Отговори
# 525
... Да се прибира у тях, вземете и някое куче или котка там, да се занимава, да му пуши на главата, да го прави каквото си иска, да не скучае и толкоз. ....
Това много ми хареса, искрено се смях. Вярно на жената и трябва занимавка.
Аз много бих изтърпяла и замълчала, но някой да запали цигара до детето ми просто ще го изкормя  Twisted Evil А да го опари с цигара  **** Twisted Evil**** За някой неща съм безкомпромисна!
Моята свеки доста напомня тази на Николинко, не зачита мнение, не чува, игнорира. Но и аз отдавна претръпнах, знам и ходовете. Още преди да е направила/ казала нещо и обяснявам моето виждане. Ако реши да репликира отговарям, че за моите деца така съм решила. 50-60 годишна жена не мога да превъзпитам, но дъщеря си съм научила, ако някой от ляво и каже А, мама от дясно Б - винаги слуша мен. Не си и помисля да спори.
Макар да не одобрявам някой от подходите на свеки, все пак мисля, че ролята на бабите е да глезят. И се радвам, когато детето се прибере щастливо. Пример: в къщи съм забранила шоколадовите яйца заради зъбките на Али, но тя си дойде с подарък от баба играчка пълна с яйца. Бабата е строго предупредена и то от ММ, но пак си свирка. Не се ядосах - разреших на детето да  хапва по 1 на ден  и като свършат няма да се повтори.
Както каза една баба, с която се запознах лятото "Снаха бях - лоша бях, сега съм свекърва и пак съм лоша". Не бива да приемаме нещата прекалено драматично или да го удряме на честолюбие. Един откровен и спокоен разговор може да оправи нещата в пъти по-лесно, ако не стане - опитал си! Имаш пълното морално право пред детето си да го лишиш от баба докато тя се научи.. 

# 526
Роси, ние си имаме шкаф специално за децата. Пълен е с пластмасови чинии,чашки,прибори, все неща с които не може да се нарани. Така хем те са доволни хем не ми пипат шкафовете с порцеланови сърове.

# 527
Добро утро,
някой недоволен от времето и липсата на сняг ? Wink

При нас вече има над половин метър по двора, а където е навявало и повече... много забавно.
Вчера след като дадохте идеи за шейните и как да ги приспособим и аз се развихрих и спретнах набързо колани за нашата шейна от " каишката" за прохождане. Алекс така и така не я търпи да го опъва. Мисля стана добре.
Калинче, купихте ли някаква шейна ? Аз да ти кажа е много беден пазара. Доста гледах преди да клупим на баткото, но по-скъпите и хубави шейни няма къде да се видят , освен в нета.

За странните храни,за които си говорите не мога да дам мнение, защото нямам и на идея за какво става въпрос. Както Катето е казала, все едно е на китайски всичко написано. Незнам как се правят кълнове. На времето съм правила в у-ще от боб и леща, а и скоро на баткото правих, но до там са познанията ми Simple Smile Стана ми интересно, така че споделяйте моля. Аз пък купих на Алекс пшеничени ядки и вчера му направих и много ги хареса. те като овесените ,същата гадост , ама поне не му действат разхлабващо. Някой дава ли и да питам сурови ако му ги дам , дали може, защото аз ги сварих за 5 мин, както и с овесените правя.

Снаха бях - лоша бях, сега съм свекърва и пак съм лоша".
Много ми хареса и е невероятно вярно .

За ровенето в шкафове и аз имам богат опит. Половината от ниските шкафове са с безопасни неща или на баткото , където може да се рови спокойно, но Алекс не го вълнуват много. Той отива в кухнята и се хвърля на шкафа с чинии или с буркани. Няма оправия. като не му дам и той започва да реве и от известно време се мята на земята по лице и прави много добра сценична драма. Аз се опитвам да не му обръщам внимание, но ми е много забавено.

# 528
забравих да пиша  че в лидъл има препазители за щкафове в момента на промоция.

# 529
забравих да пиша  че в лидъл има препазители за щкафове в момента на промоция.
Тъкмо гледах и аз каталога. Но да ви кажа ние си купихме, не от Лидл , ама те са същите. Алекс незнам какво прави, чопли ги , дърпа ги и им разказа играта. прецака залепващата част и в момента никаква работа не вършат, само да дръпне и го отваря. А предпазителите за контакти само да не го гледам и с малките си пръстчета ги вади за секунди ...

# 530
  • София
здравейте,

Навън си е бяла зима Simple Smile вчера вечерта от Дианабад до Симеоновско шосе съм пътувала около 40 минути, което по принцип си е 10 минути. Ние бяхме на детски кът , който открихме много тих, без деца в Litex Tower пред КАТ. Има си подземен паркинг с ескалатор в търговската част.  Явно още не са го надушили Simple Smile.

Това за възпитанието е много сложна работа. Децата са такива манипулатори , че не е истина. Моят племенник допреди две години като идваше у нас се държеше отвратително с моите родители и направо избеснявах. А майка и татко нито са се държали лошо с него, нито  са го наказвали - дъражат се като с голям човек. В същото време при другите баба и дядо не смееше да шукне, а да не ви казвам какво глезотене е "Кажи, бабе, какво да ми ти дам". На въпроса ми към него защо се държи така, той казваше защото тука мога да си правя каквото си искам. И беше абсолютно прав за съжаление.

# 531
от снощи Йо е с ужасна кашлица,сополи,температура,цяла нощ не можа да спи от кашляне
днес едвам стигхахме до педи -отново АБ -чудя се защо винаги ни изписва,дали се презастрахова newsm78 newsm78
а и едвам се прибрахме в тази виелица-наложи се пеша да го нося Йо по един баир дето се изкачва по принцип за 10мин ,а го качвахме 30мин -направо едвам оцелях ,така се надишах с ледения въздух
вече и аз кашлям кат магаре
уфф аман от болести

# 532
Мари:), за паничище само ще вметна,че лятото ме е бъз като ходиме до там по тоя пропастен стръмен път ,па сега кой знае за какво става въпрос
винаги ми е спечено като пътуваме до там ....
но може би е почистено ,защото си е курорт  Mr. Green и сигурно поддържат

в планината шега не бива,особено зимата

Последна редакция: чт, 26 яну 2012, 10:25 от RikaRurika

# 533
Снаха бях - лоша бях, сега съм свекърва и пак съм лоша".

Две баби си говорят: "Гледай как се променят нещата - едно време свекървите бяха лоши, сега пък снахите станаха лоши"... Wink

И при нас е бяла приказка, много снежно и красиво, ще извеждате ли бебоците за по някоя снимка? Mr. Green

# 534
angelbaby99, честит рожден ден   bouquet Да си здрава и щастлива!  Поводи за радост винаги да имаш, от живота с пълни шепи да гребеш!

RikaRurika, дано Йо изкара заболяванет леко и бързо. Всъщност, ако е вирус, АБ не помага, трябва противовирусен препарат. ЛЛ изписват АБ превантивно, защото спада в имунитета при вирусно заболяване често отваря път за атака на бактериите. Аз обикновено не бързам с АБ, ако много пъддържа Т и то висока - чак тогава.

Кимбърли, на каква диета си, ако не е тайна? Аз от вчера уж стартирах нещо ... но още не съм уточнила какво  Blush Уж 90-дневната ме влече, но пък нямам време да готвя за себе си.

Жозефа, вашата ЛЛ предупреди ли те, че ваксината МПР не се препоръчва за деца с алергия към птичи продукти и ЯЙЦА?

# 535
  bouquet

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 08:34 от Кимбърли

# 536
  • София
Лелелелелелее, какъв е сняг навънка....Готино е, но е и студено. Или поне така ми се стори, като излязох да чистя терасата  Grinning

dobra, нашта педи ми заяви, че на 1г и 3м ще я слагаме тая ваксина. Но аз не съм спорила с нея, щото тогава не бях в час. Нооооооооооо разбира се сега няма да стане нейната.
Понякога й се чудя на акъла - хем нейното дете е било също с алергия, хем ми ги реди едни, дето ми идва да й се изсмея....Да не е патила, да ми говори, пък тя  ooooh!
Тя се надяваше до март да минем на обикновено АМ и да вкарам свинско, ама ядец....Още не съм се осмелила да пробвам с изместване на по 1 л Фризопеп с Фризо ХА...

tsvety_georgieva, детски център ли има там? Че то ми е направо в квартала!!! Само да преборим преспите и ние ще отидем да го видим!

Кате, дано се справят лесно твойте мъже. Няма къде да ходят!
А за метаболизма - искам да реша проблема радикално. Засега имам успех само с пробиотик и тто точно определен.

Паничище - що зимни ваканции съм изкарала там....Даже като ученичка ме пращаха там за наказание с баба ми там и аз се тръшках  Joy. Не знам как е сега - не съм ходила от поне 2-3 години, но като цяло си е пустичко там. Не мисля, че е много уредено, за съжаление. То има не повече от 4-5 т.нар. хотели, ама мен ако питаш са си "почивна станция" от соц време.

За кълнове и режими - както сама казвам - трябва да ми спрат Гала на мене. Само налудничави идеи взимам от там  hahaha

Аз съм решила да опитам да приучвам Фифко да заспива с някака играчка - куче ли, мече ли....Сега се приспиваме като той ми хваща едната ръка и я чопли, като най-често си забива ноктите под мойте. Мисля, че китайските мъчения са ми вече доста добре известни.
Та не мисля, че е нормално това. Може и да е рано за приспиване с мечо, ама искам да опитам. Не знам как да му го пробутам, в замяна на ръчичките ми, горките, нооооо ще хитрувам.

# 537
Момичета,благодаря ви за споделения опит с възпитанието HugДано глезкането сега не нанесе много вреда!Предполагам и при нас ще стане като при Мари-глезене,глезене докато я гледам към 3 годинки и после Строй се:)

Определено не искам да е лигла,най мразя.Но ще разчитам живот и здраве и на половинката...той някак й устоявя на лигавщините и като реши да не й даде нещо,не й го дава...А аз не...Обезоръжава ме за секунди това диване.И ние имаме чекмеджета ниски пълни с неща за нея,нооо тя бърка навсякъде.Обезопасителите като и при Ивето им видя сметката...Засега поне от контактите не успява да измъкне капачките Joy

Иве,а при нас с теб адашите заедно вървят...Вчера беше адски кисела,сутринта половин час приспиване,спа до 12.30 и оттам...следобеда не заспа за първи път #CrazyОт 4 до 5.30 друскане,разнасяне на ръце,шъшкане...кокори се,бута ме,плюе бибите като отровни...2 шишета чай и нищо!Като видях че взе да се стъмва викам си няма смисъл вече...свалих я долу и изкара обичайното до 22.00 #CrazyКисела както винаги...От зъби ли е какво е...Дали няма да отказва единия сън?Ама 9 часа будна никога не беше изкарвала #CrazyНе е нормално мисля...Сега заспа лесно,да видим следобед...

Ех Рика,какво му стана пак на Йо?И на мен ми се струва,че се застраховат...мо е би да изчакаш ден-два,ако е вирус е тъпо да се тъпче с АБ...Ох най добре е да слушаме лекарите и да им вярваме,ама като са повечето като личната ми...Да се оправяте бързо!

Иве,нямаше кога да търся повече...само във Вис Виталис погледнах,2 на кръст...Не знам и аз къде да търсим.А и в това време май няма да тръгна да пътувам 3 часа...

Ели,дано преминава вече тази гад!Ох като се сетя с повръщане колко е ужасно!Милинката Тея!Целувам ви!

Кате,дано бързо свиквате с новото положение HugА Коцето щом е с тати значи е добре;)А за котката и свекито много си права!Да има занимавка е важно!Нашите имат куче...един мопс...Ми да ти кажа то се обгрижва като дете...Яде под час...Идват да ни видят и 3 часа задължително се тръгва,че Кучето трябва да яде... #CrazyТа може и свекито да лудне по някое животно:)

Иначе съм съгласна със Светлето,че акъл лесно се дава...Но поне можем да се изслушваме...Аз като си кажа и ми поолекне:)

Роси,и Ая ми се разревава като затисна нещо с крака и не може да отвори...Аз гледам да я гушна и веднага да я занеса на друго място,не съм я оставяла да се нареве.Но ще взема да пробвам...Голям инат е!

Ох днес май няма да се подадем навън...така яко вали и е -6...

# 538
Ники  Hug Heart Eyes

Джос,мноооого амбициозно с това приспиване с мече JoyИ мен ми се ще ама как???Ние нали още сме с разнасянето...Да не говорим,че коса не ми остана...Като хване някой кичур тегли,тегли...реве ми се...Ама като се пазя,тя се дразни и разбужда...Simple SmileГолям терор:)Понякога си хваща нейната...ама рядко...А да си призная след вчерашното неуспешно приспиване час и половина на ръце,права из стаята...кръста ме беше схванал.Накрая я оставих в леглото и излязох от стаята за секунди,просто за да не избухна в рев...Леле как писна,явно реши,че е оставена сама:(Взех я веднага ама тя чак хълцаше милата...Та ми се вижда невъзможно сама да заспи още дъъъъъъълго време...Тя става и се хваща за решетката...Как и кога ще се сети да си легне???Сигурно след два часа рев...

# 539
Има ли и други освен нас които не ходят?
Джос, иди на комисия за ваксините, ще ви  дадат бележка за мпр. Вие нали сте с диагноза абкм? Ако не сте, ви трябва диагнроза от гастро че сте с алергия.

Общи условия

Активация на акаунт