Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 787
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте Мами и аз се записвам за темата да ви следя. Днес бях при лекаря и ми каза че съм в 8г.с. Simple Smile

# 151
Здравейте Мами и аз се записвам за темата да ви следя. Днес бях при лекаря и ми каза че съм в 8г.с. Simple Smile
Добре дошла и честита бременност. Peace
За местенето не съм разбрала... дори не знам какво значи - да си премести практиката... както и да е...
Но за изследванията, на мен винаги ми казва следващия път да му ги занеса, за да не пътувам постоянно... а и сега ми каза изобщо да не ставам от леглото...
Относно практиката-ами то повечето доктори работещи и в двете болници си имат кабинети,които могат да местят като местоположение и това да не касае работното им място в болницата.А що се отнася до изследванията ти,в твоя случай очевидно така е преценил но не пречи да му се обадиш по телефона да му кажеш резултатите.

# 152
Здравейте, и от мен!
Колко нови мамчета си има темичката   newsm10
Аз съм при Дорийска и не мога да се оплача, но тя jelly сигурно вече е отишла на преглед
Днес бях на разходка и съм много доволна, пообиколихме бебешките магазини, и купих на малчо някои и други неща. Нз дали за тук ми е въпроса, но колко горе долу е нормалната бройка от всяка дрешка. Не искам нито да са малко, нито пък да се увличам  newsm78

# 153
Добре дошли на новите мами!
bambuche за дрешките е добре да имаш поне по 6 бр., че сега в студеното бавно съхнат. Не че бебчетата много се цапат, но се случва в началото докато уцелите памперсите да ви пропускат или пък детенцето да връща по малко.
anjolie сподели нещо за себе си, при кой доктор ходиш.

# 154
Здравейте

bambuche - бих те посъветвала да купуваш от всяка дрешка( бодита, гащеризончета и т.н.) не повече от 7 бройки на първо време. Имай предвит, че много бързо ще ви станат малки, а и ще ви подаряват.

anjolie - добре дошла сред нас. Ако искаш да те добавя в начална страница ми изпрати инфо на ЛС.

Имам въпрос към опитните майки - на Жорката му хрипа нослето милия, но нямаме сополки. До сега почиствах нослето с физиологичен р-р и след това с помпичката, но нямаме кой знае какъв резултат. Обадих се на педиатърката и тя ми каза да си купим Тетрисал и да пръскаме по 3 4 пъти на ден. Накоя мама ползвала ли го е и дали сте доволни?

# 155
tania_burgas и нас ни хърка нослето откакто се е родил малкия, слагаме физиологичен разтвор, а вчера докторката ни каза да му слагаме в нослето кремче Низита, то е смес от физ. разтвор и вазелин, по-добре овлажнявало нослето оттам било и хъркането от по-сухия въздух, засега добре му се отразява. За тези капки тетрисал съм чувала и от други майки че ги ползват, едни са доволни други-не.

# 156
tania_burgas и нас ни хърка нослето откакто се е родил малкия, слагаме физиологичен разтвор, а вчера докторката ни каза да му слагаме в нослето кремче Низита, то е смес от физ. разтвор и вазелин, по-добре овлажнявало нослето оттам било и хъркането от по-сухия въздух, засега добре му се отразява. За тези капки тетрисал съм чувала и от други майки че ги ползват, едни са доволни други-не.

Май всеки педиатър различно изписва знам ли вече:). Тетрисала било спрей, а не капки

# 157
Благодаря за отговорите, и на мен в главата ми се въртяха около по 5-6 бр

# 158
  • Бургас
Тане, на Мимка така й хъркаше нослето и слагахме капки "Нисита" и то доста време след като се роди.А "Тетрисал " й слагам и досега, ама то си е като солен разтвор за нослето.
anjolie, добре дошла и леко бременеене!

# 159
Танче,и за Петьо едно време "Нисита" са ми изписвали.Този "Тетрисал" не ми е познат.Ще се осръвеменя и аз скоро по темата. Laughing
Благодаря за отговорите, и на мен в главата ми се въртяха около по 5-6 бр
И аз се чудех каква е правилната бройка нищо че вече съм гледала новородено но не и зимно такова.Но пък сестра ми ме спаси,вчера си взех огромен колет от нея с дрехи от 0 до 6 месеца.Толкова са много,че нямам идея дали всички ще успеем до облечем живот и здраве.А март месец ще ми прати още един колет с дрехи.Сега съм ги приготвила за пране но понеже са за около три перални не ми се подхващат още,че после трябва и гладене.Ох майка да вземе да идва вече. CrazyДнес една приятелка ми обеща и столче на "Хаук" за новородено,вече ми донесоха и количката,и кошара за игра.Онзи ден си купих коплект за кошарата от три части на "Бертони" от "Карфур" намален от 22лв на 7 и нещо.Пак от "Карфур" си купих и 6 чифта памучни бикини за 3.50лв за болницата(пред еднократните предпочитам такива еднодневки,че и са по-евтини дори).Остана само кошара и матрак да купим и сме готови.Между другото нямам никакви индикации за предстоящо раждане.

# 160
  • Бургас
Танче на Михаела й мина от само себе си. Само облекчавай с физ.р-р. Това е моя съвет. Може да е от въздуха или от чистенето, което се чистят дробчетата след раждането. Щом няма сополи защо ще го третираш?

# 161
tania_burgas , на нас ни изписаха Тетрисал след раждането на малкия, че сме били на  климатик и трябвало да му се овлажнява лигавицата на нослето. То си е като физ.р-р, солена вода. Лошото е, че като е спрей трябва много внимателно и бавно да се прилага, иначе много силна струята и малкия се давеше. След време смених Тетрисала със Стеримар - една и съща работа.

# 162
  • Burgas, Bulgaria
да се оплача и тук- мий прихванах от Нико нещо..... ужасно ме боли гърлото ..сега и главата започна и ми е много ......умряло...... Tired

# 163
  • Където морето целува небето...
мадам тиква започвай веднага с профилактиката, че да не стане по-зле.
Танче - сеста ми ползва Тетрисал за малката. Тяхното педи смени със спрейчето физиологичният разтвор.
deyzi и аз взех едно от тези комплектчета и от гащите (килотки  Mr. Green). Да кажа за който се интересува, че са изкарали нови комплекти и нови много хубавки хавлийки от онези по 2 бр. за 10 лв.
bambuche аз гледам да имам по 5 бр. от всеки вид (бодита с дълъг и с къс ръкав, пижамки, цели гащеризончета). Тук не включвам дрешките за излизане. Само да вметна обаче, че имам сушилня и не ме притеснява, че няма да съхнат в студеното. Както и другите ти казаха не купувай по много, защото бързо стават малки, а и всеки ще ти подарява.

# 164
Patilanka, честит рожден ден и тук! Да си жива и здрава, много обичана и много слушана Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт