ЕГИПЕТ - тема 6!!!

• 75 039
  • 732
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Да, защото си много полезен и нужен на форума.
Не забравяй този круиз, уникален...

http://www.egypt.travel/attraction/index/cruise-the-nile-from-luxor-to-aswan
А аз ще поплавам тук:
Скрит текст:
Rome (Civitavecchia), Italy
Florence / Pisa (Livorno), Italy
Monte Carlo, Monaco
Toulon, France
Barcelona, Spain
Valencia, Spain
At Sea
Cagliari, Sardinia, Italy
At Sea
Palermo, Sicily, Italy
Naples (Capri), Italy
Rome (Civitavecchia), Italy
  bouquet

# 436
  • Beyond the Frontiers
Точно този.... Peace

# 437
Кой не продава пакети? Кои големи световни туроператори предлагат пакети с тръгване от България?

Защо си мислите, че БГ туроператорите не искат да продават на по-ниски цени. И на нас ни е ясно, че по-ниска цена, означава повече туристи и съответно повече печалба....

Би ли предложила нещо, понеже не съм много наясно със чужди сайтове, имам предвид круиз с историческа по-скоро насоченост по Нил?
Говоря английски, френски и испански. На мен почти 2000 евро, т.е. 4000 лева ми е безобразно скъпо - имам предвид по посочената от мен оферта по-горе.
Преди време, ако не се лъжа, такива круизи, вероятно пакети на Тез Тур, бяха по 700-900 евро със самолета. Тогава се бях насочила към почивка и за 575 евро бях в Хургада в 5 звезден Хилтън на ол инклузив. Общо взето Египет ми се струва достъпна за средно-статистически българин. Ако е с пакет от някъде от чужбина, дали в момента нещо приемливо може да изскочи?...

# 438
Цитат
Не забравяй този круиз, уникален...

http://www.egypt.travel/attraction/index/cruise-the-nile-from-luxor-to-aswan

Точно този маршрут си бяха харесал предхождан от няколко дни из Кайро и трип до Мемфис
Мислех си за нещо нестандартно и първобитно  -  с фелука.

П.П. Приятно плаване  Simple Smile

# 439
Олей, това возило ми се струва ужасно - ненадеждно и нехигиенично.......... Joy Цъ, не съм по такива преживявания.

# 440
Aми то си е приключение . Laughing

# 441
  • София
Aми то си е приключение . Laughing

То там на "мода" са самоделни лодки от шперплат. Още по-приключенско е.  Wink 

За фелуките не знам, но със сигурност на място може да се намери круиз. Така както по курортите много хора ходят на сафари или гмуркане с местни фирми, така и круизи предполагам, че предлагат. На място и с ТЕЗ тур сигурно можете да се споразумеете.  Grinning Имаха огромни офиси.

# 442
Охо, темата наистина се е съживила..бравос!  bouquet Привет на "старите муцуни" и добре дошли на новите  Hug
Галактик, права си сгурно за професиоанлното изкривяване  Laughing Пък и с деца не е като без  Wink

За самостоятелно пътуване - да, ако човек иска да поостане. Ако е за една седмица - не си заслужава, а и най-вече от Бг точно не може да се намери нищо по-евтино от Тез. Това го казвам със сгурност, защото един месец преди да тръгнем проучвах и проверявах всевъзможни варианти. Peace
За самостоятелно пътуване - за италианските оператори - не съм сигурна, че в момента имат същите големи обеми както преди години. Италианците бяха основен контингент в Шарм примерно, но са много страхливи (не ги виня, просто констатирам) и след 11.септ изчезнаха за дълго. Не знам сега доколко са се възстановили нивата, а оттам и по-ниските цени, но не пречи да се провери, ако на човек му се лети от Италия.
Горе-долу същото бих казала и за немските оператори, макар че все пак немците са много пътуваща нация, много са и в курортите ги обичат. Както каза Галактик - това може да се провери от съответната агенция при запитване.
Що се отнася до съвсем самостоятелно пътуване - общо взето от Истанбул са най-евтините полети. Друга вариант - Атина. Ако човек е по-далеч или иска да съчетае две диаметрално противоположни дестинации - разходка до Лондон и после полет до Египет. Мисля че, Easy Jet летят оттам.
Иначе на място - да, круиз по Нил може да се резервира на място. С фелука навсякъде може да с еповози човек, но да се "пуснеш" по целия маршрут на круиза ми се струва леко смахнато (моля без да се обиждате, не го казвам с лошо чувство!). И технически не го виждам много-много...най-малкото трябва да познава човек тям някой и да му има доверие  Wink Money
Имаше една особеност по отношение на круизите на юг, след Луксор...в определен момент от годината се правят някакви профилактики или каквото там беше и не може да се пътува толкова на юг колкото обикновено. Имам спомен, че това е през декември, но може и да греша...Предполагам има начин да се провери.
И последно засега - и друг път сме споделяли, че най-добрата комбинация при посещение на Египет е круиз по Нил и после една седмица на морето - ако човек е в Шарм също има много за виждане наоколо, а не е казано, че само трябва да се търкаляш по плажа  Sunglasses

