Отговори
# 645
Здравейте,надявам се да не досаждам на никой,моето малко момче също е родено юни месец,ще се радвам да ви следя ,как се развиват вашите деца!

# 646
  • малкия йеросалим
Ха здравейте и от нас  LaughingАз тази седмица нали съм вече на нова работа  Grinning  и само ви чета.Сега ми се отвори мъничък прозорец и веднага седнах да пиша.Работата ми е лека и е удоволствие/за сега  Laughing/Било хубаво малко да се разнообрази човек.Жоро  приема раздялата супер.Първият ден го гледа свеки,а от вторник се гледат с тати.Учудващо за мен двамата се разбират прекрасно и се забавляват много.Искам и да ви се похваля.Както и друг път съм споделяла родителите ми са в чужбина от 10 год.Преди няколко дни ми се обадиха с чудесната новина,че са решили да се прибират завинаги в България и другата седмица ще пътуват.Много съм щастлива!Толкова ми липсваше мама  Heart Eyes
За храненето -пу-пу да ни е уроки,но откакто го отбих храненето е песен.Даже на моменти се плаша ,че яде много.Яде почти всичко.Отделно между храненията все набива нещо.Определено ящно дете се гледа много лесно.
За поведението към другите деца е много срамежлив.Мамин лигльо си е Rolling Eyes.Ако някой го закачи веднага се разплаква и ме вика.А да вземе играчка от друго дете е абсурд.Чак ме притеснява ,че е такъв мекушав.
dianka9012 , didolinkataa90 добре дошли   bouquet

# 647
Добре дошли на новите мами  Hug
Да споделя с вас нещо, което ме изуми http://biskvitka.net/2007/09/26/karta_na_sveta_prez_pogleda_na_2 … odishno_dete.html  Crazy

# 648
Здравей mama moni аз съм dianka9012 , ,заключиха ми другия профил  bouquet  bouquet  bouquet

# 649
Добър ден и хубава нова седмица!
Честито на всички вчерашни именици!

Не че има какво да пиша, но да вдигна малко темата, че съвсем залезе нещо...

# 650
Да раздвижа и аз темата по актуалните въпроси.  Crazy

За храненето - не е от ящните, но не е и от съвсем злоядите. Хапва по около 180-200 гр. на ядене. От седмица и повече ни излязоха едни много ситни червени пъпчици. Доки каза, че е хранителна алергия  Sad /да избягваме мед, шоколад, яйца и т.н./. Ами тя почти не яде такива неща, но пъпките не изчезват. Съмнявам се да не е от нитратите в краставиците - много ги обича. А като чета вашите как си хапват редовно какао, мед, краставици и тн.  Rolling Eyes

За агресията - средно положение. Когато е на кеф, сама си дава играчките, особено на големи каки  Heart Eyes, бута им ги в ръцете, докато не ги вземат  Laughing. Но когато реши, нищо не дава и си го брани докрай. Особено, ако някое "бебе" се загледа по нейна играчка.

За памперсите - ще поръчвам и аз от тук актуалните гащички.  Hug Благодаря за линка. Не казва дали има пиш или аки, ама тя по принцип нищо не говори, освен "ам", "баба", "мама" и "кака" и то съвсем рядко. Иначе си плямпа нейни си работи.  Grinning

Много е своенравна и реши ли, не чува и не гледа къде съм и дали я викам. Тича, накъдето тя си реши и не я интересува нищо. За ръка почти не ходи, или я нося, или я возя, пак добре, че доскоро и в количка не искаше.....  Crazy

До преди месец се радвах, че се разминахме без нито едно боледуване, нито сополи, нито нищо, а децата около нас все болни.... обаче от месец като хвана гнойна ангина  Cry без никакви симптоми и все още не може да се оправи, в събота ходихме на дежурен, пак зачервено гърло, ужас  Sad Не знам дали за ангина може да вземем от тези инхалатори да пробваме с тях  Rolling Eyes
Пък сега и с тези пъпчици, не знам.

# 651
mama&sladurana, и на Боил вчера му видях едни ситни пъпчици по раменете и гръбчето, и аз подозирам или краставиците, или една лионска наденица, която беше нападнал. Шоколад яде отдавна, даже сега го е намалил-не вярвам от това да е. Краставиците са различни "видове", та може да сме попаднали на някои по-нитратни - сега ще го наблюдавам. Хич не ми се иска да се тъпче по това време с краставици, ама какво да го правя като друго не яде ooooh! Отбира си от салатата само краставичките.

За говоренето сме точно по същия начин. Не млъква, но рядко му се разбира - обикновено си ги измисля: примерно изразът "четири лева" (тетийи йа) се използва са пари, портмоне, магазин и бензиностанция Simple Smile, за останалите неща си измисля и предимно сочи и обяснява - неразбран няма са остане, но думите определено не са му силата.

И ние на стари години открихме количката. Като бебе въобще не се возеше, но сега ако искаш да отидеш до някъде с него и да не го носиш, а той да се гърчи през целия път, трябва да е или на количка, или на колело.

Последна редакция: пн, 09 апр 2012, 13:17 от Lulu25

# 652
mama&sladurana Така като те слушам все едно гледам моето детенце,и за ядене и агресия и памперсите-много се обрива от тях,та се учим на гащи ама сме скарани с гърнето,да питам сега тука в месеца поне два пъти му тече кръв от носа на детенце,и се притеснявам лятото както и да е всеки ще каже че е от топлото време,но и в зините месеци му тече кръв,докторката ми каза да давам повече витамини вие какво мислите Simple Smile

# 653
Дидинка,
не съм сигурна, че разбрах въпроса, но защо не си поискаш направление за УНГ (уши, нос, гърло)?
Какво обяснение дава докторката, слаби капиляри ли? Ако това е обяснението, често спукването на периферни кръвоносни съдове се дължи на липса на вит. С, можеш да увеличиш приема му както чрез храната (което е най-естествения начин - най-добре с пресни плодове и зеленчуци - напр. червена чушка, киви, портокал, лимон), така и на ампули. При подобен проблем - само че при дъщеря ми се пукаха капилярчета по кожата и съмнение за недостиг на вит. С, нашата лекарка ни изписа схема с двойна доза вит. С в рамките на 5 дни. Но е добре все пак лекар да прецени спрямо случая.

За нитратите - гледам да накисвам всичко, което конусмираме, поне за 15 мин. в студена вода, както и беля много дълбоко всичко, което се бели. Ето тук има повече по въпроса.

# 654

За нитратите - гледам да накисвам всичко, което конусмираме, поне за 15 мин. в студена вода, както и беля много дълбоко всичко, което се бели. Ето тук има повече по въпроса.

Абе, знаех, че имаше някакъв начин, ама като не можех да се сетя  ooooh! Mr. Green
мартеа, благодаря за подсещането  Hug
А и да те питам, ти също препоръчваше ползването на инхалатор вкъщи - дали действа при възпалено гърло и ангина? Че не знам дали има някакъв друг начин със справянето й, освен с АБ  Confused

# 655
мартеа Мисля че детенце е още малко да го водя на УНГ (уши, нос, гърло),то е на 1година и 10месеца,за докторката ами да слаби капиляри казва Simple Smile

# 656
А и да те питам, ти също препоръчваше ползването на инхалатор вкъщи - дали действа при възпалено гърло и ангина? Че не знам дали има някакъв друг начин със справянето й, освен с АБ  Confused

ами да ти кажа, не мисля, че ще има някакъв ефект, защото действието на инхалатора е насочено най-вече към отваряне на бронхите, за да могат да излязат навън заседналите секрети - това, когато се инхалира физ. р-р.

Мога да споделя аз какъв бабешки лек съм прилагала при ангини - както на голямата ми дъщеря, така и на мен, когато бях бременна. Гадно е, странно е, но учудващо действа - сварявам яйце, разрязвам го внимателно на две, махам жълтъка и на мястото му сипвам захар. Внимателно слагам двете половини от двете страни на гърлото отвън - там, където се предполага, че са сливиците и връзвам памучно шалче. Така се изкарва нощта, на сутринта захарта я няма, червеното гърло също. Но - на мен ми беше отвратително, дъщеря ми едва го издържа, а беше и по-голяма, когато съм й го прилагала. Не знам дете под 2 г. как ще изтрае подобна процедура. Зная, че правят и компреси с извара, имали същия ефект, но аз не съм ги правила. Можеш да питаш гугъл.
Аз обаче пак да си припея стария рефрен за лекаря. Ако му вярваш, дай каквото е предписал, че ангината не е шега работа, много се тормози целия организъм от нея - сърце, стави и т.н. Ако нещата са отишли до гнойна ангина, не знам дали бабини рецепти ще помогнат Confused Пожелавам ви бързо оправяне!

# 657
Ако му вярваш, дай каквото е предписал, че ангината не е шега работа, много се тормози целия организъм от нея - сърце, стави и т.н. Ако нещата са отишли до гнойна ангина, не знам дали бабини рецепти ще помогнат Confused Пожелавам ви бързо оправяне!

Благодаря. Дано.  Praynig

И лекарката се чуди как така няма симптоми - нито сополи, нито кашлица, нито Т..... нищо, само още повече ревеше и не спеше /но понеже си е такава от бебе  Tired, решихме, че пак е влязла в "по-силна" фаза/. Като отидохме до педито все пак да я види, се оказа гнойна ангина.  ooooh!

Страх ме е за бабини илачи при малко дете - не може да си каже, ако не му е добре прим., за да го махна.  Rolling Eyes Иначе прият. сем. с момченце ми препоръчаха с изварата.

Значи няма смисъл от инхалатора.

# 658
И лекарката се чуди как така няма симптоми - нито сополи, нито кашлица, нито Т..... нищо, само още повече ревеше и не спеше /но понеже си е такава от бебе  Tired, решихме, че пак е влязла в "по-силна" фаза/. Като отидохме до педито все пак да я види, се оказа гнойна ангина.  ooooh!
сигурна ли е, че е гнойна ангина, а не херпангина? Знам, че двете си приличат много, но се лекуват съвсем различно - гнойната е с АБ, докато херпангината от АБ се влошава, тъй като причинителят й са гъбички, които се подхранват от АБ. Голямата ми дъщеря боледува и до днес непрекъснато от херпангини - ако не е херпангина, все ще има някоя афта в устата, онзи ден унищожихме поредната. Херпангината при нея обикновено протича с лека Т (но невинаги я има) и лек секрет от носа (като и той не е задължителен). Докато при гнойна ангина е вдигала нечовешка Т.
То пък какво те питам теб, ти откъде ще знаеш видяла ли е добре. Ако не си започнала АБ, можеш да поискаш и второ мнение. Че наистина е странно гнойна ангина без висока Т....

# 659
Моята дъщеря също като по-малко много боледуваше от херпангини доста често. Виждаха се афтите по гърлото и небцето с просто око. Но винаги херпангината е протичала с много висока температура до 40,2 градуса и винаги сме лекували с АБ и Дактарин, така че това за температурата е относително.
mama&sladurana, да не би да е яла нещо преди да сте отишли на лекар и да и е останало храна по гърлото и лекарката да се е заблудила, че е гной. Наистина е странно ангина без висока температура. Ако наистина е ангина, детето ще го боли много гърлото и ще отказва всякаква храна.

Денис е от приказливите, приказва всичко и прави вече изречения от по 4-5думи. Любимата му дума е "икам" и със ставането сутрин започва да иска, постоянно иска нещо. Баща му дори оня ден му вика "мале Дениславе много си досаден, още не можеш да говориш хубаво, а устата ти не млъка, млъкни за малко", а той го гледа гледа и след това се изкрещя "бъкни"  Grinning и от тогава постоянно ни се кара като ни вика "Бъкни" /млъкни/.

Общи условия

Активация на акаунт