Декемврийската дружина вече при родените премина!

• 26 764
  • 727
  •   1
Отговори
# 540
На СебаМед нямаше ли някакво кремче за студ  newsm78 Имах поне 10 каталога вкъщи и всичко изхвърлих,сега не мога да видя Simple Smile

# 541
  • София
На Себамед намерих това http://www.kozmetika.bg/show/SEBAMED/26562_Бебе-защитен-крем-за-лице-Себамед/

Ушите почиствам с клечки с ограничител.

За рахит до колкото знам се гледа фонтанелата и черепните кости.

Да ви питам,  водихте ли децата на ортопед? Може ли да препоръчате добър в София? Много хвалят д-р Венелин Алексиев, но ми се иска да чуя (прочета  Simple Smile) вашите впечатления. И кога е добре да се направи този преглед?

# 542
Да ви попитам бебо ми се струва доста стегнат понякога - даже и в банята се плаши и се стяга. Започнаха ли да се отпускат вашите бебоци. Как определяте мускулния им тонус?
като се кърмим се отпуска. но не мога добре да го масажирам, сърди се свива ръчички и крачета. при вас как вървят масажите.

# 543
Благодаря ви момичета, ние мерихме температурата в дупето 37.5 а под мишницата 37.1 но лекарката каза че е ок а когато се мери в дупето се маха 0.5  Peace ако някой от вас незнаеше това като мен сега вече ще знае Naughty
Иначе накашля чат пат и влажна кашлица,но саполките го мъчат много и май и храчка има newsm78 утре ще го водим на лекар дано всичко е наред и се оправи бързо че не мога да го гледам така Shocked

Хайде отивам да лягам докато и той спи  Hug

# 544
И ние днес ходихме на църква за молитвата. Нямат ценоразпис, а казаха колкото искаме да дарим на отчето (оказа се, че и той е Борис като малчо Simple Smile ) Моя мъж даде 20лв. И на нас ни каза като укрепне бебо да го кръстим. Аз мисля пак на първия рожден ден да го направим, как то при баткото.

Отделно една циганка ме изтръшка за пари пред църквата. Исках за здраве на детето да й дам 2 лв, а тя ми измъкна още 2, и искаше още....добре, че преди това бяхме пазарували и бях остана без кеш. То да не им подадеш пръстче... и ми ги наговори едни...

# 545
Моя бебок и той понякога се стяга. Като го къпем, първите минути плаче и се стяга, но му хванахме "цаката:" и знаем кога се упокоява. А като си свие врата, няма равен. Още като се роди е такъв. Сестрите ми казваха, че приличал на борец  Laughing
Eто тук се вижда как се е свил  Confused
Не ще да се отпуска и не ще  Crossing Arms
Иначе му харесва да го масажират.  Flutter
Аз пък се чудя кога ще му порасне косичка на моя юнак  newsm78

# 546
И на нас ни четоха чиста молитва преди няколко дни, бях с двете деца и двамата се държаха отлично, платих 10 лв. по ценоразписа на църквата  Peace и нашето отче се казва Борис , за кръщенео още не сме решили, но определено няма да е около рожденния му ден, че е много студено  Wink
Стяганията още в клиниката ми обясниха, че бил някакъв рефлекс на Моро (ако съм запомнила добре), било нормално и отшумявали до 4-тия месец, но при Макс са много силни, а при каката нямаше такива, та затова се ошашках още след раждането  Crazy
За косичката MuJIuHka и при вас ще порасне, при всеки е различно, ние сменихме вече черната косичка от раждането и имаме руса грива, а каката й порасна коса, когато беше на годинка и половина, ела да я видиш сега - с дълга руса коса до кръста  Laughing
Като излизаме мажа с кремчето на Хип, ама така го омотавам и е закътан в количката, че едва ли може да се разрани от студа
Сега лягам, че денят ми се стори страшно дълъг, а ще има и среднощно ядене, дано сам то откаже, че направо не ми се мисли как ще го махам, то детето си е гладно и ме е жал да му плакна червата с вода  newsm78

# 547
На църкв бяхме в понеделник,четоха ни молитва,почерпихме с бонбони и сладки и оставих 10лв,но нямат ценоразпис,а колкото решиш толкова даваш.Вчера правихме сладката пита с приятелки и добре ,че мама дойде та питата стана.АЗ я замесих-тя я довърши,но открих едно-месенето не ми е стихията Joy JoyСлед мен беше потоп.Беше доста забавно да има толкова хора у дома,че бяхме почнали да Мязаме на манастир.Никой не ще да идва да не разболее беба,сега някакъв грип има в Хасково и се моля баткото да не го домъкне у дома PraynigОтиде ми диетата с тия сладки неща...ама нейсе -пак ще почваме.
Кръщене незнам кога и къде ще правим,иска ми се да е топло!А и кръсниците ни са чак във Варна ,та ще го мислим newsm78
Ния тоя номер с рефлеса на Моро ми го прави обикновенно след баня докато я обличам,малииииии първият път като писна в чудо се видях-докато разбера какво става се припотих 300 пъти,с Дариян такива рефлекси не сме имали #Crazy #Crazy
Ама женска му работа... Laughing Laughing
Тука някакво слънце се опитва да пробие,дано да стане и хукнем на разходка,че пак го дават застудване и ще си седиме по къщите.Някой да е попадал на прогноза за февруари  newsm78-дано да е по-топъл от януари Praynig

# 548
  • София
Добро утро!  Nature Sunny ден ви пожелавам!
За студа-имам кремче на Бюбхен.Добро е.
За ортопеда-баткото го водих при Алексиев след като навърши месец.Сега нещо се бавя Embarassed.Определено Алексиев ми хареса като специалист.Добре обяснява и дава съвети за обувчици по нататък и т.н.
И в църквата,където водихме малката нямаше ценоразпис за молитвата.Казаха колкото преценим да оставим на попа,който я чете.
Баткото ми се сополяви та днес си е вкъщи.Мисля следобед да ги заведа до педиатърката.Него да го види и малката за очето,което още сълзи.

# 549
  • София
И аз водих каката при Алексиев, и сега мисля пак при него, доволна съм.
Докъм 2рия месец е добре да се посети ортопед, така ми казаха миналия път.

# 550
Вижад, че обсъждате кръщенето - Аз смятам да я кръстим около велик ден. Само трябва да си намеря кръсник.
Аз искам да попитам майките на момиченца, кога смятате да сложите обички на бебенцата???

# 551
На Еньовден-по стара традиция мисля да и ги пробия...

# 552
Моя мъж днес е рожденик и да ви почерпя/въпреки,че много не заслужава той.../

# 553
Вижад, че обсъждате кръщенето - Аз смятам да я кръстим около велик ден. Само трябва да си намеря кръсник.
Аз искам да попитам майките на момиченца, кога смятате да сложите обички на бебенцата???

На мен, въпреки че са ми пробити ушите и ми харесва да нося обици, това ми се струва малко варварски обичай. Засега реших, че няма да пробивам никоя част от тялото на бебчето, само за да го "украся". Може синджирчета и гривнички понататък само. Иначе са ми сладички момиченца с обички, ама моята ще я оставя като порасне сама да реши дали да си дупчи уши, вежди, език, нос и каквото там поиска.

# 554
Здравейте мами,днес го дават доста топъл ден ,бягайте навън с количките  Mr. Green ние като си нямаме а и като сме хремеви ще си стойм в къщи,макар че  днес ходихме до болницата да видят малкия,учудих се че в нашия град има толкова мила и добра педиатърка Thinking всичко ни е ок нищо не ни изписаха,а да продължавам с физиологичния разтвор да му промивам нослето и ако се влоши нещо тогава ще са лекарствата  Confused дано всичко мине

А да знаете как ме цепи главата, вече месец от как малкия се е родил няма наспиване ни денем ни нощем,и никой не ме е сменял между храненията поне да поспа.... плача за сън вече чувствам се като пребита
Когато той спи и ако легна,това значи че той няма да спи веднага почва да премрънква ту биба ще иска ту да го люшнеш и така знаете предполагам за какво иде реч,все едно напук прави Mr. Green

И новото двайсет оправях си документите за майчинството и вадих някой от работа,от там днес ми казаха някой ден да мина да си взема заповедта и труд.книжка, т.е. вече не фигурирам като тяхен работник вече, и т.е. са ме уволнили докато съм в болнични...ММ ме кара да не подписвам абсолютно нищо че нямали право,да така е но не ми се ще да си създавам проблеми с кмета,който  не малко хора го знаят какъв мръсник е ooooh! ooooh! И незнам какво да правя,а и заплатата не е голяма че да знам за какво да се натискам като бахливо коте Crazy

Общи условия

Активация на акаунт