Кой има право да тормози децата ни?

• 15 075
  • 264
  •   1
Отговори
# 75
А госпожата, след като е 100% невинна защо тогава тя не намери начин да поговори с родителите и да успокои нещата? Аз и 100% виновна пак бих потърсила начин да стопля отношенията, които в перспектива така или иначе ще продължат по определен начин,защото предпочитам да ми имат доверие,отколкото да ме гледат под лупа.

# 76
Виновна или невинна - всеки вижда според гледната си точка. Факт е, че детето е било на място, на което не е трябвало да бъде. ОК.

Мен ме подразни това, че от един случай се правят генерални заключения и се подклажда още повече и без това пренебрежителното отношение към учителите. Да, учителите носят огромна отговорност! Да, всеки родител може да им потърси сметка за всеки случай на заплаха за здравето или живота на детето си! Но това трябва да става между родител и учител, а не в подобни раздумки, защото учителите имат нужда и от малко разбиране а не само оплюване. На ясно ли сте, че един учител поема непосилна отговорност за 15-30 деца? Как вие самите бихте могли да бъдете до всяко от тях едновременно? Как можете да сте и с тези, които са в коридора през междучасието, и с тези, които са в стаята? Едновременно и в тоалетната и пред лафката... Не говорим за това, че децата не са играчки, които да стоят мирно там където са, тъй че вероятност да се бутнат, спънат, разсърдят или какво ли не, има дори и да са пред погледа на учителя...

А защо учителката не е потърсила родителите - ми след като родителят я е прескочил и вече нещата са тръгнали по обратен ред, това би звучало като оправдание за и без това предубедения родител. Ако съвестта ми е чиста, не бих се оправдавала. Лично аз.За нейната причина би трябвало майката да потърси сметка от нея самата, а не да се правят догадки тук от хора, които идея си нямат за какво става дума!

# 77
Прекалено крайна си и това не е никак хубаво!
Учителите това, онова... Да ги съжаляваме ли искаш?  ooooh!
На който не му понася, да не става учител!  Naughty
И знаеш ли пък мен какво ме дразни? Как много учители искат да премълчаваме недоволството си, възмущението си, дори и мнението си за каквото и да е. А на тях ние, собствено да им даваме свободата да грешат за сметка на децата ни!
В други теми съм писала, но ще повторя. Начална учителка - непрекъснато наричаше учениците "глупаци", ние родителите - мълчахме. Според теб сме постъпили правилно, но НАШИТЕ деца са с наранена психика и продължиха в по-горния клас неуверено, с липса на всякакъв ентусиазъм и амбиция, с липса на интерес и любов към училището...

# 78
Прекалено крайна си и това не е никак хубаво!
Учителите това, онова... Да ги съжаляваме ли искаш?  ooooh!
На който не му понася, да не става учител!  Naughty
И знаеш ли пък мен какво ме дразни? Как много учители искат да премълчаваме недоволството си, възмущението си, дори и мнението си за каквото и да е. А на тях ние, собствено да им даваме свободата да грешат за сметка на децата ни!
В други теми съм писала, но ще повторя. Начална учителка - непрекъснато наричаше учениците "глупаци", ние родителите - мълчахме. Според теб сме постъпили правилно, но НАШИТЕ деца са с наранена психика и продължиха в по-горния клас неуверено, с липса на всякакъв ентусиазъм и амбиция, с липса на интерес и любов към училището...

Здравейте аз продължавам да не мога да разбера Sad толкова много омраза към училището ни получават нашите деца от семействата си ?
Или има родители ,който са решили  - давам си детето на детска,училище и всички са длъжни да го обгрижват , а то да се налага за всичко защото в къщи му е позволено/най лесно е искам -на ,няма да се занимавам ,да се обяснявам/
И ПОСЛЕ ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ.
Не мили мами и татковци само вие сте виновни за възпитанието на децата си.Децата отиват на детска за да се научат на ред и дисциплина,но ако вие я рушите в къщи ....
На училище са за да се учат и да спазват правила.
Това не се разбира май от родителите ,а възпитателите го изискват от техните ДЕЦА ,е НЕМА КАК ДА СТАНЕ.
Да си учител е трудна професия,отговорна и едва ли има някой който е станал учител защото няма какво да прави:)
Учител се става защото го искаш и обичаш децата!!!

Последна редакция: ср, 25 яну 2012, 12:06 от joihana

# 79
Несъгласието ми идва най-вече от това,че детето е само ПЪРВОКЛАСНИК !!! Много от родителите водят децата си на училище почти през цялата година само защото са все още мънички.Факт е ,че децата в 1 клас/първи срок/ все още нямат утвърдени навици. Едно е да знаеш и да очакваш прибиращо се само първолаче/стоиш нащрек/,друго е безхаберно да се разхожда уж контролирано дете. Каква е разликата например от дете родено на 28.11/първокласник/ и това родено на 28.01/детска градина/ 2месеца, ами например ако второто се прибере в къщи само и ви чака пред вратата без да знаете ,кой тогава е отговорен.

# 80
  • София
Отделно от това, колко е допустимо да пратиш малко дете да се прибира само, при положение че се знае кой и кога ще го прибере, имам една питанка - защо детето не се е обадило на брат си или на майка си, че го пращат да си ходи по-рано? Става ясно, че детето е имало телефон в себе си - обадило се е на майка си, когато се е прибрало, за да й каже, че няма кой да му отвори.

Това може да е и недоглеждане от страна на родителите, но на децата трябва да им се внушава винаги да се обаждат да предупреждават, и ако трябва, да чакат колкото трябва, докато не дойде някой възрастен да ги прибере.

Това в никакъв случай не е камък в градината на родителите, всички знаем какви могат да бъдат децата и как си правят каквото им дойде на ум, независимо от всичките внушения и предупреждения. Това е само намек за всички родители, че често не е достатъчно да кажеш нещо веднъж, а трябва да повтаряш и да потретваш, да обясняваш до втръсване, за да може да си поне малко по-спокоен за безопасността на децата си.

joihana, изказването ви е абсолютно неуместно. Не виждам никъде някой да насажда в децата омраза и неуважение към училището, учителите и дисциплината. Учителка, в противоречие с всички закони и вътрешни правилници на училището, е оставила или изпратила малко дете да се прибира само. Това е, което се обсъжда тук, и това няма абсолютно нищо общо с трудността на учителската професия, обаче има общо с отговорността, която споменавате в едно и също изречение с трудността. Каква отговорност е проявила учителката с този случай?

# 81
Да е то това наистина е по важно
"Става ясно, че детето е имало телефон в себе си - обадило се е на майка си, когато се е прибрало, за да й каже, че няма кой да му отвори."
Ако въпросната госпожа е казала на детето да си ходи ,а то няма ключ защо не се е обадило на майка си и брат си ?
Явно си е тръгнало само без да информира никой.
Другото което най вероятно ви е ясно ,винаги от прозореца или на вратата се подава родител взима си детето и рядко се интересува как е минал деня.....
Защо тогава госпожата да е виновна?

# 82
още нещо ми направи впечатление
Това е първи В клас на 101СОУ, София с класна Ева Кирилова.
В този клас, в занималнята обема на работа е по-голям, отколкото в учебната част на дена, децата се пускат до тоалетна по преценка на учителката, ако някой се провини е заплашен да остане в коридора пред охранителната камера (не зная дали се е случвало), ако някой ядоса госпожа Малчев, го грози опасност да бъде ударен по главата или оскубан, на децата се крещи, обиждани са....

в този клас  с какво е по различен,и защо обема в занималнята на работа е по-голям, отколкото в учебната част на дена,Госпожата майка наясно ли е, че материала  в 1 клас не е по различен,наясно ли е изобщо как минава един ден на детето и ,проверява ли какво е правил или разчита на възпитателката.Не може една възпитателка да е виновна за всичко...

# 83
  • София
Да е то това наистина е по важно
"Става ясно, че детето е имало телефон в себе си - обадило се е на майка си, когато се е прибрало, за да й каже, че няма кой да му отвори."
Ако въпросната госпожа е казала на детето да си ходи ,а то няма ключ защо не се е обадило на майка си и брат си ?
Явно си е тръгнало само без да информира никой.
Другото което най вероятно ви е ясно ,винаги от прозореца или на вратата се подава родител взима си детето и рядко се интересува как е минал деня.....

