Всякакви въпроси относно съдомиялните - 8

• 48 234
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Моля, припомнете ми на каква програма е подходящо да се пусне машината с препарата за почистване?

На шишенцето не пише ли  ? Тези, които ползвам, се слагат на 60-65.

# 451
  • Варна
Моля, припомнете ми на каква програма е подходящо да се пусне машината с препарата за почистване?

На шишенцето не пише ли  ? Тези, които ползвам, се слагат на 60-65.

Пишеше, но нещо се е разляло и е замазало упътването и не се чете  Simple Smile
Благодаря!   bouquet

# 452
Сигурни ли сте, че на Грюн грийн гланца не е химия? Какви са съставките?

Много пъти съм говорил за тез неща, но ще повторя. Всички продукти за почистване, които са в магазините са произведени от химически концерни. Разликата между стандартните и екологичните е в десетина фактора. Ако прочетете съставки като cocamidopropyl betaine или butyl-methoxy-dibenzoyl methane какво ще си помислите Laughing Неее, това са иситнски натурални съставки. Няма ги в гланца - само давам пример. Освен това в повечето случаи една и съща формула може да бъде натурална или синтетична. Зависи от суровината за получаването й и начина на синтез. В един гланц например има тенсиди. Те може да са от натурални съставки/захариди от плодове например/ както в еко-/био/ гланцове или синтетични-нефтопродукти/в стандартните гланцове на финиш, сомат и т.н. А и не само съставките определят екологичността. Има още и още. Писал съм доста в еко-темата, разровете.

Добре де, ама безвреден ли е този гланц за човека?

Към мен ако е отправен въпросът - отговарям Laughing Да - безвреден е!

# 453
Благодаря Simple Smile

# 454
Как се познава че миялната е за почистване? Моята я почиствах със спец препарат преди няколко месеца, въпреки че си изглеждаше чиста, работи си идеално, водата не е варовита...

# 455
  • Балчик
Изглежда чиста , но това е в работната камера. Почистването се прави за вътрешните части- натрупвания от мазнини и препарати, особено ако се мие редовно на нискотемпературни програми. Peace На 6 месеца е добре, ноако ползваш само еко програма и други на 40-50 градуса, го прави по-често.

# 456
не, не използвам кратки или еко програми и препарати, винаги интензивна програма за час и 10 мин на 70 градуса и нямам никакви грижи, нито сортирам, нито се занимавам да я мисля. Ако използвам кратка пр-ма ще спестя примерно 10-15 часа на месец което е сигурно 10-на киловата или няма и 2 лева, не си заслужава.

Последна редакция: ср, 02 май 2012, 23:52 от Анонимен

# 457
  • Балчик
Да, и аз използвам често интензивната, но въпросът не е само в сметките, а в това, че някои съдове не са подходящи за високи градуси- например кристал. Аз често имам смесени съдове- някоя тава и ли тенджера, заедно с чиниите и чашите и затова ползвам 70-градусовата програма.

# 458
Момичета,имам проблем с Whirlpool ADG 9340  и много ще съм благодарна,ако някой помогне. Само бийпка!
Миналата седмица отново го направи,тогава извикахме хазяина,той също не разбра от къде е проблема,понатисна копчетата /аз бях направила същото преди това,без успех/ ,развъртя там,където се сипва солта, машината взе че тръгна.  Работи една седмица без проблем,сега го направи същото,изсипах 1 кг сол ,натисках копчетата -искам да ми покаже индикация на 50 градуса,ама нищо не става,само бийпка. Упътването е на холандки ,но все пак се ориентирах,че няма описани възможни проблеми..

Как да го оправя това или да запрятам ръкави,че и я напълних със съдове Sad

Последна редакция: чт, 03 май 2012, 17:32 от *SoleiL*

# 459
  • Балчик
Чакай да хвърля един боб и ще ти кажа. Simple Smile

П.П Майтапя се, сега да не се разсърдиш. Обадете се в сервиз.

