Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 987
  • 766
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте Simple Smile Вчера бях на контролен преглед, всичко е наред Слава Богу, но Попов ми препоръча да започна противозачатъчни хапчета. Само да поясня, че съм вече с един яйчник заради дермоидна киста и идеята е да го предпазя. Хич не ми се иска да ги пия честно казано, а и ми е малко странно, понеже досега поне не знам да съм имала кисти на хормонална основа, а хапчетата са именно за такива кисти.
Има ли някоя от вас, която е с един яйчник и пие хапчета?

Иначе да кажа - почти месец мина от моето лапаро, всичко ми е наред, движа си се съвсем спокойно, няма болка. Понеже забравих да питам лекаря, колко време е нужно да мине преди да отида на фитнес примерно или да вдигам по-тежко? Не че съм се засилила натам, но съм твърде предпазлива и не смея примерно да нося пазарска чанта, която е по-тежка.

# 211
Понеже забравих да питам лекаря, колко време е нужно да мине преди да отида на фитнес примерно или да вдигам по-тежко? Не че съм се засилила натам, но съм твърде предпазлива и не смея примерно да нося пазарска чанта, която е по-тежка.

Аз като питах Попов същото той каза "Когато искаш", в смисъл на когато аз се чувствам готова. Аз отидох на фитнес точно 2 месеца след лапарото. Някой доктор ми беше казал, че вътрешните шевове зарастват най-бързо и след като зарастнат и външните си ок да правиш каквото искаш (от чисто медицинска гл.т.)

# 212
След лапаро или по-лека интервенция в областа на корема ,моя лекар ме е съветвал да съм предпазлива ,да не вдигам тежко в т.ч. и силни физически натоварвания до след втори цикъл след лапарото ,след лоето мога да се върна към обичайния начин на живот. Това незначи че трябва да лежиш,може да правиш повече разходки и по-лека домакинска работа,да ходиш на работа също не е проблем/зависи каква е/.

# 213
момичета, на мен днес ми е хоспитализацията. стискайте палци всички изследвания да са наред и утре да ми направят лапарото, не ми се иска да го отлагат.

# 214
  • Добрич
момичета, на мен днес ми е хоспитализацията. стискайте палци всички изследвания да са наред и утре да ми направят лапарото, не ми се иска да го отлагат.
Всичко ще е наред, няма страшно. Не вярвам да има нещо нередно в изследванията, че да я отложат. Успех, стискам палци   bouquet Hug Praynig

# 215
Аз се прибрах. Утре в 7ч. ми казаха да съм там : )))
да, излсведванията са ок, аз мислих, че ще ми правят още доста неща, но само екг-то, кръв от пръстта.
Вторник вече пак ще се включа да кажа как е, що е : ))))))

# 216
Бъди спокойна, няма нищо страшно в самата операция.Ще мине и ще замине  bouquet Успех!

# 217
Цял дееен с катетър после ..уффф..

# 218
Изтърпява се Wink Аз бях с дренаж, много по-кофти е.

# 219
оо, и дренажа не ми мърда .. ;д
както и да е, ще мине:))) нямам търпение да дойде вторник

# 220
taamaraa , хич не се притеснявай.Моята беше преди два месеца.
Приеха ме сутринта в деня на операцията.Направиха ми изследванията и ме вкараха в операционната.После се събудих с дренаж и катетър,замаяна от упойката.След два часа ми свалиха катетъра и ми дадоха да пия течности.След това започнах да ставам и  да се разхождам.Сестрите се шегуваха ,че си нося дренажа като дамска чанта  Mr. Green .
На следващата сутрин ми махнаха дренажа и ме изписаха.След 5 дена ми махнаха шевовете.
Няма страшно  Wink

# 221
Успех taamaraa, всичко ще е наред Simple Smile!   bouquet

А само да попитам нещо - нормално ли е да усещам раничките твърди на пипане? Те вече са зарастнали (мина месец от лапарото), но ме притеснява, че се напипва доста твърд участък под тях, нямам представа дали е нормално това  Rolling Eyes

# 222
Сисли, споко Laughing Как точно го усещаш този твърд участък? Като буца? Или просто самият белег е твърдичък?

Тамара, може би вече тече операцията ти, но все пак успех и от мен! Не се плаши от катетъра, сигурна съм, че ще го оцениш след операцията Wink

# 223
  • София
Успех taamaraa, всичко ще е наред Simple Smile!   bouquet

А само да попитам нещо - нормално ли е да усещам раничките твърди на пипане? Те вече са зарастнали (мина месец от лапарото), но ме притеснява, че се напипва доста твърд участък под тях, нямам представа дали е нормално това  Rolling Eyes
Моят белег в пъпа година и половина след лапарото е твърд, не се тревожи! Кожата си остава така, не е страшно!

# 224
Сънчи - Пънчи, и аз съм една паника, знам  Laughing По-скоро като буца го усещам. На раничката, където ми беше дренажа, най-много се усеща, тя и последна заздравя, защото не беше с телчета предполагам.

Тъпото е, че бях на контролен преглед и забравих да питам абсолютно всичко, което ме интересуваше  Laughing
Но той пък и не ми прегледа специално раните дали са ок  Rolling Eyes

veseto87, Сънчи - Пънчи - благодаря ви много, че ми отговаряте   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт