Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 834
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
  • Бургас
а какво всъщност е хиперлактацията,че нищо не мога да намеря в нета
Свръхпроизводство на кърма, това е, препълване на гърдите , колкото повече цедиш, толкова повече имаш и в един момент става премного.Затова не е препоръчително цеденето, ако няма напрежение в гърдите след кърмене.Бебето цеди най-добре.

# 181
tania_burgas  мерси, че ме мислиш мила, и на мен ми е мъчно за теб и Жорко, да го нацелуваш много, наистина не остана броя дните, колкото са малко, толкова и далечно ми се вижда, вие не излизате сигурно още? За кърменето съм почти на 100% убедена, че няма да имам, знам как пиех чая на Хип, компреси с топли кърпи и отвари и какво ли не, е повече от 10мл не видях в помпата изцедено, на 10 ден се отказах, та как да се надявам че сега ще е по различно, нали това си е пак моя организъм, а като прибавим и това че майка ми не е кърмила нито мен, нито сестра ми, почвам да си мисля че е наследствено, знам ли и аз?

# 182
tania_burgas  мерси, че ме мислиш мила, и на мен ми е мъчно за теб и Жорко, да го нацелуваш много, наистина не остана броя дните, колкото са малко, толкова и далечно ми се вижда, вие не излизате сигурно още? За кърменето съм почти на 100% убедена, че няма да имам, знам как пиех чая на Хип, компреси с топли кърпи и отвари и какво ли не, е повече от 10мл не видях в помпата изцедено, на 10 ден се отказах, та как да се надявам че сега ще е по различно, нали това си е пак моя организъм, а като прибавим и това че майка ми не е кърмила нито мен, нито сестра ми, почвам да си мисля че е наследствено, знам ли и аз?

Да още не смея да го изведа навън, макар че много ми се иска. Може пък сега да имаш кърма. Нали знаеш, че всяка бременност е различна. Но ако нямаш здраве да е:)

# 183
NIA.M -недей се настройвай така, може да имаш кърма сега.
Аз да ви се похваля вече сме се обърнали и бебка е разположена главично. Док каза, че няма причина да не родя нормално. Дано нещата да се запазят така до края  Praynig. На 6.02 ще си взема и 45 дневния болничен. Само едно нещо ме притеснява, но ще видим как ще се развият утре нещата понеже имам час пак за преглед.

# 184
  • Бургас
Сексилов, нещо много полезно за съхранението на кърмата е това http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

За хиперлактацията може да ти е полезно да знаеш, че не бива да изцеждаш гърдите докрай, а само за облекчение и докато сами текат, за комфорт. Иначе това е временно явление, елементарно е: тялото ти все още не знае колко мляко му трябва на бебче и вади колкото прецени, още повече, че в началото нуждите му скачат рязко. Съвсем скоро нещата ще се регулират, даже ще изпиташ паника вероятно от изведнъж омекналите гърди. Гърдите ти сега работят на следния принцип: произвеждам 100 мл, бебето ги изсуква до край, следователно не остава запас и бебето не е достатъчно нахранено. Тялото ти няма от къде да знае, че това което изцежда кърмата не е бебето, а помпата ти  Mr. Green Следващия път произвежда 105 мл, ти пак изцеждаш и то пак произвежда повече и на този принцип се стига до свръхлактация. Изхода от нея е принудително спиране на кърмата и стоп на кърменето.
Другото, което исках да те посъветвам е да съхраниш кърма за неизбежните кърмачески кризи, когато детето ще суче на често и все ще е гладно. Това става, когато нуждите му нарастват и по този начин то си поръчва допълнителната порция. Тези моменти обикновено отшумяват до ден, максимум 2 и са нещо абсолютно естествено, но ако случайно си изморена и имаш нужда от почивка спокойно би могла да дохраниш с изцедената кърма поне преди лягане. Да не говорим, че все ще ти се наложи да излезеш без бебето, ако има кой да го гледа оставяш малко кърма и си спокойна. За тези кризи и още много неща може да прочетеш тук http://missby.wordpress.com/bf/library/

# 185
  • Бургас
А, забравих да кажа за прегледите, за които сексилов пита: аз имах уговорка със Стоева, която изписа Михаела да минем след 3 дни да замери жълтеницата, отидохме, измери я пак доста високо ниво на билирубина и ни изпече на лампата, после ни изпрати с уговорката ако не спадне жълтеницата до 1вата консултация да отидем пак. Нашата педиатърка каза че не ни е спаднала и ходих да я търся, но от неонатологията не ме пуснаха, а аз загубих визитката й и така, че ползвах някакви прегледи и останах доволна.

# 186
  • Бургас
Момичета, някоя от вас да е с (или била) с предна плацента?

# 187
  • Бургас
аз! Няма нищо притеснително, опасно е ако е превия, тогава се изпречва на пътя на бебето при родилен процес и се налага секцио. А предната плацента е както всяка друга плацента, с единствената разлика, че по-рядко усещаш бебето /в смисъл, че трябва да те удари по-силно за да усетиш/

# 188
  • Бургас
Светленцето, при теб ли плацентата е по предната стена?
Как то е казала Анито, можеш да усетиш бебето, но по-късно.

# 189
  • Бургас
Светленцето, при теб ли плацентата е по предната стена?
Как то е казала Анито, можеш да усетиш бебето, но по-късно.
Да, но Златев не ми обясни какво е и какво да очаквам. Утре съм при Ризова за ФМ и ще питам.

# 190
  • Бургас
Е, ти пък , не му ли свикна вече  Laughing .Сестра ми е лекар и хич не са по обясненията, защото смятат, че пациентите не могат да разберат и знаят неща, които те са учили с години.И аз я разпитвам нея, за да получа някакво просветление от време - на време.

# 191
И моята плацента е предна, а съм вече с едно секцио зад гърба си, нищо страшно, щом не  е разположена върху разреза, а при първа бременност пък изобщо няма какво да се коментира,а само да се констатира че е така разположена:))
Бонбонче твоята плацента колко е узряла вече, аз така и не съм стигнала 3 степен все още.

# 192
Здравейте, момичета !!!  Hug
Едва на фаталната 13 та страница се включвам и аз  Grinning
Някой от вас чул ли е , какво са казали по новините за болничните на бременни, майка ми хванала нещо, но нищо не успя да ми обясни  Laughing
Днес взех резултатаите си от лабораторните изследвания - нисък хемоглобин - 99 , не че не го очаквах  Sad
Ще видим утре какво ще ми изпишат  Rolling Eyes
Хубава вечер  от мен  Hug

# 193
  • Burgas, Bulgaria
аз съм с предна плацента -превия за сега -рано е за диагноза, но според д-р Ангелов едната и страна така е застанала ,че няма да се вдигне ....
бебето го усетих преди 2 седмици ако щете вярвайте -и то мъжо го усети  Simple Smile Simple Smile

# 194
sunnynevi  - днес си дадох картона на  док, за да ми издаде болничния,  но нищо не е споменала за нови правила. Доколкото разбрах от новините сменят болничния лист, но това важи за всички.
За хемоглобина моя последно беше 107 и почнах 2-ти в седмицата да ям салата от червено цвекло и днес се е качил на 112, което ме радва без прием на желязо под формата на хапчета Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт