Предстои ми лапароскопия - тема 6

• 100 971
  • 766
  •   1
Отговори
# 510
благодаря ви за бързите отговори.  Hug

моят цикъл е ужасно редовен. прегледах си календарчетата за 4 години назад - имала съм един единствен път цикъл от 34 дена, а нормално е 28-30... а и сега нервите са ми опънати малко повече от обикновено - ако не ми дойде до неделя - ще ми отложат лапарото  Cry

как пък точно този месец ще имам киста ... голям късмет  ooooh!

благодаря пак, че ме изслушахте : )

# 511
delusion22,на мен ми направиха лапаро в 2-риа ден от цикъла ми,не зацапване а редовен цикъл,също си мислех че ще ме отложат,но не.Може би в бг процедират по друг начин.Не съм запозната.Но каквото и да е,все ще мине,аз даже се надявах да ме отложат и се бях успокоила,но...не!
Успех! newsm10

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 11:18 от Coccinelle

# 512
На мен доктора ми беше казал, лапароскопията може да се прави на всеки чист ден от цикъла, може да е в края на цикъла, но да не тече обилно кръв.
Да ви попитам, колко дни след упойката е нормално да ми се гади? Днес ми е 5-ти ден от операцията и все още имам леко сутрешно гадене. newsm78 Определено от ден на ден се чувствам по-добре, но нормално ли е това според вас?

# 513
Coccinelle  Hug

казаха ми - в първите чисти дни след цикъла. а за мен това е 8 ден. реално още имам шанс да мина в последните дни преди коледните празниците ... но тайно се надявах да е преди това, за да съм се възстановила за коледа : (
за сега само  Praynig за цикъл до неделя ( което звучи безумно след като цяла година треперих ли треперих да не ми идва  #Crazy )

# 514
white duck ,все си мисля че трябва да се консултираш с доктора си,все пак не би трябвало да ти се гади..На мен ми е замаяно все още,днес ми е 3ти ден мисля след операцията(на 05.11 ме оперираха),и все едно имам камъни в стомаха си,но не ми се гади.Зтова най-добре се свържи с доктора си,най-сигурно е!!! Flowers Bouquet

# 515
Неудобно ми е да го притеснявам през ден два. Преди два дни му звънях, тогава бях още замаяна, имах течение, което вече поспря и ми каза, че всичко е нормално. Аз си мисля, че нещо просто не ми е понесла упойката или дозата ми е била висока. Два дни докато бях в болницата повръщах. Сега пия много течности и се надявам да изхвърля отровите от организма си.

# 516
  • планетата Земя
Навдигане имах точно след операцията след това не

white duck
,няма неудобно.Ще се консултираш с него щом се чувстваш зле.Ти си негова пациентка и той носи отговорност за теб.На него не му беше неудобно да ти вземе парите за прегледите.Като знам как дере в частния си кабинет
Да не си  pregnant

# 517
Явно говорим за различни лекари. Пари ми взе само веднъж, защото отидох без направление. Той по принцип работи със ЗК. Д-р Станислав Славчев от Варна.
То и това остава бременна да съм правила лапаро, направо да се  #2gunfire Надявам се, че с апарата щеше да се види, ако има нещо newsm78

# 518
  • планетата Земя
Явно говорим за различни лекари. Пари ми взе само веднъж, защото отидох без направление. Той по принцип работи със ЗК. Д-р Станислав Славчев от Варна.

О,да,аз мислех за Славчев от МД София.Ако продължава гаденето и неразположението,аз бих направила едно тестче.Просто,за да съм наясно със ситуацията и да търся други причини за неразположенията

# 519
Здравейте момичета, понеже моето лапалро наближава, та исках да ви питам, в деня след операцията знам, че се седи в раенимация, и се чудех в този ден въобще ли недават да ставаш, дали и катетър слагат?  Rolling Eyes

# 520
  • София
На мен лапарото ми беше миналата година октомври. Влезанх 1 ден преди самата операцията. Оперираха ме на следващият ден към обяд. Операцията ми е била около 1 час. Упойката ми я сложиха мускулно и другата част венозно чрез абокада. След това ме събудиха и около 2 часа може би бях в реанимация докато ме отпусне упойката и да видят как съм. Като ме отпусна ме качиха в стаята....там още 1 - 2 часа поспах, но след като се събудих ми беше замаяно и малко ми се гадеше, но ми отмина. След това вече ми даваха да ям, да пия....и си ставах съвсем нормално. Даже и ходих да искам да ми махнат катетъра тъй като ми идваше в повече. Не стига, че имах дренаж, а и катетър да мъкна  ooooh! ooooh! ooooh! и на 3-тия ден ме изписаха. Прибрах се вкъщи и си полежах още около 1 седмица и след това всичко вече ми беше ОК. НО да имаше още така неразположение от газа, който са ми вкарвали, но и това ми отмина малко по малко.

Така, че момичета не се стряскайте и не се притеснявайте. Всяка операция е индивидуална и няма как да знаете колко ще продължи и как ще сте след това. Всеки организъм е различен и по различен начин реагира на медикаментите.

# 521
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ твоята лапароскопия, къде е правена?

# 522
elica_2007 ,аз нямах катетър,при всеки е индивидуално,при мен беше така,карат те да седнеш и постоиш така малко,да прецениш дали ти се вие свят и после да идеш до тоалетна,ако не можех да го направя,щяха да ме оставят една нощ под наблюдение,затова направих всичко възможно.Ето полезна информация която намерих за след операцията:

Преди да напусне болницата, пациентката трябва да се чувства спокойна със съветите, които получава от медицинските сестри и своя лекар. Тя трябва да има телефонния номер на своя доктор и да му съобщи незабавно при наличие на някой от следните симптоми: разширяваща се синина под разреза (това може да се дължи на съсирек (коагулум) или кръвоизлив под кожата), повтарящо се повръщане, треска или раздуване на корема (може да се дължи на нараняване на черво), силно кървене от вагината (зацапването е често срещано и обикновено безобидно), засилваща се болка, въпреки успокоителните лекарства и силна, остра болка в хълбока (бъбрека), която може да се дължи на заплитане или нараняване на един от уретерите.

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 13:19 от Coccinelle

# 523
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ твоята лапароскопия, къде е правена?

В София, в болница Шейново.

# 524
  • София
И моята беше в Шейново. Нещата бяха идентични. Кой те оперира теб, Алекс?

Общи условия

Активация на акаунт