Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 029
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
  • Другата България
 Hug Hug Hug Скорошно възстановяване от мен. Това дето го описваш по ЗК или платено?

# 391
  • София
Сънчи - Пънчи беше тежко преди операцията, когато ми казаха, че не е голяма трагедия да нямам деца, а след като мина операцията и доц. Томов ми каза всичко е наред-бях най-щастливият човек на света. Болеше, но щеше да боли повече, ако не бях потърсила много мнения и бях повярвала на една велика доцентка, която ми каза махамае всичко.

Мери Ан-искаха ми талон за хоспитализация от личния лекар и допълнително платих 1600 лв-операция, леглоден и изследвания за алергии.
Но мисля, че здравето няма цена. Дадох ги с кеф наистина:)

# 392
Albieta, четох ти предишните постове и се надявах все пак да не се стига до отстраняване на матката. Радвам се, че изходът от операцията е точно този, който ти желаеше Hug

# 393
Здравейте, по това, което прочетох съдя, че повечето от вас са си правили лапароскопия заради проблеми със забременяване. При мен проблемът е,че имам киста на левия яйчник, от около година и половина. След лечение с Дуфастон по схема, направен туморен маркер, който беше отрицателен, пих някакви билки и промяна няма. Гинекологът ми каза, че трябва да предприема лапароскопия, защото в последните месеци цикълът ми стана изключително обилен, кръвоизливи направо. Препоръча ми Селена и Торакс, като каза, че в Селена било 100% платено, а в Торакс поемали част по здравна каса.
Ще съм много благодарна на мнения на момичета, които са си правили лапароскопия в двете клиники.

# 394
Когато правих моята диагностична лапароскопия в Селена, лежах с момиче, на което премахна ендометриална киста и доста сраствания покрай нея. Бяха работили с някакъв лазер и доколкото разбрах оперцията щеше да струва около 1000лв.

# 395
bore, не мога да ти помогна със съвет точно в коя от двете клиники да се оперираш.Но със сигурност трябва да го направиш.Моята киста се оказа ендометриозна с отрицателен туморен маркер.Той не доказва 100 % дали кистата е ендометриозна или не е.По същия начин не се повлияваше от никакви лекарства.Успех и пиши какво се случва Hug

# 396
  • планетата Земя
Здравейте, по това, което прочетох съдя, че повечето от вас са си правили лапароскопия заради проблеми със забременяване. При мен проблемът е,че имам киста на левия яйчник, от около година и половина. След лечение с Дуфастон по схема, направен туморен маркер, който беше отрицателен, пих някакви билки и промяна няма. Гинекологът ми каза, че трябва да предприема лапароскопия, защото в последните месеци цикълът ми стана изключително обилен, кръвоизливи направо. Препоръча ми Селена и Торакс, като каза, че в Селена било 100% платено, а в Торакс поемали част по здравна каса.
Ще съм много благодарна на мнения на момичета, които са си правили лапароскопия в двете клиники.

Ако ми се налага да правя такова нещо и съм ограничена до град Пловдив,бих го направила в Селена.

# 397
В понеделник ще ме приемат в болницата за лапароскопия, заради киста на яйчника. Откриха ми я през януари, размерите и са 50/50 мм, пих Марвелон, но не се повлия. Процедурата ще я извърши д-р Петър Бътовски в болницата в Панагюрище.

# 398
Много благодаря на всички, опасенията на гинекологът ми са точно за този вид ендометриална киста. Моята е малка 3 см, следващата седмица ще си запиша час за консултация в Селена.

# 399
Моята лапароскопия (на киста 9см.) ще бъде в сряда във Иван Рилски ,Стара Загора.А толкова ме е страх  Rolling Eyes

# 400
Не знаех, че предприемат подобни операции при бременност Rolling Eyes

# 401
А толкова ме е страх  Rolling Eyes

Аз вече втора нощ не съм спала, а представям си като постъпя утре в болницата как ще ми е (досега не съм влизала в болница-сега ми е за първи път)

# 402
  • Другата България
Успокой се бе момиче, всичко ще мине добре, няма от какво да се притесняваш, щом имаш доверие на лекаря си-значи няма проблем Hug Hug Hug
Защо всъщност направо операция? Не си раждала или какво?Освен това, което си пила има и други лекарства.....

# 403
  • София
Не се тревожете, няма нищо страшно! Страхът е голям. Всичко минава толкова леко, че после човек се чуди защо се е притеснявал толкова. Бъдете спокойни и си мислете как скоро всичко ще е свършило. Успех!

# 404
Успокой се бе момиче, всичко ще мине добре, няма от какво да се притесняваш, щом имаш доверие на лекаря си-значи няма проблем Hug Hug Hug
Защо всъщност направо операция? Не си раждала или какво?Освен това, което си пила има и други лекарства.....

Ами малка съм, за да съм раждала - само на 16, пих Марвелон доста дълго, но няма никаква промяна. Доколкото ми обясни доктора киста се наблюдава 3-4 месеца и ако е с размери повече от 5см се оперира, а моята вече почти година си стой без промяна

Общи условия

Активация на акаунт