# 460
Чакай да хвърля един боб и ще ти кажа. Simple Smile

П.П Майтапя се, сега да не се разсърдиш. Обадете се в сервиз.

Хе-хе,Джемма, разсмя ме,аз тази партида я измих на ръка.За сервиз..като знам колко са бързи-газовия бойлер в кухнята течеше,дойде техник,видя го,каза,че трябва да се смени някаква джаджа,щял да направи поръчка и да дойде да я смени,когато получи частта,платих 94 евро и чакаме сега-това беше преди месец,още не е дошъл..

# 461
Да се пооплача как е възможно това
или по точно що за обяснение?  Shocked
забелязах че нещо след вадене на съдовете си седят мръсни програма 158мин. ! градуси 70 !
по реда на отпадането:
-пробвах различни програми
-филтрити на 3 дни ги мия въпреки че са си чисти Wink
-пусках я с Грюн грин за почистване
- принципно винаги изплаквам леко с вода да паднат големите боклуци преди да слагам посудите

и викнах техник който чаках една !!! седмица
дойде погледна я и ми разправя :
Работи няма проблем  Shocked абе човеко казвам вади мазно и мръсно и
той МИ когато има спад в напрежението така става ....нагреватела се изключва Ама програмата си работи до края ама без да топли вода ...
А сега де викам му , ама 6 месеца вече я ползвам и досега нямаше проблем ... Thinking а той ми виновен е чез , че не подава равен ток..съдомиялната РАБОТИ
и хвана и си отиде

Посъветва ме да си деля таблетките на 3 !!!
Да не слагам Сол и Гланц  Shocked
и аз му викам абе как така нали ще се прецака машината ...а той нищо им няма
става въпрос за сервиза официалния на К§К

Някой с този казус?
Какво да правя

# 462
  • Манчестър
Да се пооплача как е възможно това
или по точно що за обяснение?  Shocked
забелязах че нещо след вадене на съдовете си седят мръсни програма 158мин. ! градуси 70 !
по реда на отпадането:
-пробвах различни програми
-филтрити на 3 дни ги мия въпреки че са си чисти Wink
-пусках я с Грюн грин за почистване
- принципно винаги изплаквам леко с вода да паднат големите боклуци преди да слагам посудите

и викнах техник който чаках една !!! седмица
дойде погледна я и ми разправя :
Работи няма проблем  Shocked абе човеко казвам вади мазно и мръсно и
той МИ когато има спад в напрежението така става ....нагреватела се изключва Ама програмата си работи до края ама без да топли вода ...
А сега де викам му , ама 6 месеца вече я ползвам и досега нямаше проблем ... Thinking а той ми виновен е чез , че не подава равен ток..съдомиялната РАБОТИ
и хвана и си отиде

Посъветва ме да си деля таблетките на 3 !!!
Да не слагам Сол и Гланц  Shocked
и аз му викам абе как така нали ще се прецака машината ...а той нищо им няма
става въпрос за сервиза официалния на К§К

Някой с този казус?
Какво да правя

Според мен е проблема които аз имах....нагревателя е заминал...как така ЧЕЗ няма да подават ток равномерно...ако е това,няма да има ток и по другите уреди...

# 463
Тая работа ми намирисва на моя водопроводчик дето ми прави банята - запушил тръбите с пясък и ми обясняваше че имало директива на ЕС от душпа да тече слаба струя вода, за да се пести Mr. Green
И аз си мисля че трябва да го извикаш пак и да си провери нагревателя с уред, за да установи изгорял ли е или е нещо датчик някакъв.

# 464
  • ИЛИНДЕН
Интересува ме, от хората с опит кое е по-добре? Бутоните за управление да са отвън или отвътре?   .... Примерно тук http://techno-mix.com/product/4299/bosch-smv-48-m-10-eu или тук http://techno-mix.com/product/4324/bosch-sms-53-m-92 върху вратата.

Не пречи ли парата на бутоните и не се ли развалят след време?! Благодаря Ви предварително

Общи условия

Активация на акаунт