Отговори
# 525
  • София
Убийте ме, ама аз пък нямам идея слагали ли сме я или не  Sick. Каквото е казала личната (от която съм мн.доволна) - съм направила. И всичко е вписано в картона и.

# 526
  • София
Уха тука някакво раздвижване се е получило...

Аз пропуснах да сложа Синфлорикса, като имах идея да сложа Превенар, защото е еднократна, но така или иначе се отказах и от нея, тъй като не я пуснах на ясла. Съвсем наскоро моята приятелка беше изявила желание да сложи Превенар на сина й и й бяха казали, че била абсолютно излишна и пак правели отит децата....да не казвам, че докторката казала, че било на циганчетата ваксината, което нямам идея как трябва да се тълкува  Shocked

Докато бях бременна и след като родих четох ужасяващи материали по повод ваксините, да не казвам, че имаме и нагледен пример тук в нашия квартал - едно момче, за което мълвата говори, че ваксина е причината за забавяне в развитието...както и да е - и аз се притеснявах с тия ваксини, но от последната за шарките най-много се бях притеснила...

Единственото, което ме успокоява е, че в крайна сметка без тях не може - това автоматично ни връща на здравното състояние на населението от преди няколко века. Така, че сигурно има защо да ги слагаме. А и майка ми някак ме върна на земята - точно преди да сложим тази за шарките обяснявах, че ако е по избор няма да я сложа и тя ми каза - добре, няма да я сложиш, но я си представи, ако един ден заболее от рубеола докато например е бременна?! Няма да си го простиш....

Та тека по въпроса - извода в общи линии е стискаш палци и това е!

Редактирам, че прочетох статията, която Нели е пуснала.

Бях гледала и някъде такова предаване, дали не беше Гала...точно това ме беше ужасило при слагането на ваксината на 13-ия месец. Но пък бях чела, че и това се оспорва донякъде - защото аутизмът се проявява след 18-20 месечна възраст, т.е. скоро след поставянето на последните ваксини и поради тази причини се свързва често с тях....

Само ще кажа - дано на никой не се случва  Praynig

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 19:35 от vess_82

# 527
  • Варна
Наистина се е раздвижила темата  Mr. Green
Норче, знам за менингита. Даже проучих доста в началото, че аз съм боледувала от менингит и на никой не го пожелавам. От менингита наистина ме е страх. Но се оказа, че тази ваксина предпазва само от един вирус, причиняващ вирусен менингит. Имало още много вируси, а и бактериален менингит. Така че аз за себе си тогава прецених, че не си заслужава риска и не я направих ваксината.
Много ме е страх от усложненията като аутизъм и ДЦП. Съгласна съм, че няма никакви категорични изследвания за вредата от ваксините, но след като има толкова случай, явно има някаква доза истина. Склонна съм да вярвам, че фармацевтичната индустрия има интерес да забулва такива неща. На нас след ваксината за морбили /която сложихме, когато децата станаха на 1г/ ни се появи раничка на сгъвката на крачето. Никой не може да ме убеди, че това просто е съвпаднало с ваксината. Нито аз, нито мъжа ми сме с проблемни кожи, напротив. Ева първите месеци съм я мазала само със зехтин, с нищо друго. Къпах я първите 2 месеца само с чиста вода. Нямаше си никакви проблеми детето. И като бихме вече и средващия прием на Пентаксима /на 1г и половина/ положението се влоши. Бяхме с диагноза атопичен дерматит. Радвам се, че успяхме да се излекуваме без значение кое помогна, дали хомеопатията, дали солената вода от морето, но вече няма следа от раничките.
Вес, доколкото знам ваксината за рубеола предпазва в първите години. В детеродна възраст вече няма да е активна. Мисля че го бях чела някъде, не съм сигурна, че е така.
Ама верно се раздвижи темата. Отдавна не съм писала толкова много  Blush
Вчера и днес майка ми беше на работа, а не искам да пускам още Ева на ясла, че се гледахме 2те. А времето навън приказка и как да не се възползваме. Само се прибирахме по обяд да спи и после пак на вън. Много зареждащо ми дойдоха тези 2 дни  Mr. Green

# 528
  • София
Здравейте момичета! Heart Eyes

Отдавна не съм писала, но нямах възможност. Миналата Неделя се пренесохме в новото жилище. Всичко още е една строителна площадка, спим и ядем в кухнята. Ади е при баба си, и може би поне още месец, ще е там. Аз умирам от мъка, ходя при нея през деня. Рядко я приспивам вечер, защото нещо с моя мъж сме отвикнали да живеем с др. хора...и не оставаме често да нощуваме.
Пренасянето ни нямаше да се осъществи без МИА и нейното добро момче. Heart Eyes newsm51
Толкова емоционално изживях местенето, че  доста поплаках! Mr. Green
Та така, около преместването и данданията, както и докато ни инсталират нет и тв..не съм ви чела.
Та затова, поздравявам да патерица всички които са имали празничен повод. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

За ВАКСИНИТЕ: Аз срам не срам трябва да погледна в картона на Ади. Бях започнала да чета, но се уплаших и реших за себе си да се информирам разумно!
НЕЯ На Ади Атопичния дерматит почти не се появяваше, сега обаче има ранички по крачетата.
Бабата не се сеща да я маже. Ще я водя на хомеопат.

Оставям ви. Много ми е рехав поста, но утре е Цветница и мъжа има имен ден. Та приготвях разни неща и се поуморих.

Heart Eyes  smile3524

# 529
  • София
Добро утро!

Влизам да ви почерпя за двойния празник, пардон тройния като броим и дървото в къщи!

Честит празник на всички знайни и незнайни колеги  Grinning! Да сте живи, здрави, много щастливи и все така красиви!

Еее Кики за много години  Grinning! Честито ви нанасяне в новата къща - да сте много щастливи в нея!

Вчера цял ден не се прибрахме с Ева, като улични кучета скитахме и накрая пак с рев я отлепих от Н-тата пързалка и люлки. Но днес с тоя вятър ще се люлеем у дома  Laughing.

Весел празник на всички и който влиза да пише да вземе да метне по някоя китка та да напреднем с темата  Grinning!

# 530
  • Варна
Айде и аз да метна една китка за нашето дърво в къщи Simple Smile
Много здраве и щастие на всички именници!

Кики, все си мисля, че за атопичния дерматит най-много ни помогна морската вода лятото. Сега като почне Адинка да стои пак по цяло лято на морето, ще се оправи Simple Smile

# 531
Честит Празник и много веселие и щастие на всички именници

Кики Честит нов дом!!!! Само хубави неща да се случват в новия дом!!!

# 532
  • София
Бъдете живи и здрави цетенца и "дърва"

Марго,   bouquet

Лили,   bouquet

Поздрави и за всички татковци-дърва. Май темата изобилства от Яворовци  Laughing

Кики, много щастие и любов да имате в новия дом. Всички сме били на кашони в един момент от живота си. Някои по-дълго, други по-кратко. Пожелавам ти бързо да се разкашонирате. Нашият телевизор стоя 3 години върху опаковъчния си кашон (наречен "секция") и накрая така го мразех, че като го изхвърляхме устроих семейно тържество  Twisted Evil.

Като гледам навън е мрачно, но не е трагично. А снощи като обсъждахме едно бързо ходене до Боровец за Раешко скиорстване, татко и каза, че ще ни утрепа от дъжд. Май напразно го отложихме .......... за догодина  #Cussing out.

Последна редакция: нд, 08 апр 2012, 15:49 от J.R,

# 533
 ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЦВЕТЯ, ДЪРВЕТА И ВЪОБЩЕ НА ВСИЧКИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!!!

КИКИ ЧЕСТИТО НОВ ДОМ!!!

# 534
  • Сливен
Честито на всички малки и големи цветя и дръвчета - да сте здрави и щастливи и много, много обичани Hug!

# 535
  • София
айде и от мен честита Цветница!!!!!!!!!!!!!

на всички цветенца и въобще растениеподобни да са живи и здрави и с гордост да си носят имената   bouquet Mr. Green

Юле,  Mr. Green Joy много ми хареса израза да се разкашоните  hahaha

Кике, честит ви нов дом! да е пълен с много щастие, и заразителни усмивки! цунки на Адито, и дано по-бързо да си я приберете вкъщи  Cry
браво на мия и нейното добро момче - приятел в нужда се познава   bouquet

аз съм с преинсталирано РС и в момента се чувствам като военноинвалид - знам че всичко го има някъде ама къде точно  newsm78 и за да е пълна картинката и в офиса ми смениха РС то и сега  освен и телефона да си сменя  #Cussing out #2gunfire толкова мразя нещо да се подменя
но пък мъжо трябва да е спокоен, че трудно ще го сменя иначе  Mr. Green

# 536
  • София
Добро утро!

Честит празник на патерица на всеки, който е празнувал  по един или друг повод bouquet

Кики - честит нов дом! Много щастие ви пожелавам  Hug

# 537
  • София
Мерси момичета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Нещо напоследък никак не ми се пише!! Незнам, защо така!

# 538
Честито и от мен на патерица на всички цветя!   bouquet
Весс, ще ме побъркаш с тия жълти лалета - толкова ги обожавам, а и чашите в любимите ми цветове...ммм, поне лалета ще си купя задълже!  Grinning

Кики, браво на вас! Честито!  Hug
Моя мъж пък се е засилил да купува един апартамент в кв. Витоша май се пада, точно под Студ. град и иска преди да родя да се изнесем... и аз като му теглих един рев вчера по въпроса. Не ща да се местяяя... Cry.. Така съм си свикнала сега с квартала и всичко, имам чувството че някъде на заточение ще ме пращат.. Confused Rolling Eyes

# 539
Ха добър ден и честито на знайни и незнайни именяци, на които не съм се обадила лично по телефона Mr. Green

Кике-аре честитка и от мен! Е нема по-яко нещо от това да се нанесеш на нещо ново и различно...сметам аз!!! Grinning Grinning Grinning Само хубави моменти да има в новата къща   bouquet

Elsun - как си бе маце...аре стига ревала вече! Grinning И комшийка ша ни ставаш с Маргото начи и ривеш. Тука е много найс, като изключим някои неща, но като си с кола е супер-като на село сме.Не че с Маргото не оживяваме без коли...Къде се намира апартамента? Да не се окаже Дианабат...че то това е друга губерния Laughing

Синфлорикс- ще го мисля ако я приемат в детска...

Аре хубав ден, отивам да пуфта на дивана...

Общи условия

Активация на акаунт