Хайде Юлче със шейната да превземем планината

• 37 906
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
scarly, хранителната алергия не се проявява с обрив само по бузките. Признаците са съвсем други при хранителна алергия - най-често обривът е по цялото тяло, често съпроводен с разстройство. Може и само едно от двете. Онзи ден специално говорих с майка ми по този въпрос, че ми беше любопитно. Според нея най-вероятно Габи е с атопичен дерматит и диетата хич няма да помогне. Най-добре заведи детето на алерголог и/или дерматолог, за да го види специалист  Peace

svetla_zlateva,  уау  Shocked Взехте короната на Ал за най-голямо бебе в темата Simple Smile Да са ви живи и здрави  Hug

# 91
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Да. Борис направи алергия към домати - точно като баща си и обривът беше по цялото тяло и най - много си личеше по коремчето - ситни червени пъпчици без връх. дори по-скоро плоски. С Фенистил му мина за 4-5 дни.

Бургаски майки. . кога ще се видим по случай новата година?
Предлагам пак същата схема - първо с децата (може пак в Амазония - на мен ми хареса) и пак после в някоя кръчма). Пишете ми на лични- може и пак да създам събитие във ФБ. До края на този месец съм на ваше разположение.  Peace

# 92
Здравейте!Някой знае ли продукт за напукани устни,за деца на нашата възраст,че сега от студеното време устничките ни се напукаха много.Питах педи но не ми каза нищо ,и затова ако някои е ползвал подобно нещо ,моля да сподели Simple Smile

Бургаски майки. . кога ще се видим по случай новата година?
Предлагам пак същата схема - първо с децата (може пак в Амазония - на мен ми хареса) и пак после в някоя кръчма). Пишете ми на лични- може и пак да създам събитие във ФБ. До края на този месец съм на ваше разположение.  Peace
newsm10

# 93
За устничките-може най-обикновен боров вазелин,може и този синият на Нивеа,който е чист вазелин без цвят,вкус и мирис Peace

Скарли,абсолютно съм на мнението на Бъги.Ал го доказа с Данониното,още повече ,че първо се говори за непоносимост,после за алергия,защото тези неща се израстват.

# 94
Здравейте!

Ния е с зачервено гърло и Т. Вчера я водихме на лекар и сега слагаме капки за нос, давам Хомеожен и вит. Ц. Док изписа и ампули калциев глюконат, но предвид противоречивата информация за ползите от него не смея да й го давам - някой знае ли нещо повече за това защо педиатрите го дават като подсилваща организма панацея  newsm78

Скарли, преди месец-два Ния имаше обриви по бузките и на кръстчето (при "паласките"). Сигурна бях, че не са от храна. Обостряха се при излзане на студено или след баня. водихме я при педиатърката и тя каза, че били преходен атопичен дерматит. Много често се появявал при бебета през зимата, израствал се и ни каза да сменим душ гела и млякото за тяло с продукти на Ойлатум и да мажем и бузките с емолиента им. Наистина като си сменихме козметиката мина. Не харесвам тази марка, но явно сме й били изсушили кожата при ежедневното къпане с душ гел и е имала нужда от нещо по-мазно. Сега я къпем с пяната за вана само 2 пъти седмично. През останалото време само вода и душ гел само за дупето. По телцето вече няма и следа от изсъхнала кожа, но бузите пак са ни леко сухи и с обриви от студа навън. Отидете на дерматолог да ви погледне и дано скоро превъзмогнете обрива  Hug

Кирова, Себамед имат бебешки балсам за устни. Не сме го ползвали, просто съм го мяркала из по-големите аптеки.

# 95
MammaMmia, последните 2-3 пъти Крис като беше болен нашата педиатърка все изписваше калциев глюконат само че сироп - ето това http://apteka.framar.bg/30018000/%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D1%86%D0%B8% … %B0#axzz1jzZ5mPFg
То е със вит. С вътре и го изписват най - вече за да не се направи някаква алергия към другите лекарства и по леко да протече боледуването. Това ме обясни неонатоложката последния път като водих Крис на частен преглед при нея. . Тя много го харесва тоя сироп. Що не питаш личната ви лекарка да замениш ампулите с това сиропче?
На Крис му се появява няколко пъти такова обривче по бузките, но забелязах че е само когато баща му го целува много и не се бръснал. Явно му е по чувствителна кожичката, но за няколко часа изчезва. Ние се мием с бебешки шампоан за коса и тяло на LR, много съм доволна, дори не се налага да ползвам млека за тяло след това, кожата му е супер. Мия го с него 2-3 пъти през седмицата, а през другото време само с водичка и сапунче бочко за дупето.

# 96
Габи беше с обриви по цялото тяло точно по Коледа  Crazy Оттам тръгнаха съмненията ми за хранителна алергия, а бузките са й така от лятото, така че със сигурност не е от студено време. Всъщност точно тогава захранвах с млечни продукти и почнах да давам адапте. Като направи обрива й махнах бананите и млечните и се бяха оправили почти напълно, ама не можах да я опазя по-дълго време, че каквато е лакомия  Crazy

След ваксината за рубеола много се влоши положението, хем беше на диета и не беше излизала навън няколко дни. Та имам силни подозрения за някои съставки на ваксината, тази не беше ли с някакви белтъци или нещо такова  newsm78
Ще посетим сигурно някой дерматолог, но съм малко скептична, че ще се разбере алергия ли е или дерматит само. Аз съм с алергичен ринит, но нямам доказана алергия въпреки че съм си правила няколко пъти тестове.

# 97
  • Пловдив
Ние днес бяхме на консултация (11 300, 86 см) и аз очаквах, че ще ни слагат ваксина, като чета тук че са ви слагали, а то се оказа, че всички са ни сложени и повече скоро няма! Та да ви питам мамите на дечица дето сега слагахте ваксина, това "закъсняла" ваксина ли е или по график на 1.5 г. трябва да се слага някаква?

И да ви питам, имат ли вашите бебоци бенки? Борко нямаше нито една до скоро, но вчера забелязах една на крачето - нова новичка. Хич не се изненадвам че е там - той това лято беше заприличал на циганче в краката, при все че го мазах със слънцезащитен крем.

# 98
scarly, по принцип обривът е един от симптомите, при които въобще не се слага ваксина... newsm78

Аз доста отдавна спрях да къпя Филип всеки път с душ гел, сега горе долу 2 пъти в седмицата (дупето разбира се винаги с гела), а през останалото време - само вода. Отдавна не го и мажа с нищо след къпане и си е ок.

# 99
Мая също до преди 3-4 дни беше с обрив по бузките, гушката, коремчето и гърба. Много ситен, незабележим. Стоеше едно грапаво, виждаха се миниатюрни пъпчици на светлината. Спрях ѝ бананите. У свекърите като е на гости, често ѝ дават домашна туршия да си хапне, то тя си иска де, та и тях предупредих за нея и за бананите. Сега пак е мека и нежна кожата. Ако не беше минало, щях и аз да се засиля към специалист.

# 100
  • София
Нашата педиатърка също изписва калциев глюконат при вирусно заболяване +вит.С, промивки на носа с морска вода и хомеопатия. Честно казано и аз ги четох тия неща из нета колко бил вреден (натрупвало се калций, образували се камъни в бъбреците и т.н.), но никъде не открих все пак за какъв прием и какви дози говорим. Затова реших да си го давам, според мен действа добре на детето и бързо се справи с вируса като го пие. Пробвах разбира се да не го давам няколко дни при едно от разболяванията и оздравяването се забави. Да чукна на дърво че не боледува често, иначе сигурно щях да се замисля за приложението му.

mila_iv не знаех за сиропчето, мерси че сподели Hug

# 101
scarly, думата атопичен означава алергичен, т.е. атопичният дерматит също представлява вид алергия. В повечето случаи при АД алергията е към нещо, което попада директно на кожата и я дразни локално. При хранителната алергия, ако се прояви с обрив, обикновено той е по цялото тяло, защото храната попада вътре в тялото, а оттам се разнася в кръвта и т.н. Поради тази причина хранителната алергия най-често се проявява като разстройство, кръв в изпражненията, слуз в изпражненията.  
Нормално е обривът по бузките на Габи след ваксината да се обостри, тъй като идеята на ваксината е да "комуникира" с имунната система, за да се създадат антитела с/у дадения агент. Това кара имунната система да реагира и по-бурно с/у това, което причинява обрива. По правило, когато се поставят ваксини на хора с алергии винаги се внимава (наблюдава се) да не се отключи алергична реакция. Аз например съм с атопична астма от 11 годишна и от тогава нямам поставена ваксина, тъй като лекарките в училище не искаха да поемат отговорност ако направя бронхоспазъм.
Ще посетим сигурно някой дерматолог, но съм малко скептична, че ще се разбере алергия ли е или дерматит само.
А такива изказвания ме врещяват, честно. Значи един лекар, който е учил 7-10 години не би могъл да разбере какво причинява обривът на Габи, обаче ти с четене за няколко часа в нета успя да разбереш, че е с АБКМ  newsm78 Не искам да кажа, че няма некадърни лекари и че не трябва да се образоваме за неща, които засягат нашето здраве, ама да обезсмисляме съществуването на лекарите е малко пресилено  Peace

noriscat, Борко има 2 бенки, едната от които е на стъпалото, точно на свода. Забелязах я някъде преди около 2 месеца. Не мисля, че са от слънцето (аз доста го пазя от слънцето). Явно си е генетична предразположеност - аз имам много бенки - и в един момент започват да се показват.  

