Януарските деца стават на една! (Стиснати палци за Тея от всички) - 30

• 28 260
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честит рожден ден на Влади, Калина, Карина, Калоян и Константин! Да са здрави и много, много щастливи

Бубе, като се сетя колко време те чакахме да родиш  Laughing

аз преди да родя очаквах грозно бебе. Много се изненадах, когато ми го дадоха - беличък и без бръчки

Инка, кърмя 3 пъти - сутрин, преди следобедното спане и вечер. През нощта отдавна не се буди

към НЕпиещите вода - как са ви изследванията от урината? На нашия резултат пише "кристали пикочна киселина". Сестрата обясни, че урината е концентрирана, защото не пие вода

ВиФреш, айде разказвай, давай снимки

# 76
  • в Надежда-та
Ну Заяц  почети нямаме снимки, а и въпреки дългия престой там не сме обикаляли мн /но въпреки това успяхме да отскочим до Австрия Wink/ Друга беше идеята за престоя ни там, да гледам на мой та приятелка детето, че покрай празниците имаха мн работа, а ДГ почива. А са им мн кофти застраховките на колита там - поименно , та бяхме и мн зависими от превоза Crazy
Бе с 2 думи хубаво е там, мн спокойно се живее Laughing

Да попитам тези от вас които не са въвели прясното мляко как мислите да го направите?
И също така белтъка след годинка ли се въвеждаше newsm78

Uf neshto natisna Martin i razbuta kirilitasta Confused

# 77
  • sofia
Пр.мляко с кухнята въвеждам по малко.

# 78
По повод на вица за сладкарката и на това, че Бирето нещо била плетяла, нали знаете вица за рибарите:
Отиват няколко приятели на риба. Ловяли те, ловяли и по едно време единя вика
- Абе кво ли правят жените сега
Втория:
- Ееее, кво. Или плетат, или се е..т
Третия хуквал през глава и на учудените погледи на другите двама се провикнал:
- Мойта не може да плете

Аз бях с планирано секцио, но много ме гепи упойката. Не знаех на чии ора съм така да се каже. И по едно време сестрата ми тика детето и аз викам тая сигурно ми го дава да му се радвам. А тя жената ми го дава да видя че номерчето му на ръката е като мойто, и ми каза да си го запомня. И както си бях под упойка все си повтарях номера. Пък и беше синичко като за момченце, в стаята първите 2 дни само аз бях със синьо. Но като ми го носеха си му гледах номера.
Единия ден на мацката до мене и донесоха друго бебе, ама тя си го гушка и кърми и по едно време и викам: Абе Миме, това не е твойто. Виж има синьо на ръката Laughing Но междувременно и сестрата се беше усетила и дойде да си прибере, май беше Ицко или нещо от сорта

# 79
ви фреш, нашият педиатър каза да въвеждам сега прясното мляко и белтъка и каза, че може да се въведат или чисти или в нещо. още не съм решила как да стане. макар че дара снощи в тарапаната похапна малко от крема на тортата си, който е с прясно мляко, та се отпочна самичка май-май  Laughing Laughing Laughing

чудех се дали да ви споделя, но съм много дълбоко впечатлена, а вие сте най-близко до тематиката.
няма да разказвам предисторията за автора и откъде знам за книгата му, но тази сутрин мъжът ми ми донесе "Детство без сълзи", която разказва истински случаи на деца, отгледани в сиропиталище и на такива, които са в приемни родители, както от страната на децата, така и с разкази на родителите. сигурно е излишно да казвам, че от няколко часа направо си изплаках очите. дори не знам какво да ви кажа. просто е толкова въздействаща и някои неща са толкова нечовешки и в същото време има толкова прекрасни истории.

с продажбата на книгата се финансира закупуването на инвалидна количка на едно дете. давам ви линк към фейсбук страницата на книгата, защото ми се струва, че не бива да си затваряме очите за тази паралелна на нашата действителност
http://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D1%82%D0% … 8/334564059906971

# 80
Елч, къде се продава?

За белтъка и прясното мляко - по-добре било първо в нещо друго да бъдат дадени - застройка, кремче..
Ето, вижте това: (цитат от друга тема е)
Има ли значение кое ще въведа първо - белтък или прясно мляко?
Може ли да го направя сравнително скоро (5-6 дни) едно след друго?

