ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 74 964
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
Е, не е нужно да се изпада в паника, аз просто коментирах препоръката да се избягват пресни зеленчуци. Самата аз съм била и в Тунис, и в Мароко, и нямахме никакъв проблем, но честно казано почти не си спомням какво сме яли, май в хотелите имаше някакви туршии или пък нямаше салати, но и хотелите не бяха 5 звездни. Просто падаше невероятно миене на ръце, мокри кърпички и антибактериален разтвор, но то си е добре да се прави винаги, когато си на път, където и да е.

# 571
Била съм в Хургада в един от Хилтъните - 5 *на ол инклузив база. Храна много, разнообразие като национални кухни също. Аз съм вегетарианка и бях доволна. Достатъчно салати и пресни плодове, както и други интересни попадения. Видях, че имаше и за радост на капризните албионци бобове и подобни, присъщи за готвената им английска закуска. Така че считам, че си зависи от хотела. Имаше и напитки - не си спомням конкретно, но останах приоритено с добри впечатления.

Аз не се притеснявам дали ще остана гладна, по-скоро се чудя за салатите и плодовете /не съм вегетарианка, но това ми е основната храна, другото е допълнение/ - всички казват да се избягват храни, които не са минали термична обработка, плодовете да се белят/е, това не е проблем/. Седем дни без пресни зеленчуци.... и това се преживява, ама знам как ще ми се отрази на перисталтиката, деликатно казано Sunglasses

Ми нищо няма да ти се отрази, ако не взимаш от улицата, т.е. от улични продавачи. В хотелите е измито, много от продуктите са дори вносни, както и продове и зеленчуци. Самите тамошни гидове си спомнях дадоха съвети, да не се пие случайна вода или да се взима, нещо, което не е ясно откъде и какво е.
Никакви проблеми не сме имали.
Това и в годините, които заминах и преди тях нон-стоп се спрягаше - имам предвид темата с разстройствата Simple Smile.няма страшно - в правилните хотели по правило това не може да се случи.

# 572
  • Sofia
Най-изпитаното лекарство срещу стомашни неприятности в този район е Кока-Кола на корем! Не знам какво има в нея, но няма грешка. И водата може да се замени с нея за по-сигурно, защото откакто гледах в "Богат, беден" откъде пълнеха бутилките с уж "минерална вода", вече и на бутилираната им нямам много вяра...

# 573
Най-изпитаното лекарство срещу стомашни неприятности в този район е Кока-Кола на корем! Не знам какво има в нея, но няма грешка. И водата може да се замени с нея за по-сигурно, защото откакто гледах в "Богат, беден" откъде пълнеха бутилките с уж "минерална вода", вече и на бутилираната им нямам много вяра...

Да ,но нали се сещаш че и Кока Колата почти навсякъде е от Хек,пак с чешмяна вода  smile3534

# 574
  • Sofia
Говоря за кола от кенчета!

# 575
  • Egipet
до сега проблем с плодовете не съм имала или пък с храната. за сметка на това ми се е случвало да имам стомашни проблеми от рязката смяна на температурата ако излезна и навън е много по топло а сме стояли в къщи на климатик. наи разпространеното лекарство в египет за стомашни проблеми е антинал не е скъпо и го има в всяка аптека. 

# 576
Аз сега малко се разколебах за Египет.
Гледах един филм за Африка,малария и пр. и сега не знам....  newsm78
Вие взимахте ли някакви хапчета за комари?Как стоят точно нещата с тези неща в Египет?
На косъм съм да се откажа

# 577
  • София
Аз сега малко се разколебах за Египет.
Гледах един филм за Африка,малария и пр. и сега не знам....  newsm78
Вие взимахте ли някакви хапчета за комари?Как стоят точно нещата с тези неща в Египет?
На косъм съм да се откажа
Хубаво е да вземете за мазане против комари, но това не е проблрм, който да ви откаже. А ако се откажете, после ще съжалавате. Египет е неповторим. Люлка на цивилизацията. Не мисля, че условията там са толкова притеснителни. Цяла Европа пътува там за зимните месеци. Повечето хотели, които се предлагат на нашия пазар са на много добро ниво, особено тези 4 и 5*. Може би сега е момента да прецените дали ще станете "пътешественик", защо едни от най-красивите места по света не са в цивилизованата Европа. Ако се страхувате от Египет, как ще посетите Тач Махал е Индия, Анкор Ват в Камбоджа, Чичен Ица в Мексико, Мачу Пикчу в Перу. А това са само малко от забележителностите на света и нито една не е в цивилизовано място.
Не се притеснявайте, веднъж започнете ли - няма спиране. Египет не е толкова "страшен".  Peace

# 578
Благодаря
Не искам да се страхувам,но защото се оказа че няма кой да гледа малката и ще трябва да я вземем с нас.
Иначе Индия ми е също една голяма мечта,която надявам се някой ден да осъществя

# 579
Да се присъединя към вас защото съм набелязала дестинацията за края на октомври началото на ноември.И да попитам звездите на хотелите отговарят ли на категорията за да знам какво да гледам.

# 580
  • София
Когато става дума за пътуване с малки деца всеки сам преценява. Всеки си познава детето, но само мога да кажа, че в нашия хотел имаше доста малки деца, включително и една току що проходила принцеса.

А относно категорията на звездите, това винаги е било доста относително и не само за Египет. Има 5*, които са лоши, има и отлични 3*. За всеки хотел трябва да се коментира конкретно. Но като цяло качеството ми се сторо малко по-ниско от хотелите в Турция. И пак казвам, зависи от конкретния хотел. А също много важно е какви са изискванията на пътуващия, освен добра хигиена разбира се.  Peace

# 581
Diana благодаря много.А може ли да ми предложите хотел в Хургада за двама възрастни.Държим на хигиена.добра храна и хубав плаж.

# 582
  • София
Diana благодаря много.А може ли да ми предложите хотел в Хургада за двама възрастни.Държим на хигиена.добра храна и хубав плаж.
Аз харесах хотелите в комплекса Сал Хашиш. Затворен комплекс с много хубави хотели и крайбрежна алея за разходки, но може би там хотелите са по-скъпи. Зависи от бюджета. Peace

# 583
  • Beyond the Frontiers
Аз не мисля, че комарите са проблем. Навсякъде в комплексите се пръска сериозно.

# 584
  • София
Аз не мога да си спомня и по Нил да са ни тормозили комари. Носех Аутан и с дъщерите се мажехме, но съпругът ми мрази всякакви мазила и не помня да са го хапали.  Grinning А все пак около реката е най-вероятно да има. Комарите търсят не само топло, но и влага. А в Египет няма много влага, дори и покрай морето.  Wink

Последна редакция: пн, 02 фев 2015, 17:19 от Тaня67

Общи условия

Активация на акаунт