# 102
Здравейте Мами.Не мога да се добера до компютъра да се разпиша.Марти само да ме види че съм пред компа, или го изключва от копчето ,или ще ме дърпа и ще се катери в мен.Та бърз отчет и от нас докато се е кротнал.
Зъбките мием само вечер, и то не всяка вечер.Пастата е на Ненедент, а четката на Колагейт.
Ваксината ни сложиха този месец, понеже миналия бяхме болни, а трябваше тогава.Последната ваксина е на 1год и 4мес.Така ни каза педиатърката.След това чак на 6 год.
Бузките и на Марти са зачервени и грапави,аз го отдавам на студа.
От към приказките много го няма,но пък белички не спира да прави.
С гърнето също я закъсахме. SadБяхме без памперс от лятото ,казваше ми кога ще върши нещо.От 1-2 мес .обаче не иска на гърне Naughty,казва ми но много рядко.И така сега сме в стачка,не го насилвам.Яд ме е че така добре се справяхме ,а сега пак с памперс.Това е за сега от нас.Не мога да повярвам ,че се заигра сам и ме остави 5 мин на спокойствие пред компютъра.Това не се е случвало много отдавна. Laughing

# 103
Здравейте момичета. Извинявам се, че нахлувам в темата ви   bouquet Аз съм августовска мама и понякога влизам да "шпионирам" как се развиват с месец по големите деца от моето. Надявам се да не се сърдите  Hug

Прочетох за обрива при децата ви и точно за това посмях да пиша. Моят син имаше проблеми от мандарини. На моя близка приятелка детенцето също беше с обрив и педиатъра и каза или яйца или мандарини. Та сега и пращат цитуси от Гърция и поне знае какво дава на детето си и няма проблеми вече. Спрете за известно време цитрусите и предимно мандарините и вижте дали няма пък да има подобрение. Това все пак може да не е причината за обрива при вашите деца. Най - добре е консултация с лекар. Но не пренебрегвайте и мандарините като фактор.

Още веднъж се извинявам за нахлуването   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 104

Ще посетим сигурно някой дерматолог, но съм малко скептична, че ще се разбере алергия ли е или дерматит само.
А такива изказвания ме врещяват, честно. Значи един лекар, който е учил 7-10 години не би могъл да разбере какво причинява обривът на Габи, обаче ти с четене за няколко часа в нета успя да разбереш, че е с АБКМ  newsm78 Не искам да кажа, че няма некадърни лекари и че не трябва да се образоваме за неща, които засягат нашето здраве, ама да обезсмисляме съществуването на лекарите е малко пресилено  Peace

Отношението ми към лекарите е предизвикано от пряко впечатление в последните 2-3 години (всеки член от семейството ми, родителите, свекитата се наложи да мине през болница последните години).

Само давам няколко примера:
Бременна в 8-ма седмица се наложи да потърся спешна помощ за първи път в живота ми и ме карат в Пирогов. Чакам чинно вечерта в 11 часа пред кабинета, влизам вътре едва едва и преди изобщо да си отворя устата ме питат къде живея и кой изобщо ме праща при тях  Shocked Shocked ?!?! И как така изобщо съм решила да отида там?!?! Каква съм била аз, че да ходя при тях  Shocked Shocked
(и аз се чудя що като имам здравословен проблем търся посред нощ медицински услуги?!?!). Директно ме изхвърлиха да съм търсела лекарска помощ по местоживеене (голям късмет, че си смених адреса в софия, че иначе сигурно до русе трябваше да си пътувам  ooooh! ooooh!).

Майка ми се наложи да й направят животоспасяваща операция преди 3 години. На изписване от болницата лекарката й казала "Нали знаете, че имате задължения", като попитала какви задължения се оказа, че си е "избрала екип" и съответно трябва да заплати 900лв . Толкова пари накуп не е виждала, беше толкова разстроена и разтреперана, че едва успях да я успокоя. и трябваше да ги платим тези пари за да продължат терапията след това.

Свекърва ми съвсем здрава и права жена, я вкараха в спешното за да източат касата за безумно скъпо струващо ОПАСНО за нея изследване.

Има много добри лекари, но останалите им колеги създават това отрицателно мнение за тях.

Общи условия

Активация на акаунт