Осми клас преполовихме, дружно се успокоихме

• 39 032
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • София
А някой да ми препоръча курсове или учителка по испански....
За да види какво знае и какво е изпуснала момата. Че много ме притеснява
изпита... в края на годината, а и догодина как ще учи предмети на испански, ако не го владее перфектно.

Така се зарадвах, че ще ходи в Испания август, дори капаро платихме.
@ седмици в испания по 4 часа - видяха ми се супер, ама тя взе, че се отказа в петък, защото никой от приятелките й нямало да ходи.... Не мога да разбера... Може би и не трябва....

# 436
  • Sofia
mamamilk , това с езиците и аз го мъдрих 2 години. Оставих го тази година без курсове , да преговори това , което е позабравил. Не знам до колко се случва , но поне има време за други неща. От есента се връщаме към добрия, стар руски. Вече е говорил с учителка , при която ще ходи на уроци. Успоредно с това ще тръгне на школа по английски , да се готви за сертификат. От немския като втори език в училище очаквам поне да може да си поиска хляб и вода  Laughing. Като порасне и реши , че иска да го осъвършенства - да го учи!

# 437
Ние явно сме случили на учителка по английски, защото здраво ги натиска. От което аз съм много доволна. Тезата й е - сега им е годината за езика, да го учат, от догодина ще наблягат на математиката и другите профилиращи предмети.
Ali_sun , подсети ме за нашия опит да научи руски - пълна трагедия. Учеше го като втори чужд език от 5 до 7 клас, мисля, че по два или три часа седмично. Преди време в същото училище сестра му го овладя дотам, че чете спокойно и разбира руски филми. Синковецът не само не може грам да отлепи, ами даже понякога мисля, че ми се подиграва, като му дам да прочете елементарен текст и той почне да си кълчи езика.

# 438
  • Sofia
irenapleven , и при синковеця руският бе започнат като втори чужд език. Преподаваха му истински рускини, езика му се отдаваше, но в 7 кл. им смениха г-жата и ученето спря. Сега за уроците си е избрал учителката , при която е научил най-много неща. 
  Жената е толкова доволна от него , че и без пари предложила да го учи  Laughing.
 Не знам, според мен английски като основен и руски като допълнителен език са доббра комбинация.

# 439
  • София
irenapleven , и при синковеця руският бе започнат като втори чужд език. Преподаваха му истински рускини, езика му се отдаваше, но в 7 кл. им смениха г-жата и ученето спря. Сега за уроците си е избрал учителката , при която е научил най-много неща. 
  Жената е толкова доволна от него , че и без пари предложила да го учи  Laughing.
 Не знам, според мен английски като основен и руски като допълнителен език са доббра комбинация.

Абсолютно съм съгласна. За съжаление моите деца не знаят руски за моят срам.
Голямата поне може сносно да общува, а малкия изобщо не ще.... дори анимациите на руски не ще да гледа, само Маша и Мечока, че е много смешно, нещо като преди Ну погоди!

Благодарение на политиката има 15-20 години, в които руски не се учеше и сами знаете какво е имало. Така, че след някоя година ще има дефицит за рускоговорящи.

# 440
  • София
Тази година им е дадена, за да учат езици. Peace Сега имат време, а времето назад не се връща. Сега трябва да положат основата, после вече само да поддържат и надграждат. От догодина като им се изсипят 10 предмета и втори чужд език, определено няма да им е по-лесно. Набивам аз в канчето, ама кой да слуша....  Mr. Green То сега какво имат толкова да правят, математика само учат и евентуално спортни занимания, който ходи на такива. И по гаджета още не ходят. Laughing Е, то иначе в СМГ има и други неща като състав за народно пеене или свирене на флейта например, ама "ние" на такива неща не ходим.hahaha

# 441
  • Sofia
От догодина като им се изсипят 10 предмета и втори чужд език, определено няма да им е по-лесно.
Хич и не се надявам, че догодина моичкият ще учи по всички 10 предмета. Само дето снощи споменах, че по немски трябва да учи. 100 думи да научи , все ще са му от полза.
 Определено смятам, че т.г. му дойде добре с припомнянето на позабравени неща по английски. Все пак нещата , които е учил ги е учил в продължение на няколко години.
 Каквото и да си говорим - аз съм доволна . Laughing
 За флейтата беше на 90% да се запише , но не разбрах защо се отказа  Mr. Green.

# 442
  • София
Благодарение на политиката има 15-20 години, в които руски не се учеше и сами знаете какво е имало. Така, че след някоя година ще има дефицит за рускоговорящи.

Peace Абсолютно съм съгласна. Аз лично харесвам руския език- много ми е мелодичен и мек. Намирам сходство с немския език по отношение на падежите и граматиката.
В училището на дъщеря ми от девети клас се профилират според втория изучаван език. Възможностите са руски и английски. По този повод имаме малка драма вкъщи- аз мисля, че английски все едно ще учи извън училище заради сертификата, в този случай руски като трети език се явява огромен +; от друга страна -тя не иска и да чуе за руски език.
Надявам се да съумея да я убедя по някакъв начин... Thinking

# 443
Мдаааа, все влизам точно навреме  Hug
И ние сме във вихъра на планирането на езиците. Тази година съм ги оставила и двамата само с английския, защото им се оказа тежичка  Crossing Arms - всъщност все още се чудя дали не сбърках де, защото като се замисля догодина ще им е още по-тежко ...
Но вече няма милост - от догодина се връщаме пак и на немския - ще видим в какъв формат - аз клоня към частни уроци, но да видим и финансовия аспект как ще се движи, че са 2-ма все пак...
Принципно обмислям и руския, но него поне от следващата година ....
Алисън, сподели моля те къде е вашата учителка по руски и изобщо, ако някой друг има такъв добър учител - нека прати координати на лични. Не е спешно, но искам да имам време да отсея, и най-вече да успея да намеря нещо максимално близо или до вкъщи или до училището им, за да не им разкъсвам и малкото свободно време.
Освен учебните занимания при нас вече спорта отнема доста време .... всеки ден имат тренировки, почти всеки месец състезания .... някои и извън страната .... та за флейта не са си и помисляли  Joy hahaha

# 444
  • с/у ОколоМръсТното
А някой да ми препоръча курсове или учителка по испански....

ти си ми почти съседка, та може заедно да се учат момите ни при някоя учителка по испански  Hug Аз също имам леки притеснения... Бетон 5-ца държи и това е  Grinning
АЕ не сме го спирали вече 4г. Предлагат ми сертификат за ниво "РЕТ", но аз леко не виждам смисъл...
Вие на какво мнение сте?

С дамски чанти скоро няма да се сдобиe щерката. Нейния стил е МЕТАL + gothic...  ooooh!

# 445
  • София
Може.

Шани, а къде живеете?

И ние сме без дамски чанти. Няма кой знае какъв стил - с дънки цялогодишно, ако може и пижамата да й е дънкова... Mr. Green, а отгоре - тениски, блузки, суитчъри...

Английски и аз не спирам и сега посещава по 2 часа седмично - в събота. Харесва ми, че общува в интернет по английски...

# 446
luss , Шани  Peace
Това да ви кажа ми се струва супер идея, ако се съберат 2-3 деца група първо би било по-ефективно, второ евентуално може би и по-евтино.
Ако чуя за учителка по испански ще докладвам.
А иначе аз бих шернала с някой обучение по немски и/или руски - ако някой има интерес за районите на Младост, Дружба, Плиска ( или по линията на метрото, но все пак де не е в Люлин и Обеля), както и около Руски паметник да драсне, за да обединим търсенето  Peace

# 447
  • София
АЕ не сме го спирали вече 4г. Предлагат ми сертификат за ниво "РЕТ", но аз леко не виждам смисъл...
Вие на какво мнение сте?

Шани , английския го пропускаме вече втора година. Уж си поддържа нивото (по стандартния начин Wink) и стихове (песни) пише тъй както умее Laughing , но може би има връщане назад в знанията. През лятото ще трябва да понавакса, за да започне от прилично ниво догодина.
Сертификат по-нисък от FCE според мен няма смисъл.

Принципно обмислям и руския, но него поне от следващата година ....

Lennyh, върти ми се в главата една идея, да говоря с учителката по руски от училището на щерката (която ми е преподавала и на мен на времето и е невероятно добър човек и преподавател) принципно за индивидуално обучение. Ако има възможност, не вярвам да ми откаже. Ще споделя после резултата!

# 448
Lennyh, върти ми се в главата една идея, да говоря с учителката по руски от училището на щерката (която ми е преподавала и на мен на времето и е невероятно добър човек и преподавател) принципно за индивидуално обучение. Ако има възможност, не вярвам да ми откаже. Ще споделя после резултата!

Меденка - ти си съкровище!  Hug Говори, поне да знаем принципно как стоят нещата  Peace

# 449
  • Sofia
 Лени , учителката, с която е говорил синковеца е от Люлин. Не сме коментирали още време , пари и занимания , но има време. Твърдо сме решили да са частни уроци, но по колко седмично - все още се чудя.
 Щом и аз получа инфо ще споделя , но не се очаква да е скоро  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт