Бургаски мамчета - 7 - ма тема

• 30 857
  • 734
  •   1
Отговори
# 210
Права си CabuHka  и аз си позволявам от време на време по малко червено винце, а май не трябва а?
Бях чела някъде, че за бременните е забранен всякакъв алкохол дори и вино и бира, а за твърд алкохол да не говорим, и понякога си сипвам вечер към салатката съвсем мъничко винце./ с чувство за вина/

# 211
  • Бургас
Здравейте!
Предполагам, че сте коментирали, но и много сте писали Wink( не ми се връща да чета Embarassed):
В Бургас къде си правихте БХС и ФМ?
Много ще съм ви благодарна ако споделите, може и на ЛС.
Хубав ден от мен!

# 212
аз БХС си правих във Варна при д-р Максим Яков тогава бях в 12-та седмица и за пръв път ми каза той какъв пол е бебето много ме зарадва  ,а на ФМ ходих в 20-та седмица в Ветрен при д-р Бояджиев и тогава и той потвърди пола много съм доволна подробно ми обясняваше всичко

# 213
Момичета много съм притеснена - вчера госпожата на сина ми каза , че започва "грипната вълна " в училище като в класа на сина ми имало 4-5 болни дечица , а на всичкото отгоре в другия клас имало дете с шарка - изпаднах в шок предвид състоянието ми/ уж съм карала някакви шарки ама те са толкова много видове че...../.Госпожата каза , че те нямат допирни точки с този клас ама все пак съм притеснена ако пламне цялото училище.....Взех да се замислям може и да го спра от училище за една седмица - притеснявам се.

# 214
За шарка знам, че е опасна рубеолата за бременни. А за алкохола аз си позволявам през вечер чаша вино или бира. Не мисля, че е толкова вредно, аз не се наливам Simple Smile. Но всеки си решава.

А аз БХС съм си правила в Дева Мария, ФМ в Пловдив.

# 215
  • Бургас
Стелинка, ако ще ти е по-спокойно го спри!Сега върлува варицела.Ние миналата година я прихванахме от училището, където учат племенничките и се заразихме 6 човека от къщата - аз, мъжа ми, дъщерята, двете племеннички и майка им /ужас/.
А за изтеклия срок на картата сигурно ще има глоба, ама като е на държавна работа, няма как да иде да подаде документи - работи от 8 до колкото ги задържат.И сега в понеделник ще си взема отпуск за ден, за да отиде да подаде документи за нова.
Сабинка, и варицелата не е за подценяване!Ние я изкарахме не леко.

# 216
Мммм благодаря за рецептите, днес съм на салата от цвекло, а за довечера ще си сипя и чаша червено винце, и без това много го обичам, а и съм чувала че в малки кличества е полезно  newsm03

За дрешките, май вкъщи ще си носим синичките, а за пред хората и навън ще купя някое и друго комплектче  в момичешки цветове. По-добре да инвестирам наистина в нещо друго, отколкото отново в дрехи, а и после какво ще ги правя толкова много...

ФМ правих във Ветрен.

Хубав ден на всички  Hug

# 217
  • Където морето целува небето...
Свекърва ми е учителка и вчера ме предупреди да внимавам, че получили предупреждение за настъпващият опасен грип. Най-вероятно се очаква да има и епидемия. Пазете се момичета! Ако трябва ограничете до минимум контактите.
За шарката и аз знам, че рубеолата е опасна през 3ти и 8ми месец. Аз точно в третият имах досег до такова детенце, но се оказа, че съм била ваксинирана в детска възраст и няма проблем. Също ако си карала шарките се образува доживотен имунитет.
Бонбонче, вече не важи гратисният период, който бяха дали за личните карти. Мъжът ти нека да отиде веднага да я смени, че поне до краят на месецът може да се размине с глобата. Съмнява ме да приемат документ с изтекъл срок.
tafta аз бих купила някои дрешки за навън за момиченцето. В нас бих си използвала предимно сините, които имам налични. А и имай в предвид, че всички ще ти подаряват розови дрешки. За количката - ами някъде бях гледала едни стикери за количка, ама като не помня къде  newsm78. Бяха много сладки и примерно може на синята количка да сложиш розови пеперудки.

# 218
Здравейте и от мен!
И аз си позволявам чаша винце ако не всяка вечер, то през вечер  Embarassed
Аз салатата я правя като към цвеклото добавям морков и овкусявам със зехтин и оцет, но вие ми дадохте няколко идейки и мисля да пробвам  Grinning
Мен много ме е страх от всичките видове шарки - не съм карала нито един вид Sad
Единствената такава болест, която съм карала е заушка Shocked Rolling Eyes

# 219
Ние варицела карахме преди две години първо аз после и детето / мога да кажа че сравнително леко я изкарахме/. Мисля че и рубеола съм карала като малка ама не съм сигурна - ще си търся детската здравна карта да видя. Чувала съм че ако е изкарана шарката няма опасност да се заразиш ама все пак ще се пръсна от притеснение.....

# 220
Просто аз знам, че рубеолата уврежда плода и затова е опасна при бременност.
Винце си пия без проблем и без да се притеснявам.

# 221
Здравейте. Да се приобщя към вас?!
Втора бременност, термин 29.05, мом4е.
Все още не съм избрала лекар, тъй като планирам секцио. Бях избрала д-р Георгиев/лека му пръст/ и сега много ми е трудно да се спра на друг.
Вероятно ще се спра на Бояджиев, при него правих ФМ.
Мнението ви за него...

# 222
Здравейте. Да се приобщя към вас?!
Втора бременност, термин 29.05, мом4е.
Все още не съм избрала лекар, тъй като планирам секцио. Бях избрала д-р Георгиев/лека му пръст/ и сега много ми е трудно да се спра на друг.
Вероятно ще се спра на Бояджиев, при него правих ФМ.
Мнението ви за него...

Добре дошла сред нас:)Simple SmileSimple Smile

И аз бях избрала д-р Георгиев за секциото ми, ноооооооооо Sad ( лека му пръст). Така че бях оперирана от д-р Ризова и съм много доволна. За д-р Бояджиев мога да кажа, че също би бил добър избор. Добавила съм те към началната страница. Ако не желаеш да си там просто ми пиши и без проблем ще те махна:)

Последна редакция: пт, 20 яну 2012, 12:17 от tania_burgas

# 223
Благодаря за мнението!
А в Девата ли роди? Колко време те държаха след секцио?

# 224
  • Бургас
Момичета, влизам да се похваля, бяхме на ФМ при Ризова и разбрахме, че ще си имаме мъж! Всичко е наред, а Ризова е прекрасна! Hug

Общи условия

Активация на акаунт