Хламидия - тема 2!

• 93 403
  • 779
  •   1
Отговори
# 555
  • София
това го отварям но  трябва да се търси от много ,много  места.  Дай по точен линк ,ако може точно където пише за схемата
както и по-горе съм писала- чети т.4.2
Няма как да го копирам тука, защото е доста дълго и е описано подробно.
Съветвам те да прочетеш цялата точка 4.2. задълбочено, след като от толкова години се бориш с хламидията.

# 556
Иванка ,не се разбира много с тоя превод а и не е много ясно. Ако имаш време напише само  за схемата и лекарствата как се вземат и по колко ,за колко време

# 557
Това което разбрах е : 1 ден:азитромицин (сумамед) 1гр. после на 3 ден нищо(почивка),4 до 7-ми ден вибрамицин(доксициклин)2по ,100мг на 12 часа,8-ми ден азитромицин(сумамед) 1гр. 9-ти ден до 24-ти ден Вибрамицин(доксициклин)отново на 12 часа по 100 мг. и на 25-ти ден отново 1гр. азитромицин................Това ли е схемата.............струва ми се много  драстична с доксициклина, не може ли по кратка схема?

# 558
  • София
Това което разбрах е : 1 ден:азитромицин (сумамед) 1гр. после на 3 ден нищо(почивка),4 до 7-ми ден вибрамицин(доксициклин)2по ,100мг на 12 часа,8-ми ден азитромицин(сумамед) 1гр. 9-ти ден до 24-ти ден Вибрамицин(доксициклин)отново на 12 часа по 100 мг. и на 25-ти ден отново 1гр. азитромицин................Това ли е схемата.............струва ми се много  драстична с доксициклина, не може ли по кратка схема?
само леки корекции пиша:
на 2-ри ден-нищо, от 3- до 7-ми ден вибрамицин.
Аз пих азитрокс, също може и азатрил.
През цялото време се пие и омепразол-сутрин на гладно, заради червата.
Също така противогъбични препарати трябват- аз пих микомакс- по 1 хапче- в началото на лечението и в края на лечението. Мъжът ми беше по същата схема.
Ами незнам дали е дълга схемата, ти досега на каква схема си бил, та не си се излекувал newsm78

# 559
Вземал съм азитромицин на 1,7 14 ден ,  вибрамицина ми беше по 100мг на ден за 10 дни, но не съм ги комбинрал, свършвам с азитромицин и после доксициклин(вибрамицин)

# 560
  • София
Вземал съм азитромицин на 1,7 14 ден ,  вибрамицина ми беше по 100мг на ден за 10 дни, но не съм ги комбинрал, свършвам с азитромицин и после доксициклин(вибрамицин)
колко дни най-дълго ти е било цялото лечение?

# 561
започвам с азитромицин на 1,7 и 14 ден, после продължавам с вибрамицин за 10 дни по 100мг на ден. но май по 100мг е малко

# 562
  • София
започвам с азитромицин на 1,7 и 14 ден, после продължавам с вибрамицин за 10 дни по 100мг на ден. но май по 100мг е малко
това вече го прочетох.
14 дни ли ти е било най-дългото лечение, че пак не разбрах?

# 563
като ги събереш всичките дни на азитромицин и добавиш 10 дни вибрамицин........ След това съм вземал и авелокс за 10 дни  но след време

# 564
ако искаш пиши ми на лични за да не пълним форума с излишни приказки

# 565
  • София
като ги събереш всичките дни на азитромицин и добавиш 10 дни вибрамицин........ След това съм вземал и авелокс за 10 дни  но след време
ами щом след толкова антибиотици не си се излекувал, не мисля, че схемата е прекалено дълга.
Все пак нека лекар да ти назначи лечение.
Успех!

# 566
тези схеми все лекари са ги назначавали.

# 567
Момичета помагайте. Четох доста от нещата написани тук, но и да питам. Тази сутрин си само назначих изследвания за ИгА - 1/16 -от референтни "- " <1/8 ; "+" >1/8
                                                  ИгГ - 21 АЕ - от референтни <9 "-"; (9 -12 гранична ); >12 "+"
И преди време ми беше открита и бях изпила доста АБ. Прочетох съветите ви за НЦЗБ и д - р Теохарова и звъннах преди малко , но ми каза че вече не работила. Дайте съвет какво да правя. По какво схема. Иначе имам един пресен трансфер и един ЗЕТ и преди двата опита пих по 10 дни Доксициклин профилактично/и двата са несполочливи/. Относно какви АБ - Пила съм Азакс, Змакс, Вибрамицин, Доксициклин, Рулид .... Довечера ако намеря стари  рецепти ще пиша още пояснения.  Sad

# 568
Стефка ,по какви схеми си се лекувала?

# 569
Първият път 10 дни вибрамицин , след което 1 оп. Зимакс, придружени с микомакс на 7 дни по 1 таблетка. Вторият път еднократно АЗАКС. Един от следващите пъти 10 дни 2*1 доксициклин, ципофлоксацин  , на следващия цикъл 10 дни низорал 2*1, на следващия цикъл 7 дни 2*1Фромилид  -  през трите цикъла имах клотримазол ваг.*6 таблетки и витамини, сега се опитвам да намеря и останалите ми записки и рецепти.

Преди малко звъннах на доки и тя каза да почвам доксициклин за 15 дни 2*1 микомакс на 2 и 8 ден по едно и пробиотици, на следващия мес.цикъл ЗИМАК и пак микомакс и пробиотични , но се питах някакви имуностимулатори дали не трябва да взимам newsm78, направо се побърквам  #Crazy
моля момичетата с повече опит  да дадат коментар за назначеното лечение newsm17

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 22:42 от stefka.1982

Общи условия

Активация на акаунт