Ето това намерих по темата:

Възраст за белтък
Белтък = 1 год.
Това е стандартна препоръка в детското хранене.
Има някои препоръки за цяло яйце около 10 м., но като цяло няма разминаване по въпроса, за разлика от други по-особени храни.

Алергия
Белтъкът е много силен алерген – именно той е причината яйцата да бъдат сред най-силните хранителни алергени при децата.
Една от причините за по-късно въвеждане на жълтъка е вероятността за белтъчни следи върху него.
По принцип алергията към белтъка и към яйцата като цяло може да бъде израстната.

Начин на въвеждане
Въвежда се задължително в храна и малко количество – застройка, сладкиш и пр.
Чак след това се дава белтък от варено яйце или храна с повече цели яйца (бъркани яйца, принцеси и др.).

Хранителна ценност
Белтъкът е силен алерген, но и ценна храна.
Няма смисъл да се изключва прекалено дълго от менюто без основание.

За прясното мляко:
Първо в храна - каша, застройка, крем, палачинка, кекс и т.н.
После - директно за пиене.
Това се отнася най-вече за възрастта непосредствено след 1 год.

При по-големи дечица не е нужно да бъде толкова предпазливо. Но тъй като прясното мляко за директна консумация може да предизвика както разтройство, така и запек, добре е да се пробва каква ще бъде индивидуалната реакция с постепенно увеличаващи се количества в рамките на 2-3 дни.

Според мен може първо прясното мляко, после белтъка Peace
Пр.мляко с кухнята въвеждам по малко.
И аз така  Peace

Последна редакция: чт, 12 яну 2012, 14:19 от Az i ti

# 81
малиии, аз и ти, кой знае сега къде щеше да живееш като чавдарка Simple Smile
Да, бе, и можеше вместо тук, да се срещнем на "Света Неделя", където да ти гледам на ръка...  Mr. Green
... Единия ден на мацката до мене и донесоха друго бебе, ама тя си го гушка и кърми и по едно време и викам: Абе Миме, това не е твойто. Виж има синьо на ръката Laughing Но междувременно и сестрата се беше усетила и дойде да си прибере, май беше Ицко или нещо от сорта
  Shocked
Стига, бе, мислех, че вече не може да се случи...
Иначе, при изписването, акушерката ритуално изчиташе номера на крачето на бебето, на ръката на майката и накрая питаше "Това твоето бебе ли е?"

Става, Адис, ще ми е приятно!
Да се разберем на лични, а?

# 82
Честит рожден ден на Влади, Калина, Карина, Калоян и Константин:) Пожелавам им безгрижно детство изпълнено с много игри и приятели Simple Smile Честит празник на семействата им!
Емили - излиза, че е 78  Confused Днес правихме повторно изследване , като по специално за хемоглобина и ако пак излезе с такава стойност ще правим изследване на желязото с кръв от вена  Tired (никак ме няма с медицинските термини) Ако показателят си остане нисък , ще ни препратят към хематолог в Плевен.

# 83
Аз и ти, в първия момент от твоя разказ си умрях от смях, ама после като помислих и  Shocked! Ужас!!!
Аз, след като я видях при раждането, не можех да й забравя повече сладката муцунка! Пък и при нас имаше само 6 бебета в болницата, така че беше доста спокойно (6 бебета в рамките на 3 дни, а не за ден).

Светослава, дано днес стойността излезе по-нормална.

Днес съм много активна, направо няма оттърване...

# 84
  • в Надежда-та
Az i ti мн полезно, благодаря Hug

Ей да се похваля тохичко май мойто дете има шанс да се вози в количка Party Изкарах го за 1ч. и изобщо не протестира Laughing, е устата му беше запушена с биберона де hahaha (въпреки, че мразя да му я давам ако няма да спи Crossing Arms)...... Тъкмо миналия ден плакнех очи по детски колички Crazy

Днес съм много активна, направо няма оттърване...
не повече от мен Mr. Green

# 85
Цоп в темата Hug
Тук е като наводнение с мнения,няма изчитане ooooh!  Laughing

# 86
Чета Ви и не мога да повярвам - наистина ли разменят деца и в днешно време Shocked #Crazy
Винаги съм си мислела,че това става само по филмите Crazy Добре,че и двата пъти родих в малки болници и всъщност бях единствената родила за деня /с каката чак след три дни се роди още едно детенце/ или пък са внимавали много защото съм първа братовчедка на АГ-то си Mr. Green Егаси,то звучи като майтап,ама се оказва че стават такива неща Crazy Thinking

Елч Благодаря за инфото за водичката Hug Ще се мъчим явно и ние на лято Thinking
А за книжката - аз сигурно дваж повече сълзи ще пролея,та се чудя дали да си я купувам Embarassed А каката като ме види само с насълзени очи и се почва- защо плачеш,плачеш ли,тате мама плаче,след това информира и цялата рода подред... Crazy

Тути И аз й се радвах два дни че пи чай и толкоз.... Дано като порасне още малко да пропие Praynig

bimbim Още нямаме година и не сме пускали изследвания Simple Smile Към края на месеца ще мога да споделя Wink

Само аз май не давам кашкавал newsm78 Ще взема да последвам примера ви пък белким качи някое и друго грамче,че ние сме далеч от утрояване на килограмите ,а се роди само 2900гр. Tired

Hug

# 87
  • София
Честит рожден ден на Влади на Бубето, Калоян на Калифорния, Калина на Пепита, Карина на какадака и на малкия принц в днешната компания - Константин!
Смело напред, малчугани, бъдете здрави и игриви!

адис,
аз също не я оставям изобщо сама. Когато трябва да ида до вц-то, я слагам в паяка и оставям вратата отворена. Дори в такива случай имаме инценти - например да си бутне стол или цялата количка върху нея Rolling Eyes Слава богу, засега не е било нищо сериозно. Оставям я и в кошарата, ама там надава голям вой и всеки момент очаквам да изскочи.

А не е истина какво прави за привличане на внимание (което не мога да кажа, че й липсва - по цял ден съм на нейно разположение) - бърка си в устата с пръсти и понякога успява да повърне Shocked Ужасена съм, не знам какво да правя. казах на ММ, че ако не й мине този период, ще се съветвам с детски психолог. Много ме е страх от такива неща. А на нея й е забавно - хили ми се насреща #Crazy Ако някой има съвет, приемам всякакви...

kakche, как върви метода на приспиването с Викчо? Аз пробвах веднъж, рева със сълзи (леле, това май вече го писах, извинете, ако се повтарям ooooh!). Засега се отказвам, ще си се приспиваме на ръце.

Кашкавал не съм давала, тя не иска. Изобщо, с въвеждането на т.нар. обща храна сме доникъде - само солети и бисквити яде, другото не иска да го докосне дори.

# 88
рал, и аз не давам кашкавал

аз и ти, книжката се поръчва

буби, мерси за комплиментите!

а как ядат солети вашите бебета?
дара не може да ги отхапе...пък и да ги дъвче като че ли...

п.п. аз днес съм на всяка манджа мерудия, чак на себе си омръзнах Simple Smile

дара от два дни я е хванала сънната болест, явно чакаме нов зъб (адис, съвсем с малко се забавихме:-)))

# 89
  • София

буби, мерси за комплиментите!

а как ядат солети вашите бебета?
дара не може да ги отхапе...пък и да ги дъвче като че ли...

И ние сме само с 2 зъба, поникнали наполовина. Някак си ги захапва с венеца, после ги държи в бузата като хамстер, докато омекнат. Давам й ги, защото само това иска да дъвче. Всичко друго е пасирано.

Общи условия

Активация на акаунт