И само да добавя към "техническите" подробности - роумингът е безумно скъп..едн смс е 0.99ст, за обажданията пък да не говорим. От хотелите да се звъни също е скъпо, най-добре от автомат, ако толкова му се налага на някой...Като цяло има по улиците в градската част..в чисто хотелските зони/новите курорти по-скоро не. Но това пък е идеален начин човек да забрави за телефона си поне за една седмица Peace

# 443
Ако това за обиждането е към мен ни най-малко не се засягам Wink
Аз така си фантазирам иначе не се виждам без течаща вода и душ поне веднъж дневно.
Най-малкото от 365 дни в годината се чуствам некомфортно ако не се избръсна точно 365 пъти плюс/минус 4-5- не повече Simple Smile
Ако Кайро и наоколо беше спокойно нямам желание за море , но при тази обстановка седмица на плажа + седмица на юг по Нил ми изглежда перфектно.

П.П.Мой познат от България беше закупил апартамент в Луксор и вече две години се опитва неуспешно да го продаде.Поне до миналата година разправяше , че търсенето е на нулата ...

# 444
stenk  Peace
Ако го е купил като инвестиция - нищо чудно, че не може да го продаде. Ако е за лично ползване - струва си, стига да е изгодно. Но като цяло трябва да е добре обмислено от гледна точка на съпътстващи разходи, за път дотам, за поддръжка, да имаш доверен човек на място и т.н. Със сигурност не бива да е импулсивно решение.

# 445
Явно е като инвестиция , защото го водеше "ваканционен апартамент" , но политиката обърка сметките.
Той и половинката му са влюбени в Египет , но сега са избрали по-сигурно и спокойно кътче в Азия Simple Smile

# 446

.....включвам се малко без да знам какво сте писали преди...., но много я обичам тая дестинация, надявам се да я повторя  Praynig

2008 ма го направих този круиз по Нил с Астрал Холидейс

страхотно изживяване

допълнително стигнахме и по на юг от Асуан до границата със Судан до храмовете на Абу Симбел

жалко че екскурзията ни съвпадна с мъглите, които затвориха летище София  за седмица тогава  Rolling Eyes
и единия ден в Кайро ни отпадна, та от града видяхме само пирамидите и музея 

# 447
Привет момичета!Изчетох почти всичко за Египет, но ми се ще да получа повече информация за хотел  Aqua Blu Sharm El Sheikh.Има ли някой от вас впечатления от този хотел?Предварително благодаря!

# 448
  • Бургас
Здравейте !

Решила съм семейно да почиваме в Египет през февруари .
Преди няколко дни си закупих самолетни билети за Шарм Ел Шейх - полет от Истанбул/ Гюкчен с Пегасус . Билета в двете посоки излезе точно 109 евро/ човек. Чета из темите, че има т.нар. горивна такса, но нищо не откривам в сайта на Пегасус - като размер , къде се плаща.... допълнително ли е дължима ?

Все още не съм избрала хотел и имам колебания - има ли някой потребител, който скоро е пътувал до Шарм ,да сподели  пресни впчтл-я и помогне с препоръки и съвети .

Благодаря !

# 449
Тая горивна такса е измишльотина за да може туристическите пакети да имат по-продаваем вид.
Тя е почти константна величина , но друго си като офертата е представена в главните букви със 100-200  евро по евтино  Simple Smile
Знам много добре тезата и на туристическите агенции. Самолетните компании не купуват гориво от днес за утре или за другата седмица , а хеджират с месеци напред. Много добре знаят точно колко ще им струва гориво за  следващите няколко месеца.
Промяна може да има в летищните такси (определя ги летищният оператор , но и там резки промени са много малко вероятни , като може просто да бъде включена клауза в общите условия при промяна в тях клиентите да доплатят.

В твоя случай това което си платила е крайната цена и повече нищо няма да доплащаш.

Последна редакция: вт, 11 ное 2014, 13:59 от stenk

Общи условия

Активация на акаунт