Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 101 004
  • 766
  •   1
Отговори
# 450
Може би много зависи къде се прави лапарото и от кой лекар .. защото при мен нямаше абсолютно никаква нужда от водоустойчиви лепенки и т.н. ... използвах си обикновени малки марлички - квадратни и обикновен медицински лейкопласт. Сменях си ги след къпане - задължително, естествено. И два пъти дневно - сутрин и вечер, нямах проблеми и с отлепянето, то като се сложи малко лейкопласт всичко е ок.

# 451
Аз сама си се нахаках с тези водостойчивите. Ама това е минало вече...

# 452
Герганка, ето това бяха лепенките, които аз купувах.Супер фино залепване и нямаше никава болка при разлепване http://alfa.kachi-snimka.info/images/jdv1353353741y.jpg

# 453
Аз не съм имала този късмет, но това е минало... това да ми е проблема!!!

# 454
  • планетата Земя
Герганка,явно мястото на разрезът ти е бил по-чувствителен.Имам две коремни операции и при двете бях с такива водоутойчиви лепенки,и не мога да кажа,че е боляло толкова.Даже при първата операция се наложи да ми сменят лепенката на втория ден,защото се беше разлепила от единия край.Та съм имала 3 такива лепенки

# 455
Моят разрез беше вътре в пъпа и е да кажем максимум 2 см., т.е. си мисля, че е малък. Страхът ми от болката свързан с разреза беше по-голям отколкото да ме е болял. Даже като дезинфекцирах нямаше болка. Все едно дезинфекцирам одраскано. Нямах никакъв проблем с това, с което ме изписаха от болницата - марличка и лейкопласт, никакъв. За по-добро взех тези лепенки, да не мокря постоянно разреза и проблемът беше свързан с това да махна първата /втората я орязах/. Щеше да ми отлепи кожата. Махах я половин час и нищо не помагаше - нито мокър памук, нито спирт /аз за това се сетих/.

Искам да кажа, че това е моят опит и не обвързвам с него никой. Може да съм попаднала на кофти лепенки.

Болката от лапароскопията, която помня е чувството за огромна мускулна треска, т.е. нищо стряскащо. Просто, като тръгваш да ставаш от леглото чувството те изненадва  и леко те завръща. Започваш да се смееш - чувството те кара, да не се заливаш. Вървиш малко, като схванат докато свикнеш и се отпуснеш и това е  Hug.

На всички, които преминават през това - не се бойте. Пожелавам всеки да постигне и целите, поради които се налага манипулацията   bouquet 

Моята цел още не е постигната, но... не съм се отказала.  Grinning

# 456
!DIVA! Здравейте,
Имам нужда от информация, поставиха ми диагноза ендометриоза в левия яйчник, показетелят ми СА 125 е със ст/ст 35.73. Въпросът ми е какво лекарство обикновено се изписва и колко време се приема преди да се стигне до лапароскопия?

Може ли да ми кажеш как ти поставиха диагноза ендометриоза? Някакви изследвания ли ти правиха?

# 457
  • София
!DIVA! Здравейте,
Имам нужда от информация, поставиха ми диагноза ендометриоза в левия яйчник, показетелят ми СА 125 е със ст/ст 35.73. Въпросът ми е какво лекарство обикновено се изписва и колко време се приема преди да се стигне до лапароскопия?

Ендометриозата се лекува само оперативно! Лекарството е за след операцията, а не за преди нея.

# 458
А има ли някакъв начин, преди да се направи лапароскопия за точна диагноза ендометриоза, може да се разбере дали има такова заболява? Някакво изследване например?

# 459
  • София
СА 125 е донякъде показателен, но не винаги. Така че най-сигурният начин е лапароскопията!

# 460
smile_86, ако имаше друг начин, лекарите нямаше да правят лапароскопия.
Защото мога да разкажа и за друг начин, но той няма да доведе до решаване на проблема.
КОгато ми откриха кистата в яйничка, д-р Юнакова от Щерев ми прави пункция.Направих и туморен маркер- в норма беше.Съдържимото в кистата има ендометриозни клетки.Назначава ми директно лечение с Лукрин за 6 месеца.Усъмних се в тези й действия и явно е имало защо впоследствие.Отидох при д-р Попов за второ мнение, преди изобщо да започна каквото и да е лечение.Отговорът на Попов беше, че ако не се направи лапароскопия и не се види къде точно е локализирана ендометриозата, и евентуално да се премахнат ендометриозните огнища, никакво лечние няма да име ефект.След операцията проведох 3 месечен курс с Лукрин.

# 461
  • планетата Земя
Приятелка лекува ендометриоза.Първо отстраниха ендометриозните огнища оперативно.След това беше на инжекции,спиращи цикъла.

# 462
  • Варна
И аз имах голям проблем с махането на водоустойчивите лепенки - точно както Герганка пише, имах чувството, че ще си смъкна кожата, така здраво бяха залепнали. Ако се ползват такива най-добре веднага след къпане да се свалят, тогава е лесно.

# 463
Аз проблем с махането на водоустойчивите лепенки нямах, обаче така се изринах от лепилото по тях, че... ooooh!

# 464
Aня, попитах, защото сме с неизяснен стерилитет и д-ра ни препоръча да изчакаме още няколко месеца след ЦС и ако не стане ще направим диагностично лапаро и евентуални съмнения за ендометриоза. #Crazy Та ми е доста притеснено, защото не ми се вярва да забременея след ЦС и сигурно ще се стигне до лараро. Cry

Общи условия

Активация на акаунт