ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 895
  • 732
  •   1
Отговори
# 30
  • по пътеката
доста сложно е  положението с разли4ните степени на  религиозност и модернизъм! както и умереността в изразяването на религиозните символи! има огромни проблеми сред младежите, имаше обсада на университета в мануба! в някои у4илища и унита има салафисти ,които тормозят модерните  младежи и ги бият или заплашват!ве4е мсец там те4е нещо като религиозен конфликт ,4ак имами и разни шейхове се намсеиха, оба4е ония 4алдисаните не мирясват!
 ве4е се разминавам с полицията на салафистите, ако сте  любознателни ще разбете за кого говоря!първият път направо се стреснах! отделно няма правосъдие в момента и когото хванат на хайките пак го пускат, съдиите ги е страх или са от  новата "демокрация"! една депутатка сравни самотните майки с ку...и и предложи да ги лишат от законови права и защита! все пове4е се 4ува за проверки на двойки по улиците от моралната полиция!разминавам се с "афганци " по облекло и брадатост и "прилепки" с ирански 4адори! това не е нормално за никой период от историята на тунис, ето това плаши ! винаги има и напредни4ави хора, 4аст от интелигенцията,атеисти, комунисти,демократи, републиканци,либерали, нормалните мюслим, които са против вси4ко това, но това ще е от дългите борби за връщане на постигнатото от народа до14/01/2011 като демокрация и права! такава агресивност  не е имало, напротив, любезност, отзив4ивост, гостоприемство!иска ми се тези понятия да си важат винаги за тунис ,както преди!а за жените беше много добре, с пълни права при разводи по вина на съпруга,права да пратят насилника в затвора при оплакване,  с права за работа, равни права за заплата и тн!а новия президент още в първата си ре4 ни раздели на непокрити и на никабоза4емберени!а така са се  обърнали към катар ,4е само дето не целуваме,  вместо знамето ,задника на  дебелака!уж умерен ислямизъм ,ама ислямизъм спрегне ли се с  политика отива най-4есто на ектремизъм, та дано не се прекали и да  намерят спира4ките навреме! мъдрите хората са казали- който си вярва няма нужда да има полити4еска власт за да  проповядва или да стои за пример на подражание, ама нейсе!

# 31
  • Sofia
keraounba,

Наистина няма как един чужденец да усети всичко това за 5-6 дни (дано и да не усетят!). Надявам се разумът и трезвото мислене да надделеят, особено в този район с подсилено френско влияние все пак. Защото иначе ще стане страшно, дано не видим в Северна Африка втори Иран, дано!

А за кухнята наистина нямахме късмет, както и с магазините за сладки, никъде не видях да се продават, въпреки че специално гледах.. много ме е яд!

За екскурзията не чух оплаквания, май че бяха спали в Дуз и говореха за това, колко хубав бил хотелът, за оазис не съм разбрала, но мисля, че беше описан в програмата.
Много ми харесаха в книжката за Тунис изкопаните в глинестата почва жилища на троглодитите, с удоволствие бих ги посетила следващия път!

# 32
ММоят син днес има 6 по география! На презентация за Египет - дооформил я беше с негови снимки Hug Горда съм, че е научил доста от пътуването ни, което беше преди 3 години Simple Smile

# 33
  • Beyond the Frontiers
ММоят син днес има 6 по география! На презентация за Египет - дооформил я беше с негови снимки Hug Горда съм, че е научил доста от пътуването ни, което беше преди 3 години Simple Smile
Дай Боже и моите деца така да се запознават с географията  Mr. Green

Много са ми интересни разказите за Тунис, нищо че темата е за Египет  Peace

# 34
  • Варна
[quote
без име, живея в тунис и то от  много години! живеехме до декември 2010  в едно безметежно спокойно безвремие на толерантност и свободно придвижване ,безопасност и липса на страх д а си жена! за една година тунис се  обърна с хастара и се раздира от проблеми, религиозни, законови, икономи4ески и полити4ески!туристът едва ли може за 5 дни да усети какво става тук, нито пък има желание да се  задълбае в подробностите и неволите на ежедневието!той не е отишъл там за това, а да си по4ине!   bouquet Peace
 просто, нещата не са такива каквито бяха !
[/quote]
Просто не проумявам.Или просто тъпата ми мъжка глава не може да го побере.Аз като знам по себе си и от 34 год. собствен опит какво чудо е да излезе наглаве човек с жена ,две дъщери,че и две котки и те за капак женски!?!?!?Хубави че се появи тук там по някой зет и един внук....
Как така там жените били потискани,права нямали.....Че то там има някъде и по няколко на главите на човеците.Ум не ми го побира как излизат наглава с няколко ,че на туй отгоре и да ги подтискат???????????????????????????

# 35
Здравейте!

Имам въпросче, момичета?  newsm78

Как стои последно въпроса с визите за Египет за българи? Разбрах, че има някакви промени  Thinking

Получих вече няколко мнения, за което много благодаря  Hug

Лек и слънчев ден на вички!

