ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 936
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
esstela , ще те прочетем, как няма..нали ни излизаш в Нови отговори  Mr. Green
Хотелът е доста посещаван от българи, има споеделени мнения на 1стр. Пак там има линкове към всякакви въпроси и отговорите им. Разгледай и ако все още имаш питанки, пиши!
Вълнението ти е напълно естествено и разбираемо  Peace

# 136
  • ВАРНА
Стеле,Иво Петров е ходил в този хотел,можеш да го разпиташ  Grinning

Можеш на лични да му пишеш,не в темата!

Последна редакция: пн, 06 авг 2012, 22:10 от lora

# 137
  • Варна
Old Sport ,благодаря,със сигурност ще имам въпроси Hug
Иве,не ми е удобно да пиша в темата за Турция Peace

# 138
  • Варна
Ехоооо,никой ли няма в тая тема,мнооого упостяла,няма ли желаещи Mr. Green

# 139
Ами чакай да се позахлади малко и да видиш как ще стане актуална темата пак  Laughing

# 140
  • Варна
 Mr. GreenЩе чакам,разбира се,щото от старите теми вече всичко прочетох Mr. Green

# 141
  • София
esstela мои приятели бяха през 2010 г. в Alf Leila Wa Leila и останаха много доволни. Единствената забележка е била по отношение на храната, то те бяха свикнали с турските курорти и за това намитат разлика. И аз се замислям тази година за Египет, но още само обмислям. Аз съм била в Кайро и варианта само до Хургада ме устройва, но незнам дали на място ще се състоят екскурзиии до Луксор. Вероятно ще има, а това е основната причина за да искам да отида в Египет, втората е гмуркане в Червено море, но нямам лиценз и вероятно ще е само със шнорхел. Ако някой е пробвал - да си каже мнението, ще ми е от полза.

# 142
  • София
Здравейте,мили Египтянки Peace
Снощи получих оферта от едни приятели за ноември месец за хотел  Alf Leila Wa Leila ,но се развълнувах и не запомних в края или в началото,за времето разбрах,че ще е около 27 гр. през деня,а вечер хладничко,за визите също,да посетим непременно Луксор,ако имате още интересно инфо за хотела и въобще за всичко и съвети приемам с удоволствие и ще съм ви много благодарна Hugдано някой ме прочете,че ви открих чак на 7-ма стр. Mr. Green
За първи път ми е и вълнението ми е голямо newsm44
Esstela, аз съм бил в Алф Лейла Ва Лейла през пролетта /март месец/ на 2010г. Simple Smile Така че можеш да ме питаш спокойно за всичко, което те интересува. Ако искаш ще ти дам линк  да разгледаш и снимки от хотела. Но ако го избереш няма да съжаляваш. Прекрасен е. Независимо, че е на втора линия Peace

# 143
  • Варна
Момичета,благодаря за отговорите,но ние сменихме хотела в последната минута,няма го в горния списък на 1-ва страница,живот и здраве като се върна ще пиша за него,екскурзиите ще си ги избираме от там,било по-изгодно,така каза ТА,нямам търпение вече Mr. Green
Роже,давай линка за снимките,нищо,че няма да е тоя хотел,аз обожавам да разглеждам снимки Mr. Green
Дианче,точно заради храната ни смениха хотела,защото досега сме били клиенти на турска територия и жената като чу,твърдо отсече,не вярвам да е по-различна,но каквото такова,договора е в мен доста отдавна newsm44 newsm68

# 144
  • София
Esstela, мисля, че храната е последното нещо, което интересува един турист в Египет. Толкова много неща има които са по-важни от нея там, че дори и не си помисляш каква е била. А и ако човек е свикнал с арабската кухня всичко е ОК. Все пак винаги трябва да се съобразяваме с традициите на страната, в която отиваме. Simple Smile Но мисля, че в който и хотел да сте ще си прекарате страхотно, защото ще имате досег с една велика култура и цивилизация. А това, което ще видите в Луксор и Карнак ще остави незабравим спомен у Вас. Просто защото няма да можете да го видите никъде другаде по света. Абе с две думи: Искрено ти завиждам, че отивате в Египет Hug Много ще Ви хареса страната и хората там. Peace
Ето линк със снимки от хотела, които съм качил. http://roje58.snimka.bg/travel/alf-leila-va-leila.698689