Не, не това е по-важно, точно защото става дума за дете, което тя е изпратила да си ходи преди официалния край на занималнята. Едно малко дете, първокласник, няма изградени навици да се обажда и да предупреждава родителите си, учителите често са му по-големи авторитети от родителите, затова е било работа и отговорност на госпожата да погледне, дали някой чака това дете, и да се погрижи да бъдат уведомени родителите или друг възрастен, посочен в декларацията за това, кой ще взима детето. Ако това не е спазено, тя е длъжна да задържи детето до пристигането на официално отговарящ за него възрастен, още повече че случилото се е преди края на работното й време. Така че да, госпожата е виновна.

# 84
все повече се убеждавам, проблема е че  обвиняваме без да разберем причината.
Майката според изписаното се е оплакала на класната,която не е била на работа,а на госпожата-възпитател никъде не виждам да се казва че е говорено с нея.Според мен истината е друга ........Тази госпожа дразни родителката и иска да я очерни.Никъде не виждам коментари на други родители от този клас

# 85
  • София
Госпожата от занималнята е излезнала в болнични, а госпожата от училище, според мен, изобщо не е трябвало да бъде замесвана в "бойните действия", единствената й работа би трябвало да бъде като посредник между потърпевшите и госпожата от занималнята, ако е имало нужда от такъв.

# 86
  • София
Не, joihana, не ми е ясно нищо подобно! Колкото и да съм съгласна принципно с някои от написаните от теб неща, тук говорим за конкретна случка! Мен, примерно, за да си взема първокласника от училище, ме допускат само до фоайето, където звъня по домофон на г-жата от занималнята, идентифицирам се и малко след това тя ми го "връчва" лично, носейки му дори чантата, макар че разстоянието от стаята до входа е десетина метра! Ясно е, че не се разпростираме в приказки как е минал деня, тъй като в стаята чакат и другите деца. Ходя по различно време и никога не ми се е случвало някой да не ми вдигне. Ако нашата госпожа случайно не е в стаята, винаги някак си намира заместник. Дали виждаш разлика в ситуациите и в чувството за отговорност? И да, при тази организация, ако случайно малкият ми цъфне сам вкъщи, едва ли ще обвиня госпожата! Очевидно обаче в описаната от авторката случка нещата не стоят така!

# 87
Да госпожата е излезнала болнични,и тя е човек грипно време.Това също е вид загриженост за децата да не ги зарази .Тази госпожа има телефон,едва ли е толкоз болна че да не говори по него.....Нима нямат телефона на госпожата ?Ходено е при директор ,класна всеки друг но не и разговор с въпросната възпитателка .Това е смущаващо.Оплакващ се родител раздухващ проблем който може и да не е имало.Кой погледна камерите ,като се знае че има.Защо тази майка вече не е в форума ?Избухнала,изляла си е тук гнева и толкоз....

# 88
Тази госпожа дразни родителката и иска да я очерни.
Ако в други училища не се бяха случвали подобни неща и аз можех да си помисля същото. Но фактите са други!

Никъде не виждам коментари на други родители от този клас
Не може да се очаква, че всички майки и жени в Бг са длъжни да имат регистрация в този форум.

# 89
  • София
Хора сме, въпросната госпожа може да се е разболяла в деня на инцидента и затова да е изпратила децата по-рано? (това знае ли се, дали само детето на авторката се е прибрало по-рано или и другите деца са така?)

Това не прави постъпката й по-малко безотговорна, така или иначе. Пак е трябвало да намери кой да седи с децата, докато не стане време да се прибират или докато не дойде някой да ги вземе.

Факт 1 - занималнята свършва в 17:30
Факт 2 - в 17:20 братът на детето чака пред занималнята
Факт 3 - в 17:20, десет минути преди края на занималнята, детето го няма в или пред занималнята
Факт 4 - в 17:20 детето стои пред дома си и няма кой да му отвори.
Факт 5 - има попълнена декларация, че детето няма право да се прибира само.

Въпрос 1 - колко е пътят от занималнята до вкъщи и колко по-рано госпожата е пуснала или изгонила детето?
Въпрос 2 - защо, въпреки декларацията, това дете е пуснато или изгонено да се прибира само?

Ще добавя и факт 6 - незаконно е детето да бъде оставено без надзор. Родителите са осигурили този надзор, като са поверили детето на занималнята до точно определен час и са осигурили надзор за времето непосредствено след занималнята.

Въпрос 3 - кой носи наказателна и административна отговорност за нарушаването на закона?
Въпрос 4 - а кой ще носи отговорност, ако недай си Боже нещо се случи с детето, докато е оставено без надзор, в противоречие със закона?

Общи условия

Активация на акаунт