# 36
Любс, привет и тук! Визовият режим в крайна сметка не се е променял - за всички туристи са нужни визи, които можеш да си купиш на летището срещу 15 долара. Не знам да има някакви специални изисквания за нас  Peace
Гледам тук някакво завишаване на цената, но дали е точно инфото, не знам: http://www.geosviat.bg/02/988-10-20/news/view.html?nid=1058099

Интересна тема сте подхванали начело с Марсианката. Нещата в Египет хем са сходни, хем различни. Ще се постарая да намеря време, за да хвърля малко светлина върху процесите там... Peace

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 10:43 от Old Sport

# 37
  • по пътеката
петерски,я какъв си късметлия! не се  оплаквай-в женско царство поне няма скука!  затуй са махнали и полигамията със закон тук ,я! 4е да си по4инат малко мъжете, хахахаа! сега като има вероятност да върнат  шерия и май самите мъже може да протестират, то зор една ,ами няколко оле-мале!

говорех до преди революцията колко много свободи и права си бяха завоювали жените за 60 г ! тоест след създаването на суверенен тунис и заминаването на франсетата! наистина премахването на полигамията, даването на правата на жената по отношение на деца  и издръжка както за нея ,така и за децата, правото да не бъде бита, насилвана  и тормозена, тоест едно оплакване и насилникът си поема затворни4еския път,  спокойни бяха жените ! можеха да работят, да се обли4ат както решат, да посещават заведения, да  си избират съпруг,,без да има някой мъж да ги ограни4ава,я баща, я брат, я 4и4о!оръжията бяха забранени, дрогата също, ислямистката пропаганда забранена!
уж ни обещаха да не пипат правата на жените , но кой знае!  толкова неадекватни са в момента  и президент и  политици, и управници, 4е наистина прили4ат на марионетки по съсъпването на тунис!
все по- се усеща 4е това ,което дойде не е добре и това промиване на мозъци и платено вербуване  на хора не се знае къде ще избие!
любс, пиши на файма на ли4ни ,знам ,4е искаха да слагат външна виза, но това не знам дали е възможно при този поток от туристи, в последната минута решили да гледат сфинкса!

newsm78файма не се обажда, може и да са заминали от там ве4е !
 днес ни е забранено от  мъжо да излизаме, денят на преврата ,на революцията, и е по4ивен ден! я ни виж как слушаме, три поколения жени! и ку4ка! хахахах Mr. Green

# 38
Марси, промяна във визовия режим няма Имаше някаква безумна идея посолствата задължително да ги издават предварително, а не да могат да се получават на летищата, но това не мина.
Фаима си е там,просто не влиза често тук, защото форумът  се зарежда много бавно, а тя няма време  Peace

Уточнявам,че изискванията за 2 снимки и по-високата цена (с 5 долара повече) се отнасят за случаите, в които се вади виза предвартелно от посолството. Иначе при получаването и на летището снимки не изискват  Peace

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 12:20 от Old Sport

# 39
Ееей,едва ви открих значиии....
Мацки в понеделник летим за Шарм със сина ми(7г )Взех Splash hotel-заради малкия.. Rolling Eyes
http://www.tropicanagroupegypt.com/Hotels.aspx?HID=4&LangID=1
Да видим ...Олди,искам да запиша малкия на PADI Bubblemaker ,ама из всички сайтове искат минимум 8г,а моя е на 7.Не зная коя фирма би се съгласила да го вземе...то не е кой знае каква философия....той на 6 г. се гмуркаше в откито море около Махмея и Райския остров(Хургада),ама като ги няма тия 8 г... newsm78

# 40
Бий, завиждам (не)благодорно  Crossing Arms Според мен на място би могла да изкментираш нещата с инструкторите и вероятно биха се съгласили, ако преценят, че младежът ще се справи  Thinking
Цвети, здрасти! Загубих дирите на отчетната...и нямам време за писане, но ще ви открия в някой слънчев ден  Twisted Evil

# 41
  • EU
От както бях в Египет през ноември 2011г. все си мечтая да се върна там отново   newsm20
Едни познати бяха там за Нова година и са си изкарали страхотно. Ако някой има информация за по-евтини оферти нека да публикува  Hug

# 42
Добро утро, момичета!!

Благодаря ви за отговорите. Питах и тук в посолството за визите и ми казах, че трябва да си я извадя от тук, ама не знам....  newsm78 след като повечето ми казахте, че мога от летището  Thinking
Ще питам пак.

Лек ден на всички ви!  Hug

# 43
Любс, според мен няма да има проблем да ти я издада на летището - не съм виждала да отказват на някой, а доста съм кацала там  Wink

# 44
  • Beyond the Frontiers
От както бях в Египет през ноември 2011г. все си мечтая да се върна там отново   newsm20
Едни познати бяха там за Нова година и са си изкарали страхотно. Ако някой има информация за по-евтини оферти нека да публикува  Hug

http://www.teztour.bg/hpazar/bg/spoDetails?tezId=4164175  Това са специалните оферти в момента.

Общи условия

Активация на акаунт