Епидурална упойка-за и против

• 56 930
  • 454
  •   1
Отговори
# 330
chocholinka аз поне нищо не усетих при поставянето, даже и бодване. Незнам дали наистина не се усеща или просто защото имах силни болки от контракциите и в сравнение с тях това беше песен, отделно че то става за секунди и мисля, че няма нищо общо с това което ти си преживяла Peace

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 14:25 от mibobo

# 331
  • София
Лягаш настрани, свита, слагат ти нещо локално да не усещаш убождането и те бодат. Не е страшно, не е като пункция.

# 332
Благодаря ви за отговорите! Сигурно ще решавам на момента в зависимост от емоционалното и физическото си състояние.

# 333
  • California
При мен локалното обезболяване се усети като слагане на инжекция където и да е другаде по тялото - т.е. съвсем търпимо и за около 2-3 сек. След това поставянето на катетъра в гръбначния стълб въобще не го усетих  Peace

Последна редакция: нд, 18 ное 2012, 18:53 от Vasilia

# 334
И при мен имаше само убождане от инжекция, но това което изживяваш в момента - контракциите е много по-силно като усещане, така че поставянето ан упойката изобщо не съм го мислила, по-скоро ми беше трудно да остана на едно място неподвижна до поставянето й и това ме притесняваше, а не самата упойка.

# 335
  • София
И при мен имаше само убождане от инжекция, но това което изживяваш в момента - контракциите е много по-силно като усещане, така че поставянето ан упойката изобщо не съм го мислила, по-скоро ми беше трудно да остана на едно място неподвижна до поставянето й и това ме притесняваше, а не самата упойка.
Peace Наистина е така. На мен в добавка ми изтекоха водите докато ми поставяха упойката  Simple Smile.

# 336
  • София
Изобщо не усетих поставянето на епидуралната упойка, може би заради локалния анестетик. Даже спомен нямам дали и игла усетих. Вероятно се дължи на усещанията до този момент.
С две ръце съм ЗА епидуралната упойка, не бих си причинила раждане "натюр". Контракциите до 5-те сантиметра и напъните след това ми стигат като изживяване.

# 337
  • София
Изобщо не усетих поставянето на епидуралната упойка, може би заради локалния анестетик. Даже спомен нямам дали и игла съм усетила. Вероятно се дължи на усещанията до този момент.
С две ръце съм ЗА епидуралната упойка, не бих си причинила раждане "натюр". Контракциите до 5-те сантиметра и напъните след това ми стигат като изживяване.

Аз като родила веднъж без и веднъж с упойка /втория път/ съм твърдо за.

# 338
Не издържах, хора, ужасно беше. Адмирации към всички родили без упойка, просто умът ми не го побира как сте успели. Определено очаквах повече от себе си. Благодарна съм, че епидуралната вече беше измислена вчера, за да се възползвам от нея.  ooooh!

# 339
Не издържах, хора, ужасно беше. Адмирации към всички родили без упойка, просто умът ми не го побира как сте успели. Определено очаквах повече от себе си. Благодарна съм, че епидуралната вече беше измислена вчера, за да се възползвам от нея.  ooooh!
Моето мнение е същото

# 340
  • където мечтите се сбъдват
Моето мнение е същото
И моето.

# 341
  • София

Честито бебе! Да ти е живо и здраво...Няма смисъл да се търпи болката в 21 век  Hug. Бързо възстановяване.

След раждането без упойка се възстановявах почти месец  #Cussing out, след това с упойка бях пушка веднага.

# 342

Честито бебе! Да ти е живо и здраво...

Благодаря!  Hug

Потвърждавам, поставянето на упойката е нищо. Аз дори не го усетих покрай другата болка и покрай ужаса от следващата контракция.

# 343
  • София
Да ви питам...Вас до кога ви обезболяваха, включително и напъните ли? Раждах в чужбина и тук за напъните се разчита само на остатъчен ефект на упойката от преди това.

# 344
Обезболяват и по време на напъните, но ефекта е минимален, защото упойката беше дозирана така, че по време на напъна да усещаш както контакцията като болка, така и напъна. Аз като почнаха напъните исках да ми увеличат дозата на упойката, защото отново започна да ме боли, но ме отрязаха, казаха колкото-толкова.

Общи условия

Активация на акаунт