# 145
  • Варна
Esstela, мисля, че храната е последното нещо, което интересува един турист в Египет. Толкова много неща има които са по-важни от нея там, че дори и не си помисляш каква е била. А и ако човек е свикнал с арабската кухня всичко е ОК. Все пак винаги трябва да се съобразяваме с традициите на страната, в която отиваме. Simple Smile Но мисля, че в който и хотел да сте ще си прекарате страхотно, защото ще имате досег с една велика култура и цивилизация. А това, което ще видите в Луксор и Карнак ще остави незабравим спомен у Вас. Просто защото няма да можете да го видите никъде другаде по света. Абе с две думи: Искрено ти завиждам, че отивате в Египет Hug Много ще Ви хареса страната и хората там. Peace
Ето линк със снимки от хотела, които съм качил. http://roje58.snimka.bg/travel/alf-leila-va-leila.698689

Благодаря ти,Роже и аз така мисля Peace
Снимките са страхотни Peace

Последна редакция: нд, 02 сеп 2012, 09:14 от esstela

# 146
Diana_Don, Хургада е отлична отправна точка за екскурзите до Луксор, така че нямай грижи. За гмуркането с шнорхел - правят го и децата - лесно, удобно и безгрижно. Виждаш всевъзможни риби и корали с минимум усилия Peace

# 147
Ах, как се радвам, че пак си мислим за Египет заедно!

Само да дам още един глас за Алф Лейла и да успокоя тези, които са си го харесали, че ние бяхме там преди 3г, после родителите ми на следващата година и всички останахме много доволни от хотела. Мисля, че храната дори е една от силните им страни. Просто не искам да си спомням в подробности какви изкушения имаше, но това, което беше най-привлекателното за мен беше усещането, че си попаднал в приказно градче от Шехерезада, а не просто в поредния хотел. Обикаляйки с автобуса преди всяка екскурзия, минавахме през по-скъпи от Алф Лейла, но с нищо не ме спечелиха. Все пак това не е 5-звезден хотел и най-претенциозните ще бъдат разочаровани. Ние не сме от тях и обмислям един ден пак да сме там, но този път с децата.
Друг плюс е и програмата "1001 нощ", която е в хотела и можете да си гледате когато и колкото пъти искате.

# 148
  • Варна
Еххххх, момичета, размечтах се и аз...Била съм в Alf leila Wa leila /1001 нощ/ през септември 2007 и 2008.... Хотела е просто страхотен, надявам се все още да е така поддържан както тогава. Спомням си втория път ни дадоха стая на първия етаж, наблизо нещо се майстореше и беше шумно. Веднага отидохме и срещу 20 долара мисля /под масата/ ни смениха стаята  Mr. Green Имаше едни продавачи в магазинчетата там, бяха понаучили български. Но никога няма да забравя как в обедната си почивка обядваха някаква манжичка, седнали на земята, директно изсипана в найлонова торбичка.  Sad Носихме им кола от автоматите, защото на тях им беше забранено..емоции имаше много. Мисля, че гида ни се казваше Станислав, имаше и един Стоян. Едно момче от туристите, Симо, толкова много му хареса, че заряза родния Бургас и отиде да работи като ексурзовод там ...Извинявайте за лиричното отклонение, но благородно завиждам на тези, които им предстои пътуване. 
Не съм чела темата, предполагам всичко е казано за невероятния Карнак, за Райския остров, за бедуинското селище. Относно гмуркането - на мен ми беше много неудобен шнорхела, а и не мога да се гмуркам. Но в морето беше просто достатъчно да се потопиш главата и да гледаш червените рибки и коралите...ехххххх

# 149
  • София
Здравейте, може и да сте попадали на подобни сайтове, но аз за първи път и ми е много забавно. Става дума за изписване на име или дума с египетски йероглифи. http://kids.discovery.com/games/just-for-fun/hierogenerator
Незная дали обаче са верни. Ако някой си е купил картуш с името, може да провери и да каже дали е изписано по същия начин.
Чудех се ако си купя картуш, как мога да съм сигурна, че пише това което искам и за това се разтърсих в нета.  newsm78 Е, то не е сигурно, че тази програмка е точна. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт