Хламидия - тема 2!

• 93 454
  • 779
  •   1
Отговори
# 435
Krstisha,
аз дадох кръв в Сити Клиник, и от там са я изпратили в Статус (т.е. аз после чак разбрах че там ги правят, но така или иначе са добри )

# 436
Момичета, благодаря ви за отговорите!  Hug
Да споделя и моя опит Wink
Пуснах си вчра изследванията в Статус(стоматологичния център). Независимо в коя лаборатория на Статус си пуснете, изследванията ги правят на едно място. Само дето  в майчин дом изследванията са с 1-2 лева по-скъпи - това ми го казаха от самата лаборатория. Хубав ден на всички  bouquet

# 437
Здравейте, излязоха ми изследванията:
Chlamydia tr. IgM Elisa   6.2   NTU   под 9-отр: 9 -11- сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. IgG Elisa   1.3   NTU   под9-отр.:9-11:сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. Ig A Elisa   2.2   NTU   под 9-отр: 9 -11- сива зона; над 11 - пол.
Тази стойност 6,2 на IgM, малко по висока ми се вижда от другите, но пък е в нормите. Дали има причина да се притеснявам и да ида на специалист? Това IgM, какво точно показва, четох, че това е общирен показател, но не можах да разбера newsm78

# 438
  • София
Здравейте, излязоха ми изследванията:
Chlamydia tr. IgM Elisa   6.2   NTU   под 9-отр: 9 -11- сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. IgG Elisa   1.3   NTU   под9-отр.:9-11:сива зона; над 11 - пол.
Chlamydia tr. Ig A Elisa   2.2   NTU   под 9-отр: 9 -11- сива зона; над 11 - пол.
Тази стойност 6,2 на IgM, малко по висока ми се вижда от другите, но пък е в нормите. Дали има причина да се притеснявам и да ида на специалист? Това IgM, какво точно показва, четох, че това е общирен показател, но не можах да разбера newsm78
нямаш хламидии- честито  bouquet  bouquet  bouquet

# 439
и по телефона може да направиш консултация, не е нужно да идваш до София.

Хм, това изненада и мен. Има ли някакъв ден и час в който е умесно да се звъни?
И с каква информация точно трябва да сме подготвени когато се обадим?
Тя назначава ли лечение по телефона? Защото аз не съм давала резултатите си на моя гинеколог още, но се чудех той ли ще ми назначи лечението, а доколкото разбирам е много важно то да е адекватно, за да е успешно.

# 440
  • София
и по телефона може да направиш консултация, не е нужно да идваш до София.

Хм, това изненада и мен. Има ли някакъв ден и час в който е умесно да се звъни?
И с каква информация точно трябва да сме подготвени когато се обадим?
Тя назначава ли лечение по телефона? Защото аз не съм давала резултатите си на моя гинеколог още, но се чудех той ли ще ми назначи лечението, а доколкото разбирам е много важно то да е адекватно, за да е успешно.
Няма ден и час. За съжаление чух, че Д-р Теохарова не работи вече там, но има заместничка, звънни и питай.

# 441
Няма ден и час. За съжаление чух, че Д-р Теохарова не работи вече там, но има заместничка, звънни и питай.

А по принцип кой назначава лечението? Гинеколог или ще ме изпратят към друг специалист?

# 442
  • София

А по принцип кой назначава лечението? Гинеколог или ще ме изпратят към друг специалист?
специалист по рикетсии и хламидии.
В сайта всичко е написано- само трябва да се прочете: http://www.ncipd.org/index.php?category=2&section=5
Че ме "заболя устата" едно и също да повтарям. ooooh! ooooh!

# 443
Иванкака, Благодаряяяя   bouquet

# 444
специалист по рикетсии и хламидии.
В сайта всичко е написано- само трябва да се прочете: http://www.ncipd.org/index.php?category=2&section=5
Че ме "заболя устата" едно и също да повтарям. ooooh! ooooh!

Благодаря, но този сайт е на въпросния център в София.
Аз не съм правила изследвания там за това питам, ако моя гинеколог реши да ми поставя лечение след като му занеса резултатите дали да му се доверявам.

# 445
Момичета  това са резултатите от моите изследвания;IgA (-) R=0,6<0,9 p.ct ,  IgM(-) R=0,7<0,9,   IgG (+) R=2,0>0,1.От лабораторията препоръчват втори курс на лечение  а аз не съм лекувала никога хламидии не знам от кога са.Правя инвитро опити от пет години винаги съм правила директни тестове те съответно отрицателни.Вчера направих шести трансфер  др.Стаменов казва че не е проблем хламидията щом ДНК теста е отрицателен.Мола ви дайте мнения да отписвам ли опита.

# 446
  • София
Момичета  това са резултатите от моите изследвания;IgA (-) R=0,6<0,9 p.ct ,  IgM(-) R=0,7<0,9,   IgG (+) R=2,0>0,1.От лабораторията препоръчват втори курс на лечение  а аз не съм лекувала никога хламидии не знам от кога са.Правя инвитро опити от пет години винаги съм правила директни тестове те съответно отрицателни.Вчера направих шести трансфер  др.Стаменов казва че не е проблем хламидията щом ДНК теста е отрицателен.Мола ви дайте мнения да отписвам ли опита.
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
е нямам думи.....
Надявам се да четеш английски, давам ти линк....да четеш какви поражения прави хламидията не само върху тръбите, а и върху матката....обаче незнам какво да ти кажа- щом вече си след трансфер...в чужбина изписват АБ по време на стимулацията, но честно- за след трансфер незнам.....
давам ти материала- дано намериш отговора там.....http://www.fertilityfriends.co.uk/forum/index.php?topic=242395.0, чети точка 4.
Задължително е лечение и за теб и мъжа ти с АБ-минимум 20 дни, 40 дни след лечението се прави контрола......може да пробваш с по-кратко лечение, но щом става дума за стара инфекция- при мен поне бяха необходими 25 дни АБ.
Пациентка съм на клиника Надежда, но не мога да разбера до кога ще продължат да твърдят нещо, което не е така. При евентуална бременност, хламидиите водят до спонтанни аборти в ранни седмици 5-8ма или още по-зле в късни месеци- 5-6ти...
при мен беше в 5-6 седмица ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 447
Благодаря, ivankaka  бясна съм защото казах на  Стаменов преди трансфера а трансфера беше на замразени  можеше да го отложим.Прочетох материала и сега си изясних защо не се получава имплантация при много добри ембриони и добра лигавица.   

# 448
  • София
не се ядосвай. Ама наистина недоумявам защо омаловажават старите инфекции ooooh!
При теб как са тръбите? С какъв проблем ви водят newsm78
Защо не се обадиш или ако си от София направо на място да отидеш- в НЦЗПБ- да питаш какво ще те посъветват- може ли сега да пиеш АБ и какъв като си след трансфер.

# 449
  • София
При бременност дават като безопасни АБ от групата на макролидите или пеницилините(но само след завършено органогенеза Confused).Например макролид е Сумамед(азитромицин),който се ползва точно за лечение на хламидии,мико и уреаплазми Peace

Общи условия

Активация на акаунт