдещи мами днеска съм много спокойна и в много добро настроение. Бях на лекар всичко е наред. Днеска всичко се виждаше много ясно доктора каза да не се притеснявам всичко вървяло нормално. Продължавам да пия витамин А  изписа ми Дуфастон да пия два пъти на ден по 1/2 хапче, т.е. едно на ден. На 28.02.2012год пак съм на преглед. Да продължавам да си меря тем. Каза ми още че е добре да имаш тем от порядъка на 37.1 до 37.4 това говори за добри нива на хормоните

Общи условия

Активация на акаунт