Аз много бих изтърпяла и замълчала, но някой да запали цигара до детето ми просто ще го изкормя
Моята свеки доста напомня тази на Николинко, не зачита мнение, не чува, игнорира. Но и аз отдавна претръпнах, знам и ходовете. Още преди да е направила/ казала нещо и обяснявам моето виждане. Ако реши да репликира отговарям, че за моите деца така съм решила. 50-60 годишна жена не мога да превъзпитам, но дъщеря си съм научила, ако някой от ляво и каже А, мама от дясно Б - винаги слуша мен. Не си и помисля да спори.
Макар да не одобрявам някой от подходите на свеки, все пак мисля, че ролята на бабите е да глезят. И се радвам, когато детето се прибере щастливо. Пример: в къщи съм забранила шоколадовите яйца заради зъбките на Али, но тя си дойде с подарък от баба играчка пълна с яйца. Бабата е строго предупредена и то от ММ, но пак си свирка. Не се ядосах - разреших на детето да хапва по 1 на ден и като свършат няма да се повтори.
Както каза една баба, с която се запознах лятото "Снаха бях - лоша бях, сега съм свекърва и пак съм лоша". Не бива да приемаме нещата прекалено драматично или да го удряме на честолюбие. Един откровен и спокоен разговор може да оправи нещата в пъти по-лесно, ако не стане - опитал си! Имаш пълното морално право пред детето си да го лишиш от баба докато тя се научи..
Стана ми интересно, така че споделяйте моля. Аз пък купих на Алекс пшеничени ядки и вчера му направих и много ги хареса. те като овесените ,същата гадост , ама поне не му действат разхлабващо. Някой дава ли и да питам сурови ако му ги дам , дали може, защото аз ги сварих за 5 мин, както и с овесените правя.
Да си здрава и щастлива! Поводи за радост винаги да имаш, от живота с пълни шепи да гребеш!
Уж 90-дневната ме влече, но пък нямам време да готвя за себе си.

. Не знам как е сега - не съм ходила от поне 2-3 години, но като цяло си е пустичко там. Не мисля, че е много уредено, за съжаление. То има не повече от 4-5 т.нар. хотели, ама мен ако питаш са си "почивна станция" от соц време.
Дано глезкането сега не нанесе много вреда!Предполагам и при нас ще стане като при Мари-глезене,глезене докато я гледам към 3 годинки и после Строй се:)
От 4 до 5.30 друскане,разнасяне на ръце,шъшкане...кокори се,бута ме,плюе бибите като отровни...2 шишета чай и нищо!Като видях че взе да се стъмва викам си няма смисъл вече...свалих я долу и изкара обичайното до 22.00