Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 675
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
е по колко броя деца са в една група в яслата? не са ли 30 деца? е как две,три лелки ще се справят с тях пък една майка няма да се справи с 5 деца?

В нашата група са записани около 23-25, редовно посещават не повече от 18-20 и разбира се винаги има болни, отсъстващи и т.н. - броят им се свежда до 15-на деца мен ако питаш. Има 3 "лелки" (две от тях сами наборки сигурно  Party и са супер мили, усмихнати и дори като ги питам Борко ака ли в гърнето ми отговарят всеки ден  Crazy ) и 2 госпожи, които ги занимават - веднъж месечно ги водят на представление в музикалния им кабинет (някъде из много блокчета), или на театър или им измислят нещо друго... тази година получих и картичка за 8-ми март - беше супер мило  Heart Eyes 
И понеже и темата за болести стои на дневен ред, когато се каже ясла - Борис от септември до сега е боледувал 2 пъти.  Peace

Аз не бих се справила с 5 деца на възраст 10м. - 1г. 6м. тогава нито могат да се хранят сами, нито ползват гърне, нито се заиграват кой знае колко (моят въобще). Сигурна съм, че има майки, които се справят, напр. сега се сещам за Мира, която има 4 деца...

Маритка, моето мнение в никакъв случай, не е с цел да те засегне, нито имам нещо против професията ти. Peace

# 616
Хайде и аз да се изкажа по темата  Laughing .
За мен яслата е необходимо зло - за родителите без избор, принудени да работят. Ако родителят има възможност да си гледа детето до 3-4год. възраст, не разбирам защо ще предпочете да пусне детето в подобна джунгла, каквато е яслата. Изобщо въпросът не е в социализация, дисциплина, контакт и игри с наборчета... Тези неща за едно двегодишно дете не са по-важни от присъствието на майката през деня. Поне не съм срещала някъде детски психолог или какъвто и да е специалист, който да твърди обратното.
Аз приветствам идеята за кооперативите, определено е по-малко стресиращо за детето. Но, както Габриела я пуснах на 4год. на градина, така и Росен няма да го пусна преди 3год. възраст нито в кооператив, нито на градина. Защото съм убедена, че моето присъствие и моите уроци са им най-необходими, най-полезни и най-приятни.
Никак не съм очарована от порядките в детските ни градини и се радвам, че пуснах там Габи на възраст, когато може да сподели с нас, какво не й е харесало или й е направило силно впечатление в групата. Може да се защити и да отстоява своето, доколкото е възможно на тази възраст. И когато простата и закостеняла лелка в групата й направи забележка да не яде с лявата ръка, "защото се ядяло с дясната!!!", ние с баща й научаваме от дъщеря си за това и предприемаме съответните действия. Това няма как да стане, ако я бях пуснала на 2 год. там.

И още много мога да пиша по темата, ама ще оставя и другите да попишат в темата със шейната, че да я изписваме най-накрая... нали, Маритке.  Laughing

# 617
Аз не бих се пробвала дори да гледам 5 деца,не че не бих се справила но нервите не биха ми издържали Rolling Eyes,а това са чужди деца,всяко с каприза си,всяко поотделно иска внимание и игра,голяма отговорност,да не падне да не се удари ....не не .не е за мен работа Laughing
Аз да се похваля,махнахме бибата newsm44 ,от два дни спи без нея и почти не я търси ,но липсата и се усеща...по кривичка е повече мрънка иска нещо, но горкото не се усеща какво му липсва...
според мен на където се насочи детето от родителите натам тръгва ,точно в този период.Много са податливи ,ние сме на песнички по цял ден пеем в къщи и  научихме 'мила моя мамо',:часовника тик-так"хей ръчички".не ,че и се разбира какво пее,но мелодията я докарва Laughing,за букви ,честно не съм се сетила...но се опитва да брои четии ,пет,сес Joy

# 618

Маритка, моето мнение в никакъв случай, не е с цел да те засегне, нито имам нещо против професията ти. Peace

олееее не бях се обидила ни най-малко от предните ти постове,ама сега с това почти ме обиди хахаха.това е далече от професия:) за мен е най-малкото зло в момента,защото неискам да си давам детето нито на ясли,нито на тагес мутерки и избрах самата аз да стана такава.това в подкрепа на написаното от дунайка:)

дунайке,не ни жали,а пиши хахахаха

също и останалите моля:) че навън вчера излизах само с тънка трикотажна блузка с дълъг ръкав и е жива пролет.наистина е време за пролетно заглавие:)

обаче сега ми хрумна,че между оето положение и кооперативите в бг има разлика.там майките гледат чуждите деца безплатно в името на общата кауза,а аз тук вземам пари за това.при мен усилията си струват,защото хем си гледам детето,хем и пари изкарвам.

# 619
Мдааа, оказа се че имаме шарка.

Излизат нови пъпчици и са с мехурче. Утре сме при педи да потвърди.

Току-що разбрах, че сме били в контакт с дете, което е с шарка, така че 99 % вече съм сигурна, че е това  Blush

# 620
  • в 1001-та нощ
ами честито Wink  bowuu каква е шарката  Rolling Eyes

# 621
Ха ха Марита, браво на теб, ама май по-голям спор ще трябва за да се изпише темата Simple Smile
Въпреки че като гледам тук през прозореца какво е, даже сняг от злоба прехвърча....абе ще се стопли няма къде да иде.
Дани, Виктор не е ли ваксиниран срещу шарка?

# 622
Дани, сега е времето на варицелата. Радвай се, че така леко я изкарвате - без висока Т, само хрема и пъпки. Бързо да се справя малчо.  Hug

Ох, при нас днес валя сняг и като чета за блузките на Марита...  ooooh!

# 623

Дани, Виктор не е ли ваксиниран срещу шарка?

Поставили сме всички задължителни ваксини....

# 624
Ами не знам тогава, аз със сигурност знам че Борито има срещу варицела и още един куп, ама са правени още докато бяхме в германия. Дано малчо да му мине по-бързо и леко.

# 625
Dani,радвай се бре жена.И аз се надявах Ивон да донесе от ДГ още миналата година,ама не ме огря.Имаха 3 карантини и нищо-нито тя,нито Ал Confused
Сега поне няма и да усетиш как ще я изкара,а и той няма да се чеше,та да му останат белези Peace

Маритка ,у наше село яслените групи са с максимум 22 деца,но ходят редовно 17-18.С тях се занимават 2 лелки и 2 госпожи.Ако имах избор също не бих пуснала Ал,но за съжаление,него няма да мога да го гледам до 3 год. както е тръгнало Tired

# 626
a.l.e.n.a, къде точно спорим, за неоспоримата любов на майката? Обсъждаме неща като възпитание и приучаване на децата ни към нещо и различни начини, по които това може да бъде постигнато. Извини ме, ама е супер грозно да ми преписваш някакви думи и след това да ми обясняваш как съм изкривила темата на разговора. Това, което направих е, че не се съгласих с един твои думи и се аргументирах защо. Мисля че това е начина да се води дискусия  Peace

dunaika, моето мнение абсолютно се припокрива с твоето по този въпрос  Peace Само искам да допълня, че държавните детски заведения са не само необходимото зло. Специално в София, ако не попаднеш в "системата" в точния момент, детето ти изпада буквално в шеста глуха по отношение на образованието. Това специално на мен ми е един от основните аргументи да не търся особено активно други алтернативи.

Относно кооперативите, виждам, че доста хора се притесняват, че ще им е трудно да гледат 5 деца. Само искам да уточня, че става въпрос за 1 ден в седмицата, а не 5 дни в седмицата. Тук доста майки се познаваме и вече сме си един вид семейни приятели. Аз лично не възприемам техните деца, като "чужди". Надявам се те също не възприемат така моето дете Peace В повечето случаи кооперативите се създават точно на такъв принцип. Там случайни и непознати деца много трудно попадат.

Danito_d, дано Вики изкара леко шарката. Вие възрастните се пазете повече

pumbi, Ваксината против шарки - MMR ваксината, която се поставя на 13 месеца, би трябвало да предпазва от морбили и рубеола. Срещу варицела не се поставя ваксина.  

# 627
buggy възможно е да, нали затова казвам че нашата е слагана още в ДЕ, все пак има сигурно някаква разлика между тук и там.
П. С. сега погледнах в имун. му паспорт и освен ММР има и варицела като отделна ваксина

# 628
Dani,радвай се бре жена.И аз се надявах Ивон да донесе от ДГ още миналата година,ама не ме огря.Имаха 3 карантини и нищо-нито тя,нито Ал Confused
Сега поне няма и да усетиш как ще я изкара,а и той няма да се чеше,та да му останат белези Peace

Ми щом казваш ще се радвам, Ади  Joy

Ако някой иска да го заразим докато са още малки  дребосъците да заповяда  Joy

Нека утре педиатърката да потвърди дали е това, което си мислим и ще ви разпратя официални покани  Joy

# 629
pumbi, в имунизационния календар тук нямаме ваксина срещу варицела. Само ММР има.

Danito_d, щях да ти напиша, че сте ударили кьоравото и да се радваш, ама реших, че сега едва ли ти е до черния ми хумор  Mr. Green  Мерси за поканата, ама дет' се вика, други планове си имаме  Joy  Пази го Вики да не се чеше, че белези остават от тази шарка  Sad

Общи условия

Активация на акаунт