Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 839
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Аз намерих това за болничните:

http://www.shum.bg/index.php?item=69990

сменят бланките. Ще бъдат бели бланки в 1 екземпляр. Старите ще важат, ако са издадени до 31,01,2012.

# 196
pepsun и аз ям салата от цвекло , не всеки ден, но винаги имам в нас и си правя салатки, но..........днес опитах да наваксам и с цвекло и с яйца и с риба  Laughing Laughing Laughing

# 197
CabuHka  майка ми чула нещо за изплащането  уж, но явно нищо не е разбрала  Laughing,
 благодаря ти !  Wink

# 198
А незнам аз намерих това, но това е стара информация сега пак гледам новини, но нищо не се е споменало до момента. Ако кажат ще пиша.

# 199
И аз гледах по новините преди извесно време,че ще има нови бланки за болничните листове,но моя 45-дневен с начална дата 1.01.2012г си е на жълт лист. Thinking
Мен днес ме изненадаха приятно с превод на последният болничен преди 45-дневния,него очаквах този месец,т.к при нас има двумесечно забавяне.Пуснах и три перални с беб.дрехи и утре ме чака маратон по гладене.Но се оказа,че вече имам толкова много неща за бебето,че цялата детска стая едва ще стигне да ги побера и ще се наложи нещата на баткото да ги местя,за да се настани бебо.

# 200

tafta преди ден купих втората книга, която ми препоръча и я чета с интерес, даже не ми остава време за форума, доста интересно четиво се оказа, благодаря ти  Hug

# 201
моят последен болничен ще е от 29-ти, по нов образец ще си взема 45-дневния, там и изчисляването ще е друго ...

Да ви питам как се изчислява 45-дневния. Аз го смятам моя с дата 1.03 при термин 14.04. 31 дена от март месец + 14 от април, верни ли са ми сметките? Защото последния ми болничен ще е до 27.02 и 2 дни ще пускам отпуска.

# 202
Slaven@_90, радвам се, че съм била полезна  Hug

anichka.bs щом 14.04 ти е термина, значи от 13.04 почваш да броиш 45 дни назад. Която дата се падне последния 45-ти ден, оттогава е датата и на болничния лист.

Аз съм пред сериозна дилема : имам чували с бебешки дрешки от баткото, супер запазени, някои дори и необличани, че се бях унесла с купуването, ноооо са все в различни вариации на синьо. Дори и двете колички са ни в тъмно синьо и светло синьо. Къде ми е бил акъла като съм купувала не знам. Та сега се чудя дали да давам пари за дрешки, като имам от една страна, ама от друга - момиченце в сини дрешки и синя количка е прекалено май  newsm78 #Cussing out

Някоя мама да има опит и със застъпеното майчинство, че на мен счетоводно горе долу ми се изясни, но дефакто ме интересуват някои подробности  Rolling Eyes

Дайте рецептата за тази салата с червено цвекло, че и аз съм с нисък хемоглобин, а цвекло никога не съм ползвала  Embarassed

Лека вечер  Hug

# 203
Аз цвеклото го харесвам така-сурово настъргано заедно с морков,ябълка и овкусено с лимон и зехтин. PeaceИначе може и варено с варени картофи,варено яйце,мариновани краставички и майонеза. Peace

# 204
  • Бургас
Добро утро!"Как сте, мамчета?

Много се радавам, че темичката се "възроди", живна  Laughing
Аз пък снощи видях, че на моя мъж личната карта е изтекла на 08.01.2012 година, а ще подавам документите за детските и дали ще ми дадат сега извлечение от НОИ, някои дали е по-запознат?
tafta , ако бебчето, което чакате е момиченце сега и сте сигурно в пола  Laughing , можеш да купиш някои нещица и в дамските гами, но си ползвай всичко друго от бати.Иначе си направо разхищение ако питаш мен да имаш запазени дрешки и да не ги ползваш Simple Smile
А аз все още си чакам началото на февруари, за да получа постъпления по 45-дневния болничен от декември  Crazy
Лек ден на всички от нас!

# 205
tafta, според мен няма нищо смешно или грозно в това да облечеш момиченце в синьо... кофти е момченце в розово   Mr. Green
И въпреки, че жълтото и зеленото са ми най-омразните цветове, сега точно от тях купих най-много... макар че сигурно чакаме момче Simple Smile
А за салатата, лятото когато хемоглобина ми беше много ама много нисък, майка ми ми правеше салата от червено цвекло и морков, настъргани, без да я овкусява и много ми харесваше Simple Smile
Моя 45 дневен болничен започва от 12.01 (с термин 26.02) и си е на старата бланка - жълтата...
А за болничните, нали имаме право на 180 дни, аз бях използвала 160, последния ми беше до 9.01, т.е. на 10.01 да съм на работа... и за да не ми пускат болничен за 2 дни се водех на работа...
Между другото, счетоводителката, която ме води, ми каза, че когато родя трябва да си искам от болницата болничен за таткото 15 дни, всяко семейство имало право на това... после имало още 2 болнични, 1 за мен и 1 за бебо и тогава се затварял кръга и съм излизала в майчинство...

# 206

stefani.d - да като ви изписват от болницата, ако желаете може да поискате на таткото болничен по бащинство - 15 дни. Той се издава от датата на изписването на майката. Ние взехме такъв на нашия татко.

Да попитам опитните майчета - от кой месец ползвате възглавничка за бебоците:)

# 207
Здравейте. Laughing
Аз събирам сили за няколкочасово гладене ама като е такова мрачно времето винаги ми е мълзеливо. Confused
Стефи,много добре ти е обяснила счетоводителката.И аз така знам,че са болничните-45дневен,от болницата и личния доктор изравнява до 145дни(или бяха 135?).
Бонбонче,много ме съмнява с тази изтекла ЛК да ви приемат документите.А няма ли сега да има и глоба за мъжа ти,заради изтекъл срок на ЛК?
Приятен ден ви желая. Hug

# 208
Добро утро момичета! Бонбонче и аз ще подавам документи за детски надбавки  - и на мен ми казаха да нося акт за раждане на детето/мисля че е само за справка/ , бележка от личния лекар за направените имунизации, бележка от училище / на теб няма да ти трябва/ , и бележки за доходите на мен и на мъжа ми , а като отида да подавам документите те от там ми вадят справка за болничните, също така и личните карти на мен и на мъжа ми / като мисля че за таткото може и копие от личната карта,но за майката задължително оригинала/.
 За червеното цвекло да кажа че и аз си правя салатки заради ниския хемоглобин - настъргано сурово с морковче / може и ряпа / овкусено с олио/зехтин/ , лим. сок или сварено с картофи и ябълка.

# 209
Аз като някоя дърта алкохоличка ще се изкажа, че към салатката върви и червено вино /от него също се вдига хемоглобина/ Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт